BISKVITAS
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
BISKVITAS
PAPRASTAS BISKVITAS
10 kiaušinių,
300g cukraus,
apie 2šaukštus bulvių krakmolo,
100g kvietinių miltų,
truputis citrinos ir apelsino žievelių.
Tryniai sukami su cukrumi, kol pasidaro puri masė ir jos tūris padidėja 3 kartus. Sudedami prieskoniai, paskui - gerai išplakti baltymai, pabarstant juos miltais, sumaišytais su krakmolu. Tešla atsargiai išmaišoma ir sukrečiama į 2 riebalais išteptas formas. Kepama vid. karštumo orkaitėje.
Galima derinti su kakaviniu, duoniniu, pipiriniu ar kitais tamsios spalvos biskvitais.
10 kiaušinių,
300g cukraus,
apie 2šaukštus bulvių krakmolo,
100g kvietinių miltų,
truputis citrinos ir apelsino žievelių.
Tryniai sukami su cukrumi, kol pasidaro puri masė ir jos tūris padidėja 3 kartus. Sudedami prieskoniai, paskui - gerai išplakti baltymai, pabarstant juos miltais, sumaišytais su krakmolu. Tešla atsargiai išmaišoma ir sukrečiama į 2 riebalais išteptas formas. Kepama vid. karštumo orkaitėje.
Galima derinti su kakaviniu, duoniniu, pipiriniu ar kitais tamsios spalvos biskvitais.
DUONINIS BISKVITAS
6 kiaušiniai,
200g cukraus,
pusė stiklinės juodos duonos džiūvėsių,
2 šaukštai pieno arba grietinėlės,
nepilnas šaukštas bulvių krakmolo,
3g kakavos,
pusė šaukštelio maltų prieskonių(cinamono, kardamono, gvazdikėlių),
40g riešutų.
Tryniai sukami su cukrumi, į juos dedami prieskoniai, kakava ir pusė normos džiūvėsėlių, sudrėkintų pienu arba grietinėle tiek, kad jie būtų birūs. Paskui sudedami išplakti baltymai, pabarstant prieskoniais, sumaišytais su likusiais džiūvėsėliais ir krakmolu. Atsargiai išmaišyta tešla supilama į formą ir kepama vid. karštumo orkaitėje.
6 kiaušiniai,
200g cukraus,
pusė stiklinės juodos duonos džiūvėsių,
2 šaukštai pieno arba grietinėlės,
nepilnas šaukštas bulvių krakmolo,
3g kakavos,
pusė šaukštelio maltų prieskonių(cinamono, kardamono, gvazdikėlių),
40g riešutų.
Tryniai sukami su cukrumi, į juos dedami prieskoniai, kakava ir pusė normos džiūvėsėlių, sudrėkintų pienu arba grietinėle tiek, kad jie būtų birūs. Paskui sudedami išplakti baltymai, pabarstant prieskoniais, sumaišytais su likusiais džiūvėsėliais ir krakmolu. Atsargiai išmaišyta tešla supilama į formą ir kepama vid. karštumo orkaitėje.
BISKVITINIAI PYRAGAIČIAI
10 KIAUŠINIŲ, 300G CUKRAUS, APIE 2 ŠAUKŠTUS BULVIŲ KRAKMOLO, 100G KVIETINIŲ MILTŲ, CITRINOS SULTYS IR NUTARKUOTA ŽIEVELĖ.
ĮDARUI: PUSĖ STIKLINĖS SERBENTŲ (ARBA KITOKIO) MARMELADO, MILTINIO CUKRAUS.
tEŠLA PARUOŠIAMA KAIP PAPRASTO BISKVITO IR IŠKEPAMA PAILGOJE SKARDOJE. ATAUŠĘS BISKVITAS PERPJAUNAMAS IŠILGAI PUSIAU IR PERTEPAMA MARMELADU, VIRŠUS PABARSTOMAS CUKRAUS PUDRA. SUPJAUSTOMA NORIMO DYDŽIO PYRAGEĖLIAIS
10 KIAUŠINIŲ, 300G CUKRAUS, APIE 2 ŠAUKŠTUS BULVIŲ KRAKMOLO, 100G KVIETINIŲ MILTŲ, CITRINOS SULTYS IR NUTARKUOTA ŽIEVELĖ.
ĮDARUI: PUSĖ STIKLINĖS SERBENTŲ (ARBA KITOKIO) MARMELADO, MILTINIO CUKRAUS.
tEŠLA PARUOŠIAMA KAIP PAPRASTO BISKVITO IR IŠKEPAMA PAILGOJE SKARDOJE. ATAUŠĘS BISKVITAS PERPJAUNAMAS IŠILGAI PUSIAU IR PERTEPAMA MARMELADU, VIRŠUS PABARSTOMAS CUKRAUS PUDRA. SUPJAUSTOMA NORIMO DYDŽIO PYRAGEĖLIAIS