darysiu ir aš orkatėje su grietinė ir sūriu ...rytoj, šiandien jau kitą patiekalą padariau ....Ramunė rašė:Lyg tai prie pigiu patiekalu.
Jis paprastas :
Ryziai virti, bulviu kose, kiausinis, prieskoniai. Viska sumaisai ir apvolioji dziuvesiuose. Kepiau keptuveje, nors galima ir orkaiteje. Kai kepsiu vel, bandysiu patroskinti orkaiteje sugrietine ir suriu. Turetu buti labai
Bulviniai patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Špinatais įdarytos bulvės
8 didelės nuskustos ir 15 min. virtos bulvės,
3 skiltelės česnako,
200 g špinatų ( tinka ir šaldyti),
2 šaukštai sviesto,
2 tryniai,
5 šaukštai tarkuoto sūrio ( labai tinka pelėsinis),
druskos, pipirų, muskato.
Bulvių viršūnėles nupjauti, išskobti minkštimą.
Minkštimą ir trynius sutrinti šakute,sumaišyti su kapotais špinatais, 3 šaukštais sūrio, įberti prieskonius. Masę sudėti į bulves, už-dėti viršūnėles, sudėęti į kepimo indą, pabarstyti sūriu ir kepti orkaitėje 10 - 15 min.
Tinka su žaliomis daržovėmis ir kaip garnyras.
8 didelės nuskustos ir 15 min. virtos bulvės,
3 skiltelės česnako,
200 g špinatų ( tinka ir šaldyti),
2 šaukštai sviesto,
2 tryniai,
5 šaukštai tarkuoto sūrio ( labai tinka pelėsinis),
druskos, pipirų, muskato.
Bulvių viršūnėles nupjauti, išskobti minkštimą.
Minkštimą ir trynius sutrinti šakute,sumaišyti su kapotais špinatais, 3 šaukštais sūrio, įberti prieskonius. Masę sudėti į bulves, už-dėti viršūnėles, sudėęti į kepimo indą, pabarstyti sūriu ir kepti orkaitėje 10 - 15 min.
Tinka su žaliomis daržovėmis ir kaip garnyras.
Aukštaitiški bulviniai sklindžiai su rūkyta lašiša ir grietine
115 g virtų maltų bulvių,
1 šaukšto sausų mielių,
175 g kvietinių miltų,
300 ml šilto vandens,
druskos,
saulėgrąžų aliejaus kepimui,
6 šaukštų grietinės,
6 riekelių rūkytos lašišos,
grūstų juodųjų pipirų,
Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaipinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.
115 g virtų maltų bulvių,
1 šaukšto sausų mielių,
175 g kvietinių miltų,
300 ml šilto vandens,
druskos,
saulėgrąžų aliejaus kepimui,
6 šaukštų grietinės,
6 riekelių rūkytos lašišos,
grūstų juodųjų pipirų,
Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaipinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.