BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Lie 2007, 22:33

Čia esmė ne estetikoj, o kad viskas savo, šviežia, iš sodo :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Lie 2007, 22:35

Va čia ir yra estetikos pagrindas : sveikas maistas kartu ir gražus yra. :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Lie 2007, 09:24

oi nesakyk,kartais taip graziai atrodo,o toks š...... buna :evil:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Lie 2007, 14:02

Cukinijų ir gervuogių salotos


1 labai jauna cukinija,
0,5 stiklinės gervuogių,
10-12 lazdynų riešutų,
1 petražolių šakelė.

Padažui:
2 šaukštai plaktos grietinėlės,
2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai gervuogių uogienės arba sirupo.



Cukiniją nulupame, sutarkuojame plonais šiaudeliais, sumaišome su gervuogėmis, užbertame riešutų, papuošiame petražolių šakele. Patiekiame su paruoštu padažu.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Lie 2007, 14:05

ŽUVIS SU PAPRIKA IR CUKINIJA


600g žuvies filė
1 šaukštas citrinos sulčių
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1 vidutinio dydžio cukinija
pusė citrinos
petražolių
sojos padažo
druskos, pipirų
aliejaus kepimui



Juostelėmis supjaustytą žuvies filė pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti prieskoniais ir paliekame 10 minučių pastovėti. Papriką ir cukiniją supjaustome juostelėmis. Žuvies filė apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudėti papriką ir cukiniją. Patiekti papuoštą petražolėmis ir citrinos griežinėliais.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Lie 2007, 14:08

Cukinijų užkandis




1 vidutinio dydžio cukinija
1 žiedinis kopūstas
100 g sviesto
3 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
3-4 pomidorai
200 g fermentinio sūrio
druska
pipirai
krapai

Cukiniją nulupame, supjaustome griežinėliais, išimame sėklas ir trumpai paverdame pasūdytame vandenyje.
Apvirtus cukinijos griežinėlius sudedame ant riebalais pateptos skardos.
Žiedinį kopūstą nuplauname, susmulkiname į nedidelius gabalėlius ir paverdame pasūdytame vandenyje.
Keptuvėje su sviestu pakepame miltus. Nuolat maišydami į juos supilame pieną ir sudedame žiedinius kopūstus. Pabarstome druska bei pipirais.
Atvėsusią žiedinių kopūstų masę dedame ant cukinijos griežinėlių. Ant viršaus uždedame po pomidoro griežinėlį ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepame orkaitėje apie 10 min. (kol išsilydo fermentinis sūris).
Prieš patiekdami pabarstome susmulkintais krapais.
Šis cukinijų užkandis gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas.
Prikabinti failai
0[1].jpg
0[1].jpg (10.22 KiB) Peržiūrėta 5118 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo vitele 26 Lie 2007, 14:09, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 14:09

o kodel zuvis ne prie zuvies :shock:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Lie 2007, 14:24

Ale , kad su cukinija , tai ir čia ir čia tinka 043

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 14:40

vitele rašė:Ale , kad su cukinija , tai ir čia ir čia tinka 043
bet zuvies patiekalas,cukinija kaip priedas :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 15:11

vitele rašė:Cukinijų užkandis
Aš jį esu bandžiusi. Viena pastaba, jei norėsit gamint, cukinijos virti NEREIKIA Nebent ji pagyvenusi. Lieka vienas skystis. :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 15:11

tutsi rašė:
vitele rašė:Ale , kad su cukinija , tai ir čia ir čia tinka 043
bet zuvies patiekalas,cukinija kaip priedas :wink:
Žiūrint, kiek ko dėsi, to ir patiekalas :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 15:46

supratau :roll:

skaniai.lt
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43

Baklazanai

Standartinė skaniai.lt » 01 Rgp 2007, 21:57

Grįžtant prie baklažanų. Labai paprasta ir skanu

3-4 vidutiniai baklažanai
1 skiltelė česnako
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogiu aliejaus
Druskos, pipirų

Baklažanus pjauname išilgai per pusę. Perpjautą pusę su peiliu įbrėžiame rombais. Dedame 1 val. 6altai, kad išsiskirtų karčios sultys. Nupilame. Dedame į karštą orkaitę. Kepame apie 0,5 val.. Išimame. Išskaptuojame masę ir sudedame į dubenį. Sukapojame česnaką. Sudedame kitus ingredientus. Sumaišome. Valgome su šviežia balta duona.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgp 2007, 22:01

Klausimas :

Šiandien MAXIMOJ mačiau dryžuotus baklažanus. Jų ir kainą nuo įprastinių skyrėsi. Kuo jie pasižymi? Spalva skiriasi ar dar ir skonis? Koks paruošimo būdas :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Baklazanai

Standartinė Tutsi » 01 Rgp 2007, 22:17

skaniai.lt rašė:Grįžtant prie baklažanų. Labai paprasta ir skanu

3-4 vidutiniai baklažanai
1 skiltelė česnako
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogiu aliejaus
Druskos, pipirų

Baklažanus pjauname išilgai per pusę. Perpjautą pusę su peiliu įbrėžiame rombais. Dedame 1 val. 6altai, kad išsiskirtų karčios sultys. Nupilame. Dedame į karštą orkaitę. Kepame apie 0,5 val.. Išimame. Išskaptuojame masę ir sudedame į dubenį. Sukapojame česnaką. Sudedame kitus ingredientus. Sumaišome. Valgome su šviežia balta duona.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
galetum ir prisistatyti kolektyvui,kai naujokas :roll: ,kad zinotume su kuo bendraujame :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgp 2007, 06:46

Tikrai, laukiam pažimčių naujų :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 02 Rgp 2007, 08:39

Jo jo , ir prirašymo laukiam :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgp 2007, 08:50

Aga, prirašymas kaip ir svarbiau už prisistatymą būtų :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgp 2007, 10:18

tiksliai,kaip gi be prirasymo :P

Svečias

Prirasymas ir prisistatymas

Standartinė Svečias » 03 Rgp 2007, 17:14

Sveikos/i :D

Na tai prisirasau ir prisistatau virtualiai. Esu kulinaras megejas. Bet labai megejas t.y. valgyti gaminu jau kokius 10 metu kiekviena diena. Megstu gaminti greitai, paprastai ir skaniai. Dar megstu keliauti. Sitie du dalykai kartu tampa receptais is ivariu saliu. Minciu semiuosi is puikiu knygu
(greitai bloge idesiu ju sarasa) ir kulinariniu blogu, kuriuos visame pasaulyje raso uzsidege zmones. Arba. Tiesiog matau kelis produktus, pagaminu juos mintyse, ir, jei ok, gaminu is tikro.
Dar pradejau bloga, nes noriu, kad tie, kas gamina, praturtintu savo raciona idomesniais patiekalais.
Megstamiausia kasdiene virtuve - italu. Egzotiska - indu. Galiu daug kalbeti apie prieskonius ir pan.
Tiek pradziai. Ko dar nepaminejau?

skaniai.lt
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 30 Lie 2007, 17:43

Standartinė skaniai.lt » 03 Rgp 2007, 17:17

Hm. Paziurejau, kad buvau neprisilogines. Svecio komentaras cia apie mane :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgp 2007, 17:28

kad ir ne tame skyriuje,bet vistiek malonu,kad prisistatei :wink: Sveikas prisijunges i musu darnu kolektyva :geles:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgp 2007, 19:22

Labai malonu susipažint, Paveikslėlis Tikiuosi, bendrausim dažnai :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgp 2007, 21:16

pas mus kazkaip tai gaunasi visose temose,po truputi ne i tema :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Rgp 2007, 11:19

Nežinau, ryt ar šiandien ( bet ne namie) kepsiu cukinijų blynus ( reik uošviui pasigerint, jis - blynų fanas-fanatikas :twisted: ) Ar parodyt, ar neapsimoka?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgp 2007, 11:22

rodyk rodyk :wink: Kas neapsimoka :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Rgp 2007, 11:23

Mano vyras nevirškindavo cukiniju. Bet buvau padarius blynus su jom, tai lapnojo apsilaižės, nors ir mėsos jose nebuvo. Tai kita diena bare sedint užejo kalba apie cukinijas. tai jis pradėjo aiškint kad ju nekenčia, bet pridure, kad žmona su jais tokius skanius blynus buvo padarius, kad teko suvalgyt :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Rgp 2007, 11:24

Na, tuos blynus gal ir moka visos kept. :roll: kažkaip atrodys, kad labai jau įkyri darausi :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Rgp 2007, 11:26

o tu neimk i galva,kas kam atrodys :evil: Visiem gera nebusi,o gal kas nemoka,tai ismoks Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Rgp 2007, 11:28

Gerai, tik neužmiršt fotiką pasiimtPaveikslėlis

Skelbti atsakymą