BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Cukinijų ir gervuogių salotos
1 labai jauna cukinija,
0,5 stiklinės gervuogių,
10-12 lazdynų riešutų,
1 petražolių šakelė.
Padažui:
2 šaukštai plaktos grietinėlės,
2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai gervuogių uogienės arba sirupo.
Cukiniją nulupame, sutarkuojame plonais šiaudeliais, sumaišome su gervuogėmis, užbertame riešutų, papuošiame petražolių šakele. Patiekiame su paruoštu padažu.
1 labai jauna cukinija,
0,5 stiklinės gervuogių,
10-12 lazdynų riešutų,
1 petražolių šakelė.
Padažui:
2 šaukštai plaktos grietinėlės,
2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai gervuogių uogienės arba sirupo.
Cukiniją nulupame, sutarkuojame plonais šiaudeliais, sumaišome su gervuogėmis, užbertame riešutų, papuošiame petražolių šakele. Patiekiame su paruoštu padažu.
ŽUVIS SU PAPRIKA IR CUKINIJA
600g žuvies filė
1 šaukštas citrinos sulčių
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1 vidutinio dydžio cukinija
pusė citrinos
petražolių
sojos padažo
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Juostelėmis supjaustytą žuvies filė pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti prieskoniais ir paliekame 10 minučių pastovėti. Papriką ir cukiniją supjaustome juostelėmis. Žuvies filė apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudėti papriką ir cukiniją. Patiekti papuoštą petražolėmis ir citrinos griežinėliais.
600g žuvies filė
1 šaukštas citrinos sulčių
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1 vidutinio dydžio cukinija
pusė citrinos
petražolių
sojos padažo
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Juostelėmis supjaustytą žuvies filė pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti prieskoniais ir paliekame 10 minučių pastovėti. Papriką ir cukiniją supjaustome juostelėmis. Žuvies filė apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudėti papriką ir cukiniją. Patiekti papuoštą petražolėmis ir citrinos griežinėliais.
Cukinijų užkandis
1 vidutinio dydžio cukinija
1 žiedinis kopūstas
100 g sviesto
3 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
3-4 pomidorai
200 g fermentinio sūrio
druska
pipirai
krapai
Cukiniją nulupame, supjaustome griežinėliais, išimame sėklas ir trumpai paverdame pasūdytame vandenyje.
Apvirtus cukinijos griežinėlius sudedame ant riebalais pateptos skardos.
Žiedinį kopūstą nuplauname, susmulkiname į nedidelius gabalėlius ir paverdame pasūdytame vandenyje.
Keptuvėje su sviestu pakepame miltus. Nuolat maišydami į juos supilame pieną ir sudedame žiedinius kopūstus. Pabarstome druska bei pipirais.
Atvėsusią žiedinių kopūstų masę dedame ant cukinijos griežinėlių. Ant viršaus uždedame po pomidoro griežinėlį ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepame orkaitėje apie 10 min. (kol išsilydo fermentinis sūris).
Prieš patiekdami pabarstome susmulkintais krapais.
Šis cukinijų užkandis gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas.
1 vidutinio dydžio cukinija
1 žiedinis kopūstas
100 g sviesto
3 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
3-4 pomidorai
200 g fermentinio sūrio
druska
pipirai
krapai
Cukiniją nulupame, supjaustome griežinėliais, išimame sėklas ir trumpai paverdame pasūdytame vandenyje.
Apvirtus cukinijos griežinėlius sudedame ant riebalais pateptos skardos.
Žiedinį kopūstą nuplauname, susmulkiname į nedidelius gabalėlius ir paverdame pasūdytame vandenyje.
Keptuvėje su sviestu pakepame miltus. Nuolat maišydami į juos supilame pieną ir sudedame žiedinius kopūstus. Pabarstome druska bei pipirais.
Atvėsusią žiedinių kopūstų masę dedame ant cukinijos griežinėlių. Ant viršaus uždedame po pomidoro griežinėlį ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepame orkaitėje apie 10 min. (kol išsilydo fermentinis sūris).
Prieš patiekdami pabarstome susmulkintais krapais.
Šis cukinijų užkandis gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas.
- Prikabinti failai
-
- 0[1].jpg (10.22 KiB) Peržiūrėta 5118 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo vitele 26 Lie 2007, 14:09, redaguota 1 kartą(us).
-
- Naujokas
- Pranešimai: 11
- Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43
Baklazanai
Grįžtant prie baklažanų. Labai paprasta ir skanu
3-4 vidutiniai baklažanai
1 skiltelė česnako
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogiu aliejaus
Druskos, pipirų
Baklažanus pjauname išilgai per pusę. Perpjautą pusę su peiliu įbrėžiame rombais. Dedame 1 val. 6altai, kad išsiskirtų karčios sultys. Nupilame. Dedame į karštą orkaitę. Kepame apie 0,5 val.. Išimame. Išskaptuojame masę ir sudedame į dubenį. Sukapojame česnaką. Sudedame kitus ingredientus. Sumaišome. Valgome su šviežia balta duona.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
3-4 vidutiniai baklažanai
1 skiltelė česnako
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogiu aliejaus
Druskos, pipirų
Baklažanus pjauname išilgai per pusę. Perpjautą pusę su peiliu įbrėžiame rombais. Dedame 1 val. 6altai, kad išsiskirtų karčios sultys. Nupilame. Dedame į karštą orkaitę. Kepame apie 0,5 val.. Išimame. Išskaptuojame masę ir sudedame į dubenį. Sukapojame česnaką. Sudedame kitus ingredientus. Sumaišome. Valgome su šviežia balta duona.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Baklazanai
galetum ir prisistatyti kolektyvui,kai naujokas ,kad zinotume su kuo bendraujameskaniai.lt rašė:Grįžtant prie baklažanų. Labai paprasta ir skanu
3-4 vidutiniai baklažanai
1 skiltelė česnako
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogiu aliejaus
Druskos, pipirų
Baklažanus pjauname išilgai per pusę. Perpjautą pusę su peiliu įbrėžiame rombais. Dedame 1 val. 6altai, kad išsiskirtų karčios sultys. Nupilame. Dedame į karštą orkaitę. Kepame apie 0,5 val.. Išimame. Išskaptuojame masę ir sudedame į dubenį. Sukapojame česnaką. Sudedame kitus ingredientus. Sumaišome. Valgome su šviežia balta duona.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Prirasymas ir prisistatymas
Sveikos/i
Na tai prisirasau ir prisistatau virtualiai. Esu kulinaras megejas. Bet labai megejas t.y. valgyti gaminu jau kokius 10 metu kiekviena diena. Megstu gaminti greitai, paprastai ir skaniai. Dar megstu keliauti. Sitie du dalykai kartu tampa receptais is ivariu saliu. Minciu semiuosi is puikiu knygu
(greitai bloge idesiu ju sarasa) ir kulinariniu blogu, kuriuos visame pasaulyje raso uzsidege zmones. Arba. Tiesiog matau kelis produktus, pagaminu juos mintyse, ir, jei ok, gaminu is tikro.
Dar pradejau bloga, nes noriu, kad tie, kas gamina, praturtintu savo raciona idomesniais patiekalais.
Megstamiausia kasdiene virtuve - italu. Egzotiska - indu. Galiu daug kalbeti apie prieskonius ir pan.
Tiek pradziai. Ko dar nepaminejau?
Na tai prisirasau ir prisistatau virtualiai. Esu kulinaras megejas. Bet labai megejas t.y. valgyti gaminu jau kokius 10 metu kiekviena diena. Megstu gaminti greitai, paprastai ir skaniai. Dar megstu keliauti. Sitie du dalykai kartu tampa receptais is ivariu saliu. Minciu semiuosi is puikiu knygu
(greitai bloge idesiu ju sarasa) ir kulinariniu blogu, kuriuos visame pasaulyje raso uzsidege zmones. Arba. Tiesiog matau kelis produktus, pagaminu juos mintyse, ir, jei ok, gaminu is tikro.
Dar pradejau bloga, nes noriu, kad tie, kas gamina, praturtintu savo raciona idomesniais patiekalais.
Megstamiausia kasdiene virtuve - italu. Egzotiska - indu. Galiu daug kalbeti apie prieskonius ir pan.
Tiek pradziai. Ko dar nepaminejau?
-
- Naujokas
- Pranešimai: 11
- Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Mano vyras nevirškindavo cukiniju. Bet buvau padarius blynus su jom, tai lapnojo apsilaižės, nors ir mėsos jose nebuvo. Tai kita diena bare sedint užejo kalba apie cukinijas. tai jis pradėjo aiškint kad ju nekenčia, bet pridure, kad žmona su jais tokius skanius blynus buvo padarius, kad teko suvalgyt