BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tina » 02 Rgs 2009, 17:55

Šaunuolė :luks: Labai skaniai atrodo. Vištieną su cukinijom ir sūrio padažu išbandžiau. Labai patiko :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė la major » 02 Rgs 2009, 22:49

Oi, kaip faina, kad receptukas pravertė :) Man irgi labai skani ta vištiena, padažas gardus :)

Vartotojo avataras
Tylus
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 195
Užsiregistravo: 26 Rgp 2009, 10:43
Pliusai: 1
Miestas: Vilnius

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tylus » 03 Rgs 2009, 12:11

Dar vienas musakos receptelis.

Graikiškas baklažanų apkepas "Musaka"

Reikes:

3 baklazanu;
300g jautienos farso;
300g kiaulienos farso;
300-400g fermentinio surio;
3-4pomidoru;
prieskoniu (raudonosios paprikos ,baziliko arba jei nera tiks ir vegeta)

Baklazanus supjaustom 1cm storio riekem ir apibarstom druska,paliekam
kokiam pusvalandziui,kad issiskirtu karcios sultys.Tada nuplaunam ir
kiekviena apkepam keptuveje,kad truputi suminkstetu (aliejuje).
Paruosiam farsa,sumaisom,idedam prieskoniu,galima 1 kiausini.
Tada imame skarda ir dedame sluoksniais:baklazanai,plonai isplotas
farsas,pjaustyti riekelem pomidorai ir fermentinis
suris(tarkuotas).Dedasi keli
sluoksniai:baklazanai,farsas,pomidorai,suris.Virsuje turi buti
suris.Nereikia nieko pilti i skarda.
Ir i orkaite.Kepa apie 20-30 min,na kol graziai issileidzia suris.
###The show must go on !!!###

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Lilina » 03 Rgs 2009, 17:29

Tikrai apkepas. Bet baziliko geriau vegeta ne keisti.Aišku jeigu ypatingos meilės prieskoniams nejauti-tada aišku galima. bet bazilikas ir pomidoras - labai geras derinys. rekomenduoju naudoti baziliką, druskos, česnako, pipirų arba dar geriau, čili pipiriuko gabaliukus ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 03 Rgs 2009, 17:35

vegeta isviso yra "dermo"...nu cia mano nuomone

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė sinsan » 03 Rgs 2009, 17:38

viena kart pigioj vegetoj kirmele sudziuvusia radau 078 nuo tada perku tik gera universalu misini
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Nicole » 04 Rgs 2009, 01:22

Forelle rašė:Šiaip logiškai mąstant, kadangi cukinijos yra beskonės, tai virmas acte joms suteiks skonį. Bet tai ar ne skaniau ir sveikiau būtų buvę kur nors kitur pavirti?
Man tos žalios agurkų formos cukinijos kaip ir turi skonį :roll:
Labai patinka pakepinti faršą su čili,kitais prieskoniais ir svogūnu,tada troškinti su riekutėm pjaustytu baklažanu,cukinija,paprika ir apvirtais ryžiais,paskaninti grietinėlėj išmaišyta pomidorų pasta :valg:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tylus
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 195
Užsiregistravo: 26 Rgp 2009, 10:43
Pliusai: 1
Miestas: Vilnius

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tylus » 04 Rgs 2009, 08:25

pyp rašė:vegeta isviso yra "dermo"...nu cia mano nuomone
Jus teisi. Sis receptas pas mane dar is senu laiku, kai apie vegeta dar nieko nezinojome.
Dabar vien paskaicius pvz: http://beta.sveikasvaikas.lt/spring/pro ... ution=e4s1
ima siurpas. Nenaudokite vegetos. Beje reikia atsargiai naudoti ir universalius prieskonius.
###The show must go on !!!###

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 04 Rgs 2009, 13:21

isviso tuos sultiniu kubelius, sriubas is pakeliu, prieskoniu misinius reikia atidziai nagrineti, nes visibeveik privaryti natrio gliutomato....geriausia pirkt sveiko maisto pardose tokius dalykus, brangiau, bet gi pats valgai, ne priesui gamini :roll:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tina » 04 Rgs 2009, 13:23

Neseniai atsirado Saudos prieskonių mišiniai be natrio glutamato. Maximoj perku ir Norfoj mačiau.

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 04 Rgs 2009, 13:26

Tina rašė:Neseniai atsirado Saudos prieskonių mišiniai be natrio glutamato. Maximoj perku ir Norfoj mačiau.
o...turesiu omeny :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 04 Rgs 2009, 13:29

jau geras pusmetis jie yra :wink:

Vartotojo avataras
sliekas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 150
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 10:14

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė sliekas » 07 Spa 2009, 10:10

Sveiki! turiu moliuga.noriu pasidaryt moliugu gnocci pagal Forelle. bet niekur nerandu kaip pasigamint moliugu tyre.gal kas pades?aciu

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 07 Spa 2009, 10:28


Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė sinsan » 07 Spa 2009, 11:21

nors as turiu receptu su moliugais, nesu nieko dariusi jau dauuuk metu :roll: gal kada reiktu koki moliugele prigriebt, bet beda, kad danijoj moliugu gali nusipirkt pas turkus, bet toli vaziuot, o seip pardose tik pries helouvyna buna
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė pyp » 07 Spa 2009, 11:24

as uzvakar is viso moliugo prisidariau klecliuku ir prisisaldziau kruva...turiu dar viena moliuga, tai ji paskirsiu sriuboms ir ekspermentams

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 07 Spa 2009, 11:35

Pas mane namie dešimties kilogramų moliūgas. Bijau jau net pjaut, lauksiu kada konferencija baigsis, turėsiu daugiau laiko, o tada ir prasidės moliūgų dienos :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė sinsan » 07 Spa 2009, 11:43

Forelle rašė:Pas mane namie dešimties kilogramų moliūgas. Bijau jau net pjaut, lauksiu kada konferencija baigsis, turėsiu daugiau laiko, o tada ir prasidės moliūgų dienos :)
man tik sekliu parink keleta, gal ne tik moliugas isdyks bet ir leliukas koks :wink: sakysiu visiems, kad vaikai ne is kopustu lapu o is moliugu :lol: :lol: :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 07 Spa 2009, 12:15

sinsan rašė:
Forelle rašė:Pas mane namie dešimties kilogramų moliūgas. Bijau jau net pjaut, lauksiu kada konferencija baigsis, turėsiu daugiau laiko, o tada ir prasidės moliūgų dienos :)
man tik sekliu parink keleta, gal ne tik moliugas isdyks bet ir leliukas koks :wink: sakysiu visiems, kad vaikai ne is kopustu lapu o is moliugu :lol: :lol: :lol:
Tikiuosi, kad tam moliūge ne kelios sėklos, o viena ir su leliuku :)

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Živilė » 11 Spa 2009, 20:35

Įkeliu cukinijų apkepo receptuką. Iš Sonatinos lobynų (ji traukė receptą iš taste.com.au), kitiems bandžiusiems irgi pavyko ir patiko, bent komentaruose taip rašė.
Taigi,


Cukinijų apkepas

500 g cukinijos
1 vidutinio dydžio svogūnas
130 g kumpio su lašinukais
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
4 kiaušiniai
80 ml (1/3 puodelio) aliejaus

Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5 – 6 min.
Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus. Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 min., kol gražiai parus ir palietus bus standus. Leisti praaušti formoje 5 min. prieš pjaustant.

Paveikslėlis

Aš vietoj kumpio dėjau tarkuotą morką, kurią apkepinau kartu su svogūnu. Ir kiaušinių dėjau tik 2, tai tada dar kokį šaukštą krakmolo ir viskas buvo labai OK. Tikrai labai skanus, sakyčiau, užkandis :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė sinsan » 11 Spa 2009, 21:11

labai grazus pyragas :wink:
Paveikslėlis

Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Esis » 11 Spa 2009, 21:20

Labai patiko vaizdelis ir sudėtis! Tik likau nesupratusi, kodėl kai dėjai mažiau kiaušinių plius dėjai krakmolo? man rodos tešla turėtų būti sausesnė, nes mažiau kiaušinių ir dar sausesnė, nes įdėjai krakmolo.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 11 Spa 2009, 21:58

Labai gražiai atrodo apkepėlis :!: Beje, aš iš tos svetainės irgi panašų kepiau (greit pasirodys ir receptas, ir nuotraukos kurių dar nesusikėliau :oops: ), tai sudėtis panaši, tik nėra lašinukų, o vietoj jų morkos, kaip kad ir dėjai :)

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Nicole » 12 Spa 2009, 00:39

Živile,ar darai daugiau iš geltonųjų cukinijų,ar tinka ir tos žaliosios?Iki šiol žaliąsias naudojau tik užkepėlėm ar troškiniams ir būtinai prie mėsos! :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Dora » 12 Spa 2009, 08:49

tikrai apetitingas apkepukas,bet as visvien mesos deciau,nes be mesos niekas nevalgytu isskyrus mane,tad tenka taikytis prie daugumos :)

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Živilė » 12 Spa 2009, 16:09

Krakmolo dėjau, kad neiškystų mano apkepas, nors jeigu nenorit nedėkit, darykit kaip priklauso, čia aš bais sutaupyt užsinorėjau :lol:

Šiaip pas mane cukinija žalia buvo, nes kitokios neturim, bet girdėjau geltonos net skanesnės. Nors man gerai ir žalia, visada sueina :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 13 Spa 2009, 17:02

Geltonos švelnesnio skonio, tikrai skanios, bet nebrokiju ir žalių.

Sulyginau savąjį receptą ir tavąjį, tai pas mane tik šaukštasm miltų dedasi, o visi kiekiai daugmaž panašūs tai nieks neišskysta. Palauki kol pravėsta, tada supjaustai ir gali valgyti rankoje laikydamas (kaip kad mažoji daro).

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 14 Spa 2009, 18:29

Iš to pačio šaltinio, panašus receptas kaip ir pas Živilę. Skirtumas tik tas, kad čia fritata, o ten jau man daugiau kaip pyragas atrodo, su tiek miltų :) Vyrui irgi darau panašiai, tik vietoj daržovių dedu dešrelių, kumpio ir pan.

Morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata

Paveikslėlis

2 š. aliejaus;
1/2 puodelio tarkuotos cukinijos;
1/2 puodelio tarkuotos morkos;
1/2 puodelio tarkuoto pastarnoko;
pluoštelis plačialapių petražolių, smulkiai supaustytų;
3 dideli kiaušiniai,
1/3 puodeliai tarkuoto fermentinio sūrio;
1 š. miltų.
Įkaitintame aliejuje apkepti tarkuotas morkas, cukinijas ir pastarnokus, kol suminkštės (apie 4-5 minutes). Atvėsinti. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su tarkuotu sūriu, apkeptomis daržovėmis, miltais ir petražolėmis. Masę supilti į sviestu ar aliejumi pateptą kepimo formą ir kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių. Iškepusią išimti, kelias minutes plaukt, kol pravės ir supjaustyti gabaliukais.

Paveikslėlis

Kad tikrai skanu įrodo ir nekantriosios dukrytės rankelė nepasitenkinusi tik vienu gabaliuku ir įsibrovusi į fotosesiją

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 14 Spa 2009, 18:32

skaniai atrodo :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 14 Spa 2009, 18:34

Ačiū, skanu ir buvo

Skelbti atsakymą