BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinijų užkandis
1 vidutinio dydžio cukinija
1 žiedinis kopūstas
100 g sviesto
3 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
3-4 pomidorai
200 g fermentinio sūrio
druska,pipirai ,krapai
Cukiniją nulupame, supjaustome griežinėliais, išimame sėklas ir trumpai paverdame pasūdytame vandenyje.Apvirtus cukinijos griežinėlius sudedame ant riebalais pateptos skardos.Žiedinį kopūstą nuplauname, susmulkiname į nedidelius gabalėlius ir paverdame pasūdytame vandenyje.Keptuvėje su sviestu pakepame miltus. Nuolat maišydami į juos supilame pieną ir sudedame žiedinius kopūstus. Pabarstome druska bei pipirais.Atvėsusią žiedinių kopūstų masę dedame ant cukinijos griežinėlių. Ant viršaus uždedame po pomidoro griežinėlį ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.Kepame orkaitėje apie 10 min. (kol išsilydo fermentinis sūris).Prieš patiekdami pabarstome smulkintais krapais.Šis cukinijų užkandis gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas.
1 vidutinio dydžio cukinija
1 žiedinis kopūstas
100 g sviesto
3 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
3-4 pomidorai
200 g fermentinio sūrio
druska,pipirai ,krapai
Cukiniją nulupame, supjaustome griežinėliais, išimame sėklas ir trumpai paverdame pasūdytame vandenyje.Apvirtus cukinijos griežinėlius sudedame ant riebalais pateptos skardos.Žiedinį kopūstą nuplauname, susmulkiname į nedidelius gabalėlius ir paverdame pasūdytame vandenyje.Keptuvėje su sviestu pakepame miltus. Nuolat maišydami į juos supilame pieną ir sudedame žiedinius kopūstus. Pabarstome druska bei pipirais.Atvėsusią žiedinių kopūstų masę dedame ant cukinijos griežinėlių. Ant viršaus uždedame po pomidoro griežinėlį ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.Kepame orkaitėje apie 10 min. (kol išsilydo fermentinis sūris).Prieš patiekdami pabarstome smulkintais krapais.Šis cukinijų užkandis gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baklažanai paruošti stambulietiškai
250 g baklažanų
svogūnas
2 pomidorai
3 šaukštai aliejaus
40 g morkų
40 g salierų
40 g paprikos
skiltelė česnako
ryšelis petražolių
čiobrelio
žiupsnelis pipirų,druskos
Perpjaukite baklažanus išilgai per pusę, išpjaukite minkštimą. Kitas daržoves panardinkite į šaltą pasūdytą vandenį. Morką ir salierą apvirkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Papriką nulupkite, išvalykite, smulkiai supjaustykite, apkepinkite ir sumaišykite su morkų ir salierų mišiniu.Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite alyvų aliejuje. Sudėkite daržoves, gabalėliais supjaustytą pomidorą, susmulkintas petražoles ir čiobrelius, sugrūstą česnaką. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską išmaišius šiek tiek pakepinkite.Bakažano minkštimą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į apkepintas daržoves. Į baklažano puseles dėkite daržovių faršo. Taip įdarytus baklažanus sudėkite į aliejumi pateptą skardą, ant kiekvienos puselės uždėkite po skiltelę pomidoro.
Kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Patiekite šaltus.
250 g baklažanų
svogūnas
2 pomidorai
3 šaukštai aliejaus
40 g morkų
40 g salierų
40 g paprikos
skiltelė česnako
ryšelis petražolių
čiobrelio
žiupsnelis pipirų,druskos
Perpjaukite baklažanus išilgai per pusę, išpjaukite minkštimą. Kitas daržoves panardinkite į šaltą pasūdytą vandenį. Morką ir salierą apvirkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Papriką nulupkite, išvalykite, smulkiai supjaustykite, apkepinkite ir sumaišykite su morkų ir salierų mišiniu.Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite alyvų aliejuje. Sudėkite daržoves, gabalėliais supjaustytą pomidorą, susmulkintas petražoles ir čiobrelius, sugrūstą česnaką. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską išmaišius šiek tiek pakepinkite.Bakažano minkštimą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į apkepintas daržoves. Į baklažano puseles dėkite daržovių faršo. Taip įdarytus baklažanus sudėkite į aliejumi pateptą skardą, ant kiekvienos puselės uždėkite po skiltelę pomidoro.
Kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Patiekite šaltus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sluoksniuotas pyragas su aguročiais
Tešlai
½ stiklinės pieno, ½ šaukštelio druskos, 3 stiklinių miltų.
Įdarui
1 kg aguročio, 1 šaukštelio druskos,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 sutarkuoto svogūno,
1 tarkuotos paprikos,
½ stiklinės smulkiai pjaustyto anyžiaus arba mėtos,
4 kiaušinių, ½ stiklinės tarkuoto sūrio,
½ stiklinės džiūvėsėlių.
Agurotį iš vakaro sutarkuoti, pabarstyti druska ir dėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Kitą dieną į jį įmaišyti visus kitus įdarui skirtus produktus.
Suminkyti minkštą tešlą, padalinti į dvi dalias, iškočioti. Didesnę dalį kloti į aliejumi pateptą skardą užlenkiant kraštus, ant viršaus išdėlioti įdarą, kloti antrą tešlos lapą, sujungti kraštus. Viršų aptepti plaktu kiaušiniu, truputį įpjauti peiliu ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pagels (apie 50 min.).
Tešlai
½ stiklinės pieno, ½ šaukštelio druskos, 3 stiklinių miltų.
Įdarui
1 kg aguročio, 1 šaukštelio druskos,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 sutarkuoto svogūno,
1 tarkuotos paprikos,
½ stiklinės smulkiai pjaustyto anyžiaus arba mėtos,
4 kiaušinių, ½ stiklinės tarkuoto sūrio,
½ stiklinės džiūvėsėlių.
Agurotį iš vakaro sutarkuoti, pabarstyti druska ir dėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Kitą dieną į jį įmaišyti visus kitus įdarui skirtus produktus.
Suminkyti minkštą tešlą, padalinti į dvi dalias, iškočioti. Didesnę dalį kloti į aliejumi pateptą skardą užlenkiant kraštus, ant viršaus išdėlioti įdarą, kloti antrą tešlos lapą, sujungti kraštus. Viršų aptepti plaktu kiaušiniu, truputį įpjauti peiliu ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pagels (apie 50 min.).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baklažanai rytietiškai: mirza gazemi
330 g baklažanų,
130 g pomidorų,
90 g svogūnų,
5 g česnako,
1 žalio kiaušinio,
petražolių,
rytietiškų prieskonių.
Griežinėliais supjaustytą baklažaną pusę dienos palaikykite rytietiškų prieskonių marinate. Kepkite ant grotelių apie 10-15 minučių.
Tada sutrinkite ar smulkiai supjaustykite. Po to pakepkite svogūnus ir česnakus. Sudėkite smulkintą baklažano minkštimą.
Kai daržovės iškeps, supilkite kiaušinio plakinį. Atsargiai išmaišykite. Šiam patiekalui pagardinti naudojamas šafranas.
330 g baklažanų,
130 g pomidorų,
90 g svogūnų,
5 g česnako,
1 žalio kiaušinio,
petražolių,
rytietiškų prieskonių.
Griežinėliais supjaustytą baklažaną pusę dienos palaikykite rytietiškų prieskonių marinate. Kepkite ant grotelių apie 10-15 minučių.
Tada sutrinkite ar smulkiai supjaustykite. Po to pakepkite svogūnus ir česnakus. Sudėkite smulkintą baklažano minkštimą.
Kai daržovės iškeps, supilkite kiaušinio plakinį. Atsargiai išmaišykite. Šiam patiekalui pagardinti naudojamas šafranas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baklažanų suktinukai su riešutais
3 maži baklažanai, 50 g graikinių riešutų,
kelios česnako skiltelės, aliejaus,
druskos, žalumynų, dalis granato.
Nuplautus baklažanus supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis, apibarstykite druska, dėkite vieną ant kitos ir stipriai suspauskite. Po 20 minučių nuplaukite ir nusausinkite. Baklažanų riekeles apkepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Stebėkite, kad netrūktų aliejaus, nes kepdami baklažanai jį sugeria. Iškeptas riekeles dėkite ant popierinių rankšluosčių. Įdarui smulkinkite išlukštentus riešutus, maišykite su grūstais česnakais. Jei mėgstate aštriau, tuomet česnakų dėkite daugiau. Ant kiekvienos baklažano riekelės kraukite po šaukštelį įdaro, vyniokite į suktinukus. Juos dėliokite į lėkštę, puoškite žalumynais ir granato sėklelėmis.
3 maži baklažanai, 50 g graikinių riešutų,
kelios česnako skiltelės, aliejaus,
druskos, žalumynų, dalis granato.
Nuplautus baklažanus supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis, apibarstykite druska, dėkite vieną ant kitos ir stipriai suspauskite. Po 20 minučių nuplaukite ir nusausinkite. Baklažanų riekeles apkepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Stebėkite, kad netrūktų aliejaus, nes kepdami baklažanai jį sugeria. Iškeptas riekeles dėkite ant popierinių rankšluosčių. Įdarui smulkinkite išlukštentus riešutus, maišykite su grūstais česnakais. Jei mėgstate aštriau, tuomet česnakų dėkite daugiau. Ant kiekvienos baklažano riekelės kraukite po šaukštelį įdaro, vyniokite į suktinukus. Juos dėliokite į lėkštę, puoškite žalumynais ir granato sėklelėmis.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kepti cukinijų žiedai
Agurkas
300 ml jogurto be priedų
2 šaukštai grietinės
2 skitlelės česnako
žiupsnelis susmulkintų krapų
druskos, juodų maltų pipirų
5-10 šviežių cukinijos žiedų
100-200 g lengvai besilydančio fermentinio sūrio
Išplakto žalio kiaušinio
Pirmiausia paruošiame padažą. Sutarkuojame agurką (geriau nuluptą) stambia burokine tarka, užberiame druskos ir palaikome pusvalandį. Išsiskyrusias sultis nupilame. Tuomet į tą patį dubenį supilame jogurtą, grietinę, įberiame susmulkinto česnako, krapų, jei reikia druskos ir sumaišome.
Cukinijų žiedus praskleidžiame, įdedame į jų vidų po gabaliuką fermentinio sūrio, pamirkome taip farširuotą žiedą į kiaušinio plakinį, paskaniname maltais pipirais, druska.
Į keptuvę įpilame alyvų aliejaus ir trumpai pakepame. Tiekiama į stalą su padažu.
Labai noreciau paragaut, idomu kur butu galima cukiniju ziedu isigyti
Agurkas
300 ml jogurto be priedų
2 šaukštai grietinės
2 skitlelės česnako
žiupsnelis susmulkintų krapų
druskos, juodų maltų pipirų
5-10 šviežių cukinijos žiedų
100-200 g lengvai besilydančio fermentinio sūrio
Išplakto žalio kiaušinio
Pirmiausia paruošiame padažą. Sutarkuojame agurką (geriau nuluptą) stambia burokine tarka, užberiame druskos ir palaikome pusvalandį. Išsiskyrusias sultis nupilame. Tuomet į tą patį dubenį supilame jogurtą, grietinę, įberiame susmulkinto česnako, krapų, jei reikia druskos ir sumaišome.
Cukinijų žiedus praskleidžiame, įdedame į jų vidų po gabaliuką fermentinio sūrio, pamirkome taip farširuotą žiedą į kiaušinio plakinį, paskaniname maltais pipirais, druska.
Į keptuvę įpilame alyvų aliejaus ir trumpai pakepame. Tiekiama į stalą su padažu.
Labai noreciau paragaut, idomu kur butu galima cukiniju ziedu isigyti
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Pikantiškas varškėtis su cukinija
800 g liesos varškės
1 cukinija
1 raudona paprika
svogūnų laiškų, krapų, rozmarino, čiobrelių
150 g saliamio
4 kiaušiniai
4 šaukštai aliejaus
3 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas džiūvėsėlių
druskos, pipirų, saldžiosios paprikos, aitriosios paprikos
Papriką ir cukiniją supjaustyti kubeliais. Svogūnų laiškus sukapoti su krapais. Daržoves (cukiniją, papriką) pakepinti 3-4 minutes.
Varškę sutrinti su kiaušiniais, įdėti manų, pakepintas daržoves, kubeliais pjaustytą saliamį. Pagardinti žalumynais.
Formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir sudėti varškės masę.
Kepti orkaitėje 50 min.
P.S. vietoj saliamio dejau karsto rukymo kumpelio ir ne 150, o kokius 300 g
Skanu
800 g liesos varškės
1 cukinija
1 raudona paprika
svogūnų laiškų, krapų, rozmarino, čiobrelių
150 g saliamio
4 kiaušiniai
4 šaukštai aliejaus
3 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas džiūvėsėlių
druskos, pipirų, saldžiosios paprikos, aitriosios paprikos
Papriką ir cukiniją supjaustyti kubeliais. Svogūnų laiškus sukapoti su krapais. Daržoves (cukiniją, papriką) pakepinti 3-4 minutes.
Varškę sutrinti su kiaušiniais, įdėti manų, pakepintas daržoves, kubeliais pjaustytą saliamį. Pagardinti žalumynais.
Formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir sudėti varškės masę.
Kepti orkaitėje 50 min.
P.S. vietoj saliamio dejau karsto rukymo kumpelio ir ne 150, o kokius 300 g
Skanu
- Prikabinti failai
-
- IMG_1081.JPG (47.82 KiB) Peržiūrėta 5028 karus(ų)
Įdaryta cukinija: pakepiname svogūnus, morkas ir šparagines pupeles. Užpilame nedideliu kiekiu vandens ir patroškiname. Į faršą sudedame troškintas daržoves, prieskonių, šiek tiek majonezo. Įdarome cukinijas. Kepame apie 40 min. orkaitėje, baigiant kepti apibarstome tarkuotu sūriu.
- Prikabinti failai
-
- Idarytacukinija.JPG (36.6 KiB) Peržiūrėta 5008 karus(ų)
Omletas su cukinija
5 kiaušiniai,
300 g cukinijos,
4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas šviežių baziliko lapelių,
1 šaukštas šviežių čiobrelių,
druskos, juodųjų pipirų.
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Cukiniją supjaustyti stambiais gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus pakepinti cukiniją ir nuimti nuo ugnies. Į keptuvę supilti likusį aliejų, įkaitinti, supilti kiaušinius, sudėti cukiniją ir suberti žalumynus išmaišyti. Kepti ant silpnos ugnies kol omleto viena pusė iškeps, tada atsargiai apversti jį ant kitos pusės, kad gražiai apkeptų.
5 kiaušiniai,
300 g cukinijos,
4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas šviežių baziliko lapelių,
1 šaukštas šviežių čiobrelių,
druskos, juodųjų pipirų.
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Cukiniją supjaustyti stambiais gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus pakepinti cukiniją ir nuimti nuo ugnies. Į keptuvę supilti likusį aliejų, įkaitinti, supilti kiaušinius, sudėti cukiniją ir suberti žalumynus išmaišyti. Kepti ant silpnos ugnies kol omleto viena pusė iškeps, tada atsargiai apversti jį ant kitos pusės, kad gražiai apkeptų.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kalakutiena ir morkomis įdaryta cukinija
2 nedidelės cukinijos;
1 vidutinė morką;
½ svogūno;
1 skiltelė česnako;
300 g maltos kalakutienos;
1-2 š. pomidorų pastos;
4-6 š. tarkuoto parmezano;
džiovinto baziliko, juodųjų pipirų, druskos.
Cukinijoje padaryti išpjovą (smailėjančią į vidų) ir pašalinti sėklas.
Svogūną, česnaką smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje, sudėti maltą kalakutieną, prieskonius, druską ir apkepti. Nuėmus nuo ugnies, įmaišyti pomidorų pastą, parmezano sūrį.
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir patroškinti. Išskobtos cukinijos vidų iškloti morkomis, tada sudėti paruoštą įdarą, uždengti išpjauta dalimi, dėti į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 15- 20 min.
2 nedidelės cukinijos;
1 vidutinė morką;
½ svogūno;
1 skiltelė česnako;
300 g maltos kalakutienos;
1-2 š. pomidorų pastos;
4-6 š. tarkuoto parmezano;
džiovinto baziliko, juodųjų pipirų, druskos.
Cukinijoje padaryti išpjovą (smailėjančią į vidų) ir pašalinti sėklas.
Svogūną, česnaką smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje, sudėti maltą kalakutieną, prieskonius, druską ir apkepti. Nuėmus nuo ugnies, įmaišyti pomidorų pastą, parmezano sūrį.
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir patroškinti. Išskobtos cukinijos vidų iškloti morkomis, tada sudėti paruoštą įdarą, uždengti išpjauta dalimi, dėti į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 15- 20 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tunais įdaryta cukinija
500 g cukinija, druskos,
2 kietai virti kiaušiniai, saldžioji paprika,
skardinėlė konservuotų tunų,
10 alyvuogių, 2 šaukštai majonezo,
maltų pipirų, 3 šaukštai smulkintų krapų.
Cukiniją perpjaukite išilgai, išskobkite vidų, pabarstykite druska ir apkepkite orkaitėje.
Kiaušinius sukapokite, papriką supjaustykite kubeliais. Tunus nuvarvinkite ir sutrinkite šakute. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Viską sumaišykite su majonezu, skaninkite krapais ir krėskite į atvėsusias cukinijas. Pabarstykite pipirais.
500 g cukinija, druskos,
2 kietai virti kiaušiniai, saldžioji paprika,
skardinėlė konservuotų tunų,
10 alyvuogių, 2 šaukštai majonezo,
maltų pipirų, 3 šaukštai smulkintų krapų.
Cukiniją perpjaukite išilgai, išskobkite vidų, pabarstykite druska ir apkepkite orkaitėje.
Kiaušinius sukapokite, papriką supjaustykite kubeliais. Tunus nuvarvinkite ir sutrinkite šakute. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Viską sumaišykite su majonezu, skaninkite krapais ir krėskite į atvėsusias cukinijas. Pabarstykite pipirais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Karštos cukinijų salotos
3 cukinijos, 400 g moliūgo,
4 šaukštai sezamų, 2 šaukštai tamsaus sojų padažo,
druskos, maltų baltųjų pipirų, čiobrelių.
Moliūgą ir cukinijas supjaustykite dideliais gabalais ir sumaišykite. Užberkite pusę sezamų sėklų, skaninkite prieskoniais. 25 minutes kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje. Tada apvoliokite sojų padaže ir pabarstykite likusiomis sausoje keptuvėje kepintomis sezamų sėklomis.
3 cukinijos, 400 g moliūgo,
4 šaukštai sezamų, 2 šaukštai tamsaus sojų padažo,
druskos, maltų baltųjų pipirų, čiobrelių.
Moliūgą ir cukinijas supjaustykite dideliais gabalais ir sumaišykite. Užberkite pusę sezamų sėklų, skaninkite prieskoniais. 25 minutes kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje. Tada apvoliokite sojų padaže ir pabarstykite likusiomis sausoje keptuvėje kepintomis sezamų sėklomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinijos su parmezanu
3 cukinijos, parmezano,
česnakų, druskos, maltų pipirų.
Cukinijas supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į skardą. Pabarstykite druska, pipirais ir trintais česnakais. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol sūris gražiai pagels.
Tiekite su salotomis ir traškia duona.
3 cukinijos, parmezano,
česnakų, druskos, maltų pipirų.
Cukinijas supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į skardą. Pabarstykite druska, pipirais ir trintais česnakais. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol sūris gražiai pagels.
Tiekite su salotomis ir traškia duona.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinijų ir pomidorų pyragas
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
150 g vyšninių pomidorų, 100 g varškės,
3 kiaušiniai, 100 g goudos sūrio,
200 ml grietinėlės,
druskos, maltų pipirų,
bazilikų puošti, sviesto formai tepti
Iškočiokite atšildytą tešlą, klokite ją į sviestu suteptą kepimo formą, suformuokite kraštelius. Įvairiose vietose tešlą pabadykite šakute. Ant tešlos sluoksniais išdėliokite cukinijų griežinėlius, ant jų - pomidorų puseles nupjauta puse žemyn.
Varškę, kiaušinius, tarkuotą sūrį ir grietinėlę sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite šią masę ant pyrago, o ant viršaus supinkite tešlos juostelių tinklelį. Šaukite paruoštą pyragą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol gražiai parus.
Puoškite bazilikų lapeliais ir tiekite.
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
150 g vyšninių pomidorų, 100 g varškės,
3 kiaušiniai, 100 g goudos sūrio,
200 ml grietinėlės,
druskos, maltų pipirų,
bazilikų puošti, sviesto formai tepti
Iškočiokite atšildytą tešlą, klokite ją į sviestu suteptą kepimo formą, suformuokite kraštelius. Įvairiose vietose tešlą pabadykite šakute. Ant tešlos sluoksniais išdėliokite cukinijų griežinėlius, ant jų - pomidorų puseles nupjauta puse žemyn.
Varškę, kiaušinius, tarkuotą sūrį ir grietinėlę sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite šią masę ant pyrago, o ant viršaus supinkite tešlos juostelių tinklelį. Šaukite paruoštą pyragą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol gražiai parus.
Puoškite bazilikų lapeliais ir tiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinijų troškinys
Cukinija, morka,
3 skiltelės česnako, svogūnas,
sauja kapotų porų, truputis rūkytos šoninės,
kelios dešrelės, 200-300 g virtos mėsos,
raudonėlių, maltų pipirų, druskos,
žiupsnelis maltų džiovintų grybų,
kečupo, šaukštas majonezo, aliejaus.
Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite įkaitintame aliejuje, kol pagels. Gardinkite druska, prieskoniais, maltais grybais, tada sukrėskite į troškintuvą. Pakepkite tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, porą, susmulkintą česnaką. Paruoštas daržoves sudėkite ant keptos cukinijos.
Galiausiai pakepkite gabaliukais supjaustytą šoninę, dešreles ir virtą mėsą. Kepinį dėkite ant daržovių, gardinkite raudonėliais ir dar viską patroškinkite. Skaninkite pipirais, apliekite kečupu, majonezu.
Cukinija, morka,
3 skiltelės česnako, svogūnas,
sauja kapotų porų, truputis rūkytos šoninės,
kelios dešrelės, 200-300 g virtos mėsos,
raudonėlių, maltų pipirų, druskos,
žiupsnelis maltų džiovintų grybų,
kečupo, šaukštas majonezo, aliejaus.
Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite įkaitintame aliejuje, kol pagels. Gardinkite druska, prieskoniais, maltais grybais, tada sukrėskite į troškintuvą. Pakepkite tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, porą, susmulkintą česnaką. Paruoštas daržoves sudėkite ant keptos cukinijos.
Galiausiai pakepkite gabaliukais supjaustytą šoninę, dešreles ir virtą mėsą. Kepinį dėkite ant daržovių, gardinkite raudonėliais ir dar viską patroškinkite. Skaninkite pipirais, apliekite kečupu, majonezu.
As turiu sena dujine,,brest".na,ji nera be proto sena-,bet gaminta1987m.Pernai isigijau nauja.
O toji senikeanksciau gera labai skaitesi,tai ir orkaite veikia,ir viskas.padovanociau,tik ja nusveist reik gerai.Jau nevalyciau.jei kartais sugalvotum.Isia,rasyk.nepasigailetum-orkaite geraikepe,daugelis ja tebeturi. O juk kartais draugai,pazistami vaziuoja ,ideciau ir susitvarkytum.
O toji senikeanksciau gera labai skaitesi,tai ir orkaite veikia,ir viskas.padovanociau,tik ja nusveist reik gerai.Jau nevalyciau.jei kartais sugalvotum.Isia,rasyk.nepasigailetum-orkaite geraikepe,daugelis ja tebeturi. O juk kartais draugai,pazistami vaziuoja ,ideciau ir susitvarkytum.