Bulviniai patiekalai
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
kaip tik siandien juos gaminsiu...turesiu omeny
Re: Bulviniai patiekalai
nugi vakar padariau pridariau virtinuku, dar prisisaldziau daug, tik nenufotikau, nes viriau velai vakare ir jau tamsu buvo, bet gavosi tokie kaip ir jusiskiai man ziauriai patiko, o saviskiui paduodama lekste pasakiau: "zinau, kad cia ne tavo maistas, bet paragauk" (o jis ekspermentuoti megsta)...is pradziu valge atsargiai, o suvalges pasake, kad nores kadanors pakartoti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Smagu girdėti, kad nesupeikėt, o išbandėt ir patiko. Aš šiandien vakare gaminsiu šaldymui, bulvės jau verda, dilgėlės nuplautos, šalavijo irgi prisivežiau iš sodo
Re: Bulviniai patiekalai
Bulviniai blynai su kumpiu ir svogūnais
1 kg. bulvių;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
100 g. rūkyto kumpio;
druskos;
Padažui: grietinės, varškės ir krapų.
Bulves ir svogūną sutarkuokite. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais, įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir pagardinkite druska. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje. Padažui grietinę išmaišykite su varške ir smulkintais krapais. Blynus tiekite su padažu. Skanaus
Šio patiekalo porcijos kaina tik 1,5 lt.
1 kg. bulvių;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
100 g. rūkyto kumpio;
druskos;
Padažui: grietinės, varškės ir krapų.
Bulves ir svogūną sutarkuokite. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais, įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir pagardinkite druska. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje. Padažui grietinę išmaišykite su varške ir smulkintais krapais. Blynus tiekite su padažu. Skanaus
Šio patiekalo porcijos kaina tik 1,5 lt.
- Prikabinti failai
-
- HPIM2362.JPG (80.37KiB)Peržiūrėta 5300 karus(ų)
Re: Bulviniai patiekalai
gal man pas tave uzlekti perkasti, kol saslai iskeps
Re: Bulviniai patiekalai
tai kad neliko kadangi as svogunu nevalgau tai tik mindaugui kepiau mazesne porcija
Re: Bulviniai patiekalai
Šviežios bulvės
kai tik atsiranda šviežių bulvikių jas visada darau šitaip. Iš močiučių laikų atėjas receptas.
reikės: bulviu, druskos, pieno, krapų ir spirgučių.
Nuskustas bulves verdame vandenyje su šakele krapo, baigiant virti išpilam vandenį ir supilam pieną, sudedam spirgučius, padruskinam. Viską užverdam ir paverdam apie pora min. Skanaus
Nors bulves šviežes jau senai valgom, vis laiko nelieka ideti receptukui....
kai tik atsiranda šviežių bulvikių jas visada darau šitaip. Iš močiučių laikų atėjas receptas.
reikės: bulviu, druskos, pieno, krapų ir spirgučių.
Nuskustas bulves verdame vandenyje su šakele krapo, baigiant virti išpilam vandenį ir supilam pieną, sudedam spirgučius, padruskinam. Viską užverdam ir paverdam apie pora min. Skanaus
Nors bulves šviežes jau senai valgom, vis laiko nelieka ideti receptukui....
- Prikabinti failai
-
- HPIM2430.JPG (60.33KiB)Peržiūrėta 5237 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Pas vyrą kaime kažką panašaus daro, ar tiksliai taip, nepasakysiu, bet žinau, kad piene baigia virti.
O man skaniausia šviežios bulvės su išsukta varške ir krapais arba bulvių sriuba su krapais
O man skaniausia šviežios bulvės su išsukta varške ir krapais arba bulvių sriuba su krapais
Re: Bulviniai patiekalai
Oooo, šviežios bulvės... mmmm.. Mes valgėm prieš porą dienų šviežių voveraičių su bulvytėm, niam niam
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Aš suku galvą ką su šviežiomis bulvėis daryti. Draugė prikasė kelis kilogramus, dar kelis kilogrmaus vakar tėvai atvežė, bet mus karšta, nestovi jos, o kaip sunaudoti?
Re: Bulviniai patiekalai
nieko nera skaniau kaip svieziu bulviu blynai.
bet zinok forele, kad bulves nedziutu, jeidu yra galimybe, dek bulves i kibiriuka ir smeliu apipilk. as is darzo kai parsinesu pasikasusi kelioms dienoms tai ant virsaus ir zemiu uzmetu. ir skutant jas tereikai nusiplaut.
bet zinok forele, kad bulves nedziutu, jeidu yra galimybe, dek bulves i kibiriuka ir smeliu apipilk. as is darzo kai parsinesu pasikasusi kelioms dienoms tai ant virsaus ir zemiu uzmetu. ir skutant jas tereikai nusiplaut.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Tai maniškės su žemėm bet kad labai jau karšta namie, bijau kad nesužaliuotų. Blynus rytoj kepsiu, šiandien bus traškios bulvytės su kefyru
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Patikėsim kad greit nepažaliuos, bet vistiek stengsiuos kuo greičiau jas sunaudoti. Teks turbūt vėl bulvių sriubą virti nors ji ir taip kas antrą-trečią dieną
Re: Bulviniai patiekalai
pas mus daigais vadina
o bulves virti sinsan budu pabandysiu, maniskis turbut pirstelius apsilaizys
o bulves virti sinsan budu pabandysiu, maniskis turbut pirstelius apsilaizys
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Maniškiui irgi turėtų patikti, bet vis dar svarstau ar verta dėl jo vieno terliotispyp rašė: o bulves virti sinsan budu pabandysiu, maniskis turbut pirstelius apsilaizys
Re: Bulviniai patiekalai
zodeliu daugiau turiu negu pendzinyčioj litųTutsi rašė:baigiu priprasti jau prie dzuku zodeliu
Re: Bulviniai patiekalai
pameginsiu sinsan bulves sendien isvirti pagal tavo mociutes recepta
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
O kaip pyp sekėsi bulves virti? Kaip vyras įvertino?
Re: Bulviniai patiekalai
va mano bulvytes, mano slibinams cia pats tas
- Prikabinti failai
-
- HPIM5389.jpg (207.75KiB)Peržiūrėta 5165 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Gerai, kad maniškis nemato, nes dar užsimanytų, o aš tingiu. Užteko, kad vyšnias iškaulinau
Re: Bulviniai patiekalai
sake labai skanu, bet man atrodo, kad man labiau patikoForelle rašė:O kaip pyp sekėsi bulves virti? Kaip vyras įvertino?
O siandien kepiau siuos blynus, tik i bulves dar kiausa dejau, ir nusprendem, kad cia ne grietine tinka, o tirpintas ir kaip nors paprieskoniuotas sviestas
Šveicariški bulviniai blynai
1 kg bulvių
druskos ir pipirų pagal skonį
pundelis svogūnų laiškų
400 g mažų pievagrybių
5 šaukštai aliejaus
4 gabalėliai sūrio (maždaug 80 g),
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Pagardinkite druska ir pipirais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame grybus. Paskui suberti svogūnų laiškus ir dar pakepinkite. Išberkite viską į lėkštę.
Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš bulvių masės iškepkite 8 blynus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Sudėkite blynus į skardą, išdėliokite ant viršaus pakepintus grybus su svogūnų laiškais ir uždenkite pusele sūrio riekelės.
Pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje maždaug 10 min.
Patiekite blynus pabarstytus smulkintomis petražolėmis ir grietinės padažu.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Labai skaniai skaitosi. Bet pasm us jau vakar bulviniai blynai buvo. Šiandien su mažąja prisikepėm blynelių iš cukinijos ir avižinių dribsnių, pirma jai iškepiau, tada į likusią masę fetos įmaišiau ir labai skaniai pavalgėm
Re: Bulviniai patiekalai
o as vakar bandas kepiau vakarienei
- Prikabinti failai
-
- HPIM5388.jpg (173.61KiB)Peržiūrėta 5157 karus(ų)
Re: Bulviniai patiekalai
Nu Tutsi nu kam tu dabar rodai tokius dalykus silpnam žmogui? Žinau, kad vis tiek negausiu šito gėrio, o dabar pažiūrėjus taip norėtųsi...