Įdarytos daržovės
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepti obuoliai su mėsa ir sūriu
8 obuoliai
1 citrinos sulčių
druskos
pipirų
2 svogūnai
šviežių mairūnų
šviežių petražolių
400 g mišraus faršo
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
150 g "Gaudos" sūrio
1. Nuplaukite obuolius, nupjaukite viršutinę dalį kaip dangtelį, išgremžkite dalį minkštimo su sėklidėmis. Vaisių minkštimą susmulkinkite. Su teptuku ištepkite vidinę obuolių pusę citrinų sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2. Smulkiai supjaustykite svogūnus, susmulkinkite žalumynus. Keletą mairūno lapelių palikite papuošimui. Įdarui sumaišykite mėsos faršą, vaisių minkštimą, kiaušinį, grietinę ir žalumynus. Smulkiai supjaustykite sūrį, suberkite į įdarą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Pridėkite įdaro į obuolius ir sudėkite juos į keptuvą.
4. Kepkite orkaitėje apie 30 min. Patiekite į stalą papuošę mairūno lapeliais.
8 obuoliai
1 citrinos sulčių
druskos
pipirų
2 svogūnai
šviežių mairūnų
šviežių petražolių
400 g mišraus faršo
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
150 g "Gaudos" sūrio
1. Nuplaukite obuolius, nupjaukite viršutinę dalį kaip dangtelį, išgremžkite dalį minkštimo su sėklidėmis. Vaisių minkštimą susmulkinkite. Su teptuku ištepkite vidinę obuolių pusę citrinų sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2. Smulkiai supjaustykite svogūnus, susmulkinkite žalumynus. Keletą mairūno lapelių palikite papuošimui. Įdarui sumaišykite mėsos faršą, vaisių minkštimą, kiaušinį, grietinę ir žalumynus. Smulkiai supjaustykite sūrį, suberkite į įdarą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Pridėkite įdaro į obuolius ir sudėkite juos į keptuvą.
4. Kepkite orkaitėje apie 30 min. Patiekite į stalą papuošę mairūno lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvės su mėsa
8-10 didelių pailgų bulvių
300 g maltos mėsos
1 svogūnas
1 kiaušinis
30 g margarino
petražolės lapelių
druskos
pipirų
Bulves nulupti, perpjauti išilgai, išduobti vidų, truputį pasūdyti.Kubeliais supjaustytą svogūną pakepinti margarine, įdėti mėsą.Įmušti kiaušinį, suberti druską, pipirus.Į išduobtas bulvių puseles pridėti faršo ir sudėti į puodą, įpilti sūdyto vandens (vanduo turi apsemti 3/4 bulvių).Virti, kol bulvės suminkštės.
Patiekti pabarstytas petražolių lapeliais.
8-10 didelių pailgų bulvių
300 g maltos mėsos
1 svogūnas
1 kiaušinis
30 g margarino
petražolės lapelių
druskos
pipirų
Bulves nulupti, perpjauti išilgai, išduobti vidų, truputį pasūdyti.Kubeliais supjaustytą svogūną pakepinti margarine, įdėti mėsą.Įmušti kiaušinį, suberti druską, pipirus.Į išduobtas bulvių puseles pridėti faršo ir sudėti į puodą, įpilti sūdyto vandens (vanduo turi apsemti 3/4 bulvių).Virti, kol bulvės suminkštės.
Patiekti pabarstytas petražolių lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorų puodeliai
8 pomidorai
Įdarui:
2 šaukštai kukurūzų
2 šaukštai virtų pupelių
0,5 galvutės žiedinio kopūsto
0,5 morkos
1 svogūnas
1 virtas kiaušinis
1 šaukštas sviesto
5 šaukštai majonezo
salotų lapų
paprikos
juodųjų pipirų
Pupeles išvirti ir sumaišyti su kukurūzais.Žiedinį kopūstą apvirti ir susmulkinus patroškinti su morkomis ir svogūnais.Viską sumaišyti su smulkintu kiaušiniu.
Įdaru užpildyti pomidorus ir užpilti majonezu.
8 pomidorai
Įdarui:
2 šaukštai kukurūzų
2 šaukštai virtų pupelių
0,5 galvutės žiedinio kopūsto
0,5 morkos
1 svogūnas
1 virtas kiaušinis
1 šaukštas sviesto
5 šaukštai majonezo
salotų lapų
paprikos
juodųjų pipirų
Pupeles išvirti ir sumaišyti su kukurūzais.Žiedinį kopūstą apvirti ir susmulkinus patroškinti su morkomis ir svogūnais.Viską sumaišyti su smulkintu kiaušiniu.
Įdaru užpildyti pomidorus ir užpilti majonezu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žuvimi įdaryti pomidorai
5 vidutinio dydžio pomidorai,
0,5 karštai rūkytos skumbrės,
1 kietai virtas kiaušinis, 1 svogūnas,
1 šviežias agurkas, 2 virtos nuluptos bulvės,
250 g majonezo.
Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išimkite sėklyną. Likusius produktus supjaustykite smulkiai ir gerai išmaišykite. Į masę įdėkite susmulkintų krapų ir sumaišykite su majonezu. Gauta mase įdarykite pomidorus. Puoškite žalumynais.
5 vidutinio dydžio pomidorai,
0,5 karštai rūkytos skumbrės,
1 kietai virtas kiaušinis, 1 svogūnas,
1 šviežias agurkas, 2 virtos nuluptos bulvės,
250 g majonezo.
Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išimkite sėklyną. Likusius produktus supjaustykite smulkiai ir gerai išmaišykite. Į masę įdėkite susmulkintų krapų ir sumaišykite su majonezu. Gauta mase įdarykite pomidorus. Puoškite žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Na, čia ne daržovės, bet...
Aštria varške įdaryti kepti obuoliai
4 obuolių
100 g varškės
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako
0,5 svogūno
druskos
krapų
Obuolius nuplauname, nupjauname jų viršūnėles ir išimame sėklalizdžius.
Įdarui skirtą varškę pertriname per tinklelį, įmušame kiaušinį, suberiame kubeliais supjaustytą svogūno puselę, susmulkintas česnako skilteles, paskaniname druska bei krapais ir gerai išmaišome.
Šio varškės įdaro pridedame į obuolius. Juos sudedame į skardelę, įpilame 1 stiklinę vandens ir kepame 200° C temperatūros orkaitėje.
Prieš patiekdami papuošiame žalių krapų šakelėmis.
Aštria varške įdaryti kepti obuoliai
4 obuolių
100 g varškės
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako
0,5 svogūno
druskos
krapų
Obuolius nuplauname, nupjauname jų viršūnėles ir išimame sėklalizdžius.
Įdarui skirtą varškę pertriname per tinklelį, įmušame kiaušinį, suberiame kubeliais supjaustytą svogūno puselę, susmulkintas česnako skilteles, paskaniname druska bei krapais ir gerai išmaišome.
Šio varškės įdaro pridedame į obuolius. Juos sudedame į skardelę, įpilame 1 stiklinę vandens ir kepame 200° C temperatūros orkaitėje.
Prieš patiekdami papuošiame žalių krapų šakelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena ir ryžiais įdaryti agurkai
2 ilgi arba 6 vidutinio dydžio agurkai.
Salotoms:
1 stiklinė virtų ryžių, 200 g rūkytos vištienos,
1 stiklinė konservuotų kukurūzų, agurko minkštimo,
2 virti kiaušiniai, petražolių ir krapų šakelių,
3 šaukštai majonezo.
Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 6 cm aukščio gabalėliais. Aštriu peiliu išskobkite vidų, minkštimą palikdami salotoms. Dubenyje sumaišykite ryžius, kubeliais supjaustytą vištieną ir kiaušinius, kukurūzus, susmulkintą agurko minkštimą ir žalumynus, majonezą. Salotomis įdarykite agurkus ir papuoškite juos petražolių šakelėmis.
2 ilgi arba 6 vidutinio dydžio agurkai.
Salotoms:
1 stiklinė virtų ryžių, 200 g rūkytos vištienos,
1 stiklinė konservuotų kukurūzų, agurko minkštimo,
2 virti kiaušiniai, petražolių ir krapų šakelių,
3 šaukštai majonezo.
Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 6 cm aukščio gabalėliais. Aštriu peiliu išskobkite vidų, minkštimą palikdami salotoms. Dubenyje sumaišykite ryžius, kubeliais supjaustytą vištieną ir kiaušinius, kukurūzus, susmulkintą agurko minkštimą ir žalumynus, majonezą. Salotomis įdarykite agurkus ir papuoškite juos petražolių šakelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdaryti pomidorai
Nedidelių kietų pomidorų.
1 įdaras: konservuotų žirnelių, rūkyto kumpio (vietoj jo galima imti silkių ar kiaušinių), majonezo, prieskonių.
2 įdaras: virtų žuvų, majonezo, žalumynų, prieskonių.
3 įdaras: varškės, kiaušinis, majonezo, ridikėlių, druskos.
4 įdaras: virtų ryžių, majonezo, druskos, žalumynų.
Nupjaukite pomidorų viršų ir šaukšteliu išskobkite sėklas. Krėskite į vidų įdaro, uždenkite ir sudėkite ant salotų lapais arba petražolėmis išklotos lėkštės.
Nedidelių kietų pomidorų.
1 įdaras: konservuotų žirnelių, rūkyto kumpio (vietoj jo galima imti silkių ar kiaušinių), majonezo, prieskonių.
2 įdaras: virtų žuvų, majonezo, žalumynų, prieskonių.
3 įdaras: varškės, kiaušinis, majonezo, ridikėlių, druskos.
4 įdaras: virtų ryžių, majonezo, druskos, žalumynų.
Nupjaukite pomidorų viršų ir šaukšteliu išskobkite sėklas. Krėskite į vidų įdaro, uždenkite ir sudėkite ant salotų lapais arba petražolėmis išklotos lėkštės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorais įdarytos bandelės
4 bandelės.
Įdarui:
200 g pomidorų, 40 g svogūnų,
2 kiaušiniai, 120 g sviesto,
200 ml pieno, aliejaus kepti.
Bandeles perpjaukite pusiau ir išgremžkite apatinių dalių minkštimą. Išmirkykite minkštimą piene, sumaišykite jį su susmulkintais ir apkeptais svogūnais bei pomidorais. Pilkite išplaktus kiaušinius ir viską apkepkite. Paruoštą įdarą krėskite į išskobtas bandelių puseles, tik prieš tai jas dar sudrėkinkite pienu. Uždenkite viršutine dalimi, aptepkite sviestu ir iškepkite.
4 bandelės.
Įdarui:
200 g pomidorų, 40 g svogūnų,
2 kiaušiniai, 120 g sviesto,
200 ml pieno, aliejaus kepti.
Bandeles perpjaukite pusiau ir išgremžkite apatinių dalių minkštimą. Išmirkykite minkštimą piene, sumaišykite jį su susmulkintais ir apkeptais svogūnais bei pomidorais. Pilkite išplaktus kiaušinius ir viską apkepkite. Paruoštą įdarą krėskite į išskobtas bandelių puseles, tik prieš tai jas dar sudrėkinkite pienu. Uždenkite viršutine dalimi, aptepkite sviestu ir iškepkite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepti pankoliai
300 g pankolių, 0,1 l daržovių sultinio, 0,1 l baltojo vyno, 1 lauro lapelis, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos, ½ citrinos, 40 g salami dešros.
3 panašaus dydžio pankolius nuvalyti, žaliąją dalį atidėti. Keptuvėje užvirinti alyvą, sumaišytą su daržovių sultiniu, baltuoju vynu, lauro lapeliu. Pankolius perpjauti išilgai į 4-6 dalis, dėti į keptuvę su skysčiu ir kepinti vidutinėje temperatūroje apie 15 min., kol jie pagels, suminkštės, bet ne per daug. Pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti keliais alyvos lašais, atvėsinti. Keptą pankolį dėti į plačią lėkštę, puošti perpjauta citrina, pankolio lapais, šalia išdėlioti šaltos ar pašildytos dešros griežinėlius. Toks pankolis skanus ir šaltas, ir pašildytas.
Apskritai pankolio gumbą ar žaliąją dalį nedideliais kiekiais galima dėti į visus mėsos, žuvies padažus, prieš tai pabandžius, ar priimtinas anyžiaus skonis.
300 g pankolių, 0,1 l daržovių sultinio, 0,1 l baltojo vyno, 1 lauro lapelis, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos, ½ citrinos, 40 g salami dešros.
3 panašaus dydžio pankolius nuvalyti, žaliąją dalį atidėti. Keptuvėje užvirinti alyvą, sumaišytą su daržovių sultiniu, baltuoju vynu, lauro lapeliu. Pankolius perpjauti išilgai į 4-6 dalis, dėti į keptuvę su skysčiu ir kepinti vidutinėje temperatūroje apie 15 min., kol jie pagels, suminkštės, bet ne per daug. Pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti keliais alyvos lašais, atvėsinti. Keptą pankolį dėti į plačią lėkštę, puošti perpjauta citrina, pankolio lapais, šalia išdėlioti šaltos ar pašildytos dešros griežinėlius. Toks pankolis skanus ir šaltas, ir pašildytas.
Apskritai pankolio gumbą ar žaliąją dalį nedideliais kiekiais galima dėti į visus mėsos, žuvies padažus, prieš tai pabandžius, ar priimtinas anyžiaus skonis.