BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baklažanai su granatais
2 nedideli baklažanai
2 nedideli sviogūnai
1 granato sėklos
1 granato sultys
2 skiltelės česnako
kalendrų arba petražolių lapelių
druskos pagal skonį
Česnaką sutrinti su druska ir petražolėmis arba kalendromis. Tyrę sumaišyti su granato sultimis. Baklažanus iškepti orkaitėje, nulupti, minkštimą susmulkinti ir sumaišyti su granato sultimis. Prieš patiekiant pabarstyti smulkiai supjaustytais svogūnais ir granato sėklomis
Tarkuotų bulvių ir cukinijų apkepas
Jums reikės:
apie 0,5 kg bulvių,
apie 0,5 kg cukinijų arba moliūgų,
2-3 svogūnai,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai sviesto,
maltų juodųjų pipirų,
džiovintų mairūnų,
druskos.
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
Cukinijas nulupti ir išimti sėklas.
Cukinijas, nuskustas ir nuplautas bulves, 2 nuluptus svogūnus sutarkuoti stambia burokine tarka.
Vieną nuluptą ir sukapotą svogūną pakepinti aliejuje ir supilti į sutarkuotas bulves ir cukinijas.
Įberti maltų juodųjų pipirų, susmulkintų džiovintų mairūnų, druskos, sudėti išplaktus kiaušinius. Viską gerai sumaišyti ir sukrėsti į išteptą aliejumi ir miltais arba džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Ant viršaus uždėti įspaudžiant į masę susmulkinto sviesto gabaliukus. Kepimo indą su paruošta mase dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30-35 min.
Tiekti karštą su grietine arba obuolių, bruknių arba spanguolių koše.
Vietoj aliejaus į apkepą galima dėti paspirgintus su svogūnais lašinukus.
Galima įdėti keletą susmulkintų česnakų skiltelių.
Ruošiant šį apkepą yra gera proga sunaudoti nuo rudens likusias cukinijas arba moliūgus.
Jums reikės:
apie 0,5 kg bulvių,
apie 0,5 kg cukinijų arba moliūgų,
2-3 svogūnai,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai sviesto,
maltų juodųjų pipirų,
džiovintų mairūnų,
druskos.
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
Cukinijas nulupti ir išimti sėklas.
Cukinijas, nuskustas ir nuplautas bulves, 2 nuluptus svogūnus sutarkuoti stambia burokine tarka.
Vieną nuluptą ir sukapotą svogūną pakepinti aliejuje ir supilti į sutarkuotas bulves ir cukinijas.
Įberti maltų juodųjų pipirų, susmulkintų džiovintų mairūnų, druskos, sudėti išplaktus kiaušinius. Viską gerai sumaišyti ir sukrėsti į išteptą aliejumi ir miltais arba džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Ant viršaus uždėti įspaudžiant į masę susmulkinto sviesto gabaliukus. Kepimo indą su paruošta mase dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30-35 min.
Tiekti karštą su grietine arba obuolių, bruknių arba spanguolių koše.
Vietoj aliejaus į apkepą galima dėti paspirgintus su svogūnais lašinukus.
Galima įdėti keletą susmulkintų česnakų skiltelių.
Ruošiant šį apkepą yra gera proga sunaudoti nuo rudens likusias cukinijas arba moliūgus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šparagai su apkepintu kumpiu
500 g baltų ir žalių šparagų
druskos,cukraus
75 g rūkytos šoninės
75 g virtos šoninės
3 šaukštai sviesto
petražolių lapelių
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
Nulupkite šparagus. Baltuosius virkite 5 minutes, paskui sudėkite žaliuosius ir virkite dar 5 minutes.Nukoškite ir sudėkite į sviestu išteptą indą.Susmulkinkite petražoles, supjaustykite kumpį, sumaišykite su sūriu ir pabarstykite šparagus.Kepkite orkaitėje 5-10 minučių.
500 g baltų ir žalių šparagų
druskos,cukraus
75 g rūkytos šoninės
75 g virtos šoninės
3 šaukštai sviesto
petražolių lapelių
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
Nulupkite šparagus. Baltuosius virkite 5 minutes, paskui sudėkite žaliuosius ir virkite dar 5 minutes.Nukoškite ir sudėkite į sviestu išteptą indą.Susmulkinkite petražoles, supjaustykite kumpį, sumaišykite su sūriu ir pabarstykite šparagus.Kepkite orkaitėje 5-10 minučių.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Baklažanai su Parmezano sūriu
* Baklažanų
* Pomidorų
* Parmezano sūrio
* Skiltelės česnako
* Žiupsnelio graikiškų riešutų
* Alyvuogių aliejaus
* Sojos padažo
Šviežius baklažanus gerai nuplauname, supjaustome kelių centimetrų skersmens skrituliais. Baklažanus patepame trintu česnaku, užpilame šiek tiek sojos padažo ir guldome į gerai įkaitintą keptuvėje alyvuogių aliejų. Trumpai apkepinusios vieną pusę, apverčiame baklažanus, ant kiekvieno uždėdami plonai apskritimais supjaustyto pomidoro griežinėlius. Apibarstome grūstais graikiškais riešutais ir tarkuotu parmezano sūriu. Užvožiame keptuvės dangtį ir leidžiame trumpam pasitroškinti, kol sūris išsilydys.
* Baklažanų
* Pomidorų
* Parmezano sūrio
* Skiltelės česnako
* Žiupsnelio graikiškų riešutų
* Alyvuogių aliejaus
* Sojos padažo
Šviežius baklažanus gerai nuplauname, supjaustome kelių centimetrų skersmens skrituliais. Baklažanus patepame trintu česnaku, užpilame šiek tiek sojos padažo ir guldome į gerai įkaitintą keptuvėje alyvuogių aliejų. Trumpai apkepinusios vieną pusę, apverčiame baklažanus, ant kiekvieno uždėdami plonai apskritimais supjaustyto pomidoro griežinėlius. Apibarstome grūstais graikiškais riešutais ir tarkuotu parmezano sūriu. Užvožiame keptuvės dangtį ir leidžiame trumpam pasitroškinti, kol sūris išsilydys.
- Prikabinti failai
-
- 4.jpg (47.47 KiB) Peržiūrėta 4991 karus(ų)
KEPTAS BAKLAŽANAS TEŠLOJE
1 vidutinio dydžio baklažanas,
300 g. miltų,
300 ml. vandens,
pusė šaukštelio bulvių krakmolo,
poros žiupsnelių druskos ir pipirų (ar kitokių prieskonių pagal skonį),
aliejaus.
Baklažaną gerai nuplauti ir nenulupus supjaustyti 0,5cm - 1cm storio griežinėliais. Miltus užpilti vandeniu, sudėti prieskonius, gerai išmaišyti (tešlos konsistencija turi būti panaši į jogurto). Taip pat į tešlą galima įdėti susmulkinto svogūno, ciberžolės, nuo kurios blyneliai įgauna auksinį atspalvį. Pamirkius baklažano gružinėlius tešloje, kepti įkaitintame aliejuje, dažnai apvertinėjant, kol kepiniai įgauna auksinį atspalvį. Galima patiekti su garnyru arba padažu.
1 vidutinio dydžio baklažanas,
300 g. miltų,
300 ml. vandens,
pusė šaukštelio bulvių krakmolo,
poros žiupsnelių druskos ir pipirų (ar kitokių prieskonių pagal skonį),
aliejaus.
Baklažaną gerai nuplauti ir nenulupus supjaustyti 0,5cm - 1cm storio griežinėliais. Miltus užpilti vandeniu, sudėti prieskonius, gerai išmaišyti (tešlos konsistencija turi būti panaši į jogurto). Taip pat į tešlą galima įdėti susmulkinto svogūno, ciberžolės, nuo kurios blyneliai įgauna auksinį atspalvį. Pamirkius baklažano gružinėlius tešloje, kepti įkaitintame aliejuje, dažnai apvertinėjant, kol kepiniai įgauna auksinį atspalvį. Galima patiekti su garnyru arba padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinija su kukurūzais
4 mažos cukinijos
200 g konservuotų kukurūzų
1 kiaušinis,3 šaukštai pieno
2 pomidorai
0,5 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
džiovintų arba šviežių baziliko lapelių
2 šaukštai aliejaus
pipirų,druskos
Cukinijas nuplauti, perpjauti išilgai ir šaukštu išgremžti vidų.
Kukurūzus nusunkti, įdėti kiaušinį, supilti pieną, įberti smulkiai pjaustytus pomidorus, prieskonius ir išmaišyti.į faršą sudėti į cukinijas, pabarstyti sūriu, pašlakstyti aliejumi.Uždengti ir troškinti ant mažos ugnies 30 min.
Baigiant - atidengti.
Patiekti su bulvėmis.
4 mažos cukinijos
200 g konservuotų kukurūzų
1 kiaušinis,3 šaukštai pieno
2 pomidorai
0,5 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
džiovintų arba šviežių baziliko lapelių
2 šaukštai aliejaus
pipirų,druskos
Cukinijas nuplauti, perpjauti išilgai ir šaukštu išgremžti vidų.
Kukurūzus nusunkti, įdėti kiaušinį, supilti pieną, įberti smulkiai pjaustytus pomidorus, prieskonius ir išmaišyti.į faršą sudėti į cukinijas, pabarstyti sūriu, pašlakstyti aliejumi.Uždengti ir troškinti ant mažos ugnies 30 min.
Baigiant - atidengti.
Patiekti su bulvėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baklažanai su sūriu padažu
1 baklažanas, 1 pomidoras,
50 g majonezo, 50 g grietinės,
1 skiltelė česnako, sojų padažo,
100 g sūrio, miltų, druskos, aliejaus.
Baklažaną ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Majonezą sumaišykite su grietine, sojų padažu ir česnaku. Sūrį sutarkuokite. Baklažaną apvoliokite miltuose su druska, apkepkite iš abiejų pusių, apverskite ir ant viršaus uždėkite pomidoro griežinėlį, ant jo dėkite padažo ir tarkuoto sūrio. Uždenkite dangčiu, palaukite, kol sūris išsilydys. Šis patiekalas gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas. Galima užbarstyti žalumynais.
1 baklažanas, 1 pomidoras,
50 g majonezo, 50 g grietinės,
1 skiltelė česnako, sojų padažo,
100 g sūrio, miltų, druskos, aliejaus.
Baklažaną ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Majonezą sumaišykite su grietine, sojų padažu ir česnaku. Sūrį sutarkuokite. Baklažaną apvoliokite miltuose su druska, apkepkite iš abiejų pusių, apverskite ir ant viršaus uždėkite pomidoro griežinėlį, ant jo dėkite padažo ir tarkuoto sūrio. Uždenkite dangčiu, palaukite, kol sūris išsilydys. Šis patiekalas gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas. Galima užbarstyti žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldus cukinijų ir morkų apkepas
500 g cukinijų
300 g makaronų
6-7 kriaušės arba obuoliai
1 stiklinė pieno arba grietinėlės
3 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto arba margarino
3 šaukštai cukraus
cinamono
vanilinio cukraus
Makaronus suberti į verdantį vandenį ir virti, kol beveik išvirs. Išgriebus kiaurasamčiu perpilti šaltu vandeniu, nuvarvinti.Kriaušes (obuolius) nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų, svarainių sultimis arba parūgštintu vandeniu.Cukinijas nulupti, jei reikia - išimti sėklas, supjaustyti 1-1,5 cm kubeliais.Viską sumaišius, dėti į kepimo indą, pateptą riebalais.Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir prieskoniais, po truputį supilti pieną arba grietinėlę, šį padažą užpilti ant apkepo ir kepti orkaitėje 35-40 min.Į tirštą vyšnių sirupą įspausti citrinos sulčių, pagardinti sausu vynu ir patiekti su apkepu.
500 g cukinijų
300 g makaronų
6-7 kriaušės arba obuoliai
1 stiklinė pieno arba grietinėlės
3 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto arba margarino
3 šaukštai cukraus
cinamono
vanilinio cukraus
Makaronus suberti į verdantį vandenį ir virti, kol beveik išvirs. Išgriebus kiaurasamčiu perpilti šaltu vandeniu, nuvarvinti.Kriaušes (obuolius) nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų, svarainių sultimis arba parūgštintu vandeniu.Cukinijas nulupti, jei reikia - išimti sėklas, supjaustyti 1-1,5 cm kubeliais.Viską sumaišius, dėti į kepimo indą, pateptą riebalais.Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir prieskoniais, po truputį supilti pieną arba grietinėlę, šį padažą užpilti ant apkepo ir kepti orkaitėje 35-40 min.Į tirštą vyšnių sirupą įspausti citrinos sulčių, pagardinti sausu vynu ir patiekti su apkepu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Cukinija su įdaru
1 cukinija
džiovintų grybų
1-2 svogūnai
200 g ryžių
1 morka
100 g fermentinio sūrio
Cukiniją supjaustyti 3-4 cm pločio skridinėliais, išgremžti vidų.Džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, sumalti mėsmale, sumaišyti su virtais ryžiais, kepintais svogūnais ir tarkuotu sūriu.Įdaru užpildyti cukinijos viduriukus, pabarstyti juos džiūvėsėliais (kad troškinant įdaras neištekėtų) ir apkepinti.Cukinijas sudėti į troškintuvą, įpilti šiek tiek vandens, įdėti sultinio kubelį arba šaukštą grybų sriubos iš pakelio.Galima įmesti keletą morkos griežinėlių ir svogūno gabalėlių.Troškinti, kol cukinija suminkštės.Užpilti padažu, pagamintu iš troškintuve atsiradusių sulčių ir žiupsnelio miltų.
1 cukinija
džiovintų grybų
1-2 svogūnai
200 g ryžių
1 morka
100 g fermentinio sūrio
Cukiniją supjaustyti 3-4 cm pločio skridinėliais, išgremžti vidų.Džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, sumalti mėsmale, sumaišyti su virtais ryžiais, kepintais svogūnais ir tarkuotu sūriu.Įdaru užpildyti cukinijos viduriukus, pabarstyti juos džiūvėsėliais (kad troškinant įdaras neištekėtų) ir apkepinti.Cukinijas sudėti į troškintuvą, įpilti šiek tiek vandens, įdėti sultinio kubelį arba šaukštą grybų sriubos iš pakelio.Galima įmesti keletą morkos griežinėlių ir svogūno gabalėlių.Troškinti, kol cukinija suminkštės.Užpilti padažu, pagamintu iš troškintuve atsiradusių sulčių ir žiupsnelio miltų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Su pomidorais troškintos cukinijos
1 nedidelė cukinija
4-5 pomidorai
60 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
cukrus,druska,pipirai
Cukiniją nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais.Į puodą, skirtą troškinimui, įpilame 1,5 stiklinės vandens, įberiame druskos, sudedame sviestą, cukinijos gabalėlius ir troškiname, kol cukinija suminkštėja. Sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Troškiname dar 10 minučių. Tada suberiame cukrų, tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išmaišome.Jei norime, kad cukinijos gabalėliai nesuvirtų, prieš troškindami galime juos pamerkti į parūgštintą vandenį. Taip troškinta cukinija gali būti valgoma kaip atskiras patiekalas arba patiekiama prie virtos mėsos ir bulvių.
1 nedidelė cukinija
4-5 pomidorai
60 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
cukrus,druska,pipirai
Cukiniją nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais.Į puodą, skirtą troškinimui, įpilame 1,5 stiklinės vandens, įberiame druskos, sudedame sviestą, cukinijos gabalėlius ir troškiname, kol cukinija suminkštėja. Sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Troškiname dar 10 minučių. Tada suberiame cukrų, tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išmaišome.Jei norime, kad cukinijos gabalėliai nesuvirtų, prieš troškindami galime juos pamerkti į parūgštintą vandenį. Taip troškinta cukinija gali būti valgoma kaip atskiras patiekalas arba patiekiama prie virtos mėsos ir bulvių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių šiupinys
1 cukinijos,1 baklažano,
po 1 geltonos, raudonos ir žalios paprikos ankštį,
200 g svogūnų,
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
180 ml daržovių sultinio,
250 ml pomidorų sulčių,
kelių rozmarino šakelių,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
220 g konservuotų artišokų,
1 kuokštelio baziliko.
Cukiniją ir baklažaną nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Paprikas nuplauti, kiekvieną perpjauti per pusę, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Suberti likusias daržoves ir lengvai paskrudinti.
Supilti sultinį ir pomidorų sultis. Rozmarino šakeles nuplauti ir sudėti į daržoves. Užvirinti ir troškinti 15 minučių ant vidutinės ugnies. Pabarstyti druska ir pipirais.Konservuotus artišokus nuvarvinti sietelyje, smulkiai supjaustyti, suberti į daržoves ir truputėlį patroškinti. Baziliką nuplauti, nusausinti, nuo stiebo nuplėšyti lapelius ir sumaišyti su daržovėmis. Prieš patiekiant, rozmarino šakeles išimti.
1 cukinijos,1 baklažano,
po 1 geltonos, raudonos ir žalios paprikos ankštį,
200 g svogūnų,
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
180 ml daržovių sultinio,
250 ml pomidorų sulčių,
kelių rozmarino šakelių,
druskos,maltų juodųjų pipirų,
220 g konservuotų artišokų,
1 kuokštelio baziliko.
Cukiniją ir baklažaną nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Paprikas nuplauti, kiekvieną perpjauti per pusę, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Suberti likusias daržoves ir lengvai paskrudinti.
Supilti sultinį ir pomidorų sultis. Rozmarino šakeles nuplauti ir sudėti į daržoves. Užvirinti ir troškinti 15 minučių ant vidutinės ugnies. Pabarstyti druska ir pipirais.Konservuotus artišokus nuvarvinti sietelyje, smulkiai supjaustyti, suberti į daržoves ir truputėlį patroškinti. Baziliką nuplauti, nusausinti, nuo stiebo nuplėšyti lapelius ir sumaišyti su daržovėmis. Prieš patiekiant, rozmarino šakeles išimti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Baklažanai su šviežiais grybais
2-3 vidutinio dydžio baklažanai
500 g grybų
2-3 svogūnai
4 šaukštai sviesto
1 stiklinė grietinės
2 šaukštai miltų
druskos
Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu.Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis.Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus užpilti grietine, sumaišyta su likusiais miltais, ir troškinti vidutinio karštumo orkaitėje, kol išvirs grybai.
2-3 vidutinio dydžio baklažanai
500 g grybų
2-3 svogūnai
4 šaukštai sviesto
1 stiklinė grietinės
2 šaukštai miltų
druskos
Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu.Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis.Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus užpilti grietine, sumaišyta su likusiais miltais, ir troškinti vidutinio karštumo orkaitėje, kol išvirs grybai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
"Finansinė krizė rugpjūčio pabaigoje"
1 kg bulvių
1 baklažanas
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
100 g majonezo
Į keptuvę įpilti aliejaus, supjaustyti bulves apskritimais, pasūdyti, užberti pipirų.Ant viršaus- žiedeliais supjaustyti svogūnus, po to - taip pat apskritimais - baklažaną, pasūdyti, užberti pipirų.Visą tai užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilti majonezu.Ir į orkaitę (200C) 50 minučių.
1 kg bulvių
1 baklažanas
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
100 g majonezo
Į keptuvę įpilti aliejaus, supjaustyti bulves apskritimais, pasūdyti, užberti pipirų.Ant viršaus- žiedeliais supjaustyti svogūnus, po to - taip pat apskritimais - baklažaną, pasūdyti, užberti pipirų.Visą tai užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilti majonezu.Ir į orkaitę (200C) 50 minučių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ryžių ir cukinijos apkepas
1 stiklinė ryžių
1 kg cukinijos
5 pomidorai
2 kiaušiniai
1 svogūnas
aliejaus
0,5 stiklinės grietinės
2 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio
taukų
krapų
druskos
pipirų
Ryžius išvirti biriai.Daržoves nulupti, nuplauti, supjaustyti kubeliais ir ištroškinti nedideliame riebalų kiekyje, išmaišyti su ryžiais, sukapotais krapais ir prieskoniais.Viską perdėti į taukais išteptą atsparų karščiui indą, apipilti grietine, išmaišyta su kiaušiniais ir prieskoniais.Pabarstyti fermentiniu sūriu.
Pakepinti orkaitėje apie 20 min.Patiekti su pikantiškomis daržovių salotomis.
1 stiklinė ryžių
1 kg cukinijos
5 pomidorai
2 kiaušiniai
1 svogūnas
aliejaus
0,5 stiklinės grietinės
2 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio
taukų
krapų
druskos
pipirų
Ryžius išvirti biriai.Daržoves nulupti, nuplauti, supjaustyti kubeliais ir ištroškinti nedideliame riebalų kiekyje, išmaišyti su ryžiais, sukapotais krapais ir prieskoniais.Viską perdėti į taukais išteptą atsparų karščiui indą, apipilti grietine, išmaišyta su kiaušiniais ir prieskoniais.Pabarstyti fermentiniu sūriu.
Pakepinti orkaitėje apie 20 min.Patiekti su pikantiškomis daržovių salotomis.