Chalva
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Chalva
Nusipirkau vakar IKI parduotuvėje, riešutų kremo, tikėjausi kad ten labai jau skanu bus... ir ką jūs galvote - grynų gryniausia chalva , tik tiek kad skysta.. išmesti gaila, vistik pinigiukai sumokėti buvo, gal kas patars kaip ją butų galima protingai panaudoti? nes vieną valgyti ar ant batono tepti neįmanoma, nes visai neskanu ..
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Tik IKI ir būna pirkti, o jo gali įdėti į pyrgų tešlą arba labai skanu kepant cheesecake, įmaišyti, arba ir iškepti nuostabių sausainiukų:
130 g žemės riešutų sviesto;
110 g sviesto (kambario temperatūros);
100 g cukraus;
100 g rudojo cukraus;
1 kiaušinis;
140-160 g miltų;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
0,25 a.š. druskos.
Sumaišyti paprastą sviestą su riešutų sviestu, vėliau suberti baltąjį ir rudąjį cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir mikseriu gerai išplakti. Tuomet suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska ir gerai išminkyti. Padėti tešlą valandai į šaldytuvą.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir dėti ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ar folija. Su šakute suspausti ir dėti į įkaitintą orkaitę
Temperatūra ir kepimo laikas priklauso nuo to, kokių sausainių norite. Jeigu norite traškių, tai orkaitę įkaitinti iki 190C ir kepti 8-9 min, jeigu minkštesnių – 150C ir kepti 12-15 min.
130 g žemės riešutų sviesto;
110 g sviesto (kambario temperatūros);
100 g cukraus;
100 g rudojo cukraus;
1 kiaušinis;
140-160 g miltų;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
0,25 a.š. druskos.
Sumaišyti paprastą sviestą su riešutų sviestu, vėliau suberti baltąjį ir rudąjį cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir mikseriu gerai išplakti. Tuomet suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska ir gerai išminkyti. Padėti tešlą valandai į šaldytuvą.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir dėti ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ar folija. Su šakute suspausti ir dėti į įkaitintą orkaitę
Temperatūra ir kepimo laikas priklauso nuo to, kokių sausainių norite. Jeigu norite traškių, tai orkaitę įkaitinti iki 190C ir kepti 8-9 min, jeigu minkštesnių – 150C ir kepti 12-15 min.
Tai va mane kaina ir suviliojo - kadangi rugsejo 12 dieną baigiasi garantiją, tai 350 g indelio kaina ir buvo tik 0,99 Lt .. aš taip tikėjausi pasmaližiauti ... bet dabar teks šeimynai sausainiukus savaitgalį kepti...Cukinija rašė:Mes tai irgi buvom nusipirkę riešutų sviesto. Galvojom, kad ten bus toks, dėl kurio Amerikoj visi svaigsta, sumuštinius daro. Dar JAV vėliava buvo nupiešta. Tai rezultatas buvo toks pats, kaip ir Asti rašė. O kainavo apie 10lt...