Blynai, Lietiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Žurnale aptikau įdomų receptą
Burokėlių sklindžiai su varške
2 virti burokėliai, 2 obuoliai, stiklinė miltų, 400g varškės, 2 kiaušiniai, stiklinė pieno, stiklinė grietinės,2 šaukštai sviesto, šiek tiek cukraus, druskos
Burokėlius nuplikykite ir sutarkuokite. Obuolius nuplaukite, padalykite pusiau, išskobkite sėlilizdžius ir supjaustykite kubeliais. Varškę pertrinkite. Miltus persijokite. Į burokėlių tarkius suberkite obuolius ir miltus, sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, supilkite pieną, pasaldinkite ir pasūdykite. Viską išmaišykite ir kepkite sklindžius. Patiekite aplietus tirpintu sviestu.
Manau, kad savotiškas skonis būtų, aš susidomėjau
Burokėlių sklindžiai su varške
2 virti burokėliai, 2 obuoliai, stiklinė miltų, 400g varškės, 2 kiaušiniai, stiklinė pieno, stiklinė grietinės,2 šaukštai sviesto, šiek tiek cukraus, druskos
Burokėlius nuplikykite ir sutarkuokite. Obuolius nuplaukite, padalykite pusiau, išskobkite sėlilizdžius ir supjaustykite kubeliais. Varškę pertrinkite. Miltus persijokite. Į burokėlių tarkius suberkite obuolius ir miltus, sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, supilkite pieną, pasaldinkite ir pasūdykite. Viską išmaišykite ir kepkite sklindžius. Patiekite aplietus tirpintu sviestu.
Manau, kad savotiškas skonis būtų, aš susidomėjau
Susidomėjau sklindžaiais su burokėliais. Turėtų būti skanūs.., [
Vakar kepiau vakare blynus su cukinija. Labai skanu buvo...
url=http://smiles.33b.ru/smile.43675.html][/url]
Vakar kepiau vakare blynus su cukinija. Labai skanu buvo...
url=http://smiles.33b.ru/smile.43675.html][/url]
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tai va, sveteli, rašyk tą burokėlių receptą, nes pati žinai mano raudonąją meilęAnonymous rašė:Susidomėjau sklindžaiais su burokėliais. Turėtų būti skanūs.., [
Vakar kepiau vakare blynus su cukinija. Labai skanu buvo...
url=http://smiles.33b.ru/smile.43675.html][/url]
O su cukinija blynai - fantastiškai skanūs.
BULVINIAI KEPSNELIAI: Aš mėgstu bulvinius tarkius su marškineliais, visai neblogas patiekalas. Tik patariu tiems, kurie nebijo cholesterolio. Reikia: vištienos odelių - 0,5 kg (jei vienam zmogui - tai dar mažiau), 10 bulvių, prieskonių, druskos, dantų krapstukų.
Padažas - kokį mėgsti, pagal skonį. Mes valgom su grietine, arba grietinės-kečupo padažu.
Odeles įtrini prieskoniais (aš ruošiu kaip vištai kepti), bulves sutarkuoji ir nuspaudi sunką, bet tešla neturi būti visai sausa, dedi druskos, lauro lapelių (tai irgi pagal skonį), imi odelę, dedi ant jos tarkius ir susuki kaip lietinį blyną ir persmeigi dantų krapstuku, kad neišbegtų. Kepu orkaiteje apie 30-40 min.
Pabandykit, įdomu, o kartu ir labai paprasta
Padažas - kokį mėgsti, pagal skonį. Mes valgom su grietine, arba grietinės-kečupo padažu.
Odeles įtrini prieskoniais (aš ruošiu kaip vištai kepti), bulves sutarkuoji ir nuspaudi sunką, bet tešla neturi būti visai sausa, dedi druskos, lauro lapelių (tai irgi pagal skonį), imi odelę, dedi ant jos tarkius ir susuki kaip lietinį blyną ir persmeigi dantų krapstuku, kad neišbegtų. Kepu orkaiteje apie 30-40 min.
Pabandykit, įdomu, o kartu ir labai paprasta
Radau tokį receptuką kopūstų kotletukų, išbandžiau, gal ir jums patiks...
KOPŪSTŲ KOTLETUKAI:
Smulkiai supjaustau pusę nedidelės kopūsto galvutės, kai užverda vanduo, paverdu apie 10min. Nukošiu vadinamu "duršlioku". Į masę dedu 1valg.šaukštą manų kruopų, 1v.š.miltų, įmušu 1kiaušinį, vegeta, pipiriukai. Kartais paspirginu gražesnių lašinukų saujelę. Viską išmaišau ir kepu kotletukus, Baigiant kepti antrai puse ant kiekvieno kotletuko uždedu po arbatinį šaukštelį grietinės, apiberiu smulkintais krapiukais arba petražole ir ant silpnos ugnelės 3 min patroškinu. Valgau su agurkėliais ir pomidorais. Jei masė gaunasi skysta, daugiau įberiu miltų ir manų kruopų.:super :super :super, tik miltu tai dejau kokius 5 saukstus, tikrai ne 1! Neturejau manu, tai idejau sauksta aviziniu dribsniu!
KOPŪSTŲ KOTLETUKAI:
Smulkiai supjaustau pusę nedidelės kopūsto galvutės, kai užverda vanduo, paverdu apie 10min. Nukošiu vadinamu "duršlioku". Į masę dedu 1valg.šaukštą manų kruopų, 1v.š.miltų, įmušu 1kiaušinį, vegeta, pipiriukai. Kartais paspirginu gražesnių lašinukų saujelę. Viską išmaišau ir kepu kotletukus, Baigiant kepti antrai puse ant kiekvieno kotletuko uždedu po arbatinį šaukštelį grietinės, apiberiu smulkintais krapiukais arba petražole ir ant silpnos ugnelės 3 min patroškinu. Valgau su agurkėliais ir pomidorais. Jei masė gaunasi skysta, daugiau įberiu miltų ir manų kruopų.:super :super :super, tik miltu tai dejau kokius 5 saukstus, tikrai ne 1! Neturejau manu, tai idejau sauksta aviziniu dribsniu!
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
sita tikrai ismeginsiusilsta rašė:BULVINIAI KEPSNELIAI: Aš mėgstu bulvinius tarkius su marškineliais, visai neblogas patiekalas. Tik patariu tiems, kurie nebijo cholesterolio. Reikia: vištienos odelių - 0,5 kg (jei vienam zmogui - tai dar mažiau), 10 bulvių, prieskonių, druskos, dantų krapstukų.
Padažas - kokį mėgsti, pagal skonį. Mes valgom su grietine, arba grietinės-kečupo padažu.
Odeles įtrini prieskoniais (aš ruošiu kaip vištai kepti), bulves sutarkuoji ir nuspaudi sunką, bet tešla neturi būti visai sausa, dedi druskos, lauro lapelių (tai irgi pagal skonį), imi odelę, dedi ant jos tarkius ir susuki kaip lietinį blyną ir persmeigi dantų krapstuku, kad neišbegtų. Kepu orkaiteje apie 30-40 min.
Pabandykit, įdomu, o kartu ir labai paprasta
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Apkepti varškėčiai
500 g varškės
1/2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 šaukštai taukų kepimui
1/2 stiklinės grietinės
druska
Varškę ištrinti su kiaušiniu, miltais ir druska.
Iš paruoštos vientisos masės suformuoti sklindžius, iškepti iš vienos pusės, viduryje padaryti įdubimą, įpilti šiek tiek grietinės, sudėti ant taukais išteptos kepimo skardos ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje.
Patiekti su grietine.
500 g varškės
1/2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 šaukštai taukų kepimui
1/2 stiklinės grietinės
druska
Varškę ištrinti su kiaušiniu, miltais ir druska.
Iš paruoštos vientisos masės suformuoti sklindžius, iškepti iš vienos pusės, viduryje padaryti įdubimą, įpilti šiek tiek grietinės, sudėti ant taukais išteptos kepimo skardos ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje.
Patiekti su grietine.
stori blyneliai
sveiki atsiuskit storu blyneliu recepta,nes pas mane keptuvej jie pakyla ,bet tik istraukus jie sukrenta
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: stori blyneliai
gesintos sodos su grietine idek,nesukrisAnonymous rašė:sveiki atsiuskit storu blyneliu recepta,nes pas mane keptuvej jie pakyla ,bet tik istraukus jie sukrenta
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: stori blyneliai
Pienas kuo rugštesnis turi būti, arba kefyras, ir jame nugesink sodą.Anonymous rašė:sveiki atsiuskit storu blyneliu recepta,nes pas mane keptuvej jie pakyla ,bet tik istraukus jie sukrenta
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Užsukau blynų, be kurių negaliu ištverti nei savaitės, recetų pasiskaityti, bet čia tiek įdomybių sužinojau Ir kiek mokytojų. Mane galit irgi prie jų priskirti, nors aš jau universitete mokau - dėstytoja esu.
O apie blynus jeigu šnekam, tai vakar kepiau bananinius blynus, net nustebau kokie skanūs gavosi, tik truputį problemų buvo su atgramdymu, nes pamiršau sviesto įdėti. O šiandien - blyneliai su aguonomis, t.y., į įprastą lietinių tešlą įberta daug aguonų, kai iškepa susukti ritinėlin ir pamirkyti kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir kepti.
Grįšiu namo, įmesiu receptus ir nuotraukytes.
O apie blynus jeigu šnekam, tai vakar kepiau bananinius blynus, net nustebau kokie skanūs gavosi, tik truputį problemų buvo su atgramdymu, nes pamiršau sviesto įdėti. O šiandien - blyneliai su aguonomis, t.y., į įprastą lietinių tešlą įberta daug aguonų, kai iškepa susukti ritinėlin ir pamirkyti kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir kepti.
Grįšiu namo, įmesiu receptus ir nuotraukytes.