BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 11:38

Nekreip dėmesio, visoms būna :lol: taigi čia tik dėžė, nors ir protinga :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 12:47

visoms tenka pabuti sveciu,nors man jau senai beteko :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 23 Rgp 2007, 12:56

man dar neteko Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 12:59

teks Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 23 Rgp 2007, 13:02

neprivarazink Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 17:05

Gaivios moliūgų salotos

100 g moliūgo, 100 g apelsinų,
100 g melionų , 100 g persikų ,
50 g medaus, 50 g citrinos sulčių.

Moliūgą smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su medumi.Apelsinus, melionus ir persikus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su moliūgais ir viską apipilti citrinos sultimis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 17:05

Guci rašė:neprivarazink Paveikslėlis
kuo tu geresne uz mus :shock: visos buvo,ir tau teks :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 17:56

Cukinijos, įdarytos daržovėmis

2-4 cukinijos, druskos,
1 svogūnas, 1 raudonoji paprika,
1 šaukštas sviesto,
4-5 šaukštai džiūvėsėlių
40 g Mozarella sūrio,
750 g konservuotų be odelių pomidorų,
maltų juodųjų pipirų.

Aš dar dedu morkų tarkuotų ir vietoj konsrvuotų - šviežius pomidorus.

Nuplaukite ir išilgai perpjaukite cukinijas. Jeigu vaisiai dideli, puseles perpjaukite perpus. Išgremžkite ir sukapokite minkštimą. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C, pamirkykykite išskobtas cukinijas sūriame vandenyje. Svogūną ir papriką sukapokite kubeliais, sumaišykite juos su cukinijos minkštimu ir patroškinkite svieste, kol pasidarys skaidrūs. Džiūvėsėlius, smulkiais kubeliais supjaustyyą sūrį sumaišykite su daržovėmis. Galima įpilti 1-2 šaukštus vandens. Pabarstykite prieskoniais. Pripildykite cukinijas paruoštos masės. Kepkite riebalais išteptoje formoje 3-4 min. Sutrinkite ir pašildykite padažui pomidorus. Įberkite druskos ir pipirų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 18:04

Apkepas "Vilko bokštas"

300 g maltos jautienos,
2-3 cukinijos,1 baklažanas, 3 bulvės,
3 pomidorai,1 svogūnas,1 skiltelė česnako,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštai smulkintų žalumynų,
100 g aštraus fermentinio sūrio,
30 g sviesto,prieskonių sriubai,
aliejaus,raudonėlio.

Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus.
Mėsą išimti, atvėsinti.Vidutinio dydžio kepimo skardą ištepti 3 šaukštais aliejaus.Supjaustyti cukinijas, baklažaną ir pomidorus 1 cm riekelėmis, o bulves šiek tiek ploniau. Ant skardos dugno pirmiausia dėti baklažanus taip, kad viena riekelė šiek tiek uždengtų kitą. Pabarstyti druska, raudonėliu, tarkuotu sūriu. Taip pat sudėti bulves, ant jų - mėsą, tada cukinijas. Vėl pabarstyti druska, prieskoniais, sūriu. Ant viršaus sudėti pomidorų riekeles, pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais. Ant kiek-vienos pomidorų riekelės uždėti gabalėlį sviesto.
Kepti uždengus folija orkaitėje maždaug 1 val. Likus 15 min. - nudengti.
Patiekalas skaniausias po pusvalandžio.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 18:16

Vieni giria, kiti peikia, o man - ne kažkas, bet valgyti galima :roll:

Cukinija prancūziškai

4 cukinijos,4 skiltelės česnako,
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių,
50 g krapų, 6 šaukštai aliejaus ,
druskos, pipirų .

Nuplautą ir nuluptą cukiniją perpjauti išilgai, išimti sėklas ir kiekvieną puselę padalyti į 2 arba 3 gabalus.Įmesti į didelį verdančio vandens kiekį, pasūdyti ir 5 min. virti.Perkošti, ataušinti (pilant šaltą vandenį), nusunkti ir sudėti apkepams skirtame inde.Česnaką smulkiai supjaustyti, išmaišyti su sukapotais krapais, maltais džiūvėsėliais, druska ir pipirais.Cukiniją pašlakstyti aliejumi ir apiberti maltų džiūvėsėlių bei prieskonių mišiniu.Įkišti į gerai įkaitintą (200°C) orkaitę 10-15 min.
Iš viršaus turėtų susidaryti aukso spalvos plutelė.

Vartotojo avataras
Aguona***
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 508
Užsiregistravo: 11 Sau 2007, 22:26
Pliusai: 2
Miestas: KAUNAS

Standartinė Aguona*** » 23 Rgp 2007, 20:12

Sakykit brangiosios .
- kuom skiriasi geltona cukinija nuo zalios :?: :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 20:18

kaip sake Ramune-skoniu :wink: Man tai,geltona skanesne :roll: :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 20:34

Geltona skanesnė žymiai. Tik ji nekaip laikosi, žalia geriau žiemavoja. :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgp 2007, 07:54

tada reikia auginti ir tokiu ir tokiu,kad tureti iki pavasario :P

Vartotojo avataras
Aguona***
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 508
Užsiregistravo: 11 Sau 2007, 22:26
Pliusai: 2
Miestas: KAUNAS

Standartinė Aguona*** » 24 Rgp 2007, 20:20

geeras. o as nezinojau , kad geltona skanesne . maniau kad kokia tai cukinijos hibridas 8) :roll:
teks atsiprasyt geltonuju cukiniju :D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 24 Rgp 2007, 22:24

mano vyrui nei tu nei tu neįbruksi :evil:

Vartotojo avataras
Aguona***
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 508
Užsiregistravo: 11 Sau 2007, 22:26
Pliusai: 2
Miestas: KAUNAS

Standartinė Aguona*** » 24 Rgp 2007, 22:34

as ""laikau"" namie vyra ir dvi dukras :D
jie visi susimoke pries cukinijas.
niekas nevalgo :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgp 2007, 09:20

pas mane irgi niekas nevalgydavo,bet jau pradejo :roll: Jei daznai,tai ne,bet proreciais gerai :wink:

Svečias

Standartinė Svečias » 01 Rgs 2007, 10:38

Laba diena,
siandien susiruosiau daryti troskini is cukinijos ir pagalvojau pasiziuresiu internete, gal ka naujo atrasiu, nes vis taspats troskinys nusibodo, bent jau man, seimynai dar ne :)
Ir netycia aptikau si foruma, palandziojau, pasiskaiciau - super :)
Saunus forumas, man patiko, tad noreciau kad ir mane priimtumete i savo gretas :)

Vartotojo avataras
Gelyte
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 01 Rgs 2007, 10:30

Standartinė Gelyte » 01 Rgs 2007, 10:40

Jau prisijungiau, jau nebe svecias :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Rgs 2007, 10:42

Sveika prisijungus :) :geles:
Gali nueiti į temą "sveiki" ir prisistatyti, jeigu nori ;)

Vartotojo avataras
Gelyte
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 01 Rgs 2007, 10:30

Standartinė Gelyte » 01 Rgs 2007, 10:50

Kad nerandu tos temos SVEIKI :oops:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 01 Rgs 2007, 10:55

O tu paieškok , prie naujų narių prisistatymo :wink: Kaip bebūtų , sveika prisijungus , gero bendravimo ir kulinarinių idėjų :geles:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 01 Rgs 2007, 10:55


Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 01 Rgs 2007, 10:57

Va ir kelią tiesioginį Tau Lilina parodė :D

Vartotojo avataras
Gelyte
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 01 Rgs 2007, 10:30

Standartinė Gelyte » 01 Rgs 2007, 11:06

Dekui, bet ir taip radau :)

Vartotojo avataras
Gelyte
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 01 Rgs 2007, 10:30

Standartinė Gelyte » 01 Rgs 2007, 11:07

Na ka einu daryti valgyti seimynai - malonu buvo pasisveciuoti pas jumis :)

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 01 Rgs 2007, 11:14

Prašom , užsukt dažniau :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Rgs 2007, 13:00

sveika prisijungusi gelyte :wink:

Vartotojo avataras
Gelyte
Naujokas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 01 Rgs 2007, 10:30

Standartinė Gelyte » 01 Rgs 2007, 13:19

Na va padariau troskini cukiniju su stirniena :)
Papasakosiu, labai lengva: (viska dedu is akies)
Bulves supjaustau kubeliais ir idedu i puoda virti, dar i metu kubeli.
Tada pakepinu cukinija pjaustyta kubeliais, kai apkepa siek tiek dedu i puoda kuriame verda bulvytes.Tada pakepinu tarkuotas morkas, pakepinu svogunus ir pakepinu mesyte (gali buti bet kokia), bet kadangi mano vyro tetis medziotojas, tai stirnienos si karta turejau :)
Jau kai viskas i troskinimosis pabaiga, idedu cesnako :)
O siaip dar galima deti ir papriku ir pomidoru, bet siandien nebuvo po ranka.
Aisku prieskoniu pgl. skoni.

IR SKANAUS :)

Skelbti atsakymą