Bulviniai patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Dora » 09 Spa 2009, 08:05

isivaizduoju skoni :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Lilina » 09 Spa 2009, 16:04

Nicole rašė:Ups...ir vėl mafija pasirodė! :merg2:

:lol: :lol: :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tina » 13 Spa 2009, 15:51

pyp, nerealiai skaniai blynai atrodo :luks:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė pyp » 13 Spa 2009, 18:01

aciu, bandykit ir jus :wink:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Nicole » 13 Spa 2009, 18:24

O kiek laiko orkaitėj kepi?Nes man kažkaip 40 min.kopūstus troškinti lyg ir mažokai atrodo :roll: Kiek supratau,dar blynukus susegi,kad įdaras nepabėgtų?Labai mėgstu ir troškintus kopūstus ir bulvinius blynus,tai kai brangusis grįš iš gastrolių,noriu išbandyt! :cook1: :valg:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė pyp » 13 Spa 2009, 18:30

jei orkaite bus gerai ikaitinta uzteks 15-20 min....o kopustams uztenka 40 minuciu, jie neturi buti visiskai minksti...beto gi jie dar orkaitej pasunta
blynukus su mediniu pagaliuku susmeigiau, kad laikytusi idaras :wink:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Nicole » 13 Spa 2009, 18:37

Viskas aišku,Pyp,ačiū Tau! :aciu1:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė pyp » 20 Lap 2009, 21:41

Bulvių kibinėliai su raugintais kopūstais

600 g bulvių
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas miltų
druskos
1 kiaušinis aptepimui
kmynų

Įdaras:
200 g šviežių arba raugintų kopūstų
50 g šalto rūkymo šoninės

Padažas:
100 g šalto rūkymo šoninės
1 svogūnas
100 ml grietinės
druskos, maltų pipirų

Įdarui kopūstus susmulkinkite ir patroškinkite su spirgučiais.
Bulves išvirkite, sumalkite arba sugrūskite, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, miltus, druska jei reikia ir išminkykite. Tada formuokite apvalius, piršto storumo blynus. Į vidų įspauskite atvėsinto kopūstų įdaro, kraštus suplokite ir užspauskite. Aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite kmynais ir kepkite 180C orkaitėje 15-20 minučių.
Padažui paspirginkite smulkintus lašinukus, sudėkite smulkintą svogūną, dar pakepinkite, sukrėskite grietinę, įdėkite druskos, pipirų ir užkaitinkite. Kibinėlius sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu, uždenkite folija arba dangčiu ir dar 10-15 minučių pašutinkite 150C temperatūros orkaitėje.
Prikabinti failai
IMG_0151.JPG
IMG_0151.JPG (80.91 KiB) Peržiūrėta 9664 karus(ų)

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Nicole » 20 Lap 2009, 21:48

negirdi kaip čepsiu?Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 20 Lap 2009, 21:50

tikrai skaniai atrodo, man ir be idaro gerai butu :P

Vartotojo avataras
Rubine
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 405
Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
Pliusai: 1
Miestas: Panevezys

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Rubine » 20 Lap 2009, 22:07

Kokie skanus kibinai :hypno: ,tikrai reiks isbandyti,tik pamazinsiu spirguciu kieki,kur nors nedesiu,nes man skrandis sustoja nuo ju.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 20 Lap 2009, 23:04

va situ tai noooriu, palauk ateinu, jei dar ten liko kibineliu Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 20 Lap 2009, 23:15

Rubine rašė:Kokie skanus kibinai :hypno: ,tikrai reiks isbandyti,tik pamazinsiu spirguciu kieki,kur nors nedesiu,nes man skrandis sustoja nuo ju.
kad ju cia tik 100 g. padaze- labai nedaug :P

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 22 Lap 2009, 20:27

Daniškos bulvių salotos

1,5 kg. bulvių;
1,2 l. grietinėlės;
200 - 250 g. majonezo;
4 - 6 šaukštai obuolinio acto;
apie 3 šaukšteliai druskos;
1 nepilnas šaukštelis garstyčių;
2 šaukštai laiškinio česnako.
Bulves nuplaunam ir išverdam. Atvėsiman, nulupam ir supjaustom griežinėliais. Išplakam grietinėlę, sumaisom su majonezu, actu, druska, garstyčiom ir smulkintu laiškiniu česnaku. Bulves sumaišome su šiuo padažu, padruskinam. Tiekiant galima apibarstyti smulkintu agurku ar petražolėmis. Skanaus :wink:
Prikabinti failai
HPIM2924.JPG
HPIM2924.JPG (93.66 KiB) Peržiūrėta 9626 karus(ų)
HPIM2926.JPG
HPIM2926.JPG (83.75 KiB) Peržiūrėta 9626 karus(ų)
HPIM2927.JPG
HPIM2927.JPG (80.88 KiB) Peržiūrėta 9626 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė erikiux » 22 Lap 2009, 21:02

Aš į tas salotas dar kokio marinuoto grybuko įdėčiau ir apsiryčiau :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 22 Lap 2009, 21:27

o kam tiek daug majonezo ir grietineles :shock:

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė erikiux » 22 Lap 2009, 21:49

Tai čia manau kiekvienas gali dėti pagal skonį
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 22 Lap 2009, 22:22

cia jau originalus receptas, as grietineles ir majonezo dedu maziau, gaminu mazesni kieki ir mazdauk "is akie " visko dedu, nes cia porciju iseina 12 - 15
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Dora » 23 Lap 2009, 09:14

tokias salotikes ar misraine cia nezinau,kaip pavadint esu pirkus ir pas mus,man tokios visai lyg ir nieko,parveziau mamai paragaut,vos is namu neisgrudo.. :oops:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 23 Lap 2009, 10:53

pirktines man jos nelabai, labai kazkokio rukstumo turi, kad po to tik skrandi grauzia, ir pirktinese svoguno yra 078 , o kol tavo mamukas norejo tave isgrusti> nepatiko salotos>
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Dora » 23 Lap 2009, 13:27

jap tu pirktiniu bandziau isliulyt :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Lilina » 23 Lap 2009, 16:00

ai žinai, prekybcentriuose suvaro į tas salotas jau prekės besibaigiančias galioti :roll: ir kokios citrinos rugšties matyt idejo ir kad spalva šviesesnė išliktu ir kad ilgiau biškuti negestu. :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 26 Gru 2010, 23:28

Ubago bandelės
1 kg. bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
šaukštelis druskos;
100 g. lašinukų;
1 svogūnas;
Bulves nulupam ir sutarkuojam per bulvinę tarką. Tarkius nusunkiam. Sunkai leidžiam nusistovėti, tada skystį nupilam, o dugne likusį krakmolą sudedam į nuspaustus tarkius. Įdedam dar krakmolo ir gerai išminkome. Darome plokščias bandeles ir dedame virtį į jau užvirusį ir pasūdytą vandenį. Lašinukus ir svogūną susmulkinam ir dedame į keptuvę, kepinam, kol suspirga lašinukai ir pagelsta svogūnas. Bandeles verdam 15 - 20 min. Tiekiam su lašinukų - svogūnų padažu. Gardinam grietine.
Prikabinti failai
DSC00160.JPG
DSC00160.JPG (241.77 KiB) Peržiūrėta 9211 karus(ų)
DSC00161.JPG
DSC00161.JPG (184.23 KiB) Peržiūrėta 9211 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 27 Gru 2010, 00:35

dievinu tokius bliudelius :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 27 Gru 2010, 09:38

as irgi, man geriau nei cepelinai
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 27 Gru 2010, 14:01

Bulvių košė pagal Dangę
1,5 kg. bulvių (geltonų);
1 stiklinė pieno;
100 g. sviesto;
4 šaukštai krapų;
druskos;
0,5 šaukštelio bulvių prieskonių.
Bulves nulupam, ir dedam į didelį puodą, užpilam vandeniu ir verdam įbėrę druskos. Sviestą su pienu užvirinam. Kai bulvės pabaigia virti, nupilam visą vandenį, pilam sviesto ir pieno mišinį ir sugrūdam. Dedam smulkintus krapus, beriam prieskonius ir išmaišome.
Prikabinti failai
DSC00153.JPG
DSC00153.JPG (193.75 KiB) Peržiūrėta 9202 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Isia » 27 Gru 2010, 16:11

ubago bandelės :D :d mes juos vadinam CEPLADZURKOM :D :D arba dar kitaip- durniukais :mrgreen:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 27 Gru 2010, 16:15

ir pas mus durniukai :D :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 27 Gru 2010, 16:49

Isia rašė:ubago bandelės :D :d mes juos vadinam CEPLADZURKOM :D :D arba dar kitaip- durniukais :mrgreen:
durniukai :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2011, 18:21

Bulviniai blynai su varškkės kremu ir silke

Reikės :
Bulvių,
kiaušinio,
druskos, pipirų,
miltų.
Varškės kremui :
varškės, grietinės,
druskos,pipirų,
petražolių.

Silkės.

Bulves sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinį, įberti šaukštą miltų, įberti druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišyti. Iškepti blynus.
Paruošti varškės kremą.
Į lėkštę dedame blynelį, ant jo šaukštą varškės kremo, vėl blynelį. Dedame truputėlį kremo ir silkės gabaliukus.

Paveikslėlis

Skelbti atsakymą