Citrininiai pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrinų pyragas
Tešla:
300 g kvietinių miltų, 120 g bulvių krakmolo,
250 g sviesto arba margarino,
200 g cukraus pudros, 80 g maltų riešutų,
5 kiaušiniai, vanilinio cukraus,
sutarkuota citrinos žievelė, kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.
Sultys:
2,5 citrinų sultys ir 3 šaukštai cukraus.
Cukraus glajus:
200 g cukraus pudros, 2 šaukštai citrinos sulčių.
Ištrinti riebalus (kad būtų kaip pūkas), suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską ir nuolat trinant, dėti po kiaušinį. Po to palaipsniui berti į masę miltus ir krakmolą, išmaišytus su kepimo milteliais, riešutus ir sutarkuotą citrinos žievelę.Tešlą sudėti į išteptą riebalais ir apibertą maltais džiūvėsėliais formą.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje (175°C) orkaitėje 50 - 60 min.Dar karštą pyragą ištraukti iš formos ir subadyti plonu pagaliuku.Tuoj pat apipilti citrinos sultimis, kad gerai persisunktų ir palikti, kol atauš.Glajaus komponentus ištrinti, kad būtų lygi, blizganti masė, apipilti ja ataušintą pyragą iki pusės.
Viršų papuošti riešutais.
Tešla:
300 g kvietinių miltų, 120 g bulvių krakmolo,
250 g sviesto arba margarino,
200 g cukraus pudros, 80 g maltų riešutų,
5 kiaušiniai, vanilinio cukraus,
sutarkuota citrinos žievelė, kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.
Sultys:
2,5 citrinų sultys ir 3 šaukštai cukraus.
Cukraus glajus:
200 g cukraus pudros, 2 šaukštai citrinos sulčių.
Ištrinti riebalus (kad būtų kaip pūkas), suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską ir nuolat trinant, dėti po kiaušinį. Po to palaipsniui berti į masę miltus ir krakmolą, išmaišytus su kepimo milteliais, riešutus ir sutarkuotą citrinos žievelę.Tešlą sudėti į išteptą riebalais ir apibertą maltais džiūvėsėliais formą.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje (175°C) orkaitėje 50 - 60 min.Dar karštą pyragą ištraukti iš formos ir subadyti plonu pagaliuku.Tuoj pat apipilti citrinos sultimis, kad gerai persisunktų ir palikti, kol atauš.Glajaus komponentus ištrinti, kad būtų lygi, blizganti masė, apipilti ja ataušintą pyragą iki pusės.
Viršų papuošti riešutais.
Prancūziškas citrinų pyragas
Tešlai:
100 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais;
175 g miltų;
2 šaukštų cukraus;
žiupsnio druskos;
1 kiaušinio trynio;
Įdarui:
5 kiaušinių;
250 g cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
3 citrinų nutarkuotos cedros ir 5 citrinų sulčių;
150 ml grietinėlės;
cukraus pudros pabarstymui.
Miltus suberkite į dubenį ar ant minkymo lentos, sudėkite sviesto kubelius. Sviestą tarp pirštų ištrinkite su miltais. Miltuose padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinio trynį ir įpilkite vieną šaukštą vandens. Suberkite sumaišytus druską ir cukrų. Greitai, kad neatšiltų sviestas, suminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, minkant įpilkite dar šiek tiek vandens. Tešlą suminkykite į rutulį, apvyniokite plėvele ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Mediniu šaukštu ištrinkite įdarui skirtus kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki baltos masės. Šiam darbui galite pasitelkti mikserį. Suberkite nutarkuotą cedrą, supilkite citrinų sultis. Leiskite įdarui šiek tiek pastovėti.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Atvėsusią tešlą iškočiokite ir įklokite į skardą taip, kad dugnas ir kraštai būtų padengti 0,5-0,8 cm storio tešlos sluoksniu. Nelygius kraštus apipjaukite. Tešlos dugną subadykite šakute ir skardą 10 min. padėkite į šaldytuvą.
Ant tešlos dugno įklokite 22-23 cm dydžio sviestinio popieriaus apskritimą, tolygiai užberkite sausų žirnių (tam, kad kepant tešla neišsipūstų), pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min, kol tešla pagels. Išimkite žirnius, popierių ir kepkite dar apie 12-15 min, kad tešlos pagrindas gerai iškeptų.
Tuo metu įdarą perkoškite per sietelį, įmaišykite grietinėlę. Iš lėto įdarą supilkite į iškepusį pyrago pagrindą. Įdarą pasistenkite supilti neištraukiant pagrindo iš orkaitės, kad šis neatšaltų. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite kol įdaras sustings, apie 30-35 min. Aušinkite orkaitėje, vėliau išėmę ne mažiau 1 val. Vėliau pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Valgykite tą pačią dieną, pabarstę cukraus pudra.
Tešlai:
100 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais;
175 g miltų;
2 šaukštų cukraus;
žiupsnio druskos;
1 kiaušinio trynio;
Įdarui:
5 kiaušinių;
250 g cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
3 citrinų nutarkuotos cedros ir 5 citrinų sulčių;
150 ml grietinėlės;
cukraus pudros pabarstymui.
Miltus suberkite į dubenį ar ant minkymo lentos, sudėkite sviesto kubelius. Sviestą tarp pirštų ištrinkite su miltais. Miltuose padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinio trynį ir įpilkite vieną šaukštą vandens. Suberkite sumaišytus druską ir cukrų. Greitai, kad neatšiltų sviestas, suminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, minkant įpilkite dar šiek tiek vandens. Tešlą suminkykite į rutulį, apvyniokite plėvele ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Mediniu šaukštu ištrinkite įdarui skirtus kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki baltos masės. Šiam darbui galite pasitelkti mikserį. Suberkite nutarkuotą cedrą, supilkite citrinų sultis. Leiskite įdarui šiek tiek pastovėti.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Atvėsusią tešlą iškočiokite ir įklokite į skardą taip, kad dugnas ir kraštai būtų padengti 0,5-0,8 cm storio tešlos sluoksniu. Nelygius kraštus apipjaukite. Tešlos dugną subadykite šakute ir skardą 10 min. padėkite į šaldytuvą.
Ant tešlos dugno įklokite 22-23 cm dydžio sviestinio popieriaus apskritimą, tolygiai užberkite sausų žirnių (tam, kad kepant tešla neišsipūstų), pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min, kol tešla pagels. Išimkite žirnius, popierių ir kepkite dar apie 12-15 min, kad tešlos pagrindas gerai iškeptų.
Tuo metu įdarą perkoškite per sietelį, įmaišykite grietinėlę. Iš lėto įdarą supilkite į iškepusį pyrago pagrindą. Įdarą pasistenkite supilti neištraukiant pagrindo iš orkaitės, kad šis neatšaltų. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite kol įdaras sustings, apie 30-35 min. Aušinkite orkaitėje, vėliau išėmę ne mažiau 1 val. Vėliau pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Valgykite tą pačią dieną, pabarstę cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininis keksas
300 g cukraus
350 g margarino
6 kiaušiniai
2 citrinos
50 g krakmolo
350 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukštai konjako arba kavos likerio
3 šaukštai vandens
Glajui: 2 stiklinės miltinio cukraus
6-8 šaukštai citrinų sulčių
konditerinių karoliukų papuošimui
Margariną išsukame su cukrumi. Įmaišome kiaušinius, nutarkuotas citrinų žieveles ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais.Kepimo formą patepame sviestu ir apibarstome miltais. Sukrečiame tešlą.Kepame 175-200°C temperatūros orkaitėje apie valandą.Iškeptą keksą iškrečiame iš kepimo formos, ją išvalome ir vėl įdedame keksą. Išspaudžiame vienos citrinos sultis ir sumaišome su konjaku, vandeniu ir miltiniu cukrumi (1 šaukštas). Šiuo mišiniu sulaistome karštą keksą.Glajui miltinį cukrų sumaišome su antrosios citrinos sultimis. Šiuo glajumi papuošiame atvėsusį keksą ir apibarstome konditeriniais karoliukais.
300 g cukraus
350 g margarino
6 kiaušiniai
2 citrinos
50 g krakmolo
350 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukštai konjako arba kavos likerio
3 šaukštai vandens
Glajui: 2 stiklinės miltinio cukraus
6-8 šaukštai citrinų sulčių
konditerinių karoliukų papuošimui
Margariną išsukame su cukrumi. Įmaišome kiaušinius, nutarkuotas citrinų žieveles ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais.Kepimo formą patepame sviestu ir apibarstome miltais. Sukrečiame tešlą.Kepame 175-200°C temperatūros orkaitėje apie valandą.Iškeptą keksą iškrečiame iš kepimo formos, ją išvalome ir vėl įdedame keksą. Išspaudžiame vienos citrinos sultis ir sumaišome su konjaku, vandeniu ir miltiniu cukrumi (1 šaukštas). Šiuo mišiniu sulaistome karštą keksą.Glajui miltinį cukrų sumaišome su antrosios citrinos sultimis. Šiuo glajumi papuošiame atvėsusį keksą ir apibarstome konditeriniais karoliukais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas „Citrinukas“
4 stiklinės miltų, pakelis margarino,
4-5 kiaušiniai, 2 stiklinės cukraus,
1/2 šaukštelio sodos, truputis grietinės, šaukštelis acto.
Įdarui: 4
citrinos, stiklinė cukraus.
Margariną ištirpinkite, sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, miltais, grietine nugesinta soda ir actu. Išmaišiusios skystoką tešlą, pilkite ją į skardą, šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Kol biskvitas kepa, ruoškite įdarą.
Citrinas sumalkite mėsmale, sumaišykite su cukrumi. Iškepusį biskvitą išimkite iš skardos, apipjaukite kraštus, ištepkite įdaru. Nupjautus kraštelius atšaldykite, netgi dar galite šiek tiek pagruzdinti orkaitėje ir sumalkite. Jais apibarstykite pyrago viršų.
4 stiklinės miltų, pakelis margarino,
4-5 kiaušiniai, 2 stiklinės cukraus,
1/2 šaukštelio sodos, truputis grietinės, šaukštelis acto.
Įdarui: 4
citrinos, stiklinė cukraus.
Margariną ištirpinkite, sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, miltais, grietine nugesinta soda ir actu. Išmaišiusios skystoką tešlą, pilkite ją į skardą, šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Kol biskvitas kepa, ruoškite įdarą.
Citrinas sumalkite mėsmale, sumaišykite su cukrumi. Iškepusį biskvitą išimkite iš skardos, apipjaukite kraštus, ištepkite įdaru. Nupjautus kraštelius atšaldykite, netgi dar galite šiek tiek pagruzdinti orkaitėje ir sumalkite. Jais apibarstykite pyrago viršų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininis keksas
Stiklinė miltų, 1/2 stiklinės cukraus,
150 g sviesto, 3 kiaušiniai,
2 šaukštai kakavos, 3 šaukštai pieno,
citrina, riebalų kepti.
Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės. Atskirai išplakite kiaušinius ir sumaišykite su sviesto mase. Po truputį atsargiai berkite miltus, pilkite 2 šaukštus citrinų sulčių ir dėkite tarkuotas žieveles. Kekso formą ištepkite riebalais, pilkite tešlą, išlyginkite. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Išjunkite orkaitę ir dar 10 minučių palikite keksą joje ataušti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrinų tortas
8 pakeliai liesos varškės, 2 kiaušiniai,
200 ml riebios grietinėlės, 2 citrinos,
mėtų lapelių, 200 g cukraus,
20 g želatinos, 4-5 šaukštai romo.
Atskirkite kiaušinių trynius ir išplakite su 100 g cukraus bei tarkuotomis citrinų žievelėmis. Sudėkite varškę ir išmaišykite. Į 150 ml vandens įpilkite 3-4 šaukštus cukraus, romą ir citrinų sulčių, šiame skystyje išbrinkykite želatiną.
Du trečdalius želatinos sumaišykite su varškės mase. Grietinėlę išplakite su likusiu cukrumi ir sumaišykite su iki putų išplaktais baltymais. Įmaišykite į varškės kremą. Varškės kremą pilkite į polietileno plėvele išklotą formą ir laikykite šaldytuve tol, kol sustings, maždaug 2 valandas.
Ant sustingusio kremo išdėliokite mėtų lapelius ir užpilkite likusia želatina, kurią atskiesite 50 ml pasaldinto ir citrinų sultimis pagardinto vandens. Kai viršutinis želė sluoksnis šiek tiek apstings, užkaiskite 50 ml vandens, dėkite 2 šaukštus cukraus, kelias minutes pavirkite, tada dėkite antrąją citriną, supjaustytą pusgriežiniais, virkite dar kelias minutes. Išgriebkite, apdėliokite torto kraštus ir palikite sustingti.
8 pakeliai liesos varškės, 2 kiaušiniai,
200 ml riebios grietinėlės, 2 citrinos,
mėtų lapelių, 200 g cukraus,
20 g želatinos, 4-5 šaukštai romo.
Atskirkite kiaušinių trynius ir išplakite su 100 g cukraus bei tarkuotomis citrinų žievelėmis. Sudėkite varškę ir išmaišykite. Į 150 ml vandens įpilkite 3-4 šaukštus cukraus, romą ir citrinų sulčių, šiame skystyje išbrinkykite želatiną.
Du trečdalius želatinos sumaišykite su varškės mase. Grietinėlę išplakite su likusiu cukrumi ir sumaišykite su iki putų išplaktais baltymais. Įmaišykite į varškės kremą. Varškės kremą pilkite į polietileno plėvele išklotą formą ir laikykite šaldytuve tol, kol sustings, maždaug 2 valandas.
Ant sustingusio kremo išdėliokite mėtų lapelius ir užpilkite likusia želatina, kurią atskiesite 50 ml pasaldinto ir citrinų sultimis pagardinto vandens. Kai viršutinis želė sluoksnis šiek tiek apstings, užkaiskite 50 ml vandens, dėkite 2 šaukštus cukraus, kelias minutes pavirkite, tada dėkite antrąją citriną, supjaustytą pusgriežiniais, virkite dar kelias minutes. Išgriebkite, apdėliokite torto kraštus ir palikite sustingti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininiai sausainėliai
500 g smėlinės tešlos,
200 g varškės, citrina,
1/2 stiklinės cukraus,
keli šaukštai cukraus pudros.
Tešlą iškočiokite 5 milimetrų storio sluoksniu ir supjaustykite kvadratėliais, kurių kraštinė - 5 cm. Pusėje kvadratėlių išpjaukite apvalias skylutes. Ruošinukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, šaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 10-12 minučių.
Tuo metu varškę ištrinkite su citrinų sultimis ir cukrumi iki purumo. Atšaldykite. Sveikus kvadratėlius ištepkite įdaru ir uždenkite kvadratėliais su kiauryme. Kiaurymes taip pat pripildykite įdaro. Apibarstykite cukraus pudra.
500 g smėlinės tešlos,
200 g varškės, citrina,
1/2 stiklinės cukraus,
keli šaukštai cukraus pudros.
Tešlą iškočiokite 5 milimetrų storio sluoksniu ir supjaustykite kvadratėliais, kurių kraštinė - 5 cm. Pusėje kvadratėlių išpjaukite apvalias skylutes. Ruošinukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, šaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 10-12 minučių.
Tuo metu varškę ištrinkite su citrinų sultimis ir cukrumi iki purumo. Atšaldykite. Sveikus kvadratėlius ištepkite įdaru ir uždenkite kvadratėliais su kiauryme. Kiaurymes taip pat pripildykite įdaro. Apibarstykite cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininiai bučinukai
200-250 g miltų, 150 g sviesto,
150 g cukraus, šaukštelis vanilinio cukraus,
kiaušinis, nutarkuota vienos citrinos žievelė, riebalų kepti.
Glajui:
75 g cukraus pudros, šaukštas citrinų sulčių,
citrinų žievelių puošti.
Cukrų išsukite su sviestu iki purumo, suberkite vanilinį cukrų, įpilkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Tada berkite miltus, citrinų žieveles ir išminkykite minkštą tešlą. Lipdykite pailgą 5 cm skersmens ritinį. Jį dėkite ant kepimo popieriaus. Drėgnomis rankomis baikite kočioti, kad ritinys būtų kuo lygesnis. Jį susukite į kepimo popierių ir pusvalandį laikykite šaldytuve.
Atšalusią tešlą skriebkite plonomis riekutėmis. Riekutes išdėliokite į riebalais išteptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą. Šaukite į 190 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 10-12 minučių. Kol kepa, paruoškite glajų. Rūpestingai išmaišykite cukraus pudrą su citrinų sultimis, masę krėskite į konditerinį švirkštą.
Kiek atvėsusius sausainius puoškite glajaus ornamentais. Tokie sausainiai puikiai tiks ilgiau laikyti: net atvirame indelyje jie bus skanūs gerą savaitę. Beje, paruoštą tešlą šaldytuve taip pat galite saugoti kelias dienas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininiai ir šokoladiniai sausainiai
350 g miltų, po 200 g sviesto ir cukraus,
kiaušinis, 50 g šokolado, citrina.
Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną dalį maišykite su ištirpintu šokoladu, kitą - su tarkuota citrinos žievele ir šaukštu citrinų sulčių.
Iškočiokite du vienodo dydžio stačiakampius. Ši tešla labai lipni, todėl paprasčiau ją kočioti tarp 2 kepimo popieriaus lakštų. Šokoladinę tešlą dėkite ant citrininės ir susukite ritinį. Pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad atšaltų ir būtų lengviau pjaustyti. Suraikykite ritinį kuo plonesnėmis riekutėmis, jas dėkite ant riebalais išteptos ar kepimo popieriumi išklotos skardos. Šaukite į 190 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 10-12 minučių
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininis tortas su medumi
1 kiaušinis
50 g medaus
sodos
100 g miltų
Kremui:
250 g sviesto
250 g miltinio cukraus
0,5 l pieno
3 šaukštai miltų
1 didelės citrinos žievelė ir sulčių
Visus produktus sumaišyti ir padaryti minkštą tešlą. Iškepti keturis lakštus.
Kremui ištrinti šaukštu sviestą. Atskirai sumaišyti miltus su trupučiu pieno. Pastatyti ant mažos ugnies ir po truputi supilti likusį pieną. Visą laiką maišyti, kol masė sutirštės. Kai ji atvės, įdėti sviestą, gerai išsukti, po to įpilti citrinos sulčių ir įberti citrinos žievelės.Lakštus ir torto viršų aptepti kremu ir papuošti citrinos griežinėliais. Truputi pašildyti medaus ir iš šaukšto aplašinti tortą.
1 kiaušinis
50 g medaus
sodos
100 g miltų
Kremui:
250 g sviesto
250 g miltinio cukraus
0,5 l pieno
3 šaukštai miltų
1 didelės citrinos žievelė ir sulčių
Visus produktus sumaišyti ir padaryti minkštą tešlą. Iškepti keturis lakštus.
Kremui ištrinti šaukštu sviestą. Atskirai sumaišyti miltus su trupučiu pieno. Pastatyti ant mažos ugnies ir po truputi supilti likusį pieną. Visą laiką maišyti, kol masė sutirštės. Kai ji atvės, įdėti sviestą, gerai išsukti, po to įpilti citrinos sulčių ir įberti citrinos žievelės.Lakštus ir torto viršų aptepti kremu ir papuošti citrinos griežinėliais. Truputi pašildyti medaus ir iš šaukšto aplašinti tortą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininis pyragas su avietėmis
1 pakelis citrininio želė
0,5 puodelio verdančio vandens
0,3 puodelio citrinų sulčių koncentrato
350 g sutirštinto lieso pieno
2 puodeliai biskvito gabaliukų
2 puodeliai aviečių
1 šaukštas cukraus
1. Patepkite 20 cm apvalios formos dugną aliejumi; atidėkite.
2. Dideliame inde verdančiame vandenyje ištirpinkite želė. Supilkite sulčių koncentratą ir sutirštintą liesą pieną. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-1-1/2 valandos arba iki mišinys paimtas šaukštu suformuoja kauburėlius.
3. Atvėsinę suplakite želė mišinį elektriniu mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu 5-6 minutes.
4. Išdėliokite biskvito gabaliukus apvalios formos dugne. Ant jų supilkite želė mišinį. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 4-24 valandoms.
5. Tuo tarpu, nedideliame inde sumaišykite avietes su cukrumi. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 2-24 valandoms.
6. Patiekdami supjaustykite pyragą gabaliukais ir papuoškite avietėmis.
1 pakelis citrininio želė
0,5 puodelio verdančio vandens
0,3 puodelio citrinų sulčių koncentrato
350 g sutirštinto lieso pieno
2 puodeliai biskvito gabaliukų
2 puodeliai aviečių
1 šaukštas cukraus
1. Patepkite 20 cm apvalios formos dugną aliejumi; atidėkite.
2. Dideliame inde verdančiame vandenyje ištirpinkite želė. Supilkite sulčių koncentratą ir sutirštintą liesą pieną. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-1-1/2 valandos arba iki mišinys paimtas šaukštu suformuoja kauburėlius.
3. Atvėsinę suplakite želė mišinį elektriniu mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu 5-6 minutes.
4. Išdėliokite biskvito gabaliukus apvalios formos dugne. Ant jų supilkite želė mišinį. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 4-24 valandoms.
5. Tuo tarpu, nedideliame inde sumaišykite avietes su cukrumi. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 2-24 valandoms.
6. Patiekdami supjaustykite pyragą gabaliukais ir papuoškite avietėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas „Citrininė boba“
Tešlai:
300 g miltų, 2 šaukštai krakmolo, 50 g kapotų riešutų, po 200 g sviesto ir cukraus pudros, vanilinio cukraus, 5 kiaušiniai, 2 1/2 l citrinų sulčių, 3 šaukštai cukraus, tarkuotų citrinų žievelių, po žiupsnelį kepimo miltelių ir druskos, riebalų ir džiūvėsėlių formai.
Glajui:
100 g cukraus pudros,
100 ml citrinų sulčių.
Sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir druską gerai išsukite, įmuškite po vieną kiaušinį. Po truputį į masę berkite krakmolą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, riešutais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Tešlą klokite į išteptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepkite orkaitėje 50-60 minučių. Dar karštą kepinį išimkite iš formos ir keliose vietose subadykite plona vielele. Suvilgykite citrinų sultimis, sumaišytomis su cukrumi, ir ataušinkite.
Sumaišykite glajui skirtus produktus, sukite, kol pasidarys skaidri vientisa masė. Apipilkite ja kepinį. Puoškite riešutais.
Tešlai:
300 g miltų, 2 šaukštai krakmolo, 50 g kapotų riešutų, po 200 g sviesto ir cukraus pudros, vanilinio cukraus, 5 kiaušiniai, 2 1/2 l citrinų sulčių, 3 šaukštai cukraus, tarkuotų citrinų žievelių, po žiupsnelį kepimo miltelių ir druskos, riebalų ir džiūvėsėlių formai.
Glajui:
100 g cukraus pudros,
100 ml citrinų sulčių.
Sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir druską gerai išsukite, įmuškite po vieną kiaušinį. Po truputį į masę berkite krakmolą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, riešutais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Tešlą klokite į išteptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepkite orkaitėje 50-60 minučių. Dar karštą kepinį išimkite iš formos ir keliose vietose subadykite plona vielele. Suvilgykite citrinų sultimis, sumaišytomis su cukrumi, ir ataušinkite.
Sumaišykite glajui skirtus produktus, sukite, kol pasidarys skaidri vientisa masė. Apipilkite ja kepinį. Puoškite riešutais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininis pyragas
1 stiklinė grietinės
18 šaukštų miltų
250 g margarino
1 šaukštelis sodos
Įdarui:
2 citrinos
2 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
Margariną ištirpinti, suberti miltus, sodą, supilti grietinę, išminkyti tešlą ir padalyti į dvi dalis.Vieną iškočiotą tešlos gabalą dėti į skardą, užpilti citrininiu įdaru, ant viršaus užkloti kitu.Įdarui citrinas sutarkuoti, sudėti išplaktą kiaušinį, greitai sumaišyti su cukrumi (cukrus neturi ištirpti).
Kepti orkaitėje.
1 stiklinė grietinės
18 šaukštų miltų
250 g margarino
1 šaukštelis sodos
Įdarui:
2 citrinos
2 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
Margariną ištirpinti, suberti miltus, sodą, supilti grietinę, išminkyti tešlą ir padalyti į dvi dalis.Vieną iškočiotą tešlos gabalą dėti į skardą, užpilti citrininiu įdaru, ant viršaus užkloti kitu.Įdarui citrinas sutarkuoti, sudėti išplaktą kiaušinį, greitai sumaišyti su cukrumi (cukrus neturi ištirpti).
Kepti orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininis desertas
Tešlai:
2 stiklinių miltų,
6 valg. šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
200 g sviesto (kapoto) ,
1 stambaus kiaušinio,
1 kiaušinio trynio.
Kremui:
4 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
1 stiklinės cukraus,
2/3 stiklinės citrinų sulčių,
100 g sviesto (kapoto gabaliukais),
50 g baltojo šokolado ( drožlių).
1. Užminkykite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įdėkite sviestą ir gerai išmaišykite iki trupinėlių. Dubenyje suplakite kiaušinį ir trynį, supilkite juos į miltų mišinį, suformuokite rutulį, paminkykite jį ant stalo, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
2. Padalinkite tešlą į aštuonias dalis, iškočiokite, patalpinkite į širdelių pavidalo kepimo formeles ir kepkite, kol kepiniai taps gražios aukso spalvos.
3. Kremui sumaišykite kiaušinius, trynius, cukrų ir citrinų sultis. Maišydami, virkite, kol sutirštės. Įdėkite sviestą, suberkite baltojo šokolado drožles, pamaišykite. Gautą kremą supilkite į formeles ant tešlos, atvėsinkite.
4. Prieš patiekiant, kiekvieną pyragaitį pabarstykite cukrumi ir keletui sekundžių padėkite į karštą grilių, kad cukrus išsilydytų.
Tešlai:
2 stiklinių miltų,
6 valg. šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
200 g sviesto (kapoto) ,
1 stambaus kiaušinio,
1 kiaušinio trynio.
Kremui:
4 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
1 stiklinės cukraus,
2/3 stiklinės citrinų sulčių,
100 g sviesto (kapoto gabaliukais),
50 g baltojo šokolado ( drožlių).
1. Užminkykite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įdėkite sviestą ir gerai išmaišykite iki trupinėlių. Dubenyje suplakite kiaušinį ir trynį, supilkite juos į miltų mišinį, suformuokite rutulį, paminkykite jį ant stalo, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
2. Padalinkite tešlą į aštuonias dalis, iškočiokite, patalpinkite į širdelių pavidalo kepimo formeles ir kepkite, kol kepiniai taps gražios aukso spalvos.
3. Kremui sumaišykite kiaušinius, trynius, cukrų ir citrinų sultis. Maišydami, virkite, kol sutirštės. Įdėkite sviestą, suberkite baltojo šokolado drožles, pamaišykite. Gautą kremą supilkite į formeles ant tešlos, atvėsinkite.
4. Prieš patiekiant, kiekvieną pyragaitį pabarstykite cukrumi ir keletui sekundžių padėkite į karštą grilių, kad cukrus išsilydytų.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Citrininiai pyragai
Citrininiai plikyti pyragaičiai
Štai šitas receptas yra iš tų "Didžiosios kepinių knygos" receptų, kuriame yra netikslumų. Rašydama receptą pataisau.
Tašlos receptas nurodytas teisingai: 250 ml vandens ir 50 g sviesto užvirinti, į juos sumesti 150 g miltų ir 30 g krakmolo, staigiai išmaišyti.
Po vieną įmušti kiaušinius. 4-6 (man užteko 4).
Į atvėsusią tešlą beriamas šaukštelis kep;imo miltelių. Aš apie juos nuoširdžiai užmiršau, ir niekuo blogiau nuo to nebuvo
Pyragėliai kepami 30 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje, kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Įdarui pagal receptą siūloma imti 4 kiaušinius. Patikėkit manim, pilnai užtenka 2!!! man daugiau kaip pusė įdaro liko nepanaudoto.
trynius išplakti su cukrumi (siūlo 100 g., aš dėjau daugiau) ir citrinų sultimis (siūlo imti 2 citrinų sultis, aš patariu pilti žymiai mažiau, pagal skonį. Man 4 kiaušiniams užteko vienos citrinos su kaupu).
Į trynių masę dėti tris šaukštelius išbrinkintos ir ištirpintosd želatinos. Įdedam į šaldytuvą - pusvalandžiui gal...
Baltymus išpalkti iki standžių putų, švelniai įmaišyti į trynius su želatina. Pyragaičius pepjauti pusiau, ir įdaryti kremu. Skaniausi - pastovėję šaldytuve
Štai šitas receptas yra iš tų "Didžiosios kepinių knygos" receptų, kuriame yra netikslumų. Rašydama receptą pataisau.
Tašlos receptas nurodytas teisingai: 250 ml vandens ir 50 g sviesto užvirinti, į juos sumesti 150 g miltų ir 30 g krakmolo, staigiai išmaišyti.
Po vieną įmušti kiaušinius. 4-6 (man užteko 4).
Į atvėsusią tešlą beriamas šaukštelis kep;imo miltelių. Aš apie juos nuoširdžiai užmiršau, ir niekuo blogiau nuo to nebuvo
Pyragėliai kepami 30 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje, kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
Įdarui pagal receptą siūloma imti 4 kiaušinius. Patikėkit manim, pilnai užtenka 2!!! man daugiau kaip pusė įdaro liko nepanaudoto.
trynius išplakti su cukrumi (siūlo 100 g., aš dėjau daugiau) ir citrinų sultimis (siūlo imti 2 citrinų sultis, aš patariu pilti žymiai mažiau, pagal skonį. Man 4 kiaušiniams užteko vienos citrinos su kaupu).
Į trynių masę dėti tris šaukštelius išbrinkintos ir ištirpintosd želatinos. Įdedam į šaldytuvą - pusvalandžiui gal...
Baltymus išpalkti iki standžių putų, švelniai įmaišyti į trynius su želatina. Pyragaičius pepjauti pusiau, ir įdaryti kremu. Skaniausi - pastovėję šaldytuve
- Prikabinti failai
-
- DSC00053.JPG (53.08 KiB) Peržiūrėta 5911 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Citrininiai pyragai
ačiū, stengiuosi
beje, šita plikytų tešla man gavosi geriau negu kiti plikytieji
berods, pirma su pienu tešlą dariau, pagal čia patalpintą receptą. Nežinau, kas su anais buvo negeai, bet kepė nelygiai ir gavosi kietoka plutele. Šities, su sviestu, apskrudo labai lygiai. tiesa, dėjau orkeitės apačion trokškintuvą su vandeniu - taigi, buvo drėgniau
beje, šita plikytų tešla man gavosi geriau negu kiti plikytieji
berods, pirma su pienu tešlą dariau, pagal čia patalpintą receptą. Nežinau, kas su anais buvo negeai, bet kepė nelygiai ir gavosi kietoka plutele. Šities, su sviestu, apskrudo labai lygiai. tiesa, dėjau orkeitės apačion trokškintuvą su vandeniu - taigi, buvo drėgniau
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re:
Mano pyragėlis - labai panašus: 125 g sviesto, 125 g. cukraus, 3 maži kiaušiniai, pusės citrinos žievė, 250 g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.Hazel rašė:Citrinų pyragas
200 g sviesto,
300 g cukraus pudros,
4 kiaušiniai,
tarkuotos citrinų žievelės,
100 g citrinos sulčių,
400 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
šviežių braškių ar kitų uogų papuošimui.
Sviestą išsukite su cukraus pudra iki purios masės. Maišydamos po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilkite sultis ir gerai išsukite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 175°C karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusį pyragą laikykite orkaitėje, kol atvės. Ištraukite ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite papuoštą šviežiomis uogomis.
Turėjo būti su cukraus pudros ir citrinų sulčių glajumi, bet man dėl kompozicijos norėjosi palikti neteptą.
(ant viržaus prismaigstyta sluoksniuotos tešlos malūnėlių.
- Prikabinti failai
-
- maluneliai.jpg (78.23 KiB) Peržiūrėta 5584 karus(ų)