BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Standartinė Isia » 24 Rgp 2008, 21:55

AIRENE rašė:As turiu sena dujine,,brest".na,ji nera be proto sena-,bet gaminta1987m.Pernai isigijau nauja.
O toji senikeanksciau gera labai skaitesi,tai ir orkaite veikia,ir viskas.padovanociau,tik ja nusveist reik gerai.Jau nevalyciau.jei kartais sugalvotum.Isia,rasyk.nepasigailetum-orkaite geraikepe,daugelis ja tebeturi. :roll: O juk kartais draugai,pazistami vaziuoja ,ideciau ir susitvarkytum.
oho,mielasirdingoji, suitrigavot mane... :oops: :) , turiu pazystamas,gera drauge Siauliuose, o gal ka ir sumastyvciau taip netycia. Butu tikrai palaima virtuvej keptu maistu gardziuotis :geles:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 25 Rgp 2008, 09:28

Mano tevai seną tarybinė dujinė orkaitė pas mano uošvius į kaimą ištrėmė. Pati joje kepu ir nesiskundžiu. Kaip senas daiktas, tai labai gerai veikia :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 25 Rgp 2008, 12:48

Aš seuke ir dabar naudojuos ir nieko, kaip matot skanumynų prikepu. Aišku ne viską įmanoma, bet valgom skaniai :)

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 25 Rgp 2008, 18:32

Sakau ,tikrai negaila,ir nemanau,kad keiktumei,ji tik naudota pagal paskirti intensyviai,bet duju nuotekio niekur tikrai nera.Tik ,sakau-nusisveist tai tikrai reikes.Galesi ir pas mane ant kiemo-viska ,ka turesiu duosiu,tik sveikatos nusveist neturiu.As turejau tokias dvi-viena sesei pries keleta metu atidaviau-tai nesiskundzia,o si dar liko.Gaila ismest,o pardavinet as nemoku.ir nenoriu.Jeisugalvosi-kreipkis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:32

Tunais įdaryta cukinija

500 g cukinija, druskos,
2 kietai virti kiaušiniai, saldžioji paprika,
skardinėlė konservuotų tunų, 10 alyvuogių,
2 šaukštai majonezo, maltų pipirų,
3 šaukštai smulkintų krapų.
Cukiniją perpjaukite išilgai, išskobkite vidų, pabarstykite druska ir apkepkite orkaitėje.
Kiaušinius sukapokite, papriką supjaustykite kubeliais. Tunus nuvarvinkite ir sutrinkite šakute. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Viską sumaišykite su majonezu, skaninkite krapais ir krėskite į atvėsusias cukinijas. Pabarstykite pipirais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:32

Karštos cukinijų salotos

3 cukinijos, 400 g moliūgo,
4 šaukštai sezamų, 2 šaukštai tamsaus sojų padažo,
druskos, maltų baltųjų pipirų, čiobrelių.
Moliūgą ir cukinijas supjaustykite dideliais gabalais ir sumaišykite. Užberkite pusę sezamų sėklų, skaninkite prieskoniais. 25 minutes kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje. Tada apvoliokite sojų padaže ir pabarstykite likusiomis sausoje keptuvėje kepintomis sezamų sėklomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:32

Cukinijos su parmezanu

3 cukinijos, parmezano,
česnakų, druskos, maltų pipirų.
Cukinijas supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į skardą. Pabarstykite druska, pipirais ir trintais česnakais. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol sūris gražiai pagels.
Tiekite su salotomis ir traškia duona.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:33

Cukinijų ir pomidorų pyragas

500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
150 g vyšninių pomidorų, 100 g varškės,
3 kiaušiniai, 100 g goudos sūrio,
200 ml grietinėlės, druskos, maltų pipirų,
bazilikų puošti, sviesto formai tepti.
Iškočiokite atšildytą tešlą, klokite ją į sviestu suteptą kepimo formą, suformuokite kraštelius. Įvairiose vietose tešlą pabadykite šakute. Ant tešlos sluoksniais išdėliokite cukinijų griežinėlius, ant jų - pomidorų puseles nupjauta puse žemyn.
Varškę, kiaušinius, tarkuotą sūrį ir grietinėlę sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite šią masę ant pyrago, o ant viršaus supinkite tešlos juostelių tinklelį. Šaukite paruoštą pyragą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol gražiai parus.
Puoškite bazilikų lapeliais ir tiekite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:34

Cukinijų ir sūrio apkepas

250 g cukinija, 150 g pievagrybių,
1-2 raudonieji svogūnai, 50 g parmezano,
keli svogūnų laiškai, 8 kiaušiniai,
150 g fetos arba mocarelos,
druskos, maltų pipirų, mėgstamų prieskonių,
aliejaus.
Cukiniją supjaustykite šiaudeliais, pievagrybius - skiltelėmis, svogūnus - pusžiedžiais, svogūnų laiškus susmulkinkite. Apkepkite visas daržoves su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. Gardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais.
Kepimo formą patepkite aliejumi ir supilkite pusę kiaušinių ir smulkiai tarkuoto parmezano masės. Ant jos krėskite apkeptas daržoves ir pilkite likusią kiaušinių ir sūrio masę. Ant viršaus išdėliokite fetos ar mocarelos kubelius ir šaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes, kol gražiai apskrus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:35

Cukinijų troškinys

Cukinija, morka,
3 skiltelės česnako, svogūnas,
sauja kapotų porų,
truputis rūkytos šoninės, kelios dešrelės,
200-300 g virtos mėsos,
raudonėlių, maltų pipirų, druskos,
žiupsnelis maltų džiovintų grybų,
kečupo, šaukštas majonezo, aliejaus.
Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite įkaitintame aliejuje, kol pagels. Gardinkite druska, prieskoniais, maltais grybais, tada sukrėskite į troškintuvą. Pakepkite tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, porą, susmulkintą česnaką. Paruoštas daržoves sudėkite ant keptos cukinijos.
Galiausiai pakepkite gabaliukais supjaustytą šoninę, dešreles ir virtą mėsą. Kepinį dėkite ant daržovių, gardinkite raudonėliais ir dar viską patroškinkite. Skaninkite pipirais, apliekite kečupu, majonezu.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 31 Rgp 2008, 21:10

Ramunė rašė:Cukinijos su parmezanu
Su jaunom mažytėm cukinijom, tai apsirijimas :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgs 2008, 16:50

Būtent. :P Tokių ir parsinešiau šiandien :lol:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 01 Rgs 2008, 17:21

o as dabar kepu cukinijas alaus tesloje :P

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 01 Rgs 2008, 18:07

Aš jau cukinijų atsivalgiau, kol kas pertrauką padariau. Dar kai netingėsiu įmesiu vieną receptuką su jomis. Taip patiko, kad kelias dienas iš eilės kepiau :D Dabar moliūgas laukia savo eilės

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 14 Rgs 2008, 23:10

Dariau šiandien pirmą kartą cukinijų kotletukus : cukiniją sutarkuoti, įdėti smulkiai pjaustyto svogūno, kiaušinį, druskos, pipirų ir džiuvėsėlių tiek, kad galima būtų formuoti kotletukus. Kepti aliejuje, patiekti su grietine. Man labai patiko :valg:
Prikabinti failai
Cukinijukotletukai.JPG
Cukinijukotletukai.JPG (48.15 KiB) Peržiūrėta 8784 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Rgs 2008, 06:46

Bus išbandyta :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Rgs 2008, 10:08

nepagalvociau,kad cia is cukiniju :roll: :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Rgs 2008, 06:32

Cukinija su graikiniais riešutais

1 kg jaunų cukinijų, 4 nedidelių svogūnų,
2 skiltelių česnako, 6 šaukštų aliejaus,
50 g kapotų graikinių riešutų,
miltų, druskos,
maltų juodųjų pipirų, raudonėlių.
Cukinijas nuplaukite, supjaustykite skridinėliais, pasūdykite, papipirinkite ir apvolioję miltuose iškepkite aliejuje iki traškios plutelės.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, suberkite smulkintus riešutus ir dar pakepinkite. Ant cukinijos griežinėlių uždėkite šio mišinio, pabarstykite pipirais ir raudonėliais, kurie šį patiekalą itin paskanins.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Rgs 2008, 08:08

Baklažanai su mėsa

3 nedideli baklažanai,
250 g maltos mėsos,
10 skiltelių česnako,
šaukštas kapotų graikinių riešutų,
6 pomidorai,
3–4 šaukštai džiūvėsėlių, 5 šaukštai pomidorų padažo,
2 šaukštai grietinės, 2 stiklinės sultinio,
2–3 šaukštai aliejaus,
druskos, pipirų.
Baklažanus perpjauti išilgai pusiau ir išgremžti sėklas. Aliejuje pakepinti susmulkintus česnakus, supjaustytą baklažanų minkštimą, mėsą bei nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Į įdarą įmaišyti riešutus, džiūvėsėlius, pagardinti prieskoniais.
Mase įdaryti baklažanų puseles, jas sudėti į ugniai atsparų indą. Supilti sultinį, išmaišytą su pomidorų padažu, grietine ir prieskoniais. Baklažanus troškinti orkaitėje, iki suminkštės.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 08:15

Keptų baklažanų salotos

1 kg nedidelių baklažanų,
2 šaukštai druskos,
100 g miltų, aliejaus kepti.
Marinatui:
50 g aitriųjų paprikų,
5 česnako skiltelės,
150 ml vyno acto, 3 šaukštai vandens.
Baklažanus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Pabarstykite druska, užpilkite vandeniu ir 30 minučių palaikykite. Tada atsargiai rankomis nuspauskite griežinėlius ir apdžiovinkite ant popierinės servetėlės.
Marinatui aitriąsias paprikas, išėmę sėklas, smulkiai supjaustykite. Česnakus taip pat susmulkinkite. Viską sumaišykite su vyno actu ir užpilkite vandeniu.
Baklažanų griežinėlius apvoliokite miltuose, pamirkykite aliejuje ir apskrudinkite, tuomet pilkite marinatą ir patroškinkite 5 minutes.

Atvėsusias salotas galite iš karto tiekti arba konservuoti.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 22 Spa 2008, 19:43

Beveik kaip ežiukai, tik skanesni

Moliūginiai gnocchi

1 puodelis moliūgų tyrės;
1-2 puodeliai miltų; (priklauso nuo piurė tirštumo)
Žiupsnelis malto muskato riešuto, juodųjų pipirų ir druskos;

sviesto,
šviežių šalavijo lapų;
tarkuoto parmezano.

Moliūgų piurė sumaišyti su prieskoniais, maišant po truputį pilti miltus, kol gausime minkomą tešlą. Tešla neturi būti kieta (man gavosi gana lipni, nors sudėjau 2 puodelius miltų). Uždengti ir dėti 15 minučių į šaldytuvą. Paskui miltuotomis rankomis atsignybti nedidelį gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką ir įspausti duobutę (ar šakute paspausti). Suformuotus virtinukus dėti į pasūdytą verdantį vandenį, kai iškils pavirti 2-3 minutes ir išgriebti.
Sviestą ištirpiname keptuvėje, sudėti šalavijo lapus, suversti virtinukus ir trumpai apkepti. Sudėti į lėkštę ir pabarstyti sūriu.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė ieva114 » 22 Spa 2008, 19:52

sveikos, neturejau laiko perziuret visu 16 puslapiu, bet gal galima butu suzinoti kaip yra gaminami cukiniju suktinukai?
nes buvom vienoje kavineje tai tokie skanus :)

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Živilė » 22 Spa 2008, 19:55

Wow, Forelle, čia tu negriešyk tokiom valandom tokius skanėstus rodyt... :lol: Tik va gaila, kad moliūgų mes neauginam ir neturim, tai jaučiu liks šitie gnocchi tik mano svajonėse... Buvau nusipirkus truputį moliūgo, tai šiandien išsikepiau blynelių iš Forelle's blogo. Skanūs buvo :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 22 Spa 2008, 21:15

ieva114 rašė:sveikos, neturejau laiko perziuret visu 16 puslapiu, bet gal galima butu suzinoti kaip yra gaminami cukiniju suktinukai?
nes buvom vienoje kavineje tai tokie skanus :)
Plačiau aprašyk, kas ir su kuo, kaip atrodo. Nes aš kokius mačius suktinukus, tai cukinija supjaustoma plonai grižinėliais, tada pabarsčius prieskoniais ir apšlakščius aliejumi truputį pakepami orkaitėje, kad suminkštėtų, o tada sudedamas paruoštas įdaras, susukama ir pastatoma lėkštėje.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 22 Spa 2008, 21:18

Živilė rašė:Wow, Forelle, čia tu negriešyk tokiom valandom tokius skanėstus rodyt... :lol: Tik va gaila, kad moliūgų mes neauginam ir neturim, tai jaučiu liks šitie gnocchi tik mano svajonėse... Buvau nusipirkus truputį moliūgo, tai šiandien išsikepiau blynelių iš Forelle's blogo. Skanūs buvo :D
Būtum Kaune, aprūpinčiau moliūgėliais. Nes man jau jie kartais ir galvos skausmu tampa, gerai kai įdeda sveiką, nedidelį, tai kai turėsi laiko, užkaupsi receptų, galėsi pjaut, bet mama mėgsta per brolį įdėti kokių 5 kg riekę :D va tada reikia verstis per galvą ir iškart kažką ruošt, kad nesugestų.
Šiomis dienomis vien moliūgu ir gyvi, ypač mažajai patinka keptų moliūgų ir obuolių košė.

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė ieva114 » 23 Spa 2008, 13:25

Forelle rašė:
ieva114 rašė:sveikos, neturejau laiko perziuret visu 16 puslapiu, bet gal galima butu suzinoti kaip yra gaminami cukiniju suktinukai?
nes buvom vienoje kavineje tai tokie skanus :)
Plačiau aprašyk, kas ir su kuo, kaip atrodo. Nes aš kokius mačius suktinukus, tai cukinija supjaustoma plonai grižinėliais, tada pabarsčius prieskoniais ir apšlakščius aliejumi truputį pakepami orkaitėje, kad suminkštėtų, o tada sudedamas paruoštas įdaras, susukama ir pastatoma lėkštėje.
va cia tai labi panasu :)
aciu uz pagalba

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Forelle » 23 Spa 2008, 14:57

Jeigu gaminsi, parodyk, pati niekad nebandžiau

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė ieva114 » 23 Spa 2008, 18:15

seip zadu mociutess gimtadienyje dalyvau (kavineje) tai prie saltu uzkandziu ieina cukinijos :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė Tutsi » 23 Spa 2008, 18:34

tai kam tau kaip gaminama reikejo :roll:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Standartinė ieva114 » 23 Spa 2008, 18:37

namuose zadam daryti :)
(kada nors)

Skelbti atsakymą