Burokėlių valgiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Kažkur kažkada aš Ramunei jau buvau rašiusi apie burokėlių rauginimą. "Ant smūgio" parašysiu dar kartą. Išvirti burokėlius neluptus, tada nulupti, supjaustyti gabalais - jei dideli, jei maži - palikti sveikus. Aš turiu tokią puodynę tam reikalui, bet galima į emaliuotą puodą dėti nuluptus, 1 ltr. vandens imu pilną šaukštą druskos. Užpilu, kad apsemtų. Tada įmetu ruginės duonos juodos plutelių, ir virtuvėj ant spintelės pastovi, kol įrūgsta (apie 3 paras). Tada išnešu į balkoną (įstiklintą), ten gali pastovėti ilgiau, kol nešalta. O jei minusinė temperatūra - talpinkit šaldytuve Skanaus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Burokėlių salotos
pikantiško skonio salotos su medaus padažu.
500 g burokėlių,
100 g slyvų,
ryšelis įvairių salotų.
Padažui:
raudonasis svogūnas,
100 g mėgstamų riešutų,
šaukštas kalendros grūdelių,
šaukštas medaus,
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Burokėlius (neluptus) išvirti arba iškepti orkaitėje, įvyniojus į foliją. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti aliejuje, suberti kapotus riešutus ir įdėti šaukštą medaus. Viską gerai išmaišyti, pabarstyti druska, pipirais ir kalendros sėklomis.Į didelę salotinę dėti nuplautus ir suplėšytus salotų lapus, plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlius, slyvų skilteles. Viską išmaišyti ir užpilti padažu.
pikantiško skonio salotos su medaus padažu.
500 g burokėlių,
100 g slyvų,
ryšelis įvairių salotų.
Padažui:
raudonasis svogūnas,
100 g mėgstamų riešutų,
šaukštas kalendros grūdelių,
šaukštas medaus,
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Burokėlius (neluptus) išvirti arba iškepti orkaitėje, įvyniojus į foliją. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti aliejuje, suberti kapotus riešutus ir įdėti šaukštą medaus. Viską gerai išmaišyti, pabarstyti druska, pipirais ir kalendros sėklomis.Į didelę salotinę dėti nuplautus ir suplėšytus salotų lapus, plonais šiaudeliais supjaustytus burokėlius, slyvų skilteles. Viską išmaišyti ir užpilti padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žalių burokėlių salotos
nestambiai sutarkuoti (ne per burokinę tarką, bet truputį smulkesnę) 500 g žalių burokėlių,
300 g morkų (tarkuoti tuo pačiu stambumu kaip ir burokėlius),
50-70 g salierų šaknies, įspausti į tarkalus pusės citrinos sulčių,
įmaišyti stambiai sutarkuotą rūgštoką obuolį,
įpilti aliejaus (geriau sėmenų),
įdėti šaukštą medaus,
pagardinti smulkintais mėgstamais riešutais ar saulėgrąžų branduoliais.
Paruoštos salotos turi pastovėti porą valandų, kad įgautų skonį.
nestambiai sutarkuoti (ne per burokinę tarką, bet truputį smulkesnę) 500 g žalių burokėlių,
300 g morkų (tarkuoti tuo pačiu stambumu kaip ir burokėlius),
50-70 g salierų šaknies, įspausti į tarkalus pusės citrinos sulčių,
įmaišyti stambiai sutarkuotą rūgštoką obuolį,
įpilti aliejaus (geriau sėmenų),
įdėti šaukštą medaus,
pagardinti smulkintais mėgstamais riešutais ar saulėgrąžų branduoliais.
Paruoštos salotos turi pastovėti porą valandų, kad įgautų skonį.
Burokėlių ikra:
morka, svogūnas, burokėlis virtas, aliejus, kelios skiltelės česnako, galima aštraus pipiro (kas mėgsta). Proporcijos maždaug 1:1:1.
Pirmiausia sutarkuoti morką ir pakepti ant aliejaus, tada sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, pakepinti, sutarkuoti virtą burokėlį ir česnaką sudėti kepinti, kas mėgsta aštriau - įdėti aštraus pipiro. Padruskinti, papipirinti. Viską troškinti apie 20 min.
Valgom prie mėsos
morka, svogūnas, burokėlis virtas, aliejus, kelios skiltelės česnako, galima aštraus pipiro (kas mėgsta). Proporcijos maždaug 1:1:1.
Pirmiausia sutarkuoti morką ir pakepti ant aliejaus, tada sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, pakepinti, sutarkuoti virtą burokėlį ir česnaką sudėti kepinti, kas mėgsta aštriau - įdėti aštraus pipiro. Padruskinti, papipirinti. Viską troškinti apie 20 min.
Valgom prie mėsos
Paskutinį kartą redagavo silsta 25 Spa 2007, 16:33, redaguota 2 kartą(us).
Burokėlių sklindžiai su varške: 800g burokėlių, 1-2 obuoliai, 600g varškės, 1-2 kiaušiniai, stiklinė miltų, stiklinė pieno, 2 šaukštai sviesto, stiklinė grietinės, truputis cukraus, druskos. Virti burokėliai nulupami ir sutarkuojami. Ant jų suberiami miltai, smulkiai supjaustyti obuoliai, sudedama sutrinta varškė, supilamas pienas, įberiama druskos, cukraus, įmušami kiaušiniai. Viskas išmaišoma ir kepami sklindžiai. Jie tiekiami užpilti tirpintu sviestu.
Kokios dar išvados?Tutsi rašė:isvados kokios,Talija skaito tik paskutines zinutes
Peržvelk receptą:
Burokėlių blynai su varške
2-3 virti burokėliai,
500 g varškės, 1 kiaušinis,
1-1,5 stiklinės miltų,
apie 1 stiklinės pieno,
aliejaus, druskos.
Varškę sutrinkite, sumaišykite su pienu. Burokėlius sutarkuokite, sumaišykite su varške, įmuškite kiaušinį, maišydami berkite miltus, truputį druskos. Kepkite nedidelius blynukus. Patiekite su grietine arba su pakeptais spirgučiais bei svogūnais.
Kad ir panašus, bet vistiek skiriasi nuo maniškio.
OK, nebandysiu.Tutsi rašė:nebandyk cia vajevotis,musu kolektyvas draugiskas,mes tave suvalgysim
Geriau visos draugiškai pasivaišinkim pyragu.
Paskutinį kartą redagavo Talija 27 Spa 2007, 21:43, redaguota 1 kartą(us).