BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baklažanų suktinukai
3 nedidelių baklažanų,
100 g “Goudos” sūrio,
125 g majonezo,
8 česnako skiltelės,
petražolių arba krapų,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite ne storesnėmis kaip 7 mm riekelėmis. Nuo kraštinių riekelių nulupkite odelę. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėgę palikite 15 minučių pastovėti. Kai iš baklažanų išsiskirs sultys, nupilkite jas, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
Įdaras:
Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve, susmulkinkite petražoles. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sumaišykite su majonezu.
Kiekvieną baklažano riekelę iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Padėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Praaušinkite.
Atvėsusias baklažanų riekeles patepkite majonezu, pabarstykite sūriu ir žalumynais.Riekeles suvyniokite į ritinėlius ir sudėkite į lėkštę. Palikite pusvalandžiui, kad įdaras susigertų.
3 nedidelių baklažanų,
100 g “Goudos” sūrio,
125 g majonezo,
8 česnako skiltelės,
petražolių arba krapų,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite ne storesnėmis kaip 7 mm riekelėmis. Nuo kraštinių riekelių nulupkite odelę. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėgę palikite 15 minučių pastovėti. Kai iš baklažanų išsiskirs sultys, nupilkite jas, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
Įdaras:
Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve, susmulkinkite petražoles. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sumaišykite su majonezu.
Kiekvieną baklažano riekelę iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Padėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Praaušinkite.
Atvėsusias baklažanų riekeles patepkite majonezu, pabarstykite sūriu ir žalumynais.Riekeles suvyniokite į ritinėlius ir sudėkite į lėkštę. Palikite pusvalandžiui, kad įdaras susigertų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Marinuotų cukinijų ir avokadų salotos
5 cukinijos, supjaustytos 2 cm pločio griežinėliais,
16 žaliųjų alyvuogių,
3 smulkintos česnako skiltelės,
1 šaukštas džiovinto arba šviežio baziliko,
3 šaukštai raudonojo arba baltojo vyno acto,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
2 mažos avokados,
salotų lapų,
1 šaukštelis cukraus,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Marinatas:
Sumaišykite aliejų, actą, česnaką, peletrūną ir cukrų su dviem šaukšteliais druskos ir šaukšteliu juodųjų pipirų.
Į puodą įpilkit tris stiklines vandens ir užvirkit.
Sudėkite supjaustytas cukinijas ir virkite 5 minutes. Nusunkit. Kai cukinijos atvės, sudėkite jas į indą ir apšlakstykite marinatu. Palaukite 3-6 valandas, galima ir per naktį
Nulupkite avokadas ir supjaustykite lazdelėmis per visą ilgį. Alyvuoges perpjaukite per pusę.
Į lėkštes sudėkite salotų lapus. Ant jų dėkite avokadas, alyvuoges ir cukinijas iš marinato.
Likusį nuo cukinijų marinatą užpilkite ant avokadų ir salotų.
5 cukinijos, supjaustytos 2 cm pločio griežinėliais,
16 žaliųjų alyvuogių,
3 smulkintos česnako skiltelės,
1 šaukštas džiovinto arba šviežio baziliko,
3 šaukštai raudonojo arba baltojo vyno acto,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
2 mažos avokados,
salotų lapų,
1 šaukštelis cukraus,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Marinatas:
Sumaišykite aliejų, actą, česnaką, peletrūną ir cukrų su dviem šaukšteliais druskos ir šaukšteliu juodųjų pipirų.
Į puodą įpilkit tris stiklines vandens ir užvirkit.
Sudėkite supjaustytas cukinijas ir virkite 5 minutes. Nusunkit. Kai cukinijos atvės, sudėkite jas į indą ir apšlakstykite marinatu. Palaukite 3-6 valandas, galima ir per naktį
Nulupkite avokadas ir supjaustykite lazdelėmis per visą ilgį. Alyvuoges perpjaukite per pusę.
Į lėkštes sudėkite salotų lapus. Ant jų dėkite avokadas, alyvuoges ir cukinijas iš marinato.
Likusį nuo cukinijų marinatą užpilkite ant avokadų ir salotų.
Feta su padažu
300 g cukinijos
4 gabalėlių fetos (po 150 g)
3 šaukštų alyvų aliejaus
400 g prinokusių pomidorų
petražolių
pipirų
druskos
Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis per visą ilgį, blanširuokite sūdytame vandenyje ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Fetą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais po 75 g ir įsukite į cukiniją, apšlakstykite alyvų aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 6 min. (190 ºC temperatūroje). Pomidorus supjaustykite kubeliais ir troškinkite alyvų aliejuje iki padažo konsistencijos. Paskaninkite druska ir pipirais.
Paruoštą fetą patiekite su pomidorų padažu, papuoškite petražolės šakele.
300 g cukinijos
4 gabalėlių fetos (po 150 g)
3 šaukštų alyvų aliejaus
400 g prinokusių pomidorų
petražolių
pipirų
druskos
Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis per visą ilgį, blanširuokite sūdytame vandenyje ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Fetą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais po 75 g ir įsukite į cukiniją, apšlakstykite alyvų aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 6 min. (190 ºC temperatūroje). Pomidorus supjaustykite kubeliais ir troškinkite alyvų aliejuje iki padažo konsistencijos. Paskaninkite druska ir pipirais.
Paruoštą fetą patiekite su pomidorų padažu, papuoškite petražolės šakele.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinijos pyragas
Reikės:
500 g cukinijos/moliūgo (naudoti ne šviežutį žalutį augalą, bet jau pastovėjusį, mažiau sulčių turintį)
3 kiaušinių,
0,5 stiklinės aliejaus,
0,5-1 stiklinė cukraus,
3 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
300 g džiovintų vaisių (pagal skonį: razinų, abrikosų, džiovintų slyvų)
Cukiniją vidutinio stambumo tarka sutarkuoti, dėti kiaušinius, cukrų, aliejų ir išmaišyti. Tada beriami miltai su kepimo milteliais ir vėl išsimaišom. Tešla tokia gerokai tiršta gaunasi. Jau baigiant sudėti visus vaisius ir į sviestiniu popierium išklotą formą supilti. Viršų galima kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutukais apibarstyti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie valandą.
Reikės:
500 g cukinijos/moliūgo (naudoti ne šviežutį žalutį augalą, bet jau pastovėjusį, mažiau sulčių turintį)
3 kiaušinių,
0,5 stiklinės aliejaus,
0,5-1 stiklinė cukraus,
3 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
300 g džiovintų vaisių (pagal skonį: razinų, abrikosų, džiovintų slyvų)
Cukiniją vidutinio stambumo tarka sutarkuoti, dėti kiaušinius, cukrų, aliejų ir išmaišyti. Tada beriami miltai su kepimo milteliais ir vėl išsimaišom. Tešla tokia gerokai tiršta gaunasi. Jau baigiant sudėti visus vaisius ir į sviestiniu popierium išklotą formą supilti. Viršų galima kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutukais apibarstyti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie valandą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grilyje kepti baklažanai su pomidorų padažu
Baklažanams :
4 baklažanų,
druskos,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
3 česnako skiltelių,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus.
Pomidorų padažui :
600 g pomidorų,
2 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšto kapotų žalumynų.
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai vieno cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Baklažanų griežinėlius kruopščiai apšluostykite popieriniu rankšluosčiu. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Baklažanų griežinėlius iš vienos pusės sutepkite alyvuogių aliejumi, padėkite ant karštų grilio grotelių ir kepkite apytiksliai dvi-tris minutes. Apverskite, sutepkite aliejumi kitą griežinėlių pusę, apibarstykite kapotais česnakais ir pakepkite dar truputėlį, kol baklažano minkštimas taps minkštas.
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę ir kiekvieną pomidorą perpjaukite į keturias dalis. Pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite. Pomidorų kubelius bei kapotus česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kapotų žalumynų. Keptus baklažanų griežinėlius patiekite su tirštu pomidorų padažu.
Baklažanams :
4 baklažanų,
druskos,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
3 česnako skiltelių,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus.
Pomidorų padažui :
600 g pomidorų,
2 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšto kapotų žalumynų.
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai vieno cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Baklažanų griežinėlius kruopščiai apšluostykite popieriniu rankšluosčiu. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Baklažanų griežinėlius iš vienos pusės sutepkite alyvuogių aliejumi, padėkite ant karštų grilio grotelių ir kepkite apytiksliai dvi-tris minutes. Apverskite, sutepkite aliejumi kitą griežinėlių pusę, apibarstykite kapotais česnakais ir pakepkite dar truputėlį, kol baklažano minkštimas taps minkštas.
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę ir kiekvieną pomidorą perpjaukite į keturias dalis. Pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite. Pomidorų kubelius bei kapotus česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kapotų žalumynų. Keptus baklažanų griežinėlius patiekite su tirštu pomidorų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių užkandis
1 cukinija,1 agurotis,
1 paprika,1 svogūnas,
1 poras, 5 pomidorai,
150 g dešros (nebūtinai),
aliejaus,pipirų,
druskos,petražolių.
Pomidorus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Porą ir svogūną supjaustyti žiedeliais. Dešrą supjaustyti griežinėliais ir pakepinti aliejuje. Po to suberti svogūnus ir porą, pakepinti. Tada sudėti pomidorus ir troškinti, kol jie išsileis. Sudėti smulkiai supjaustytą papriką, pasūdyti, papipirinti.
Cukiniją ir aguroti supjaustyti griežinėliais ir sudėti į aliejumi išteptą kepimo indą ir viską užpilti troškinta mase. Kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 20 min. Prieš patiekiant pabarstyti petražolėmis ar kitokaias žalumynais.
1 cukinija,1 agurotis,
1 paprika,1 svogūnas,
1 poras, 5 pomidorai,
150 g dešros (nebūtinai),
aliejaus,pipirų,
druskos,petražolių.
Pomidorus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Porą ir svogūną supjaustyti žiedeliais. Dešrą supjaustyti griežinėliais ir pakepinti aliejuje. Po to suberti svogūnus ir porą, pakepinti. Tada sudėti pomidorus ir troškinti, kol jie išsileis. Sudėti smulkiai supjaustytą papriką, pasūdyti, papipirinti.
Cukiniją ir aguroti supjaustyti griežinėliais ir sudėti į aliejumi išteptą kepimo indą ir viską užpilti troškinta mase. Kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 20 min. Prieš patiekiant pabarstyti petražolėmis ar kitokaias žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepti aguročiai su grybais ir pomidorais
1 aguročio, ( galima keisti cukinija ar patisonu),
400 g pievagrybių,4 pomidorų,
1 žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų sviesto, 1 valg. šaukšto miltų,
100 g grietinės, 1 kuokštelio šviežių žalumynų.
Agurotį nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite galiukus, supjaustykite 1-1,5 cm storio griežinėliais ir apvoliokite juos miltuose. Keptuvėje įkaitinkite vieną valg. šaukštą sviesto ir jame iš visų pusių apkepinkite aguročių griežinėlius tol, kol susiformuos traški plutelė. Ant popierinio rankšluoščio ar servetėlės
išdėkite apkepintus aguročių griežinėlius, kad nutekėtų riebalai.
Grybus nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais,suberkite juos į keptuvę, kur kepė aguročių griežinėliais, įdėkite dar vieną valg. šaukštą sviesto ir ant vidutinės ugnies pakepinkite penkias minutes, nuolat maišydami.
Apibarstykite grybus druska, maltais juodaisiais pipirais, įdėkite grietinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių.
Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelio pagrindus ir supjaustykite griežinėliais. Iš visų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir jame pakepinkite pomidorus po dvi minutes iš kiekvienos pusės.
Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Į didelę lėkštę išdėliokite aguročių griežinėlius. Ant kiekvieno griežinėlio išdėkite kalnelio pavidalu grietinėje troškintų grybų ir uždenkite kepintu pomidoro griežinėliu. Apibarstykite kapotais žalumynais.
Prie jo galima patiekti birią grikių košę, virtus ilgagrūdžius ryžius arba virtas bulves.
Kitas variantas – iškepti mėsą arba vištieną, o daržoves su grybais patiekti kaip garnyrą.
1 aguročio, ( galima keisti cukinija ar patisonu),
400 g pievagrybių,4 pomidorų,
1 žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų sviesto, 1 valg. šaukšto miltų,
100 g grietinės, 1 kuokštelio šviežių žalumynų.
Agurotį nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite galiukus, supjaustykite 1-1,5 cm storio griežinėliais ir apvoliokite juos miltuose. Keptuvėje įkaitinkite vieną valg. šaukštą sviesto ir jame iš visų pusių apkepinkite aguročių griežinėlius tol, kol susiformuos traški plutelė. Ant popierinio rankšluoščio ar servetėlės
išdėkite apkepintus aguročių griežinėlius, kad nutekėtų riebalai.
Grybus nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais,suberkite juos į keptuvę, kur kepė aguročių griežinėliais, įdėkite dar vieną valg. šaukštą sviesto ir ant vidutinės ugnies pakepinkite penkias minutes, nuolat maišydami.
Apibarstykite grybus druska, maltais juodaisiais pipirais, įdėkite grietinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių.
Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelio pagrindus ir supjaustykite griežinėliais. Iš visų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir jame pakepinkite pomidorus po dvi minutes iš kiekvienos pusės.
Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Į didelę lėkštę išdėliokite aguročių griežinėlius. Ant kiekvieno griežinėlio išdėkite kalnelio pavidalu grietinėje troškintų grybų ir uždenkite kepintu pomidoro griežinėliu. Apibarstykite kapotais žalumynais.
Prie jo galima patiekti birią grikių košę, virtus ilgagrūdžius ryžius arba virtas bulves.
Kitas variantas – iškepti mėsą arba vištieną, o daržoves su grybais patiekti kaip garnyrą.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
o pas mane jau niekas nebevalgo baltos misraines uzauginau ragus abiems,dabar reikalauja su pribumbasais Matyt,reikes imtis kokiu nors priemoniuRamunė rašė:Aš irgi jau atsigavau, pavalgiau tų raugintų. O šiandien išsiviriau keles morkytes ir padariau baltos mišrainės. Nu jau skanu, panos, kad jūs žinotumėt
Pasirodo, pasiilgau
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių salotos su baklažanais
400 g ankštinių pupelių,
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
300 g baklažanų, 1 nedidelės žaliųjų salotų gūžės,
1 raudonojo svogūno galvutės,
3 konservuotų ančiuvių filė,
2 valg. šaukštų kaparėlių,
4 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 arbat. šaukštelių tarkuotų krienų ( šviežių arba konservuotų),
druskos, maltų juodųjų pipirų,
1 avokado vaisiaus.
Pupeles nuplaukite, nuvalykite ir kiekvieną ankštį perpjaukite pusiau. Raudonosios saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite juostelėmis. Baklažanus nuplaukite, kiekvieną išilgai supjaustykite į keturias dalis, po to upjaustykite plonais griežinėliais. Žaliąsias salotas nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.
Pagaminkite padažą. Svogūno galvutę nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Ančiuvių file ir kaparėlius sukapokite ir sumaišykite su svogūnų kubeliais, baltojo vyno actu, trimis valg.šaukštais alyvuogių aliejaus ir krienais. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.Ankštines pupeles dešimt minučių virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, po to perpilkite į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų ir jame dviejų minučių laikotarpyje pakepinkite baklažanų griežinėlius bei saldžiosios paprikos juosteles, po to sumaišykite daržoves su virtomis ankštinėmis pupelėmis.Karštas daržoves apliekite padažu. Avokado vaisių perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite skiltelėmis ir suberkite į salotas.
400 g ankštinių pupelių,
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
300 g baklažanų, 1 nedidelės žaliųjų salotų gūžės,
1 raudonojo svogūno galvutės,
3 konservuotų ančiuvių filė,
2 valg. šaukštų kaparėlių,
4 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 arbat. šaukštelių tarkuotų krienų ( šviežių arba konservuotų),
druskos, maltų juodųjų pipirų,
1 avokado vaisiaus.
Pupeles nuplaukite, nuvalykite ir kiekvieną ankštį perpjaukite pusiau. Raudonosios saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite juostelėmis. Baklažanus nuplaukite, kiekvieną išilgai supjaustykite į keturias dalis, po to upjaustykite plonais griežinėliais. Žaliąsias salotas nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.
Pagaminkite padažą. Svogūno galvutę nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Ančiuvių file ir kaparėlius sukapokite ir sumaišykite su svogūnų kubeliais, baltojo vyno actu, trimis valg.šaukštais alyvuogių aliejaus ir krienais. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.Ankštines pupeles dešimt minučių virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, po to perpilkite į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų ir jame dviejų minučių laikotarpyje pakepinkite baklažanų griežinėlius bei saldžiosios paprikos juosteles, po to sumaišykite daržoves su virtomis ankštinėmis pupelėmis.Karštas daržoves apliekite padažu. Avokado vaisių perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite skiltelėmis ir suberkite į salotas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sluoksniuotos tešlos pyragas su morkomis
300 g sluoksniuotos tešlos,
1 kg šviežių morkų, 3 kiaušinių,
75 g grietinėlės, 150 g tarkuoto sūrio,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto, petražolių.
Morkas išvirkite pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilkite. Tešlą iškočiokite ir perkelkite ją į riebalais išteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite kartu su grietinėle. Į kiaušinių masę įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir tarkuoto muskato riešuto.Morkas sutarkuokite ir suberkite į kiaušinių masę. Ten pat suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite ir paruoštą mišinį išliekite ant sluoksniuotos tešlos. Ant viršaus užbarstykite smulkintų petražolių ir pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Patiekite pyragą karštą.
300 g sluoksniuotos tešlos,
1 kg šviežių morkų, 3 kiaušinių,
75 g grietinėlės, 150 g tarkuoto sūrio,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto, petražolių.
Morkas išvirkite pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilkite. Tešlą iškočiokite ir perkelkite ją į riebalais išteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite kartu su grietinėle. Į kiaušinių masę įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir tarkuoto muskato riešuto.Morkas sutarkuokite ir suberkite į kiaušinių masę. Ten pat suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite ir paruoštą mišinį išliekite ant sluoksniuotos tešlos. Ant viršaus užbarstykite smulkintų petražolių ir pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Patiekite pyragą karštą.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Ooooi, pliotkininkės. Nepaskubėjau išlyst, virškinau ka pasigaminau, o jau apšnekėjo
Troškinuks
Pakepinau lašinukus, kiaulienos stambius gabaliukus. Veliau imečiau cukinijos, kopustu, dar gerai būtų morkytės, bet neturėjau po ranka. Ir prieskoniai...pasitroškino ir niam. Viskas šviežia, iš mamos sodo
Troškinuks
Pakepinau lašinukus, kiaulienos stambius gabaliukus. Veliau imečiau cukinijos, kopustu, dar gerai būtų morkytės, bet neturėjau po ranka. Ir prieskoniai...pasitroškino ir niam. Viskas šviežia, iš mamos sodo
- Prikabinti failai
-
- DSCF2135.JPG (37.86 KiB) Peržiūrėta 5111 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Dar yra variantas viską atskyrai pakepinti: pradžioj lašinukus su mėsa, išimti. Cukinija apkepinti iš abiejų pusiu, vėl išimti, ir tada kopūstus patroškinti. Ir pateikti lekštėje viską atskyrai. Kaip sumuštini: cukinija, ant jos mėsos gabaliukas ir ant viršaus kopūstai. Dar padaža koki pasidarius ir pašlaiksčius....
Žodžiu...variantu N
Žodžiu...variantu N