Citrininiai pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Citrininiai pyragai
Kas zinote citrininiu isbandytu pyragu receptus. mano brangusi labai jau nori citrinioniopyrago. Koki bedarau, s... gaunas. Vis per mazai citrinos skonio.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Citrininiai pyragai
Su pavekslėliais yra visa gamybos eigazuikaite rašė:Kas zinote citrininiu isbandytu pyragu receptus. mano brangusi labai jau nori citrinioniopyrago. Koki bedarau, s... gaunas. Vis per mazai citrinos skonio.
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
forumas/viewtopic.php?t=4753tutsi rašė:taigi ieskok
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Re: Citrininiai pyragai
Oi, net nepastebejau.Ramunė rašė:Su pavekslėliais yra visa gamybos eigazuikaite rašė:Kas zinote citrininiu isbandytu pyragu receptus. mano brangusi labai jau nori citrinioniopyrago. Koki bedarau, s... gaunas. Vis per mazai citrinos skonio.
Citrinų pyragas
200 g sviesto,
300 g cukraus pudros,
4 kiaušiniai,
tarkuotos citrinų žievelės,
100 g citrinos sulčių,
400 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
šviežių braškių ar kitų uogų papuošimui.
Sviestą išsukite su cukraus pudra iki purios masės. Maišydamos po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilkite sultis ir gerai išsukite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 175°C karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusį pyragą laikykite orkaitėje, kol atvės. Ištraukite ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite papuoštą šviežiomis uogomis.
200 g sviesto,
300 g cukraus pudros,
4 kiaušiniai,
tarkuotos citrinų žievelės,
100 g citrinos sulčių,
400 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
šviežių braškių ar kitų uogų papuošimui.
Sviestą išsukite su cukraus pudra iki purios masės. Maišydamos po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilkite sultis ir gerai išsukite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 175°C karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusį pyragą laikykite orkaitėje, kol atvės. Ištraukite ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite papuoštą šviežiomis uogomis.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Tai ne man cia tos citrinos rupejo, o mano brangiausiajam, Jis del ju pamises Nors as irgi pries jas nieko neturiu. va, jau atradau gera pyraga. Jau senokai kauip idejau i skyriu kaip gaminti su darbo eiga. Patikekit manim, tikrai jauciasi tos citrinostutsi rašė:zuikaite,o ko cia tave prie citrinu patrauke
CITRINŲ PYRAGAS
150g miltų
100g sviesto
50g cukraus
1 trynys
žiupsnelis druskos
Citrinų masė: 2 citrinos
1 stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai
150g sviesto
1 šaukštas cukraus pudros pyragui apibarstyti
8 plonų citrinos griežinėlių pyragui papuošti
Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai užminkyti trapią tešlą. Citrinas nuplauti, nuplikyti ir nušluostyti, paskui nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų, po truputį pilant citrinos sultis. Baigiant plakti suberti ir nutarkuotą citrinos žievelę, keptuvėje ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Viską kruopščiai išmašyti. Torto formą iškloti tešla, ant viršaus supilti citrinų masę. Pyragą kepti 30-40 min. Kai iškeps, ataušinti, apibarstyti cukraus pudra ir papuošti citrinos griežinėliais.
150g miltų
100g sviesto
50g cukraus
1 trynys
žiupsnelis druskos
Citrinų masė: 2 citrinos
1 stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai
150g sviesto
1 šaukštas cukraus pudros pyragui apibarstyti
8 plonų citrinos griežinėlių pyragui papuošti
Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai užminkyti trapią tešlą. Citrinas nuplauti, nuplikyti ir nušluostyti, paskui nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų, po truputį pilant citrinos sultis. Baigiant plakti suberti ir nutarkuotą citrinos žievelę, keptuvėje ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Viską kruopščiai išmašyti. Torto formą iškloti tešla, ant viršaus supilti citrinų masę. Pyragą kepti 30-40 min. Kai iškeps, ataušinti, apibarstyti cukraus pudra ir papuošti citrinos griežinėliais.
Bus kelioms dienoms tas pyragėlis ar keksiukai. Aš irgi dažnai su ta problema susiduriu, kad niekas nevalgo tų pyragų (nors ir labai skanių) kur kepu...Forelle rašė:Panašų ir aš nusižiūrėjau, arba citrininius keksiukus. Tik niekaip neapsisprendžiu ką kept, nes bijau, kad kai citrinų mėgėja tik aš viena, tai niekas nevalgys, o man bus perdaug Turbūt ir taip citrinas sudorosiu
http://thimbleanna.com/recipes/rasppie.html va čia rasi.