BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
na, termometro neturiu, bet tikrai nebuvo karštas. Pirma prišildžiau per karštą, bet palaukiau, pravėsinau, ir tada pyliau... Mielės lygtai kruta, bet labai jau lėėėėtai...
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Ai, man nepavyko mielinės spurgos. Mums, šauliams, matyt, ne mielių vertojimo diena buvo
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Na, pas mane finalas gavosi laimingas, suvalgėm
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Kukurūzų ir cukinijų sklindžiai
1 ½ puodeliai miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
1 puodelis pieno;
2 kiaušiniai;
½- ¾ indelio konservuotų kukurūzų (aš įdėjau visą indelį „Bonduelle kids“);
1 (200-300 g) tarkuota cukinija (galima pabarstyti druska ir po 10 minučių susidariusias sultis nuspausti);
maltų juodųjų pipirų, druskos
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska bei pipirais. Kitame inde išplakti kiaušinius su pienu. Užpilti ant miltų ir gerai išmaišyti. Suberti kukurūzus bei takruotas cukinijas. Gerai išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje ant vdutinio stiprumo ugnies. Ypač skanu valgyti su jogurtu, pagardintu prieskoninėmis žolelėmis.
1 ½ puodeliai miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
1 puodelis pieno;
2 kiaušiniai;
½- ¾ indelio konservuotų kukurūzų (aš įdėjau visą indelį „Bonduelle kids“);
1 (200-300 g) tarkuota cukinija (galima pabarstyti druska ir po 10 minučių susidariusias sultis nuspausti);
maltų juodųjų pipirų, druskos
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska bei pipirais. Kitame inde išplakti kiaušinius su pienu. Užpilti ant miltų ir gerai išmaišyti. Suberti kukurūzus bei takruotas cukinijas. Gerai išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje ant vdutinio stiprumo ugnies. Ypač skanu valgyti su jogurtu, pagardintu prieskoninėmis žolelėmis.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
valgyt noriu, noriu valgyt....
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Aš irgi noriu, šie jau prieš pora savaičių kepti, jau skonio neatsimenu. Kas padarys man valgyt???? Vyras miega, aš vis skaičiuoju skaičiuoju ir skaičiuoju, pamiršau, kad jau ir pietūs atėjo
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Aš irgi valgyt noriu, erzinat čionai sklindžiais...
Mielajam įdėjau pilną dėžutę lęšių troškinio su šonine bei rūkytom dešrelėm. Tai turbūt jau sukirto darbe, o aš vis be pietų, pusryčiams tik keletą vafliukų su varškės pertepu suvalgiau. Beje, lbai skanių pertepų vafliams išmokau gaminti. Kažin, aktualu? Galėčiau papublikuoti
Mielajam įdėjau pilną dėžutę lęšių troškinio su šonine bei rūkytom dešrelėm. Tai turbūt jau sukirto darbe, o aš vis be pietų, pusryčiams tik keletą vafliukų su varškės pertepu suvalgiau. Beje, lbai skanių pertepų vafliams išmokau gaminti. Kažin, aktualu? Galėčiau papublikuoti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Jau kepu mėsą, tai gal dar ir gyvensiu La Major, aišku, pasidalink savo atradimu, gal daug kam tai bus naujiena
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Kaip tiek receptu prisiziurejau tai ir nebezinau ka padaryti is baklazanu,pirma karta nusipirkau
bet daryti ka ir nebezinau,jus saunuoles daug mokat.
bet daryti ka ir nebezinau,jus saunuoles daug mokat.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
maniskiai ju nemegsta, tad gaminau gal tik karta
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
gal ir maniskiai nevalgys bet reikia pabandyti,del bendro isprusimo.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Sluoksniuoti baklažanai
Reikės:
baklažano,
majonezo,
česnako 3-4 ,
graikinių riešutų.
Baklažaną supjaustyti 1 cm storio griežinėliais ir apkepti aliejuje iki rudumo. Graikinius riešutus pakepinti ir susmulkinti. Česnaką susmulkinti. Česnaką, graikinius riešutus ir majonezą sumaišyti. Įlėkštę dėti sluoksnį baklažanų ir sluoksnį majonezo, vėl sluoksnį baklažanų.
Čia mėgstamiausias mano brolio šaltas užkandis
Reikės:
baklažano,
majonezo,
česnako 3-4 ,
graikinių riešutų.
Baklažaną supjaustyti 1 cm storio griežinėliais ir apkepti aliejuje iki rudumo. Graikinius riešutus pakepinti ir susmulkinti. Česnaką susmulkinti. Česnaką, graikinius riešutus ir majonezą sumaišyti. Įlėkštę dėti sluoksnį baklažanų ir sluoksnį majonezo, vėl sluoksnį baklažanų.
Čia mėgstamiausias mano brolio šaltas užkandis
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Idaryti baklazanai man irgi keistoki,bet troskiniuos su kitom darzovem man net labai patinka
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
va kaip graziai atrodo mano moliugu tyre paruosta saldymui.
- Prikabinti failai
-
- HPIM3466 [640x480].JPG (42.81 KiB) Peržiūrėta 11687 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Faršu įdaryti patisoniukai
Nupjauti viršūneles, išskobti, pridėti faršo ir kepti 40 min. 180C temperatūrije. Pabaigoje užberti sūrio, uždėti diiiidelį tašką ketčupo.
Nupjauti viršūneles, išskobti, pridėti faršo ir kepti 40 min. 180C temperatūrije. Pabaigoje užberti sūrio, uždėti diiiidelį tašką ketčupo.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
O kodel jie pas tave tokie raguoti? Maniskiai tai draugiskiau atrodo
Patisonai man kazkodel tik marinuoti delikatesas,kiti-puse by...
Patisonai man kazkodel tik marinuoti delikatesas,kiti-puse by...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Supranti, Nicoliuk, kiekvienas šeimininkas pagal savo charakterį ir gyvūnus, ir augalus renkasi Man labai patinka šita patrova , vyrui ne maistas, tik faršą iškrapšto , todėl darau labai retai.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Cukinijų kamuoliukai
1 stiklinė tarkuotų cukinijų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukštas degtinės,
1 skiltelė česnako,
20 g susmulkinto svogūno,
1 saliero stiebas,
saujalė smulkintų krapų,
1 kiaušinis,
apie 150 g maltų džiūvesėlių,
apie 100 g miltų,
Druskos, pipirų,
Aliejaus virimui.
Sumaišykite tarkuotas ir šiek tiek nuspsustas cukinijas su fermentiniu sūriu, degtine, smulkintu česnaku, svogūnu ir kiaušiniu. Paskaninkite druska ir pipirais. Supilkite puse džiuvesėlių, išmaišykite. Dalimis maišydami berkite miltus. Berkite tiek, kad iš tešlos galima būtų formuoti rutuliukus.
Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite likusiuose džiūvesėliuose. Rutuliukus virkite dideliame aliejaus kiekyje (kaip spurgas).
Patiekite su česnakiniu arba agurkiniu padažu.
1 stiklinė tarkuotų cukinijų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukštas degtinės,
1 skiltelė česnako,
20 g susmulkinto svogūno,
1 saliero stiebas,
saujalė smulkintų krapų,
1 kiaušinis,
apie 150 g maltų džiūvesėlių,
apie 100 g miltų,
Druskos, pipirų,
Aliejaus virimui.
Sumaišykite tarkuotas ir šiek tiek nuspsustas cukinijas su fermentiniu sūriu, degtine, smulkintu česnaku, svogūnu ir kiaušiniu. Paskaninkite druska ir pipirais. Supilkite puse džiuvesėlių, išmaišykite. Dalimis maišydami berkite miltus. Berkite tiek, kad iš tešlos galima būtų formuoti rutuliukus.
Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite likusiuose džiūvesėliuose. Rutuliukus virkite dideliame aliejaus kiekyje (kaip spurgas).
Patiekite su česnakiniu arba agurkiniu padažu.
- Prikabinti failai
-
- DSC_3551m.jpg (85.18 KiB) Peržiūrėta 10767 karus(ų)
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Labai sauniai atrodo!
Cia kaip saltas uzkandis? Ar ne?
Cia kaip saltas uzkandis? Ar ne?
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
labai gardus užkandis ragavau , ot
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Oi kokie dailučiai. Bus proga cukiniją damušt