Ramunė rašė:Gerai. Einu ruošt kavos
Burokėlių valgiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėliai, įdaryti grybais
8 burokėliai
300 g sūdytų grybų
З morkos ,1 svogūnas
З šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai pomidorų pastos
1 stiklinė grietinės
juodųjų maltų pipirų, druskos
Burokėlius išvirkite (rekomenduojama pasūdytame vandenyje), nulupkite, išskobkite vidų, palikdami 5 mm storio sieneles.
Svogūną ir morkas smulkiai supjaustykite, truputį apkepkite aliejuje, supilkite pomidorų pastą, susmulkintus grybus ir burokėlių minkštimą, pasūdykite, įdėkite pipirų ir troškinkite 15 minučių.
Užpildykite burokėlius paruoštu faršu, užpilkite grietine ir kepkite 25 minutes 220С orkaitėje.
Patiekite pabarstę žalumynais.
8 burokėliai
300 g sūdytų grybų
З morkos ,1 svogūnas
З šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai pomidorų pastos
1 stiklinė grietinės
juodųjų maltų pipirų, druskos
Burokėlius išvirkite (rekomenduojama pasūdytame vandenyje), nulupkite, išskobkite vidų, palikdami 5 mm storio sieneles.
Svogūną ir morkas smulkiai supjaustykite, truputį apkepkite aliejuje, supilkite pomidorų pastą, susmulkintus grybus ir burokėlių minkštimą, pasūdykite, įdėkite pipirų ir troškinkite 15 minučių.
Užpildykite burokėlius paruoštu faršu, užpilkite grietine ir kepkite 25 minutes 220С orkaitėje.
Patiekite pabarstę žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kardinoliškos salotos
3 marinuotos silkės
6 virti raudonieji burokėliai
5 rūgštūs obuoliai
4 kietai virti kiaušiniai
3 rauginti agurkai
1 svogūnas
2 virtos morkos
2 šaukštai marinuotų grybų
1/2 stiklinės majonezo
žalių petražolių
1 šaukštas garstyčių
citrinos sulčių
cukraus,druskos,pipirų
Burokėlius ir obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Iš silkių išimti ašakas, o filė bei 3 kiaušinius, svogūną, morką ir agurkus supjaustyti kubeliais.Suberti sukapotus grybus ir žalias petražoles.
Visus komponentus išmaišyti su majonezu, garstyčiomis, druska, cukrumi, pipirais ir citrinos sultimis.Sudėti salotas į pusdubenį arba salotinę, papuošti smulkintu kiaušiniu.
3 marinuotos silkės
6 virti raudonieji burokėliai
5 rūgštūs obuoliai
4 kietai virti kiaušiniai
3 rauginti agurkai
1 svogūnas
2 virtos morkos
2 šaukštai marinuotų grybų
1/2 stiklinės majonezo
žalių petražolių
1 šaukštas garstyčių
citrinos sulčių
cukraus,druskos,pipirų
Burokėlius ir obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Iš silkių išimti ašakas, o filė bei 3 kiaušinius, svogūną, morką ir agurkus supjaustyti kubeliais.Suberti sukapotus grybus ir žalias petražoles.
Visus komponentus išmaišyti su majonezu, garstyčiomis, druska, cukrumi, pipirais ir citrinos sultimis.Sudėti salotas į pusdubenį arba salotinę, papuošti smulkintu kiaušiniu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškintų burokėlių užkandis su lašinukais
2 vidutinio dydžio burokėliai
1 svogūna,150 g rūkytų lašinukų
druskos,pipirų
aliejaus kepimui
Burokėlius išverdame, atvėsiname, sutarkuojame.Svogūną susmulkiname ir kepame su aliejumi.Atpjauname 3 plonas juosteles lašinukų, jas suvyniojame, perrišame kiaulės odele ir kepame kartu su svogūnais.Į keptuvę sudedame ir likusius smulkiai pjaustytus lašinukus.Kai lašinukų vyniotiniai gerai apkepa, juos išimame iš keptuvės ir sudedame sutarkuotus burokėlius.Kepame 15-20 min.
Į lėkštės vidurį dedame susuktus lašinukus, o aplink juos - po šaukštą burokėlių.Valgome karštus.
2 vidutinio dydžio burokėliai
1 svogūna,150 g rūkytų lašinukų
druskos,pipirų
aliejaus kepimui
Burokėlius išverdame, atvėsiname, sutarkuojame.Svogūną susmulkiname ir kepame su aliejumi.Atpjauname 3 plonas juosteles lašinukų, jas suvyniojame, perrišame kiaulės odele ir kepame kartu su svogūnais.Į keptuvę sudedame ir likusius smulkiai pjaustytus lašinukus.Kai lašinukų vyniotiniai gerai apkepa, juos išimame iš keptuvės ir sudedame sutarkuotus burokėlius.Kepame 15-20 min.
Į lėkštės vidurį dedame susuktus lašinukus, o aplink juos - po šaukštą burokėlių.Valgome karštus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėlių, slyvų ir ryžių salotos
200 g burokėlių
120 g džiovintų slyvų
140 g ryžių
120 g majonezo
smulkintų žalumynų
1 skiltelė česnako
2 salotų lapai
Burokėlius išvirti, nulupti ir sutarkuoti.Ryžius išvirti.Slyvas supjaustyti šiaudeliais.Ant salotų lapų sudėti ryžius, burokėlius ir slyvas.Viską užpilti majonezu, sumaišyti su žalumynais ir smulkintu česnaku.
200 g burokėlių
120 g džiovintų slyvų
140 g ryžių
120 g majonezo
smulkintų žalumynų
1 skiltelė česnako
2 salotų lapai
Burokėlius išvirti, nulupti ir sutarkuoti.Ryžius išvirti.Slyvas supjaustyti šiaudeliais.Ant salotų lapų sudėti ryžius, burokėlius ir slyvas.Viską užpilti majonezu, sumaišyti su žalumynais ir smulkintu česnaku.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėlių salotomis įdaryti svogūnai
200 g virtų nuluptų burokėlių,
4 didesni svogūnai, 1/2 citrinos,
truputis druskos, pipirų, 50 g aliejaus.
Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnų vidų išimkite ir, smulkiai sukapoję, sumaišykite su supjaustytais burokėliais. Po to išspauskite ant jų citrinos sultis, įberkite druskos, pipirų, supilkite aliejų ir gerai išmaišę salotas sudėkite į svogūnų galvutes. Papuoškite žalumynais.
200 g virtų nuluptų burokėlių,
4 didesni svogūnai, 1/2 citrinos,
truputis druskos, pipirų, 50 g aliejaus.
Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnų vidų išimkite ir, smulkiai sukapoję, sumaišykite su supjaustytais burokėliais. Po to išspauskite ant jų citrinos sultis, įberkite druskos, pipirų, supilkite aliejų ir gerai išmaišę salotas sudėkite į svogūnų galvutes. Papuoškite žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėliai su apelsinų glaistu
6 vid. dydžio burokėliai
1 valg. šaukštas tarkuotos apelsinų žievelės
0,75 stiklinės apelsinų sulčių
0,25 stiklinės rudojo cukraus
0,25 stiklinės smulkintų šviežių petražolių
0,5 arb. šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
Burokėlius išvirti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti į prikaistuvą. Cukrų, apelsinų žieveles ir sultis sumaišyti. Mišiniu užpilti burokėlius ir kaitinti 6–9 minutes, kol padažas išgaruos, o burokėliai pasidengs glaistu. Patiekiant pabarstyti smulkintomis petražolėmis ir tarkuotu imbieru.
6 vid. dydžio burokėliai
1 valg. šaukštas tarkuotos apelsinų žievelės
0,75 stiklinės apelsinų sulčių
0,25 stiklinės rudojo cukraus
0,25 stiklinės smulkintų šviežių petražolių
0,5 arb. šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
Burokėlius išvirti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti į prikaistuvą. Cukrų, apelsinų žieveles ir sultis sumaišyti. Mišiniu užpilti burokėlius ir kaitinti 6–9 minutes, kol padažas išgaruos, o burokėliai pasidengs glaistu. Patiekiant pabarstyti smulkintomis petražolėmis ir tarkuotu imbieru.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėlių sklindžiai su varške
500 g burokėlių,1-2 obuoliai
600 g varškės,1-2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų,1 stiklinė pieno
2 šaukštai riebalų,1 stiklinė grietinės
cukraus,druskos
Burokėlius sutarkuoti, suberti miltus, smulkiai pjaustytus obuolius, sudėti trintą varškę, supilti pieną, įberti druskos, cukraus, įmušti kiaušinius, išmaišyti ir kepti keptuvėje.Sklindžius užpilti sviestu (arba spirgučiais).
Atskirai duoti grietinę.
500 g burokėlių,1-2 obuoliai
600 g varškės,1-2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų,1 stiklinė pieno
2 šaukštai riebalų,1 stiklinė grietinės
cukraus,druskos
Burokėlius sutarkuoti, suberti miltus, smulkiai pjaustytus obuolius, sudėti trintą varškę, supilti pieną, įberti druskos, cukraus, įmušti kiaušinius, išmaišyti ir kepti keptuvėje.Sklindžius užpilti sviestu (arba spirgučiais).
Atskirai duoti grietinę.
Atradau tokį receptuką iš burokėlių, pabandžiau, patiko. Tiesiog kai labai norisi valgyt - puikus užkandis, o galima naudoti ir kaip garnyrą.
Burokėlių užkandėlė
200 g burokėlių,
8-10 graikinių riešutų,
100 g lydyto sūrio,
2-3 skiltelės česnako,
100 g majonezo,
prieskoniai pagal tavo nuožiūrą.
Išvirtus burokėlius sumeskite į šaltą vandenį, palaikykite 15-20 minučių, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
Sudėkite lydytą sūrį (aš naudojau dešrinį rūkytą sūrį, kitokio tuo metu neturėjau), trintą česnaką, smulkintus riešutus, pagardinkite majonezu.
Burokėlių užkandėlė
200 g burokėlių,
8-10 graikinių riešutų,
100 g lydyto sūrio,
2-3 skiltelės česnako,
100 g majonezo,
prieskoniai pagal tavo nuožiūrą.
Išvirtus burokėlius sumeskite į šaltą vandenį, palaikykite 15-20 minučių, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
Sudėkite lydytą sūrį (aš naudojau dešrinį rūkytą sūrį, kitokio tuo metu neturėjau), trintą česnaką, smulkintus riešutus, pagardinkite majonezu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėlių salotos
4 burokėliai
2 šaukštai alyvų aliejaus
115 g feta sūrio (susmulkinto)
450 g pavasarinių salotų
2 galvos garbanotosios cikorijos
Dijon medaus užpilas:
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis džiovintų kmynų
1 šaukštas citrinos sulčių
30 g balto vyno acto
30 g dijon tipo garstyčių
120 g aliejaus
Ištepkite burokėlius aliejumi. Kepkite sudėję ant skardos 230 C temperatūros orkaitėje apie 45 minutes arba iki suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.Pirmuosius penkis užpilo produktus sudėkite į virtuvinį kombainą. Jam lėtai sukantis pamažu supilkite aliejų. Įdėkite druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį.Kiekvieną lėkštę išklokite simetriškai trimis garbanotosios cukinijos lapais. Sumaišykite pavasarinių salotų mišinį su užpilu. Padalinkite į porcijas ir sudėkite į paruoštas lėkštes, ant viršaus sudėkite kubeliais supjaustytus burokėlius ir feta sūrį.
4 burokėliai
2 šaukštai alyvų aliejaus
115 g feta sūrio (susmulkinto)
450 g pavasarinių salotų
2 galvos garbanotosios cikorijos
Dijon medaus užpilas:
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis džiovintų kmynų
1 šaukštas citrinos sulčių
30 g balto vyno acto
30 g dijon tipo garstyčių
120 g aliejaus
Ištepkite burokėlius aliejumi. Kepkite sudėję ant skardos 230 C temperatūros orkaitėje apie 45 minutes arba iki suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.Pirmuosius penkis užpilo produktus sudėkite į virtuvinį kombainą. Jam lėtai sukantis pamažu supilkite aliejų. Įdėkite druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį.Kiekvieną lėkštę išklokite simetriškai trimis garbanotosios cukinijos lapais. Sumaišykite pavasarinių salotų mišinį su užpilu. Padalinkite į porcijas ir sudėkite į paruoštas lėkštes, ant viršaus sudėkite kubeliais supjaustytus burokėlius ir feta sūrį.
Burokėlių salotos su marinuotais pievagrybiais
3 virti burokėliai,
1 virta morka,
1 obuolys,
1 svogūnas,
1 stiklinė marinuotų pievagrybių (perku stiklainiukais parduotuvėje),
4 šaukštai majonezo,
druska, pipirai.
Burokėlius, morką ir obuolį sutarkuojame burokine tarka. Suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir per pusę perpjautus pievagrybius.
Salotas užpilame majonezu, paskaniname druska bei pipirais ir gerai išmaišome. Puošiame pievagrybių puselėmis ir petražolėmis.
Kartą bandžiau daryti su šviežiais pievagrybiais, juos pakepiau su svogūnu, tik tada dėjau ne majonezą, bet alyvų aliejų. Irgi skanu.
3 virti burokėliai,
1 virta morka,
1 obuolys,
1 svogūnas,
1 stiklinė marinuotų pievagrybių (perku stiklainiukais parduotuvėje),
4 šaukštai majonezo,
druska, pipirai.
Burokėlius, morką ir obuolį sutarkuojame burokine tarka. Suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir per pusę perpjautus pievagrybius.
Salotas užpilame majonezu, paskaniname druska bei pipirais ir gerai išmaišome. Puošiame pievagrybių puselėmis ir petražolėmis.
Kartą bandžiau daryti su šviežiais pievagrybiais, juos pakepiau su svogūnu, tik tada dėjau ne majonezą, bet alyvų aliejų. Irgi skanu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėlių mišrainė su medumi
700 g burokėlių
1 svogūnas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai medaus
1 šaukštas citrinos sulčių
cinamono
1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių
druskos
Burokėlius gerai nuplauname ir išverdame.Ataušiname, nulupame ir supjaustome plonais stulpeliais.Svogūną nulupame, supjaustome ir pakepiname su sviestu.Visus komponentus išmaišome, pakaitiname ir vėl išmaišome.
700 g burokėlių
1 svogūnas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai medaus
1 šaukštas citrinos sulčių
cinamono
1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių
druskos
Burokėlius gerai nuplauname ir išverdame.Ataušiname, nulupame ir supjaustome plonais stulpeliais.Svogūną nulupame, supjaustome ir pakepiname su sviestu.Visus komponentus išmaišome, pakaitiname ir vėl išmaišome.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėlių apkepas su razinomis
200 g džiovintos ruginės duonos
150 g burokėlių
2 kiaušiniai
50 g razinų
20 g džiūvėsėlių
20 g margarino
125 g grietinės
Duonos riekeles išmirkyti vandenyje. Virtus burokėlius nulupti, sutarkuoti, sudėti kiaušinius, razinas, išmaišyti. Į riebalais išteptą formą sudėti sluoksniais duoną, burokėlius ir vėl duoną. Užpilti plaktais kiaušiniais ir kepti orkaitėje. Tiekti su grietine.
200 g džiovintos ruginės duonos
150 g burokėlių
2 kiaušiniai
50 g razinų
20 g džiūvėsėlių
20 g margarino
125 g grietinės
Duonos riekeles išmirkyti vandenyje. Virtus burokėlius nulupti, sutarkuoti, sudėti kiaušinius, razinas, išmaišyti. Į riebalais išteptą formą sudėti sluoksniais duoną, burokėlius ir vėl duoną. Užpilti plaktais kiaušiniais ir kepti orkaitėje. Tiekti su grietine.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kotletai su burokėliais
500 g maltos mėsos
100 g virtų mažais kubeliais supjaustytų bulvių
100 g marinuotų supjaustytų burokėlių
2 šaukštai tarkuotų ropinių svogūnų
2 kiaušiniai ,raudonųjų pipirų
maltų pipirų,garstyčių ,druskos
riebalų kepimui
Visus produktus sumaišyti.Iš faršo padaryti kotletus, apkepti riebaluose ir patiekti su keptomis bulvėmis.
500 g maltos mėsos
100 g virtų mažais kubeliais supjaustytų bulvių
100 g marinuotų supjaustytų burokėlių
2 šaukštai tarkuotų ropinių svogūnų
2 kiaušiniai ,raudonųjų pipirų
maltų pipirų,garstyčių ,druskos
riebalų kepimui
Visus produktus sumaišyti.Iš faršo padaryti kotletus, apkepti riebaluose ir patiekti su keptomis bulvėmis.