Blynai, Lietiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lina13
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 639
Užsiregistravo: 12 Rgs 2008, 10:32
Pliusai: 6
Miestas: Panevėžys

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Lina13 » 24 Vas 2009, 11:01

Man kažkaip užgavėnės praranda savo veidą, jei nėra mielinių blynų. Gal todėl, kad juos rečiau išeina pakept...

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė silsta » 24 Vas 2009, 11:03

Sveikos, ir aš šiandien valgysiu mielinius blynus. Dar jų neužmaišiau, nes visą dienelę sėdėsiu darbe. Parbėgusi greitai užmaišysiu ir dubenį su visu maišymu (pienas, miltai, mielės, cukrus) pastatysiu ant puodo su šiltu vandenuku. Ten pabus, kol pakils tešla. Tada dar kartą permaišysiu, įmesiu kiaušinuką, dar miltų iki reikiamos konsistencijos - vėl ant puodo su šiltu vandeniu, kol dar kartą pakils. Tai užtruks maždaug 1 val. Ir tikrai neperrūgs tešla. Va, tada jau kepsiu mielinius blynukus. Valgysim su grietinė-uogienė mišinuku. Skanių jums blynų :!:
Forelle, tavo blynukus jau išbandžiau nesulaukusi Užgavėnių. Skanumėlis :!:

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė zivicib » 24 Vas 2009, 11:06

:shock: :shock: :shock: gražu neišpasakytai!

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 24 Vas 2009, 11:27

Lina13 rašė:Man kažkaip užgavėnės praranda savo veidą, jei nėra mielinių blynų. Gal todėl, kad juos rečiau išeina pakept...
o aš jau kažkaip pripratau, kad kartais Užgavėnės būna be jų. Maniškiui mieliniai blynai nepatinka, tai valgom jas su kaimyne, bet kadangi ji šiandien iki 22 val dirba, tai iškepsiu kitą dieną

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė silsta » 24 Vas 2009, 11:58

Radau nuorodą apie spurgas:

http://www.alfa.lt/straipsnis/10260193

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Lilina » 24 Vas 2009, 19:47

Forelle rašė:Lietinių blynų ryšulėliai su obuoliais

Paveikslėlis
pražiopsojau tokį grožį :hypno:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Siesta » 24 Vas 2009, 19:58

Tai jau tikrai kad grožis :shock: 038 Bus išbandyta, tik su kitokiu įdaru, nes blynų su obuolių įdaru nemėgstu.
Na o mes šioms Užgavėnėms nekepėm blynų :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 24 Vas 2009, 20:53

Ačiū :) Idėją nusižiūrėjau žiūrinėdama patiekalų nuotraukas, tik ten buvo nesaldūs lietiniai ir perrišti svogūnų laiškais.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Lilina » 24 Vas 2009, 22:10

o as ka tik prikepiau blyneliu su krabu lazdelem ir desrelem... apsiedem :hypno:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 24 Vas 2009, 22:12

Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo

Vartotojo avataras
zmonike
Naujokas
Pranešimai: 27
Užsiregistravo: 28 Rgs 2008, 14:09
Pliusai: 3
Miestas: Londonas

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė zmonike » 24 Vas 2009, 22:17

visai butu idomu pagamint tokius lietinius,tik reik sugalvot ka padaryt idarui,nes obuoliu keptu nemegstu... :(

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Tutsi » 24 Vas 2009, 22:19

as tai galvoju, kad bet koks idaras tiktu, tik reiketu paderinti "raisteli" :D

Vartotojo avataras
zmonike
Naujokas
Pranešimai: 27
Užsiregistravo: 28 Rgs 2008, 14:09
Pliusai: 3
Miestas: Londonas

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė zmonike » 24 Vas 2009, 22:22

tikrai,su raisteliu reiktu pavargt,kol priderinti :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 24 Vas 2009, 22:33

Koks vargimas, jeigu saldus įdaras tiks apelsino ar citrinos žievelė, jeigu ne - koks prieskoninės žolelės stiebelis ar svogūnos laiškas. Įdaras pagal poreikius, aš turiu daug obuolių, tai dabar tik juos ir naikinu

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė angeliuke » 25 Vas 2009, 00:48

PICOS SKONIO BLYNAI

300ml rupiu miltu(naudojau paprastus),
2 a.s. kepimo milteliu,
0,5 a.s. druskos,
2 kiausiniai,
250ml pieno arba mineralinio vandens,
3 saukstai aliejaus,
1 didelis svogunas(naudojau pora),
2 zalios paprikos(dejau raudona),
pomidoras,
raudoneliu, baziliku,
100-200 ml tarkuoto surio.

Paprikas supjaustyti mazais gabaliukais.Pomidora 20 sekundziu panardinti i verdanti vandeni, nulupti odele, isimti seklas ir supjaustyti mazais gabaleliais. Svoguna susmulkinti.Visas darzoves apkepti 5 min. Atvesinti. Miltus, kepimo miltelius, druska sumaisyti. Atskirai suplakti kiausiniu trynius, piena ir alieju. Supilti ant sausu produktu, sudeti darzoves, tarkuota suri, prieskonius, ismaisyti... Baltymus isplakti ir atsargiai imaisyti. Kepti mazus blynukus.(temperatura - zema)

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 25 Vas 2009, 10:32

Čia maniškiui patiktų :!: Aš vakar nusipirkau aitriųjų paprikų, žadėjau su avinžirnių miltais kepti, bet po darbų aptingau.

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė angeliuke » 25 Vas 2009, 12:14

tikrai patiktu, nes mano teciui ir broliui labai patiktu. Tik va brolispasake galetu but kokios mesos ideta :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Tutsi » 25 Vas 2009, 12:41

cia ir mano chebrai patiktu :D

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė pyp » 25 Vas 2009, 12:58

vaikams patiktu, kada reik kepti kai sveciuosis :)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Tina » 25 Vas 2009, 14:29

Forelle rašė:Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo
Gal galėtum receptuką šitų sklindžių pasakyti?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 25 Vas 2009, 14:31

Tina rašė:
Forelle rašė:Mes irgi neseniai paskutinius lietinius sukirtom su dešrele ir sūriu. O ryte kepiau sklindžius su grūdėta varške ir džiovintomis vyšniomis, irgi nerealiai skanūs buvo
Gal galėtum receptuką šitų sklindžių pasakyti?
vis dar suvedinėju :oops: iki vakaro turėčiau įdėt, nes mergytė vis knygą nugvelbia

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 25 Vas 2009, 23:23

Nuotraukos bus vėliau

Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis

250 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 š. cukraus;
½ a.š. vanilinio cukraus;
125 ml pieno;
1 nedidelis kiaušinis;
100 g grūdėtosios varškės.

Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius, įpilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti nuplautas ir smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias, grūdėtą varškę. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Siesta » 26 Vas 2009, 15:10

skanu turėtų būti. :) Reikės šitą receptą į bandymų sąrašą įtraukt.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 26 Vas 2009, 20:51

Labai skanūs, o dar šiltą kai atkandi, tai varškės grūdeliai tįsta kaip siūlai :D ir maniškiui patiko, valgė pasičepsėdamas

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 28 Vas 2009, 18:52

Receptas jau ir su nuotraukomis ir truputį pataisytas, nes pagal pateiktą knygelėje, tešla gaunasi per daug tiršta, tai reikai didelio kiaušinio ir įpilti dar truputį pieno/grietinėlės, arba naudoti du kiaušinius. Kepant, varškės grūdeliai lydosi, tai po kiekvieno kepimo, reikia keptuvę išvalyti. Vakar kepdama įdėjau visą indelį varškės (20 g), tai sklindžiai gavosi labai stori, išsipūtę ir skanūs, daug labiau patiko nei su 100 g, kad dariau.

Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis

Paveikslėlis

250 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 š. cukraus;
½ a.š. vanilinio cukraus;
125 ml pieno;
1 didelis kiaušinis arba 2 maži;
100 g grūdėtosios varškė;
saujelė džiovintų vyšnių

Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir paprastą cukrų, įmušti kiaušinius, įpilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti nuplautas ir smulkiai supjaustytas džiovintas vyšnias, grūdėtą varškę. Kepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė aksele » 28 Vas 2009, 20:57

skaniai atrodo,as vis tavuosius receptukus bandau ir man jie labai patinka.Nors pati blynu nemegstu bet yra dar kiti, kurie megsta, o man idomu kaip iseina :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 28 Vas 2009, 22:57

Nors neveltui dedu :)

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė angeliuke » 28 Vas 2009, 23:15

Situos ir as artimiausiu metu isbandysiu :wink:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Tina » 20 Kov 2009, 14:16

Forelle rašė:
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
Išbandžiau šituos sklindžius. Labai skanūs :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Blynai, Lietiniai

Standartinė Forelle » 20 Kov 2009, 18:05

Tina rašė:
Forelle rašė:
Grūdėtosios varškės sklindžiai su džiovintomis vyšniomis
Išbandžiau šituos sklindžius. Labai skanūs :luks:
Smagu girdėt :)

Skelbti atsakymą