BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 08:22

atrodo,tai labai graziai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 08:46

As esu dariusi, tik orkaiteje, patiko

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 09:14

Ramunė rašė:As esu dariusi, tik orkaiteje, patiko
todel,kad tau paprikos patinka :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 09:25

As nurasiau originalu recepta, o siaip tai esu dejusi svogunu griezineliu, salieru kotu, nes gumbas nevirtas - nelabai man, pastarnoko greizineliu. Bet tie biski kietoki buvo :? Taigi gali apsieiti ir be paprikos...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 09:50

supratau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 01 Bir 2007, 09:56

Baklažanus, cukiniją ir kt.daržoves (žiedinius kopūstus, brokolius, šparagines pupeles) kepam tešloje, kuri gaminama iš vienos dalies paprastų miltų, iš vienos dalies žirnių miltų, prieskoonių ir gazuoto mineralinio vandens, kurio pilti tiek, kad gautume tirštą tešlą. Galima įmušti ir kiaušinį, o jeigu neturit gazuoto vandens, tiks ir paprastas, tik truputį kepimo miltelių įberti galima, kad gražiai išsipūstų. O tada daržovių gabaliukus voliojam tešloje ir kepam įkaitintame aliejuje keptuvėje arba fritiūrinėje.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 10:00

o,niekada neteko ragauti sparaginiu pupeliu tesloje :shock: O jas reikia apvirti pries kepant :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 01 Bir 2007, 10:02

Taip, šparagines pupeles reikia apvirti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 10:10

Forelle rašė:Taip, šparagines pupeles reikia apvirti.
:aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 17:20

Forelle rašė:Baklažanus, cukiniją ir kt.daržoves (žiedinius kopūstus, brokolius, šparagines pupeles) kepam tešloje
Būtinai paragausiu, nes brokolių ar kalafiorų nesu taip dariusi, skanu turėtų būtiPaveikslėlis O juos apvirti reikia?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 01 Bir 2007, 17:57

Tik šparagines pupeles reikia, o kitų daržovių ne, nes vis tiek dideliais gabalais nekepi, o maži puikiai iškepa.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 18:07

Forelle rašė:Tik šparagines pupeles reikia, o kitų daržovių ne, nes vis tiek dideliais gabalais nekepi, o maži puikiai iškepa.
SupratauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 18:22

Ramunė rašė:
Forelle rašė:Baklažanus, cukiniją ir kt.daržoves (žiedinius kopūstus, brokolius, šparagines pupeles) kepam tešloje
Būtinai paragausiu, nes brokolių ar kalafiorų nesu taip dariusi, skanu turėtų būtiPaveikslėlis O juos apvirti reikia?
pasirodo ne as viena su klausimais :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Bir 2007, 18:30

Kas nedaro nieko, tam klausimų nekyla. :lol: O gadint produktų aš nemėgstu :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 19:24

ir as nemegstu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2007, 20:10

Citrusų skonio agurkų ir svogūnų salotos

2 ilgi agurkai,
2 raudonieji svogūnai,
3 žaliosiso citrinos,
4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos, j.pipirų, petražolių.

Nuluptus agurkus supjaustyti griežinėliais, svogūnus - plonais žiedeliais. Viską sumaišyti, Citrinų žievelę nutarkuoti ir išspausti sultis, sumaišyti su aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, įpjaustyti petražolių, supilti ant salotų, išmaišyti ir palikti pusvalandžiui vėsiai.

Iš žurnalo MANO NAMAI receptai "Salotos"

Vartotojo avataras
Siga
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 63
Užsiregistravo: 25 Kov 2007, 13:29
Pliusai: 9
Miestas: Kėdainiai

Standartinė Siga » 02 Bir 2007, 21:50

gal kas band4te cukinijas, kurios pasidaro kaip makaronai? dar gal speciau pasisodinti?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2007, 22:27

Siga rašė:gal kas band4te cukinijas, kurios pasidaro kaip makaronai? dar gal speciau pasisodinti?
Nebandžiau, bet pasisėti spėsi laisvai. tik derlius bus pora savaičių vėliau, nieko tokio :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 12:30

Patisonų salotos

400 g patisonų,
5 bulvės,
3 virti kiaušiniai,
3 šaukštai kons. žirnelių,
1 svogūnas, majonezo, krapų, pipuirų, druskos.

Bulves ir patisoną išvirti, supjaustyti gabaliukais, sudėti kitus produktus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2007, 17:09

Cukinijų valtelės
( gamtoje kepti)

4 cukinijos,
2 svogūnai,
100 g pelėsinio ar fetos sūrio ( tiks ir paprastas),
2 tryniai,
2 šaukštai tirpinto sviesto,
2 pomidorai,
čiobrelių, druskos.

Cukinijas perpjauti išilgai, pavirti 5 min pasūdytame vandenyje. Nenulupti :!: :!:
Sūrį sutrinti arba sutarkuoti, sumaišyti su tryniais, prikimšti zukinijas, užbarstyti čiobreliais, uždėto svogūno žiedus . Apšlakstyti sviestu ir kepti nelabai karštose žarijose , kol visai išsilydys sūris. Pabaigoje uždeti pomidorų griežinėlius.

Išbandžiau ir mikrobangės grilyje ir orkaitėje.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bir 2007, 17:46

Siga rašė:gal kas band4te cukinijas, kurios pasidaro kaip makaronai? dar gal speciau pasisodinti?
ir tokiu buna :shock:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 15:38

Išsikepiau cukonijos tešloje, dabar kapoju, kad net ausys linksta Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bir 2007, 17:09

taigi viena nelapnok,su kolektyvu pasidalink Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2007, 17:23

Forelle rašė:Išsikepiau cukonijos tešloje, dabar kapoju, kad net ausys linksta Paveikslėlis
Jo-jo, o mums kas duos :evil:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 05 Bir 2007, 22:33

Būčiau visoms atsiuntus, tik kad labai jau nedaug tos cukinijos turėjau :( pačiai pritrūko, dar norėjosi.
Va kaip atrodė (čia seilei pavarvinti)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bir 2007, 08:51

Viskas :!: Einu krest parduotuves, noooooooriuuuuuuuuu tokios cukinijos :?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 06 Bir 2007, 09:46

Ramunė rašė:Viskas :!: Einu krest parduotuves, noooooooriuuuuuuuuu tokios cukinijos :?
Nepamiršk ir žirnių miltų nusipirkt, maišant perpus su įprastiniais, daug skaniau būna. Čia man viena vegetarė išdavė šį receptą.
P.S. O kepdama dėjau ir kiaušinį, nors nebūtinas, bet man sočiau, skaniau.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bir 2007, 10:05

Gerai, dekui uz patarima :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Bir 2007, 12:23

nu atrodo tai tikrai apetitiskai :hubba:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 06 Bir 2007, 12:44

tutsi rašė:nu atrodo tai tikrai apetitiskai :hubba:
Tai šitaip aš dauguma daržovių ir kepu. Šiandien nusipirkau žiedinį kopūstą, tai reikės kepti ir Paveikslėlis

Skelbti atsakymą