Burokėlių valgiai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Spa 2007, 10:43

Kaime pas mus raugindavo. Tik nežinau kaip, nesidomėdavau. Močiutė raugdavo ne tik kopūstus, agurkus, burokėlius, bet ir obuolius, kriaušes. Labai skanu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Spa 2007, 11:02

obuolius ir mano mama raugia,bet burokeliu ne :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 24 Spa 2007, 11:33

Kažkur kažkada aš Ramunei jau buvau rašiusi apie burokėlių rauginimą. "Ant smūgio" parašysiu dar kartą. Išvirti burokėlius neluptus, tada nulupti, supjaustyti gabalais - jei dideli, jei maži - palikti sveikus. Aš turiu tokią puodynę tam reikalui, bet galima į emaliuotą puodą dėti nuluptus, 1 ltr. vandens imu pilną šaukštą druskos. Užpilu, kad apsemtų. Tada įmetu ruginės duonos juodos plutelių, ir virtuvėj ant spintelės pastovi, kol įrūgsta (apie 3 paras). Tada išnešu į balkoną (įstiklintą), ten gali pastovėti ilgiau, kol nešalta. O jei minusinė temperatūra - talpinkit šaldytuve :!: Skanaus :idea:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Spa 2007, 11:59

dabar ir as zinosiu :wink: :aciu1:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 24 Spa 2007, 12:19

ir as pirma karta girdziu apie raugintus burokelius :oops: :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Spa 2007, 14:53

Aš burokėlius dažnai pasiraugiu. Ir darau pagal Silstos receptą. Va, ir dabar užsikaičiau, darysiu mišrainę, o likusius parausiu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Spa 2007, 14:55

Kasdieninė soti burokėlių mišrainė

Virti burokėliai,
virtos morkos,
pupelės ( virtos arba konservuotos),
bulvė,
svogūnas,
konservuota cukinija,
galima įdėti ir kiaušinį.

Viską supjaustom, užberiam druskos, pipiriukų ir gardinam majonezu ( aliejumi, jogurtu, grietinė).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Spa 2007, 15:16

Burokėlių salotos

pikantiško skonio salotos su medaus padažu.

500 g burokėlių,
100 g slyvų,
ryšelis įvairių salotų.

Padažui:
raudonasis svogūnas,
100 g mėgstamų riešutų,
šaukštas kalendros grūdelių,
šaukštas medaus,
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Burokėlius (neluptus) išvirti arba iškepti orkaitėje, įvyniojus į foliją. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti aliejuje, suberti kapotus riešutus ir įdėti šaukštą medaus. Viską gerai išmaišyti, pabarstyti druska, pipirais ir kalendros sėklomis.Į didelę salotinę dėti nuplautus ir suplėšytus salotų lapus, plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlius, slyvų skilteles. Viską išmaišyti ir užpilti padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Spa 2007, 15:20

Žalių burokėlių salotos

nestambiai sutarkuoti (ne per burokinę tarką, bet truputį smulkesnę) 500 g žalių burokėlių,
300 g morkų (tarkuoti tuo pačiu stambumu kaip ir burokėlius),
50-70 g salierų šaknies, įspausti į tarkalus pusės citrinos sulčių,
įmaišyti stambiai sutarkuotą rūgštoką obuolį,
įpilti aliejaus (geriau sėmenų),
įdėti šaukštą medaus,
pagardinti smulkintais mėgstamais riešutais ar saulėgrąžų branduoliais.

Paruoštos salotos turi pastovėti porą valandų, kad įgautų skonį.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 25 Spa 2007, 15:32

Burokėlių ikra:
morka, svogūnas, burokėlis virtas, aliejus, kelios skiltelės česnako, galima aštraus pipiro (kas mėgsta). Proporcijos maždaug 1:1:1.
Pirmiausia sutarkuoti morką ir pakepti ant aliejaus, tada sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, pakepinti, sutarkuoti virtą burokėlį ir česnaką sudėti kepinti, kas mėgsta aštriau - įdėti aštraus pipiro. Padruskinti, papipirinti. Viską troškinti apie 20 min.
Valgom prie mėsosPaveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo silsta 25 Spa 2007, 16:33, redaguota 2 kartą(us).

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 25 Spa 2007, 15:33

va kaip skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Spa 2007, 16:13

na,cia paprasta-bus isbandyta :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 25 Spa 2007, 16:32

kas paprasta tas greit isbandoma :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Spa 2007, 19:46

Rytojui prie karbonado :lol: Dėkui, SilstaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 26 Spa 2007, 09:41

Aš tingiu daryti po truputį, tai pritroškinau kelis stiklainiukus, paskui tik atidarau, arba šaltus arba pašildau mikrobangėj ir pirmyn... Vyras sako, kad šiltas garnyras jam skaniau.. Skonio reikalas, ar ne :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Spa 2007, 09:44

o man,tai kaip kada :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 26 Spa 2007, 12:15

man irgi kartais vienaip skaniau kartais kitaip :oops:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Spa 2007, 14:05

Burokėlių sklindžiai su varške: 800g burokėlių, 1-2 obuoliai, 600g varškės, 1-2 kiaušiniai, stiklinė miltų, stiklinė pieno, 2 šaukštai sviesto, stiklinė grietinės, truputis cukraus, druskos. Virti burokėliai nulupami ir sutarkuojami. Ant jų suberiami miltai, smulkiai supjaustyti obuoliai, sudedama sutrinta varškė, supilamas pienas, įberiama druskos, cukraus, įmušami kiaušiniai. Viskas išmaišoma ir kepami sklindžiai. Jie tiekiami užpilti tirpintu sviestu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Spa 2007, 15:04

Šitas jau įdėtas buvo

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Spa 2007, 15:05

Ramunė rašė:Šitas jau įdėtas buvo
Panašus, bet ne toks pat. :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Spa 2007, 15:06

isvados kokios,Talija skaito tik paskutines zinutes :laugh:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Spa 2007, 15:09

Tutsi rašė:isvados kokios,Talija skaito tik paskutines zinutes :laugh:
:evil: Kokios dar išvados? :?: :?:
Peržvelk receptą:
Burokėlių blynai su varške

2-3 virti burokėliai,
500 g varškės, 1 kiaušinis,
1-1,5 stiklinės miltų,
apie 1 stiklinės pieno,
aliejaus, druskos.

Varškę sutrinkite, sumaišykite su pienu. Burokėlius sutarkuokite, sumaišykite su varške, įmuškite kiaušinį, maišydami berkite miltus, truputį druskos. Kepkite nedidelius blynukus. Patiekite su grietine arba su pakeptais spirgučiais bei svogūnais.


Kad ir panašus, bet vistiek skiriasi nuo maniškio. :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Spa 2007, 15:09

Na, taip - kiekiais :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Spa 2007, 15:10

Ramunė rašė:Na, taip - kiekiais :wink:
Ir pas mane dar dedasi obuoliai. :P :P :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Spa 2007, 15:12

ai,nesimusim del vieno panasaus recepto 075
O Talija sendien agresyvi :hypno:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Spa 2007, 15:16

Tutsi rašė:ai,nesimusim del vieno panasaus recepto 075
O Talija sendien agresyvi :hypno:
:oops: :oops: Gėda prisipažinti, bet aš labai arši (čia charakterio savybė)... :merg2: Jei jau matau, kad kažkas su manim pasiginčyt nori, tai aš ir pradedu "vajevotis". :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Spa 2007, 15:18

nebandyk cia vajevotis,musu kolektyvas draugiskas,mes tave suvalgysim Paveikslėlis :laugh:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 27 Spa 2007, 15:34

oho kokios jus arsios :shock: :merg2:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Spa 2007, 21:42

Tutsi rašė:nebandyk cia vajevotis,musu kolektyvas draugiskas,mes tave suvalgysim Paveikslėlis :laugh:
OK, nebandysiu. :wink:
Geriau visos draugiškai pasivaišinkim pyragu. ;)
Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Talija 27 Spa 2007, 21:43, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Spa 2007, 21:43

Gerai. Einu ruošt kavosPaveikslėlis

Skelbti atsakymą