Mane visada prie jos traukia. ir aplamai prie visu pieno produktų bei miltinių patiekalų.tutsi rašė:ko cia tave taip ant tos varskes traukia paskutiniu laiku
APKEPAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldžiųjų paprikų pyragas
250 g miltų, 5 kiaušiniai,
130 g sviesto, 1 svogūnas,
1 raudona ,1 geltona ,1 žalia paprika,
tarkuotas muskatas, prieskoniai,
125 ml pieno.
Miltus išpilti ant lentos, viduryje padaryti duobutę, įmušti vieną kiaušinį ir įberti truputį druskos. 100 g sviesto supjaustyti mažais kvadratėliais ir apdėti aplink miltus. Pradėti minkyti iš kraštų, kol tešla taps vientisa. Padėti šaltai 15 min.
Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Likusį sviestą ištirpinti keptuvėje ir suberti svogūnus bei šiaudeliais supjaustytą papriką. daržoves pabarstyti prieskoniais, muskato riešutu ir patroškinti 5-10 min.
Tešlą plonai iškočioti. Išardomą formą ištepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais. Tešlą iškloti taip, kad gautųsi krepšelio forma. Keliose vietose subadyti šakute. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C temperatūros iki 10 min.
Išėmus ant viršaus sudėti patroškintas daržoves. Likusius kiaušinius išplakti su pienu, pasūdyti ir supilti ant daržovių. Kepti 20 min.
250 g miltų, 5 kiaušiniai,
130 g sviesto, 1 svogūnas,
1 raudona ,1 geltona ,1 žalia paprika,
tarkuotas muskatas, prieskoniai,
125 ml pieno.
Miltus išpilti ant lentos, viduryje padaryti duobutę, įmušti vieną kiaušinį ir įberti truputį druskos. 100 g sviesto supjaustyti mažais kvadratėliais ir apdėti aplink miltus. Pradėti minkyti iš kraštų, kol tešla taps vientisa. Padėti šaltai 15 min.
Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Likusį sviestą ištirpinti keptuvėje ir suberti svogūnus bei šiaudeliais supjaustytą papriką. daržoves pabarstyti prieskoniais, muskato riešutu ir patroškinti 5-10 min.
Tešlą plonai iškočioti. Išardomą formą ištepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais. Tešlą iškloti taip, kad gautųsi krepšelio forma. Keliose vietose subadyti šakute. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 C temperatūros iki 10 min.
Išėmus ant viršaus sudėti patroškintas daržoves. Likusius kiaušinius išplakti su pienu, pasūdyti ir supilti ant daržovių. Kepti 20 min.
Va, radau RIMI parduotuvėje lankstinuką, kuriame yra labai įvairių receptų. Išbandžiau vieną, kuris man atrodė tinkamiausias:
POMIDORŲ APKEPAS
8 pomidorai, 200 gr fermentinio sūrio, šaiukštas aliejaus, 1 kiaušinis, druskos, pipirų, žalumynų.
Karščiui atsparų indą ištepti riebalais (aliejumi), supjaustyti griežiniais pomidorus, išdėlioti inde ir pabarstyti druska, pipirais, žalumynais. Sutaruoti sūrį ir sumaišius su plaktu kiaušiniu užpilti ant pomidorų. Kepti 180 laipsn. temetarūroje orkaitėje, kol išsilydys sūris ir suminkštės pomidorai. Aš naudojau du kiaušinius, nes vieno kažkaip man pasirodė mažoka. Skanaus
POMIDORŲ APKEPAS
8 pomidorai, 200 gr fermentinio sūrio, šaiukštas aliejaus, 1 kiaušinis, druskos, pipirų, žalumynų.
Karščiui atsparų indą ištepti riebalais (aliejumi), supjaustyti griežiniais pomidorus, išdėlioti inde ir pabarstyti druska, pipirais, žalumynais. Sutaruoti sūrį ir sumaišius su plaktu kiaušiniu užpilti ant pomidorų. Kepti 180 laipsn. temetarūroje orkaitėje, kol išsilydys sūris ir suminkštės pomidorai. Aš naudojau du kiaušinius, nes vieno kažkaip man pasirodė mažoka. Skanaus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Apkepas "Vilko bokštas"
300 g maltos jautienos ,
2-3 cukinijos,1 baklažanas,3 bulvės,
3 pomidorai,1 svogūnas,1 skiltelė česnako,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštai smulkintų žalumynų ,
100 g aštraus fermentinio sūrio ,
30 g sviesto,prieskonių sriubai,
aliejaus,raudonėlio.
Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus.
Mėsą išimti, atvėsinti.
Supjaustyti cukinijas, baklažaną ir pomidorus 1 cm riekelėmis, o bulves šiek tiek ploniau. Ant skardos dugno pirmiausia dėti baklažanus taip, kad viena riekelė šiek tiek uždengtų kitą. Pabarstyti druska, raudonėliu, tarkuotu sūriu. Taip pat sudėti bulves, ant jų - mėsą, tada cukinijas. Vėl pabarstyti druska, prieskoniais, sūriu. Ant viršaus sudėti pomidorų riekeles, pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais. Ant kiek-vienos pomidorų riekelės uždėti gabalėlį sviesto.Kepti uždengus folija orkaitėje maždaug 1,5 val. Likus 5 min. - nudengti.
Patiekalas skaniausias po pusvalandžio.
300 g maltos jautienos ,
2-3 cukinijos,1 baklažanas,3 bulvės,
3 pomidorai,1 svogūnas,1 skiltelė česnako,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštai smulkintų žalumynų ,
100 g aštraus fermentinio sūrio ,
30 g sviesto,prieskonių sriubai,
aliejaus,raudonėlio.
Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus.
Mėsą išimti, atvėsinti.
Supjaustyti cukinijas, baklažaną ir pomidorus 1 cm riekelėmis, o bulves šiek tiek ploniau. Ant skardos dugno pirmiausia dėti baklažanus taip, kad viena riekelė šiek tiek uždengtų kitą. Pabarstyti druska, raudonėliu, tarkuotu sūriu. Taip pat sudėti bulves, ant jų - mėsą, tada cukinijas. Vėl pabarstyti druska, prieskoniais, sūriu. Ant viršaus sudėti pomidorų riekeles, pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais. Ant kiek-vienos pomidorų riekelės uždėti gabalėlį sviesto.Kepti uždengus folija orkaitėje maždaug 1,5 val. Likus 5 min. - nudengti.
Patiekalas skaniausias po pusvalandžio.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių apkepas
500 g miltų, 50 g mielių,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis druskos.
Įdaras:
1 kg žiedinis kopūstas,500 g morkų,
8 kietai išvirti kiaušiniai,
kečupo, aliejaus.
Padažas:
200 g grietinėlės.
300 g sutarkuoto fermentinio sūrio.
kajeno pipirų .
Iš cukraus, šaukšto miltų, mielių ir apyšilčio pieno paruošti raugą. Palikti jį šiltoje vietoje. Kai raugas padvigubės, išmaišyti su kitais komponentais, įpilant 0,5 stiklinės vandens. Kruopščiai išminkyti tešlą ir sudėti ją į taukais išteptą kepimo skardą.Palikti tešlą, kad pakiltų, o po to ištepti ją aliejumi, išmaišytu su kečupu.
Žiedinį kopūstą padalyti į labai mažas dalelytes, išvirti (kad būtų apykietis), nusunkti.Atskirai išvirti ritinėliais supjaustytą morką, nugarinti.Kiaušinius supjaustyti į 8 dalis arba sukapoti.Įdaro komponentus tolygiai sudėti ant pakilusios tešlos.Grietinėlę ir fermentinį sūrį išmaišyti puode, pagardinti pagal skonį ir šildyti, kol bus vientisa masė. Daržoves užpilti padažu (arba pabarstyti sezamo grūdeliais) ir įdėti formą į orkaitę.Kai patiekalo viršus lengvai apskrus, išimti jį ir padalyti porcijomis.Šis apkepas yra labai skanus su šviežių pomidorų, paprikos ir svogūnų salotomis.
500 g miltų, 50 g mielių,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis druskos.
Įdaras:
1 kg žiedinis kopūstas,500 g morkų,
8 kietai išvirti kiaušiniai,
kečupo, aliejaus.
Padažas:
200 g grietinėlės.
300 g sutarkuoto fermentinio sūrio.
kajeno pipirų .
Iš cukraus, šaukšto miltų, mielių ir apyšilčio pieno paruošti raugą. Palikti jį šiltoje vietoje. Kai raugas padvigubės, išmaišyti su kitais komponentais, įpilant 0,5 stiklinės vandens. Kruopščiai išminkyti tešlą ir sudėti ją į taukais išteptą kepimo skardą.Palikti tešlą, kad pakiltų, o po to ištepti ją aliejumi, išmaišytu su kečupu.
Žiedinį kopūstą padalyti į labai mažas dalelytes, išvirti (kad būtų apykietis), nusunkti.Atskirai išvirti ritinėliais supjaustytą morką, nugarinti.Kiaušinius supjaustyti į 8 dalis arba sukapoti.Įdaro komponentus tolygiai sudėti ant pakilusios tešlos.Grietinėlę ir fermentinį sūrį išmaišyti puode, pagardinti pagal skonį ir šildyti, kol bus vientisa masė. Daržoves užpilti padažu (arba pabarstyti sezamo grūdeliais) ir įdėti formą į orkaitę.Kai patiekalo viršus lengvai apskrus, išimti jį ir padalyti porcijomis.Šis apkepas yra labai skanus su šviežių pomidorų, paprikos ir svogūnų salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Estiškas apkepas
700 g kiaulienos (be kaulų),
700 g raugintų kopūstų,
100 g miežinių kruopų,
2 svogūnai,1 šaukštelis cukraus,
pipirų,druskos.
Kruopas pavirinti nedideliame vandens kiekyje su druska.Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti, išmaišyti su kopūstais, suberti cukrų.Mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais.Atspariame karščiui inde sudėti sluoksniais pakaitomis kopūstus ir mėsą, paskaninti pipirais ir druska, po to sudėti sluoksnį kruopų, įpilti šiek tiek vandens.Patiekalą kepinti 1 val. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.
700 g kiaulienos (be kaulų),
700 g raugintų kopūstų,
100 g miežinių kruopų,
2 svogūnai,1 šaukštelis cukraus,
pipirų,druskos.
Kruopas pavirinti nedideliame vandens kiekyje su druska.Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti, išmaišyti su kopūstais, suberti cukrų.Mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais.Atspariame karščiui inde sudėti sluoksniais pakaitomis kopūstus ir mėsą, paskaninti pipirais ir druska, po to sudėti sluoksnį kruopų, įpilti šiek tiek vandens.Patiekalą kepinti 1 val. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.
čia tai mano skoniuiRamunė rašė:Estiškas apkepas
700 g kiaulienos (be kaulų),
700 g raugintų kopūstų,
100 g miežinių kruopų,
2 svogūnai,1 šaukštelis cukraus,
pipirų,druskos.
Kruopas pavirinti nedideliame vandens kiekyje su druska.Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti, išmaišyti su kopūstais, suberti cukrų.Mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais.Atspariame karščiui inde sudėti sluoksniais pakaitomis kopūstus ir mėsą, paskaninti pipirais ir druska, po to sudėti sluoksnį kruopų, įpilti šiek tiek vandens.Patiekalą kepinti 1 val. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.
Manų kruopų ir vaisių apkepas
1 v š manų kruopų
1/4 stiklinės pieno
70 g džiovintų vaisių (persikų ar abrikosų)
1 a š sviesto
1-2 kiaušiniai
1/2 v š cukraus
druska
Į verdantį vandenį, srovele beriame manų kruopas, druską, cukrų ir, maišydami, verdame. Įmaišome sviestą ir ataušiname. Įplakame kiaušinį. Į sviestu išteptą indą dedame pusę kruopų košės, sluoksnį vaisių ir vėl manų kruopas. Apie 20 min. kepame 190 °С orkaitėje.
1 v š manų kruopų
1/4 stiklinės pieno
70 g džiovintų vaisių (persikų ar abrikosų)
1 a š sviesto
1-2 kiaušiniai
1/2 v š cukraus
druska
Į verdantį vandenį, srovele beriame manų kruopas, druską, cukrų ir, maišydami, verdame. Įmaišome sviestą ir ataušiname. Įplakame kiaušinį. Į sviestu išteptą indą dedame pusę kruopų košės, sluoksnį vaisių ir vėl manų kruopas. Apie 20 min. kepame 190 °С orkaitėje.