Blynai, Lietiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 20 Bal 2007, 17:20

Žurnale aptikau įdomų receptą :arrow:
Burokėlių sklindžiai su varške
2 virti burokėliai, 2 obuoliai, stiklinė miltų, 400g varškės, 2 kiaušiniai, stiklinė pieno, stiklinė grietinės,2 šaukštai sviesto, šiek tiek cukraus, druskos
Burokėlius nuplikykite ir sutarkuokite. Obuolius nuplaukite, padalykite pusiau, išskobkite sėlilizdžius ir supjaustykite kubeliais. Varškę pertrinkite. Miltus persijokite. Į burokėlių tarkius suberkite obuolius ir miltus, sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, supilkite pieną, pasaldinkite ir pasūdykite. Viską išmaišykite ir kepkite sklindžius. Patiekite aplietus tirpintu sviestu.
Paveikslėlis Manau, kad savotiškas skonis būtų, aš susidomėjau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 17:28

Esu kažką panašaus kepusi, bet tik be burokėliųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 20 Bal 2007, 17:33

Ramunė rašė:Esu kažką panašaus kepusi, bet tik be burokėliųPaveikslėlis
ir kaip? Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2007, 18:03

Labai skanu buvo. Man aplamai blynai su varške ir dar kokiais nors priedais ( obuoliai, cukinija, moliūgas ) labai patinka Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 20 Bal 2007, 20:53

Ramunė rašė:Labai skanu buvo. Man aplamai blynai su varške ir dar kokiais nors priedais ( obuoliai, cukinija, moliūgas ) labai patinka Paveikslėlis
Paveikslėlis Reikės ir man išmėginti šitą naujovę, kadangi mano blynai dažniausiai buna su bananais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 11:58

varske su tarkuotais obuoliais sumaisyk ir sauksta grietines idek,dar truputi cinamono.... :hubba:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 10 Geg 2007, 13:25

Man patinka kopustu blynai :cook1:
tesla tokia pat kaip bulviniam blynam.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2007, 13:36

kaip tai :shock:

Svečias

Standartinė Svečias » 10 Geg 2007, 13:37

Susidomėjau sklindžaiais su burokėliais. Turėtų būti skanūs.., Paveikslėlis[
Vakar kepiau vakare blynus su cukinija. Labai skanu buvo...
url=http://smiles.33b.ru/smile.43675.html]Paveikslėlis[/url]

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2007, 13:41

smagu,kai randi kazka naudingo :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 10 Geg 2007, 13:42

Vai, kaip greitai svečiu patapau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Geg 2007, 13:55

merope87 rašė:Man patinka kopustu blynai :cook1:
tesla tokia pat kaip bulviniam blynam.
Geras :shock: o virtus ar šviežius kopustus reikia malti?

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 10 Geg 2007, 14:00

Sviezius kopustus supjaustyti smulkiai :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Geg 2007, 14:12

Kad į košę pavirtu, ar kaip su burokine tarka?

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 10 Geg 2007, 14:14

Su burokine :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2007, 16:49

Anonymous rašė:Susidomėjau sklindžaiais su burokėliais. Turėtų būti skanūs.., Paveikslėlis[
Vakar kepiau vakare blynus su cukinija. Labai skanu buvo...
url=http://smiles.33b.ru/smile.43675.html]Paveikslėlis[/url]
Tai va, sveteli, rašyk tą burokėlių receptą, nes pati žinai mano raudonąją meilęPaveikslėlis
O su cukinija blynai - fantastiškai skanūs.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2007, 17:15

taigi cia ne svecias,o silsta :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2007, 17:24

tutsi rašė:taigi cia ne svecias,o silsta :laugh:
Šitą tai aš suprataaau, bet labai jau norisi pasierzintiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2007, 17:34

matai tu kokia Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 11 Geg 2007, 14:09

BULVINIAI KEPSNELIAI: Aš mėgstu bulvinius tarkius su marškineliais, visai neblogas patiekalas. Tik patariu tiems, kurie nebijo cholesterolio. Reikia: vištienos odelių - 0,5 kg (jei vienam zmogui - tai dar mažiau), 10 bulvių, prieskonių, druskos, dantų krapstukų.
Padažas - kokį mėgsti, pagal skonį. Mes valgom su grietine, arba grietinės-kečupo padažu.
Odeles įtrini prieskoniais (aš ruošiu kaip vištai kepti), bulves sutarkuoji ir nuspaudi sunką, bet tešla neturi būti visai sausa, dedi druskos, lauro lapelių (tai irgi pagal skonį), imi odelę, dedi ant jos tarkius ir susuki kaip lietinį blyną ir persmeigi dantų krapstuku, kad neišbegtų. Kepu orkaiteje apie 30-40 min.
Pabandykit, įdomu, o kartu ir labai paprasta Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 11 Geg 2007, 14:12

Apie burokėlių sklindžius, tai aš turėjau omeny Hazel receptuką Burokėlių sklindžiai su varške....Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 11 Geg 2007, 14:23

Radau tokį receptuką kopūstų kotletukų, išbandžiau, gal ir jums patiks... :idea:
KOPŪSTŲ KOTLETUKAI:
Smulkiai supjaustau pusę nedidelės kopūsto galvutės, kai užverda vanduo, paverdu apie 10min. Nukošiu vadinamu "duršlioku". Į masę dedu 1valg.šaukštą manų kruopų, 1v.š.miltų, įmušu 1kiaušinį, vegeta, pipiriukai. Kartais paspirginu gražesnių lašinukų saujelę. Viską išmaišau ir kepu kotletukus, Baigiant kepti antrai puse ant kiekvieno kotletuko uždedu po arbatinį šaukštelį grietinės, apiberiu smulkintais krapiukais arba petražole ir ant silpnos ugnelės 3 min patroškinu. Valgau su agurkėliais ir pomidorais. Jei masė gaunasi skysta, daugiau įberiu miltų ir manų kruopų.:super :super :super, tik miltu tai dejau kokius 5 saukstus, tikrai ne 1! Neturejau manu, tai idejau sauksta aviziniu dribsniu! Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 11 Geg 2007, 14:28

tutsi rašė:taigi cia ne svecias,o silsta :laugh:

Malonu, kad mane atpažinot Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Geg 2007, 16:05

silsta rašė:
tutsi rašė:taigi cia ne svecias,o silsta :laugh:

Malonu, kad mane atpažinot Paveikslėlis
Kurgi neatpažinsi savųPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 18:53

silsta rašė:BULVINIAI KEPSNELIAI: Aš mėgstu bulvinius tarkius su marškineliais, visai neblogas patiekalas. Tik patariu tiems, kurie nebijo cholesterolio. Reikia: vištienos odelių - 0,5 kg (jei vienam zmogui - tai dar mažiau), 10 bulvių, prieskonių, druskos, dantų krapstukų.
Padažas - kokį mėgsti, pagal skonį. Mes valgom su grietine, arba grietinės-kečupo padažu.
Odeles įtrini prieskoniais (aš ruošiu kaip vištai kepti), bulves sutarkuoji ir nuspaudi sunką, bet tešla neturi būti visai sausa, dedi druskos, lauro lapelių (tai irgi pagal skonį), imi odelę, dedi ant jos tarkius ir susuki kaip lietinį blyną ir persmeigi dantų krapstuku, kad neišbegtų. Kepu orkaiteje apie 30-40 min.
Pabandykit, įdomu, o kartu ir labai paprasta Paveikslėlis
sita tikrai ismeginsiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 19:27

Apkepti varškėčiai

500 g varškės
1/2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 šaukštai taukų kepimui
1/2 stiklinės grietinės
druska

Varškę ištrinti su kiaušiniu, miltais ir druska.
Iš paruoštos vientisos masės suformuoti sklindžius, iškepti iš vienos pusės, viduryje padaryti įdubimą, įpilti šiek tiek grietinės, sudėti ant taukais išteptos kepimo skardos ir 15 min. kepti karštoje orkaitėje.
Patiekti su grietine.

Svečias

stori blyneliai

Standartinė Svečias » 03 Bir 2007, 17:23

sveiki atsiuskit storu blyneliu recepta,nes pas mane keptuvej jie pakyla ,bet tik istraukus jie sukrenta :(

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: stori blyneliai

Standartinė Tutsi » 03 Bir 2007, 17:44

Anonymous rašė:sveiki atsiuskit storu blyneliu recepta,nes pas mane keptuvej jie pakyla ,bet tik istraukus jie sukrenta :(
gesintos sodos su grietine idek,nesukris :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: stori blyneliai

Standartinė Lilina » 04 Bir 2007, 13:55

Anonymous rašė:sveiki atsiuskit storu blyneliu recepta,nes pas mane keptuvej jie pakyla ,bet tik istraukus jie sukrenta :(
Pienas kuo rugštesnis turi būti, arba kefyras, ir jame nugesink sodą.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 09:23

Užsukau blynų, be kurių negaliu ištverti nei savaitės, recetų pasiskaityti, bet čia tiek įdomybių sužinojau :) Ir kiek mokytojų. Mane galit irgi prie jų priskirti, nors aš jau universitete mokau - dėstytoja esu.
O apie blynus jeigu šnekam, tai vakar kepiau bananinius blynus, net nustebau kokie skanūs gavosi, tik truputį problemų buvo su atgramdymu, nes pamiršau sviesto įdėti. O šiandien - blyneliai su aguonomis, t.y., į įprastą lietinių tešlą įberta daug aguonų, kai iškepa susukti ritinėlin ir pamirkyti kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir kepti.
Grįšiu namo, įmesiu receptus ir nuotraukytes.

Skelbti atsakymą