Bulviniai patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Bulviniai patiekalai

Standartinė Hazel » 30 Geg 2007, 14:33

Bulvės - idealus nepakeičiamas maisto produktas, tik jas reikia tinkamai paruošti. Jose yra beveik visų svarbių mineralų ir elementų, labai daug B grupės vitaminų. Bulvės nekaloringos (100g - 72 kcal) ir sočios. Daugelis šeimininkių bulves nuskuta ar nulupa, o juk kaip tik pačiose jų lupenose ir po plonytėmis luobelėmis yra daugybė mūsų organizmui būtinų mikroelementų, kurie padeda pasisavinti visas bulvėse esančias maistines medžiagas. Virtas, keptas bulves reikėtų valgyti su lupenomis, išskyrus pavasarį, kai bulvės apvysta ir sudygsta. Tada geriau nulupti. Žinoma, nereikėtų piktnaudžiauti keptomis, nes tukina aliejus, kuriame bulvės kepamos (kaloringumas padidėja dvigubai, o bulvių traškučių - keturgubai). Bulvėse stebėtinai daug vitamino C - suvalgę kelias bulves, jo gausite net pusę dienos normos. Šioje daržovėje esančios balastinės bei augalinės medžiagos saugo nuo vėžio. Neišmeskite šaltų virtų bulvių - jose yra vadinamo atspariojo krakmolo, kuris padeda naikinti vėžio ląsteles
Prikabinti failai
1151659184_potatoe.jpg
1151659184_potatoe.jpg (17.88 KiB) Peržiūrėta 15864 karus(ų)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 30 Geg 2007, 14:47

O čia puslapis, kuriame radau šią informaciją :arrow: http://www.lass.lt/mz/200409/str20.htm
Parašiau, kad negalvotumėt, kad aš kokia kopijantė Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 30 Geg 2007, 14:58

Ten kur duotas ŠVILPIKŲ RECEPTAS, tai aš juos darau. Iškepu, dar sudedu į kepimo indą, užpilu padažu, ir orkaitėje truputį patroškinu. Nu skanu.... Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 30 Geg 2007, 14:59

O aš dedu mažiau varškės, bet manau, kad tai ne problema. Tiesa, dar nededu mėtų lapelių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Geg 2007, 16:21

Hazel rašė:O čia puslapis, kuriame radau šią informaciją :arrow: http://www.lass.lt/mz/200409/str20.htm
Parašiau, kad negalvotumėt, kad aš kokia kopijantė Paveikslėlis
mes ir negalvPaveikslėlisosim ,kaip uzsinorejau svilpiku :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 30 Geg 2007, 21:19

tutsi rašė:
Hazel rašė:O čia puslapis, kuriame radau šią informaciją :arrow: http://www.lass.lt/mz/200409/str20.htm
Parašiau, kad negalvotumėt, kad aš kokia kopijantė Paveikslėlis
mes ir negalosim ,kaip uzsinorejau svilpiku :hubba:
Aš jų niekada negaminu specialiai, darau tik kai lieka bulvių... Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2007, 08:20

o as kai susiplanuoju,tai visada specialiai gaminu :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 31 Geg 2007, 08:40

Būna ir man taip, kai lieka, tai ir sunaudoju. O kai lieka kokių mėsyčių, daržovių, ir nežinau kur jas panaudoti, tai darau apkepus :!: Viskas sueina...
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 09:10

Hazel receptukas yra labai skanus " Bulviu ir ryziu koses kotletai" :lol: :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2007, 09:12

nebandziau :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 09:15

As ilgai ruosiausi, bet jau padariau :cook1: Net mano mesedziui labai patiko 043 O as ir salta paragavau su majonezo-krienu- ketcupo padaziuku :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2007, 09:24

o kuriame puslapi yra receptukas :roll: o dabar einu bulviu uzkaisiu švilpikams :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 09:31

Lyg tai prie pigiu patiekalu. :roll:

Jis paprastas :
Ryziai virti, bulviu kose, kiausinis, prieskoniai. Viska sumaisai ir apvolioji dziuvesiuose. Kepiau keptuveje, nors galima ir orkaiteje. Kai kepsiu vel, bandysiu patroskinti orkaiteje sugrietine ir suriu. Turetu buti labai :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2007, 09:35

:aciu1:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 31 Geg 2007, 14:07

Reikėtų parašyti, kad būtų vietoje :wink:
Čičinsko kepsnys
:arrow: http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... 65003B4AA1
aišku, produktų kiekį reikėtų susimažinti, nebent norisi DAUG...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2007, 14:30

o mano vyrams,cia kiekis kaip tik :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 31 Geg 2007, 14:34

tutsi rašė:o mano vyrams,cia kiekis kaip tik :roll:
Paveikslėlis tavo vyrai, matosi, mėgsta GERAI pavalgyti

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2007, 14:41

megsta,tik abu maista gadina :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 15:40

tutsi rašė:megsta,tik abu maista gadina :evil:
Kūdi, kaip štankietai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 16:33

Silkių apkepas su bulvėmis ir kopūstais

3 silkių filė,
6 virtos bulvės,
2 svogūnai,
0,5 litro raugintų kopūstų,
0,5 stiklinės aliejaus,
1 stiklinė grietinės,
druskos.

Sikles supjaustyti gabalėliais. Kopūstus, pakepintus svogūnus patroškinti aliejusje su trupučiu vandens. Bulves supjaustyti griežinėliais, apkrepinti.
Sluoksniais į skardą :
bulvės-silkė-kopūstai. Viską užpilame grietine, sumaišyta su druska. kepame apie 20 min.

Nebandžiau pati, bet receptas gan egzotiškasPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 16:38

Bulvių kotletai su fermentiniu sūriu

6 virtos maltos bulvės atrba bulvių košė,
1 riekė juodos duonos,
2 kiaušiniai,
4-5 šaukštai tarkuoto sūrio,
druskos, aliejaus, bulvių prieskonių.

Bulves ar košę sumaišyti su pakepintais duonos trupiniais, sūriu, prieskoniais, 1 kiaušiniu. gerai išminkyti ir formuoti kotlečiukus ( forma nesvarbu - galima ir širdutes, mėnuliukus). Juos pavolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepti keptuvėje arba virti kaip spurgas.

galima valgyti vienus su varškės dažinuku, spirgučiais; galima kaip garnyrą prie mėsos.

Fermentinį sūrį galiūma keisti varškės sūriu arba ir varške.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 31 Geg 2007, 17:16

SŪRIOS BULVIŲ LAZDELĖS
4 bulvės
250g miltų
2 kiaušiniai
250g sviesto
kmynų
druskos

Iš virtų ir gerai sutrintų bulvių, ištirpinto sviesto, miltų, kiaušinių ir druskos sumaišyti tešlą. Kočioti piršto storumo ritinėliais ir pjaustyti maždaug 10cm ilgio pagaliukais. Sudėti į skardą, patepti kiaušiniu, pabarstyti kmynais ir druska. Kepti kol pagels.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 17:21

merope87 rašė:SŪRIOS BULVIŲ LAZDELĖS
4 bulvės
250g miltų
2 kiaušiniai
250g sviesto
kmynų
druskos

Iš virtų ir gerai sutrintų bulvių, ištirpinto sviesto, miltų, kiaušinių ir druskos sumaišyti tešlą. Kočioti piršto storumo ritinėliais ir pjaustyti maždaug 10cm ilgio pagaliukais. Sudėti į skardą, patepti kiaušiniu, pabarstyti kmynais ir druska. Kepti kol pagels.
SkanuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 19:02

Bulviniai sausainiai su marmeladu

500 g virtų bulvių,
100g miltų,
10 g cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštelis cinamono, maltos citrinos žievelės, tiršto marmelado, aliejaus.

Bulves sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su miltais ir visais kitais produktais. Iškočioti 1 cm lakštą, išspausti sausainius ir iškepti. Iškeptus aptepti marmeladu ir suklijuoti poromis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 19:06

Bulvių keksas

500 virtų ir sutrintų bulvių,
5 kiaušiniai,
1,5 stiklinės cukraus,
100 gskaldytų riešutų,
4 šaukštai kakavos,
šaukštas aliejaus,
2 šaukšteliai van. cukraus, sodos.

Trynius išsukti su cukrumi ir kakava, suberti tarkuotus riešutus, bulves, plaktus baltymus ir kitus priedus. kepti apie 1 val.

P.S. Paskutiniai receptai tik nurašyti. Gal kuri išbandysit.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2007, 19:53

prisikirtom švilpiku,dabar sedim visi bambas isverte :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 20:04

Geras dalykasPaveikslėlis reiks ir man kada pasidaryt, senokai bebuvo ant stalo toks patiekaliukasPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 08:37

ir as,taip pagalvojau,emiau ir padariau :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Bir 2007, 08:54

O aš vakar dariau ryžių košės ir bulvių kotletus. Išėjo gerai, patenkinta receptuku. Ačiū, Hazel..
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 09:16

silsta rašė:O aš vakar dariau ryžių košės ir bulvių kotletus. Išėjo gerai, patenkinta receptuku. Ačiū, Hazel..
Paveikslėlis
na,kita savaite ir as juos pabandysiu,nes sendien tai jau balandelius darysiu :D

Skelbti atsakymą