Blynai, Lietiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Blynai, Lietiniai
Man kažkaip užgavėnės praranda savo veidą, jei nėra mielinių blynų. Gal todėl, kad juos rečiau išeina pakept...
Re: Blynai, Lietiniai
Sveikos, ir aš šiandien valgysiu mielinius blynus. Dar jų neužmaišiau, nes visą dienelę sėdėsiu darbe. Parbėgusi greitai užmaišysiu ir dubenį su visu maišymu (pienas, miltai, mielės, cukrus) pastatysiu ant puodo su šiltu vandenuku. Ten pabus, kol pakils tešla. Tada dar kartą permaišysiu, įmesiu kiaušinuką, dar miltų iki reikiamos konsistencijos - vėl ant puodo su šiltu vandeniu, kol dar kartą pakils. Tai užtruks maždaug 1 val. Ir tikrai neperrūgs tešla. Va, tada jau kepsiu mielinius blynukus. Valgysim su grietinė-uogienė mišinuku. Skanių jums blynų
Forelle, tavo blynukus jau išbandžiau nesulaukusi Užgavėnių. Skanumėlis
Forelle, tavo blynukus jau išbandžiau nesulaukusi Užgavėnių. Skanumėlis
Re: Blynai, Lietiniai
gražu neišpasakytai!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
o aš jau kažkaip pripratau, kad kartais Užgavėnės būna be jų. Maniškiui mieliniai blynai nepatinka, tai valgom jas su kaimyne, bet kadangi ji šiandien iki 22 val dirba, tai iškepsiu kitą dienąLina13 rašė:Man kažkaip užgavėnės praranda savo veidą, jei nėra mielinių blynų. Gal todėl, kad juos rečiau išeina pakept...
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Blynai, Lietiniai
pražiopsojau tokį grožįForelle rašė:Lietinių blynų ryšulėliai su obuoliais
Re: Blynai, Lietiniai
Tai jau tikrai kad grožis Bus išbandyta, tik su kitokiu įdaru, nes blynų su obuolių įdaru nemėgstu.
Na o mes šioms Užgavėnėms nekepėm blynų
Na o mes šioms Užgavėnėms nekepėm blynų
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Ačiū Idėją nusižiūrėjau žiūrinėdama patiekalų nuotraukas, tik ten buvo nesaldūs lietiniai ir perrišti svogūnų laiškais.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Blynai, Lietiniai
o as ka tik prikepiau blyneliu su krabu lazdelem ir desrelem... apsiedem
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo
Re: Blynai, Lietiniai
visai butu idomu pagamint tokius lietinius,tik reik sugalvot ka padaryt idarui,nes obuoliu keptu nemegstu...
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Blynai, Lietiniai
as tai galvoju, kad bet koks idaras tiktu, tik reiketu paderinti "raisteli"
Re: Blynai, Lietiniai
tikrai,su raisteliu reiktu pavargt,kol priderinti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Koks vargimas, jeigu saldus įdaras tiks apelsino ar citrinos žievelė, jeigu ne - koks prieskoninės žolelės stiebelis ar svogūnos laiškas. Įdaras pagal poreikius, aš turiu daug obuolių, tai dabar tik juos ir naikinu
Re: Blynai, Lietiniai
PICOS SKONIO BLYNAI
300ml rupiu miltu(naudojau paprastus),
2 a.s. kepimo milteliu,
0,5 a.s. druskos,
2 kiausiniai,
250ml pieno arba mineralinio vandens,
3 saukstai aliejaus,
1 didelis svogunas(naudojau pora),
2 zalios paprikos(dejau raudona),
pomidoras,
raudoneliu, baziliku,
100-200 ml tarkuoto surio.
Paprikas supjaustyti mazais gabaliukais.Pomidora 20 sekundziu panardinti i verdanti vandeni, nulupti odele, isimti seklas ir supjaustyti mazais gabaleliais. Svoguna susmulkinti.Visas darzoves apkepti 5 min. Atvesinti. Miltus, kepimo miltelius, druska sumaisyti. Atskirai suplakti kiausiniu trynius, piena ir alieju. Supilti ant sausu produktu, sudeti darzoves, tarkuota suri, prieskonius, ismaisyti... Baltymus isplakti ir atsargiai imaisyti. Kepti mazus blynukus.(temperatura - zema)
300ml rupiu miltu(naudojau paprastus),
2 a.s. kepimo milteliu,
0,5 a.s. druskos,
2 kiausiniai,
250ml pieno arba mineralinio vandens,
3 saukstai aliejaus,
1 didelis svogunas(naudojau pora),
2 zalios paprikos(dejau raudona),
pomidoras,
raudoneliu, baziliku,
100-200 ml tarkuoto surio.
Paprikas supjaustyti mazais gabaliukais.Pomidora 20 sekundziu panardinti i verdanti vandeni, nulupti odele, isimti seklas ir supjaustyti mazais gabaleliais. Svoguna susmulkinti.Visas darzoves apkepti 5 min. Atvesinti. Miltus, kepimo miltelius, druska sumaisyti. Atskirai suplakti kiausiniu trynius, piena ir alieju. Supilti ant sausu produktu, sudeti darzoves, tarkuota suri, prieskonius, ismaisyti... Baltymus isplakti ir atsargiai imaisyti. Kepti mazus blynukus.(temperatura - zema)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Čia maniškiui patiktų Aš vakar nusipirkau aitriųjų paprikų, žadėjau su avinžirnių miltais kepti, bet po darbų aptingau.
Re: Blynai, Lietiniai
tikrai patiktu, nes mano teciui ir broliui labai patiktu. Tik va brolispasake galetu but kokios mesos ideta
Re: Blynai, Lietiniai
Gal galėtum receptuką šitų sklindžių pasakyti?Forelle rašė:Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
vis dar suvedinėju iki vakaro turėčiau įdėt, nes mergytė vis knygą nugvelbiaTina rašė:Gal galėtum receptuką šitų sklindžių pasakyti?Forelle rašė:Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Nuotraukos bus vėliau
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
250 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 š. cukraus;
½ a.š. vanilinio cukraus;
125 ml pieno;
1 nedidelis kiaušinis;
100 g grūdėtosios varškės.
Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius, įpilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti nuplautas ir smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias, grūdėtą varškę. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
250 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 š. cukraus;
½ a.š. vanilinio cukraus;
125 ml pieno;
1 nedidelis kiaušinis;
100 g grūdėtosios varškės.
Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius, įpilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti nuplautas ir smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias, grūdėtą varškę. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Re: Blynai, Lietiniai
skanu turėtų būti. Reikės šitą receptą į bandymų sąrašą įtraukt.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Labai skanūs, o dar šiltą kai atkandi, tai varškės grūdeliai tįsta kaip siūlai ir maniškiui patiko, valgė pasičepsėdamas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Receptas jau ir su nuotraukomis ir truputį pataisytas, nes pagal pateiktą knygelėje, tešla gaunasi per daug tiršta, tai reikai didelio kiaušinio ir įpilti dar truputį pieno/grietinėlės, arba naudoti du kiaušinius. Kepant, varškės grūdeliai lydosi, tai po kiekvieno kepimo, reikia keptuvę išvalyti. Vakar kepdama įdėjau visą indelį varškės (20 g), tai sklindžiai gavosi labai stori, išsipūtę ir skanūs, daug labiau patiko nei su 100 g, kad dariau.
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
250 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 š. cukraus;
½ a.š. vanilinio cukraus;
125 ml pieno;
1 didelis kiaušinis arba 2 maži;
100 g grūdėtosios varškė;
saujelė džiovintų vyšnių
Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius, įpilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti nuplautas ir smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias, grūdėtą varškę. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
250 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 š. cukraus;
½ a.š. vanilinio cukraus;
125 ml pieno;
1 didelis kiaušinis arba 2 maži;
100 g grūdėtosios varškė;
saujelė džiovintų vyšnių
Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius, įpilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti nuplautas ir smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias, grūdėtą varškę. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
skaniai atrodo,as vis tavuosius receptukus bandau ir man jie labai patinka.Nors pati blynu nemegstu bet yra dar kiti, kurie megsta, o man idomu kaip iseina
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Nors neveltui dedu
Re: Blynai, Lietiniai
Situos ir as artimiausiu metu isbandysiu
Re: Blynai, Lietiniai
Išbandžiau šituos sklindžius. Labai skanūsForelle rašė:
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Blynai, Lietiniai
Smagu girdėtTina rašė:Išbandžiau šituos sklindžius. Labai skanūsForelle rašė:
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis