Bulviniai patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė pyp » 04 Geg 2009, 11:05

kaip tik siandien juos gaminsiu...turesiu omeny

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė pyp » 05 Geg 2009, 11:20

nugi vakar padariau pridariau virtinuku, dar prisisaldziau daug, tik nenufotikau, nes viriau velai vakare ir jau tamsu buvo, bet gavosi tokie kaip ir jusiskiai :D man ziauriai patiko, o saviskiui paduodama lekste pasakiau: "zinau, kad cia ne tavo maistas, bet paragauk" (o jis ekspermentuoti megsta)...is pradziu valge atsargiai, o suvalges pasake, kad nores kadanors pakartoti :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 05 Geg 2009, 11:32

Smagu girdėti, kad nesupeikėt, o išbandėt ir patiko. Aš šiandien vakare gaminsiu šaldymui, bulvės jau verda, dilgėlės nuplautos, šalavijo irgi prisivežiau iš sodo

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 23 Bir 2009, 18:58

Bulviniai blynai su kumpiu ir svogūnais
1 kg. bulvių;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
100 g. rūkyto kumpio;
druskos;
Padažui: grietinės, varškės ir krapų.

Bulves ir svogūną sutarkuokite. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais, įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir pagardinkite druska. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje. Padažui grietinę išmaišykite su varške ir smulkintais krapais. Blynus tiekite su padažu. Skanaus :wink:
Šio patiekalo porcijos kaina tik 1,5 lt.
Prikabinti failai
HPIM2362.JPG
HPIM2362.JPG (80.37 KiB) Peržiūrėta 5282 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 23 Bir 2009, 18:59

gal man pas tave uzlekti perkasti, kol saslai iskeps :merg2:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 23 Bir 2009, 19:09

tai kad neliko :merg2: kadangi as svogunu nevalgau tai tik mindaugui kepiau mazesne porcija
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 19 Lie 2009, 14:45

Šviežios bulvės
kai tik atsiranda šviežių bulvikių jas visada darau šitaip. Iš močiučių laikų atėjas receptas.
reikės: bulviu, druskos, pieno, krapų ir spirgučių.
Nuskustas bulves verdame vandenyje su šakele krapo, baigiant virti išpilam vandenį ir supilam pieną, sudedam spirgučius, padruskinam. Viską užverdam ir paverdam apie pora min. Skanaus :wink:
Nors bulves šviežes jau senai valgom, vis laiko nelieka ideti receptukui....
Prikabinti failai
HPIM2430.JPG
HPIM2430.JPG (60.33 KiB) Peržiūrėta 5219 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 19 Lie 2009, 15:17

Pas vyrą kaime kažką panašaus daro, ar tiksliai taip, nepasakysiu, bet žinau, kad piene baigia virti.

O man skaniausia šviežios bulvės su išsukta varške ir krapais arba bulvių sriuba su krapais

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Živilė » 19 Lie 2009, 15:25

Oooo, šviežios bulvės... mmmm.. Mes valgėm prieš porą dienų šviežių voveraičių su bulvytėm, niam niam :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 19 Lie 2009, 15:29

Aš suku galvą ką su šviežiomis bulvėis daryti. Draugė prikasė kelis kilogramus, dar kelis kilogrmaus vakar tėvai atvežė, bet mus karšta, nestovi jos, o kaip sunaudoti?

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 19 Lie 2009, 17:35

nieko nera skaniau kaip svieziu bulviu blynai.
bet zinok forele, kad bulves nedziutu, jeidu yra galimybe, dek bulves i kibiriuka ir smeliu apipilk. as is darzo kai parsinesu pasikasusi kelioms dienoms tai ant virsaus ir zemiu uzmetu. ir skutant jas tereikai nusiplaut.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 19 Lie 2009, 17:37

Tai maniškės su žemėm :) bet kad labai jau karšta namie, bijau kad nesužaliuotų. Blynus rytoj kepsiu, šiandien bus traškios bulvytės su kefyru

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 19 Lie 2009, 21:52

patikek manim, sviezios bulves tikrai nesuzaliuos ir zelku neisleis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 19 Lie 2009, 22:19

ko neisleis :shock:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 19 Lie 2009, 22:33

Patikėsim kad greit nepažaliuos, bet vistiek stengsiuos kuo greičiau jas sunaudoti. Teks turbūt vėl bulvių sriubą virti :lol: nors ji ir taip kas antrą-trečią dieną

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 20 Lie 2009, 10:14

Tutsi rašė:ko neisleis :shock:
želkų, pas jus gal kitaip vadina?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė pyp » 20 Lie 2009, 10:17

pas mus daigais vadina :roll:

o bulves virti sinsan budu pabandysiu, maniskis turbut pirstelius apsilaizys :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 20 Lie 2009, 10:32

pyp rašė: o bulves virti sinsan budu pabandysiu, maniskis turbut pirstelius apsilaizys :)
Maniškiui irgi turėtų patikti, bet vis dar svarstau ar verta dėl jo vieno terliotis :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 20 Lie 2009, 11:16

baigiu priprasti jau prie dzuku zodeliu :lol: :lol:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė sinsan » 20 Lie 2009, 12:52

Tutsi rašė:baigiu priprasti jau prie dzuku zodeliu :lol: :lol:
zodeliu daugiau turiu negu pendzinyčioj litų :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 20 Lie 2009, 14:25

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 21 Lie 2009, 17:17

pameginsiu sinsan bulves sendien isvirti pagal tavo mociutes recepta 8)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 21 Lie 2009, 17:57

O kaip pyp sekėsi bulves virti? Kaip vyras įvertino?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 21 Lie 2009, 19:28

va mano bulvytes, mano slibinams cia pats tas :lol:
Prikabinti failai
HPIM5389.jpg
HPIM5389.jpg (207.75 KiB) Peržiūrėta 5147 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 21 Lie 2009, 19:36

Gerai, kad maniškis nemato, nes dar užsimanytų, o aš tingiu. Užteko, kad vyšnias iškaulinau

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė pyp » 21 Lie 2009, 19:50

Forelle rašė:O kaip pyp sekėsi bulves virti? Kaip vyras įvertino?
sake labai skanu, bet man atrodo, kad man labiau patiko :D

O siandien kepiau siuos blynus, tik i bulves dar kiausa dejau, ir nusprendem, kad cia ne grietine tinka, o tirpintas ir kaip nors paprieskoniuotas sviestas

Šveicariški bulviniai blynai


1 kg bulvių
druskos ir pipirų pagal skonį
pundelis svogūnų laiškų
400 g mažų pievagrybių
5 šaukštai aliejaus
4 gabalėliai sūrio (maždaug 80 g),
2 šaukštai smulkintų petražolių.

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Pagardinkite druska ir pipirais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame grybus. Paskui suberti svogūnų laiškus ir dar pakepinkite. Išberkite viską į lėkštę.
Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš bulvių masės iškepkite 8 blynus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Sudėkite blynus į skardą, išdėliokite ant viršaus pakepintus grybus su svogūnų laiškais ir uždenkite pusele sūrio riekelės.
Pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje maždaug 10 min.
Patiekite blynus pabarstytus smulkintomis petražolėmis ir grietinės padažu.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Forelle » 21 Lie 2009, 19:55

Labai skaniai skaitosi. Bet pasm us jau vakar bulviniai blynai buvo. Šiandien su mažąja prisikepėm blynelių iš cukinijos ir avižinių dribsnių, pirma jai iškepiau, tada į likusią masę fetos įmaišiau ir labai skaniai pavalgėm

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Tutsi » 21 Lie 2009, 19:58

o as vakar bandas kepiau vakarienei :roll:
Prikabinti failai
HPIM5388.jpg
HPIM5388.jpg (173.61 KiB) Peržiūrėta 5139 karus(ų)

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė Živilė » 21 Lie 2009, 20:44

Nu Tutsi nu kam tu dabar rodai tokius dalykus silpnam žmogui? Žinau, kad vis tiek negausiu šito gėrio, o dabar pažiūrėjus taip norėtųsi... :evil:

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: Bulviniai patiekalai

Standartinė angeliuke » 21 Lie 2009, 20:46

Aga as ir baisiai uzsinorejau... :roll:

Skelbti atsakymą