APKEPAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

APKEPAI

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:08

Siulau nauja tema!!!! Tokios... perziurejau... neradau :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:26

Bulvių ir obuolių apkepas

4 porcijoms reikės:

1 kg bulvių,
400 g saliero gumbo,
druskos,
pipirų,
2 rūgštokų obuolių,
1 česnako skiltelės,
keleto šalavijų lapelių,
30 g sviesto,
250 g plaktos grietinėlės,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Nuskustas bulves ir saliero šaknį supjaustyti plonomis riekelėmis. Salierą porą min. patroškinti pasūdytame vandenyje, nupilti, perpilti šaltu vandeniu, nuvarvinti. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nestorais žiedais. Smulkiai supjaustyti česnaką ir šalavijo lapus. Formą ištepti sviestu, sudėti pusę bulvių, pabarstyti druska, pipirais, ant viršaus užberti pusę česnako, šalavijų, uždėti sluoksnį salierų ir obuolių žiedų. Užpilti pusę grietinėlės. Vėl taip pat sluoksniais sudėti likusius produktus, apibarstyti sūriu. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti apie valandą.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:28

Apkepas su kiauliena

4 porcijoms reikės:

600 g bulvių
šaukšto sviesto
2 gabaliukų kiaulienos nugarinės
didelės cukinijos
šaukšto aliejaus
druskos, pipirų
3 skiltelių česnako
muskato riešuto
stiklinės grietinėlės
100 g tarkuoto fermentinio sūrio


Bulvės nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite palei kepimo formos kraštus, pateptus sviestu. Nugarinės gabaliukus ir cukiniją supjaustykite stambiais griežinėliais. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite iš abėjų pusių. Sudėkite cukiniją ir kepkite dar dvi minutes. Bulves kepkite 30 min 180 laipsnių orkaitėje. Išimkite, tarp bulvių sudėkite mėsą ir cukiniją, pabarstykite susmulkintais česnakais, užpilkite grietinėle, pagardinta muškato riešutu, pabarstykite sūriu ir kepkite 10 min. Prieš patiekdami galite pabarstyti petražolėmis.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 18:28

labai gera tema uzvedei Paveikslėlis turiu visa knygute, kurioje vien apkepai
Paskutinį kartą redagavo Hazel 01 Geg 2007, 18:29, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:29

Briuselio kopustų apkepas

800 g briuselio kopūstų
2 l vandens
340 g virto lieso kumpio
1/2 stiklinės karšto mėsos sultinio
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės pieno
druskos
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
baltųjų pipirų
malto muskato riešuto


Briuselio kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdyta verdantį vandienį suberiami kopūstai, uždengiami ir verdami 10 - 15 min. ant mažos ugnies. Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais. Kopūstai sudedami į kepimo formą. Ant jų išdeliojama pusė paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu. Orkaitė įkaitinama. Kiaušyniai išplakami su pienų, druska, pipirais, muskato riešutu. Kopūstai su kumpiu užpilami šio plakiniu. Likę kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu. Viskas uždengiama folija ir kepama orkaitėje 15 min. Po to folija nuimama ir apkepas kepamas dar 10 min.
Valgoma su duona ar bulvėmis.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:30

Graikiškas baklažanų apkepas

2 svogūnai,
500 g baklažanų,
5 pomidorai,
2 česnako skiltelės,
šaukštas sviesto,
400 g faršo,
stiklinė sauso balto vyno,
petražolių,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
50 g sviesto,
4 šaukštai miltų,
3/4 l šilto pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos, baltųjų pipirų,
džiovintų čiobrelių,
rozmarino.

Svogūnai nulupami ir susmulkinami. 4 pomidorai apiplikomi, nulupami ir supjaustomi gabaliukais, o penktasis - griežinėliais. Česnakai nulupami ir susmulkinami. Baklažanai nuplaunami ir supjaustomi griežinėliais. Ištirpintame svieste apkepinami svogūnai, sudedama mėsa ir apkepinama. Supilamas vynas, sudedami pomidorų gabaliukai (griežinėliai nededami), petražolės, česnakai, suberiamia druska, pipirai, trinti čiobreliai ir rozmarinas. Uždengiama ir verdama 40 min. Baklažanų griežinėliai apkepinami aliejuje. Iš sviesto, miltų ir pirno paruošiama padažas, pasūdoma, įdedama prieskonių ir verdama 10 min. Baklažanai ir paruošta mėsa susluoksniuojama kepimo formoje ir užpilama baltuoju padažu, viršus apdedamas baklažanų ir pomidorų griežinėliais, užpilama padažu ir apibarstoma tarkuotu sūriu. Kepama 200C orkaitėje apie 30min.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:32

Hazel rašė:labai gera tema uzvedei Paveikslėlis turiu visa knygute, kurioje vien apkepai
Tai tada mes cia visus receptus :wink:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:33

Itališkas jautienos - daržovių apkepas

1 kg jautienos
3 paprikos
3 - 4 pomidorai
2 morkos
2 svogūnai
300 g fermentinio sūrio
250 g majonezo
prieskonių
druskos
pipirų
kmynų
petražolių
10 alyvogių (nebūtinai)


Mėsą supjaustyti vidutinio didžio gabalėliais ir pamušti. Kiekvieną gabaliuką pasūdyti, papipirinti, pabarstyti prieskoniais ir ir apkepinti aliejuje. Apkepintą mėsą sudėti į keptuvę aukštais kraštais, visi gabalėliai turi siekti dugną. Morkas sutarkuoti burokyne tarka ir sudėti jas ant jautienos gabalėlių, pabarstyti smulkintų petražolių, kmynų. Ant viršaus uždėti ir tuolygiai ištepti majonezą. Dedame žiedeliais supjaustytą papriką, paskui dedame plonais griežinėliais supjaustytą svogūnų sluoksnį, ant viršaus - griežineliais supjaustytų pomidorų sluoksnį, vėl svogūnus, papriką ir vėl svogūnus. Kiekvieną sluoksnį, išskirus svogūnų, pabarstuome tarkuotu sūriu. Svogūnų sluoksnius užtepame majonezu. Sūdyti kiekviena sluoksnį, bet po truputi. Alyvuoges perpjauname pusiau ir sudėdame ant apkepo viršaus. Apkepą dedame į karštą orkaitę ir kepame apie 20 min.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:35

Žiedinių kopūstų apkepas

300 g žiedinių kopūstų
druskos
100 g kukurūzų kruopų
muskato riešuto
125 ml pieno
50 ml grietinėlės
riebalų formai ištepti
2 - 3 pomidorai
60 g fermentinio sūrio


Žiedinį kopūstą išskirstyti į žiedynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 min. Nukėlti nuo ugnies, palikti 10 min. brinkti. Įpilti grietinėlę, išmaišyti. Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti kukurūzų košę, paviršių išlyginti. Sudėti žiedinius kopūstus, ant jų - pomidorų žiedelius ir labai plonais griežinėliais sipjaustyta sūrį. Kepti 20 min. iki 180º C orkaitėje.

P.S. Sitas turetu man labai patikti, nes visi produktai patinka :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:37

Svogūnų apkepas su alumi

1 kg svogūnų,
60 g sviesto,
2 kg bulvių,
0,5 l alaus,
100 g sūrio,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto.

Svogūnus smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įdėti 30 g sviesto ir sudėti svogūnus. Troškinti, kol svogūnai pasidarys permatomi. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais. Į karščiui atsparų indą sluoksniuojant sudėti bulves ir svogūnus. Pirmas ir viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Alų sumaišyti su grietinėle, idėti druskos, pipirų, muskato riešuto, sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišyti. Šia masę užpilti ant bulvių su svogūnais. Likusį sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti ant viršaus. Kepti 220ºC temperatūroje apie 2 val. Kai apkepas pradės rusvėti, ugnį sumažinti.
Patiekiama su šviežiomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 18:38

ELZASO APKEPAS
150g kumpio,
200g sutarkuoto fermentinio sūrio,
stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
muskato riešutas,
taukų formai ištepti,
pipirų,
druskos

Mažą tortinę ištepti taukais. Kiaušinius išplakti iki putų, beriant smulkiais supjaustytą kumpį ir palaipsniui pilant kątik užvirintą pieną. Suberti sutarkuotą sūrį. Masę pagardinti pipirais, druska, maltu muskato riešutu ir supilti į tortinę. Apkepti 25min karštoje orkaitėje. Nežinau koks skonis, bet paveiksliukas labai žadina apetitą Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Hazel 01 Geg 2007, 18:39, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:38

Žieminis apkepas

300 g kvietinės duonos,
250 ml pieno,
75 g margarino,
100 g cukraus,
100 g obuolių,
6 kiaušiniai,
150 g figų arba datulių,
10 graikinių riešutų,
vanilinio cukraus,
druskos.

Duonos riekeles užpilti pienu. Margariną, cukrų ir druską ištrinti, palaipsniui sudedant trynius. Išmaišyti, sudėti smulkintas datules arba figas, obuolius, kapotus riešutus, baltymus. Masę išdėti į riebalais išteptą formą ir kepti orkaitėje ant silpnos ugnies apie 50 min.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:39

Bulvių, svogūnų ir sūrio apkepas

Nevirtų bulvių,
svogūnas,
tarkuoto fermentinio sūrio,
riebalų formai patepti,
250 ml pieno,
125 ml grietinėlės,
3 šaukštai sviesto,
maltų pipirų,
muskato riešuto,
druskos.

Bulves nulupti, plonai supjaustyti. Svogūnus apkepti. Formą išteptiriebalais. Dėti pusę bulvių su svogūnais. Pabarstyti prieskoniais ir uždėti tarkuotą sūrį. Vėl dėti sluoksnį bulvių su svogūnais, juos apibarstyti prieskoniais. Uždėti sviesto. Pieną suplakti su grietinėle ir užpilti. Kepti apie valandą.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 18:40

zuikaite rašė:
Hazel rašė:labai gera tema uzvedei Paveikslėlis turiu visa knygute, kurioje vien apkepai
Tai tada mes cia visus receptus :wink:
visų tikrai nenurašysiu Paveikslėlis be pirštų likčiau, jei visus rašyčiau.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:42

Duonos apkepas su vyšniomis ir manų kruopomis

200 g baltos tarkuotos duonos,
500 g vyšnių,
200 g manų kruopų,
1 l pieno,
100 g cukraus,
120 g margarino,
3 kiaušiniai,
20 g migdolų arba kitokių riešutų,
druskos.

Į verdantį pieną sudėti kapotus riešutus, margariną, kruopas, cukrų, druską ir virinti. Šiek tiek atvėsinti, įmušti kiaušinius, suberti tarkuotą duoną. Vyšnias be kauliukų išmaišyti su šia mase ir sudėti į riebalais išteptą formą. Kepti orkaitėje.

P.S. Sis butu labai saunu vietoj deserto

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:46

Ispaniškas apkepas

4 porcijoms reikės:

4 pomidorų,
2 svogūnų,
4 bulvių,
4 kiaušinių,
4 šaukštų pieno,
2 šaukštų susmulkintų petražolių,
druskos,
2 šaukštų aliejaus,
prieskoninių žalumynų,
kaparių.


Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Virkite 3 min. pasūdytame vandenyje ir nukoškite. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite tokia tvarka: bulves, svogūnus, o galiausiai- pomidorus. Pasūdykite pagal skonį, pagardinkite prieskoniniais žalumynais ir troškinkite ant mažos ugnies 5 min., visą laiką maišydama. Kiaušinius suplakite su pienu. Kiaušinių masę užpilkite ant daržovių ir kepkite ant mažos ugnies, kol masė sukris. Apkepą patiekite pabarstytą petražolėmis ir kapariais.

P.S. Nors ir ispaniskas, bet tokio dar neteko ragauti :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 18:47

zuikaite rašė:Duonos apkepas su vyšniomis ir manų kruopomis
labai skanu Paveikslėlis jau seniai jį bevalgiau, reikės kada pasigaminti.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:47

Pupelių apkepas

500 g baltų pupelių,
3 svogūnai,
2 skiltelės česnako,
2 morkos,
250 g virtos arba baltos dešros,
250 g kiaulienos (galima ir 500 g),
2 šaukštai aliejaus,
petražolės šaknis,
lauro lapelis,
pomidorų tyrės ar kečupo pagal skonį,
3 šaukštai džiūvėsėlių.


Pupeles nakčiai užpilame vandeniu, kitą dieną tame pačiame vandenyje išverdame su petražolės šaknumi ir lauro lapeliu,
nuvarviname.Nuskutame ir ritinėliais supjaustome morką, susmulkiname česnaką ir svogūną.Dešrą supjaustome ritinėliais, mėsą 3 cm kubiukais.Puode pakaitiname aliejų, sudedame mėsą ir dešrą, apkepiname 3 min., įdedame svogūnų ir česnako, labai trumpai pakepiname.Sudedame morkas, įpilame pomidorų tyrės.Troškiname apie valandą.Į kaitrai atsparų indą dedame sluoksniais mėsą ir pupeles, paskutinis sluoksnis - pupelių.Pabarstome džiūvėsėliais, įstatome į orkaitę ir baigiame kepti 220ºC temperatūroje.
Tai vertingas patiekalas pietums ir vakarienei.Prieš patiekdami pabarstome pjaustytais petražolių lapeliais.Prie šito apkepo patiekiame sezoninės mišrainės, pvz., burokėlių.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:49

Hazel rašė:
zuikaite rašė:
Hazel rašė:labai gera tema uzvedei Paveikslėlis turiu visa knygute, kurioje vien apkepai
Tai tada mes cia visus receptus :wink:
visų tikrai nenurašysiu Paveikslėlis be pirštų likčiau, jei visus rašyčiau.
Tai surasyk tik tuos, kurie tau arciau prie dusios :wink: Tiek jau to :lol: 8)

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:50

Hazel rašė:
zuikaite rašė:Duonos apkepas su vyšniomis ir manų kruopomis
labai skanu Paveikslėlis jau seniai jį bevalgiau, reikės kada pasigaminti.
O man dar neteko tokio valgyti, bet skanus turetu buti

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 18:51

zuikaite rašė:
Hazel rašė:
zuikaite rašė: Tai tada mes cia visus receptus :wink:
visų tikrai nenurašysiu Paveikslėlis be pirštų likčiau, jei visus rašyčiau.
Tai surasyk tik tuos, kurie tau arciau prie dusios :wink: Tiek jau to :lol: 8)
man asmeniškai arčiau dūšios nesuderinami deriniai: pvz skrylių ir kopūstų apkepas, makaronų, viščiuko ir vaisių... Paveikslėlis bet tikriausiai jų nerašysiu, nes kažina ar kas susidomės :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 18:52

zuikaite rašė:
Hazel rašė:
zuikaite rašė:Duonos apkepas su vyšniomis ir manų kruopomis
labai skanu Paveikslėlis jau seniai jį bevalgiau, reikės kada pasigaminti.
O man dar neteko tokio valgyti, bet skanus turetu buti
tikrai labai skanus Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:56

Rasyk rasyk!!! Daznai buna, is pirmo zvilgsnio nesuderinami dalykai, o paskui... skonis neispasakytas.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:56

Paukštienos apkepas su bulvėmis


750 g virtų bulvių,
300 g virtos paukštienos,
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės pieno,
2 šaukštai miltų,
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių,
50 g sviesto,
truputis druskos.

Kubeliais supjaustyti svogūnai pakepinami šaukšte sviesto ir sumaišomi su juostelėmis supjaustyta mėsa. Bulvės supjaustomos griežinėliais ir paruoštame inde sluoksniuojamos su mėsa. Kiaušiniai išplakami su pienu ir miltais, pasūdoma. Mišiniu užpilamas apkepas. Ant viršaus uždedama sviesto gabalėlių I užbarstoma džiūvėsėlių. Kepama orkaitėje 30 min.
Valgoma su lapinėmis salotomis.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 18:59

Bulvių apkepas su kumpiu

10 vidutinių bulvių,
200 g virto kumpio,
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
2 stiklinės pomidorų padažo.

Išvirti su lupenomis bulves. Nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Kumpį smulkiai supjaustyti.Kepimo indą patepti sviestu. Dėti eilę bulvių ir eilę kumpio. Viršuje turi būti bulvės. Užpilti pomidorų ar kitokiu padažu, pabarstyti tarkuotu sūriu, uždėti mažų sviesto gabalėlių. Kepti karštoje orkaitėje apie 1 val.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 19:00

Ryžių apkepas su braškėmis

3 stiklinės ryžių,
200 g varškės,
20-30 braškių,
5 šaukštai cukraus,
4 kiaušiniai,
truputis cinamono.

Padažui :

1 stiklinė braškių sirupo,
1/2 stiklinės vandens,
1 šaukštas krakmolo.

Varškę pertriname per sietelį. Supilame išplaktus kiaušinius, sudedame pasaldintame vandenyje išvirtus ryžius, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišome.
Į sviestu pateptą kepimo formą sudedame 1/2 apkepo masės. Ant jo išdėliojame per pusę perpjautas braškes ir sudedame likusią apkepo masės dalį. Viršų puošiame braškėmis.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje.
Iš padažui skirtų produktų paruošiame padažą. Jį užpilame ant apkepo prieš patiekdami.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 19:02

Paprastas apkepas

1,5 kg bulvių,
stiklinę kefyro,
50 g sviesto,
truputį druskos,
sodos.

Bulves nuskutame ir sutarkuojame.Nupilame sultis, įdedame druskos, sodos. Viską užpilame kefyru. Į taukais išteptą formą dedame gautą masę, sluoksniuotą sviestu .Kepame orkaitėje 40 min. Prieš valgant užpilame grietinės.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 19:05

Prancūziškas apkepas

4 porcijoms reikės:

riekelės sudžiuvusios duonos,
6 šaukštų aliejaus,
2 skiltelių česnako,
2 svogūnų,
cukinijos,
baklažano,
šaukšto džiovintų raudonėlių
4 pomidorų,
po vieną raudonos, geltonos ir žalios paprikos,
baziliko,
druskos,
pipirų,
2 šaukštų tarkuoto parmezano.

* Duona sutarkuokite.
* Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite su aliejumi, sudėkite raudonėlius, sutarkuotą duoną ir dar pakepinkite.
* Paprikas perpjaukite perpus, išvalykite sėklytes ir supjaustykite plačiomis juostelėmis.
* Cukiniją ir baklažaną supjaustykite griežinėliais, pomidorus- skiltelėmis.
* Formą patepkite riebalais ir sudėkite į ją daržoves taip, kad paprika atsidurtų viršuje (dėkite ją žievele į viršų ).
* Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska, pipirais apkepintais duonos džiūvėsėliais ( 1/3 džiūvėsėlių palikite ) ir parmezanu.
* Apkepą uždenkite folija ir kepkite 45 min. maždaug 200ºC temperatūros orkaitėje.
* Likus 10 min. iki kepimo pabaigos nuimkite foliją, pabarstykite patiekalą likusiu sūriu ir džiūvėsėliais.
* Patiekdami papuoškite baziliko lapeliais.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 19:07

BULVIŲ - CUKINIJŲ APKEPAS

600 g bulvių
200 g cukinijos
200 g virtos dešros
200 g grietinėlės
75 g lydyto sūrio
druskos
pipirų
muškato riešuto

Bulves nuskusti. Nuvalyti cukinijas, supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti ratukais dešrą, viską sudėti sluoksniais į riebalais išteptą formą. Išplakti grietinėlę. Į grietinėlę sudėti tarkuotą lydytą sūrį, druską, pipirus, muškato riešuto. Viską užpilti ant viršaus. Kepti orkaitėje 40-45 min. 200ºC temperatūroje.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 19:09

zuikaite rašė:Rasyk rasyk!!! Daznai buna, is pirmo zvilgsnio nesuderinami dalykai, o paskui... skonis neispasakytas.
man labai patinka tokie derinukai Paveikslėlis na, nurašysiu skrylių ir kopūstų apkepą, galbūt kas susidomės ir neveltui rašysiu Paveikslėlis

Skelbti atsakymą