Chalva

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Asti

Chalva

Standartinė Asti » 05 Rgs 2008, 09:07

Nusipirkau vakar IKI parduotuvėje, riešutų kremo, tikėjausi kad ten labai jau skanu bus... ir ką jūs galvote - grynų gryniausia chalva :shock: , tik tiek kad skysta.. išmesti gaila, vistik pinigiukai sumokėti buvo, gal kas patars kaip ją butų galima protingai panaudoti? :idea: nes vieną valgyti ar ant batono tepti neįmanoma, nes visai neskanu .. :cry:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2008, 09:33

Kiek supratau, tai nusipirkot ne chalvą, o žemės riešutų sviestą? Peanut butter? ar neklystu?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Rgs 2008, 09:35

na cia ne i tema parasyta,bet lai kas nors atsako,o tada jau istrinsiu :!:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2008, 09:39

Tai tegul patvirtina ar tikrai ten žemės riešutų sviestas.

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Standartinė aksele » 05 Rgs 2008, 10:21

o as va ieskojau zemes riesutu sviesto,ar kremo ir niekur neradau.kur jo yra pirkt?

Asti

Standartinė Asti » 05 Rgs 2008, 10:52

ko gero taip ir bus, kad ten tas sviestas,. darbe esu, negaliu pasižiūrėti..
o jo pirkau Klaipėdoj, BIGE esančioje IKI, nes garantinis baigiasi rugsėjo 12 dieną, tai galvojau skaniai pasilepinti .. o dabar net nežinau nė kur kišti .. :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Rgs 2008, 12:07

Riešutų sviestas nesaldus. Man visai nieko buvo jį tepti ant batono, kadangi saldumynus nelabai mėgstu, tai čia visai gerai suėjo. :roll:
Recptūrų reik pasiješkoti, būna kad naudojamas kepiniams ar kremams :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2008, 12:11

Tik IKI ir būna pirkti, o jo gali įdėti į pyrgų tešlą arba labai skanu kepant cheesecake, įmaišyti, arba ir iškepti nuostabių sausainiukų:

130 g žemės riešutų sviesto;
110 g sviesto (kambario temperatūros);
100 g cukraus;
100 g rudojo cukraus;
1 kiaušinis;
140-160 g miltų;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
0,25 a.š. druskos.

Sumaišyti paprastą sviestą su riešutų sviestu, vėliau suberti baltąjį ir rudąjį cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir mikseriu gerai išplakti. Tuomet suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska ir gerai išminkyti. Padėti tešlą valandai į šaldytuvą.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir dėti ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ar folija. Su šakute suspausti ir dėti į įkaitintą orkaitę
Temperatūra ir kepimo laikas priklauso nuo to, kokių sausainių norite. Jeigu norite traškių, tai orkaitę įkaitinti iki 190C ir kepti 8-9 min, jeigu minkštesnių – 150C ir kepti 12-15 min.

Paveikslėlis

dzakonda
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 05 Rgs 2008, 15:33

Standartinė dzakonda » 05 Rgs 2008, 15:39

na ten tai tikrai buvo riesutu sviestas, 100 % :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2008, 17:07

Tai gaminkit, kepkit saldumynus. Nors žinau, kad naudojamas ir marinatams, padažams prie mėsos, bet aš tik su saldžiais jį tenaudoju

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgs 2008, 17:08

Aš irgi esu skaičiusi, kad tinka prie mėsos patieklalų, bet kažkaip rankos nekyla :?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2008, 17:13

Reiktų kada pabandyt, nu bet man jis atrodo taip prie mėsos nedera, kad irgi rankos nekyla

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Rgs 2008, 17:14

turetu tikti,o kaip medus tinka :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgs 2008, 17:15

Medus tinka, cinamonas tinka, persdikai konsertvuoti tinka................. Bet tik reikia pirmo karto :wink:

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 05 Rgs 2008, 17:23

Mes tai irgi buvom nusipirkę riešutų sviesto. :laugh: Galvojom, kad ten bus toks, dėl kurio Amerikoj visi svaigsta, sumuštinius daro. Dar JAV vėliava buvo nupiešta. Tai rezultatas buvo toks pats, kaip ir Asti rašė. O kainavo apie 10lt... :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2008, 18:01

Kainuoja nemažai, bet aš dėl jo alpstu. Man jis sausainiuose taip tinka, kad negaliu. Viena ir suvalgau visus :D Dabar irgi planuoju pirkti, bet vis kaina atgraso, geriau mėsos pasiimu, nu bet gausiu pinigų, bus pirmas pirkinys

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Rgs 2008, 19:00

o koks kiekis uz 10 lt. kazkur bus 200 g. :?: :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Rgs 2008, 19:02

350 g, bet indelis nedidelis. Ir sausainių išeina tik dvi partijos :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Rgs 2008, 19:21

tai tada tikrai nera pigu :roll:

Svečias

Standartinė Svečias » 05 Rgs 2008, 23:20

Cukinija rašė:Mes tai irgi buvom nusipirkę riešutų sviesto. :laugh: Galvojom, kad ten bus toks, dėl kurio Amerikoj visi svaigsta, sumuštinius daro. Dar JAV vėliava buvo nupiešta. Tai rezultatas buvo toks pats, kaip ir Asti rašė. O kainavo apie 10lt... :lol:
Tai va mane kaina ir suviliojo - kadangi rugsejo 12 dieną baigiasi garantiją, tai 350 g indelio kaina ir buvo tik 0,99 Lt :hubba: .. aš taip tikėjausi pasmaližiauti :lol: ... bet dabar teks šeimynai sausainiukus savaitgalį kepti...

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Rgs 2008, 09:02

tai nors gerai , kad ne permokėjei ;)
O amerikiečių skonis kitoks nei mūsų 8)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 06 Rgs 2008, 09:30

Nuo pat mažumės būtumėm valgę, tai ir mums patiktų.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Rgs 2008, 09:52

na man regis, vistiek tautos mitybos įpročiai priklauso nuo gamtos, nuo vietovės, nuo tradicijų. O tokių riešutų, iš kurių gaminamas šis sviestas, Lietuvoje kaip ir nelabai auga :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 06 Rgs 2008, 10:01

Pas amerikonus riešutų sviestas yra naudojamas vietoj mūs įprasto sviesto, nes šis atseit lengvai virškinamas, turi daug baltymų. Ir tepa jie batono riekeles su juo, ant viršaus dar uogienės ar medaus. O žemės riešutams auginti, reikai kad vasara truktų 5 mėnesius, užtat Lietuvoj jie ir neužaugtų

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Rgs 2008, 10:35

na kai tokia kaina,tai tik ir kepti sausainukus :wink:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 08 Rgs 2008, 14:19

Man labai patinka taip: batonas+žemės riešutų sviestas+uogienė ar džemas :)

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 08 Rgs 2008, 14:52

O kaip jis atrodo? Suviliojot mane :D Tingiu ieskotis, tuoj drauge atleks :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 08 Rgs 2008, 15:12

justuke rašė:O kaip jis atrodo? Suviliojot mane :D Tingiu ieskotis, tuoj drauge atleks :roll:
Nufotkinčiau, bet akumai kraunasi. IKI būna sudėta prie nutellos ir pan. kremų. Nusica vadinasi

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 08 Rgs 2008, 22:47

Dekui, reiks paieskot :wink:

Skelbti atsakymą