Bulviniai patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Bulviniai patiekalai
Aš bandas kepiau užvakar ant šviežiu kopūstų lapų...skanu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Bulviniai patiekalai
Nusipirkau neseniai žurnalą, nepamenu dabar pavadinimo, bet ten labai daug patiekalų iš bulvių. Patiko šilkinės košės receptas.
500g bulvių tarkiu
pieno ~100-200gr
druskos
Pieną užvirinam, supilam tarkius ir intensyviai miašom, kad neprisvilltų. Virti apie 10 min, kai jau nebesijaus tarkių krebždėjimo ant dantų. Padruskinam. Pateikiam su grietinė, arba spirgių ir grietinės padažu.
Pasidariau ir kartų su tarkiais sutarkavau dar kalafijorą. Patiko man šį košytė. Iš tirkrųjų šilkinė
500g bulvių tarkiu
pieno ~100-200gr
druskos
Pieną užvirinam, supilam tarkius ir intensyviai miašom, kad neprisvilltų. Virti apie 10 min, kai jau nebesijaus tarkių krebždėjimo ant dantų. Padruskinam. Pateikiam su grietinė, arba spirgių ir grietinės padažu.
Pasidariau ir kartų su tarkiais sutarkavau dar kalafijorą. Patiko man šį košytė. Iš tirkrųjų šilkinė
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Bulviniai patiekalai
cia zemaitiskas patiekalas, labai ir man patinka su saltu pienu
Re: Bulviniai patiekalai
Va parodysiu savo šiuškes (švilpikus)
Darau jas iš: 600 g. virtų bulvių, 2 šaukštų rupių kvietinių miltų, 1 stiklinės virtų ryžių ir 2 šauštų džiūvėsėlių bei druskos.
Bulves sumalu, tada į jas sudedu visus produktus, išminkau, jei reikia dadedu paprastų miltų ir kepu orkaitėje apie 15 min. Po to suverčiu į puodą ir užpilu spirgiais.
Darau jas iš: 600 g. virtų bulvių, 2 šaukštų rupių kvietinių miltų, 1 stiklinės virtų ryžių ir 2 šauštų džiūvėsėlių bei druskos.
Bulves sumalu, tada į jas sudedu visus produktus, išminkau, jei reikia dadedu paprastų miltų ir kepu orkaitėje apie 15 min. Po to suverčiu į puodą ir užpilu spirgiais.
- Prikabinti failai
-
- HPIM2477.JPG (94.54 KiB) Peržiūrėta 6687 karus(ų)
Re: Bulviniai patiekalai
APKEPTOS DARŽOVĖS
4 porcijos.
4 bulvės,
1 v.š. sviesto,
2 pomidorai,
druska,
pipirai,
4 griežinėliai fermentinio sūrio,
keletas juodųjų alyvuogių,
1 aštri paprika,
baziliko lapeliai.
Bulves nušveisti šepetėliu, išvirti su lupenomis, lesti ataušti ir perpjauti pusiau. Ant kiekvienos dėti po gabaliuką sviesto, pomidorų griežinėlius, sūrio griežinėlius, keletą griežinėlių alyvuogių ir paprikų gabaliukų. įdėti į orkaitę ir kepti, kol sūris aptirps, o išėmus papuošti baziliko lapeliais.
BULVĖS SU POMIDORŲ PADAŽU
12 nedidelių bulvių,
300 g pomidorų,
½ riekelės baltos forminės duonos,
2 skiltelės česnako,
2 v.š. aliejaus,
½ a.š. kmynų,
½ a.š saldžiosios paprikos,
½ a.š. raudonėlio,
2-3 a.š. sultinio,
druska,
pipirai.
Bulves gerai nuplauti ir kiekvieną suvynioti į skiautelę aliejumi išteptos aliuminio folijos. Sudėti ant grotelių ir kepti apie 1 val. Kelis kartus bulves apversti. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti gabaliukais. Duoną sutrupinti. Visus padažo komponentus sutrinti maišikliu, kad masė būtų vientisa. Patiekti su bulvėmis.
BULVINIAI BLYNAI SU OBUOLIAIS
500 g bulvių,
1 kiaušinis,
3 obuoliai,
4 v.š. miltų,
1 v.š. migdolų drožlių,
aliejus,
1 v.š. sviesto.
Du obuolius nulupti, išvalyti sėklytes ir supjaustyti plonais griežinėliais. Įkaitinti aliejų ir patroškinti jame obuolius. Jeigu jie labai rūgštūs, įdėti truputį cukraus. Pagardinti cinamonu. Migdolų drožles apkepinti keptuvėje be riebalų. Bulves nulupti, sutarkuoti, sumaišyti su kiaušiniais ir miltais, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti šaukštą bulvių masę ir kepti, kol blynai gražiai pageltonuos. Ant karšto blyno dėti porciją obuolių putėsių. Trečią obuolį supjaustyti griežinėliais, karštus padažykite į cinamoną, sudėti ant putėsių, ant viršaus vėl dėti blyną, ant jo – putėsius, obuolio griežinėlius, pabarstyti migdolų drožlėmis ir papuošti mėtomis.
BULVIŲ APKEPAS SU BALTUOJU PADAŽU
800 g bulvių,
2 šaukštai pieno,
šaukštas miltų,
2 šaukštai sviesto,
druska,
muskato riešutas,
malti baltieji pipirai,
4 šaukštai fermentinio sūrio.
Sviestą ištirpinti (1/2 šaukštelio sviesto pasilikti). Jame pakepinti miltus. Užpilti pieną ir virti visą laiką maišant, kol sutirštės. Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu ir užpilti ant nuluptų, griežinėliais supjaustytų ir sudėtų į riebalais išteptą skardą bulvių. Kepti 45 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos pabarstyti tarkuotu sūriu.
BULVIŲ KUKULIAI SU ŽALUMYNAIS
½ kg bulvių,
50 g krakmolo,
2 tryniai,
žalumynai: šalavijo, mairūno, čiobrelių, petražolių,
druska,
pipirai,
muskato riešutas.
Nuluptas ir išvirtas bulves sutarkuoti stambia trintuve. Susmulkintus žalumynus ir trynius sumaišyti su bulvėmis ir suminkyti tešlą, įberti druskos, pipirų ir sutrinto muskato riešuto. Uždengti ir 20 min. palikti pastovėti. Ant krakmolu pabarstyto paviršiaus suformuoti 8 apvalius kukulius. Virti uždengus 20 min. Patiekti su ištirpdytu sviestu arba riebalai su spirgučiais.
4 porcijos.
4 bulvės,
1 v.š. sviesto,
2 pomidorai,
druska,
pipirai,
4 griežinėliai fermentinio sūrio,
keletas juodųjų alyvuogių,
1 aštri paprika,
baziliko lapeliai.
Bulves nušveisti šepetėliu, išvirti su lupenomis, lesti ataušti ir perpjauti pusiau. Ant kiekvienos dėti po gabaliuką sviesto, pomidorų griežinėlius, sūrio griežinėlius, keletą griežinėlių alyvuogių ir paprikų gabaliukų. įdėti į orkaitę ir kepti, kol sūris aptirps, o išėmus papuošti baziliko lapeliais.
BULVĖS SU POMIDORŲ PADAŽU
12 nedidelių bulvių,
300 g pomidorų,
½ riekelės baltos forminės duonos,
2 skiltelės česnako,
2 v.š. aliejaus,
½ a.š. kmynų,
½ a.š saldžiosios paprikos,
½ a.š. raudonėlio,
2-3 a.š. sultinio,
druska,
pipirai.
Bulves gerai nuplauti ir kiekvieną suvynioti į skiautelę aliejumi išteptos aliuminio folijos. Sudėti ant grotelių ir kepti apie 1 val. Kelis kartus bulves apversti. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti gabaliukais. Duoną sutrupinti. Visus padažo komponentus sutrinti maišikliu, kad masė būtų vientisa. Patiekti su bulvėmis.
BULVINIAI BLYNAI SU OBUOLIAIS
500 g bulvių,
1 kiaušinis,
3 obuoliai,
4 v.š. miltų,
1 v.š. migdolų drožlių,
aliejus,
1 v.š. sviesto.
Du obuolius nulupti, išvalyti sėklytes ir supjaustyti plonais griežinėliais. Įkaitinti aliejų ir patroškinti jame obuolius. Jeigu jie labai rūgštūs, įdėti truputį cukraus. Pagardinti cinamonu. Migdolų drožles apkepinti keptuvėje be riebalų. Bulves nulupti, sutarkuoti, sumaišyti su kiaušiniais ir miltais, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti šaukštą bulvių masę ir kepti, kol blynai gražiai pageltonuos. Ant karšto blyno dėti porciją obuolių putėsių. Trečią obuolį supjaustyti griežinėliais, karštus padažykite į cinamoną, sudėti ant putėsių, ant viršaus vėl dėti blyną, ant jo – putėsius, obuolio griežinėlius, pabarstyti migdolų drožlėmis ir papuošti mėtomis.
BULVIŲ APKEPAS SU BALTUOJU PADAŽU
800 g bulvių,
2 šaukštai pieno,
šaukštas miltų,
2 šaukštai sviesto,
druska,
muskato riešutas,
malti baltieji pipirai,
4 šaukštai fermentinio sūrio.
Sviestą ištirpinti (1/2 šaukštelio sviesto pasilikti). Jame pakepinti miltus. Užpilti pieną ir virti visą laiką maišant, kol sutirštės. Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu ir užpilti ant nuluptų, griežinėliais supjaustytų ir sudėtų į riebalais išteptą skardą bulvių. Kepti 45 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos pabarstyti tarkuotu sūriu.
BULVIŲ KUKULIAI SU ŽALUMYNAIS
½ kg bulvių,
50 g krakmolo,
2 tryniai,
žalumynai: šalavijo, mairūno, čiobrelių, petražolių,
druska,
pipirai,
muskato riešutas.
Nuluptas ir išvirtas bulves sutarkuoti stambia trintuve. Susmulkintus žalumynus ir trynius sumaišyti su bulvėmis ir suminkyti tešlą, įberti druskos, pipirų ir sutrinto muskato riešuto. Uždengti ir 20 min. palikti pastovėti. Ant krakmolu pabarstyto paviršiaus suformuoti 8 apvalius kukulius. Virti uždengus 20 min. Patiekti su ištirpdytu sviestu arba riebalai su spirgučiais.
- verosio
- Fanatas
- Pranešimai: 614
- Užsiregistravo: 11 Geg 2007, 15:19
- Pliusai: 90
- Miestas: visas pasaulis
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
rods dar tokio nebuvo cia.. prityrinejau vienoj svetainej kugeli su varske, kuris mane lb sudomino
Bulviu plokštainis (kugelis) su vištiena
RECEPTAS:
R e i k i a:
4kg.bulviu,
3 dideli svogunai,
500g.varškes,
1kg.vištienos kumpeliu,
druskos pagal skoni,
juoduju pipiru,
4 skilteles cesnako.
E i g a:
Imame vištienos kumpelius, nuplauname,ištriname kapotomis cesnako skiltelemis,padruskiname,pabarstome juodaisias pipirais ir paliekame 1 val.
Tuo metu skutame bulves.
Nuskustas bulves ir nuluptus svogunus sutarkuojame elektrine tarka,padruskiname,iberiame juoduju pipiru,sudedame varške,gerai išmaišome ir paliekame stoveti apie 15-20min.Tuomet,kol stovi paruošta bulviu mase,apkepame paprieskuoniuotus vištienos kumpelius,gerai ikaitintoje keptuveje su mažu kiekiu aliejaus,kad gerai ir greitai apskrustu.
Imame kepimo inda,ištepame riebalais(sviestu arba taukais)ir supilame puse bulviu mases,tada dedame apkeptus vištienos kumpelius ir užpilame likusia bulviu mase.
Kepame ikaitine iki 220-250 laipniu temp.apie 1,5-2 val.
Tiekiame sugrietine ir/arba spirguciu padažu.
Skanaus!
Bulviu plokštainis (kugelis) su vištiena
RECEPTAS:
R e i k i a:
4kg.bulviu,
3 dideli svogunai,
500g.varškes,
1kg.vištienos kumpeliu,
druskos pagal skoni,
juoduju pipiru,
4 skilteles cesnako.
E i g a:
Imame vištienos kumpelius, nuplauname,ištriname kapotomis cesnako skiltelemis,padruskiname,pabarstome juodaisias pipirais ir paliekame 1 val.
Tuo metu skutame bulves.
Nuskustas bulves ir nuluptus svogunus sutarkuojame elektrine tarka,padruskiname,iberiame juoduju pipiru,sudedame varške,gerai išmaišome ir paliekame stoveti apie 15-20min.Tuomet,kol stovi paruošta bulviu mase,apkepame paprieskuoniuotus vištienos kumpelius,gerai ikaitintoje keptuveje su mažu kiekiu aliejaus,kad gerai ir greitai apskrustu.
Imame kepimo inda,ištepame riebalais(sviestu arba taukais)ir supilame puse bulviu mases,tada dedame apkeptus vištienos kumpelius ir užpilame likusia bulviu mase.
Kepame ikaitine iki 220-250 laipniu temp.apie 1,5-2 val.
Tiekiame sugrietine ir/arba spirguciu padažu.
Skanaus!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Prieš savaitę kepiau kugelį, bet dar įtarkavau morkų, cukinijų, labai švelnaus skonio gavosi. Ir dukrytei patiko
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Bulviniai patiekalai
Aš saviškei vakar bandžiau įbrukti bulvinių blynų nevalgė ne pro kur. Tai močiutė(anyta mano) nutarė spec jai iš vieno kiaušinio blynu su obuoliais iškepti Kas per inoriai pasidarė. maža buvo, viska valgė, dabar tik tam tikrus produktus O saldainiai visi tinka
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Keičiasi su amžium norai. Aš irgi pastebėjau, kad kas patiko pavasarį, dabar nė neįkiši, tai dabar dažniau eksperimentuoju, tai tą, tai aną paruošiu, kartais valgo, kartais ne, bet po ligoninės kapoja viską
Re: Bulviniai patiekalai
Sinsan,tu dedi dar ir virtų ryžių į švilpikus?Netroškini orkaitėj su spirgiais?Kaip įdomu...
Re: Bulviniai patiekalai
as svilpiku gal 3 receptus turiu, vieni paprasti, kiti su ryziais, kiti su tarkuotom bulvem ir morkom
Re: Bulviniai patiekalai
Liap! Ir jie visi yra forume?Jei ne,tai krauk mane labai domina
Esu tik pas kitų valgius,pačiai gamint neteko,tad įdomu
Esu tik pas kitų valgius,pačiai gamint neteko,tad įdomu
Re: Bulviniai patiekalai
paprastu svilpiku reseptas yr akazkieno idetas, o tu kitokiu vakare pasistengsiu ideti
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
ŠvilpikaiNicole rašė:Tai kad tų paprastų švilpikų recepto neradau
Tešla:
1 kg virtų bulvių
1 kiaušinis
0,5 stiklinės miltų
Padažas:
5 džiovinti grybai
1 svogūnas
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1 stiklinė pieno
druska, pipirai
Imame bulves, nuskutame, supjaustome ketvirčiais, verdame pasūdytame vandenyje, kol išvirs ir ims byrėti. Tuomet bulves nusunkiame, statome ant labai lėtos ugnies ir nuolat pamaišydami, išgariname iš jų visą skystį.
Imame trintuvę ir sumaigome bulves, kol dar karštos, panašiai, kaip bulvių košei. Kai tik masė praaušta pakankamai, į masę dedame kiaušinį ir miltus. Taip pat galima dar ir porą šaukštų krakmolo įdėti, vyrauja nuomonė, jog tuomet tešla mažiau lips.
Rankomis sumaišome masę su kiaušiniais ir miltais tol, kol pasidarys vienalytė. Maišyti reikia kaip galima mažiau.
Iš tešlos suformuoja dešreles, suplojame jas ir supjaustome rombukais.
Tuo metu jau reikia turėti paruoštą skardą, išteptą aliejumi, o orkaitė įkaitinta iki 220C. Švilpikus sudedame į skardą, pašauname į orkaitę, kepame apie 10-15 minučių. Jei reikia apverčiam.
Kol švilpikai kepa, paruošiame padažą. Virusius grybus nusunkiame, skystį pasiliekame, grybus sukapojame. Vieną svogūną smulkiai sukapojame ir pakepiname poroje šaukštų sviesto ant vidutinės ugnies, kol ims truputį gelsti. Į pakepintus svogūnus įmaišome šaukštą miltų, viską nuolat maišydami pakepiname apie minutę, ir tada supilame skystį nuo grybų. Gerai išmaišome, kad nebeliktų miltų gabaliukų ir masė taptų daugmaž vienalyte, tuomet pilame pieno. Beriame druskos, šviežiai maltų pipirų, suberiame sukapotus grybus. Išmaišome, pakaitiname dar porą minučių.
Švilpikus galima patiekti užpiltus padažu arba padažą padaryti kiek skystesnį, švilpikus išdėlioti į plokščią indą, užpilti padažu ir palikti, kad sumirktų, arba netgi truputį patroškinti.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
nutai negi sunku nukopint ir imestNicole rašė:
Pyp,jau kaip dėkinga
Re: Bulviniai patiekalai
Pažaduke,o kur su tarkuotom bulvėm ir morkom?sinsan rašė:pyp, kai senbue, tai viska zino
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Bulviniai patiekalai
Tikrai super svilpikai...as ir bais megstu bulves visokia forma,tik cia kazkaip nepasigaminu,o kai gristu mamukas jau laukia su cepelinais mmm
Re: Bulviniai patiekalai
Nu jau išsiprintinau švilpikų receptuką, bus pietums patiekaliukas Kažkada, senai senai, dar vaikystėje, mama tokius kepdavo, tik be grybų padažo, o su sviesto ir grietinės padažiuku
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Bulviniai patiekalai
DEMESIO
VISOS, KURIOS ANKSCIAU DEDAVOTE SMAILUS IS PUSLAPIO CASA-LATINA.RU , KAI PAMATOTE, KAD YRA ZALIAS DIDELIS KVADRATAS, TAI PANAIKINKITE TEN SMAILU NUORODAS IS SAVU PRANESIMU. Nes man vienai juos visus panaikinti yra sunku... nors ir taip po truputi valau O atsirado zaluma todel, kad panaikinti tame puslapyje smailai. ACIU UZ SUPRATIMA
VISOS, KURIOS ANKSCIAU DEDAVOTE SMAILUS IS PUSLAPIO CASA-LATINA.RU , KAI PAMATOTE, KAD YRA ZALIAS DIDELIS KVADRATAS, TAI PANAIKINKITE TEN SMAILU NUORODAS IS SAVU PRANESIMU. Nes man vienai juos visus panaikinti yra sunku... nors ir taip po truputi valau O atsirado zaluma todel, kad panaikinti tame puslapyje smailai. ACIU UZ SUPRATIMA
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
as cia is savo kompiuterines receptu knygos imeciau, tai labai gerai zinau kur ka ten ieskotiNicole rašė:Gal ir ne,bet reik žinot kur ieškot
Re: Bulviniai patiekalai
Geras tavo kompiuteris,visko pilnas kaip ir šaldytuvas
Bandžiau į savo kopijuoti,tai išeina tokios putiovos kopijos,kad be lupos neįžiūrėsi
Negana to,net nežinau kur jos susislapsto
Bandžiau į savo kopijuoti,tai išeina tokios putiovos kopijos,kad be lupos neįžiūrėsi
Negana to,net nežinau kur jos susislapsto
Re: Bulviniai patiekalai
Kai kas sako,kad kompas be interneto,tas pats kas užrašų knygutė
Juokas juokais,bet jūs man(vėplai)pasakykit-internetą turiu,bet kur tą užrašų knygutę rasti ir dar,kad būtų galima normaliom raidėm įskaityti,a?
Juokas juokais,bet jūs man(vėplai)pasakykit-internetą turiu,bet kur tą užrašų knygutę rasti ir dar,kad būtų galima normaliom raidėm įskaityti,a?
Re: Bulviniai patiekalai
oi, nicolut, per grybus net ir pamirsau, vakar visa kibira susidarinejau, is ju vien puskibiris kazleku, dar sendien parsitempiau grybausku, tai kai atsilaisvinsiu tikrai idesiuNicole rašė:Pažaduke,o kur su tarkuotom bulvėm ir morkom?sinsan rašė:pyp, kai senbue, tai viska zino