APKEPAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 13 Geg 2007, 15:50

Hazel rašė:ELZASO APKEPAS
150g kumpio,
200g sutarkuoto fermentinio sūrio,
stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
muskato riešutas,
taukų formai ištepti,
pipirų,
druskos

Mažą tortinę ištepti taukais. Kiaušinius išplakti iki putų, beriant smulkiais supjaustytą kumpį ir palaipsniui pilant kątik užvirintą pieną. Suberti sutarkuotą sūrį. Masę pagardinti pipirais, druska, maltu muskato riešutu ir supilti į tortinę. Apkepti 25min karštoje orkaitėje. Nežinau koks skonis, bet paveiksliukas labai žadina apetitą Paveikslėlis
Šiandien dariau šitą apkepą - skonis siaubingas 078
o paveiksliuke taip gražiai atrodė :evil:
Nepatariu šito apkepo kepti :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 10:38

gerai,kad perspejei :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 15 Geg 2007, 17:25

tutsi rašė:gerai,kad perspejei :roll:
patirtis nekokia buvo :evil: ir tikek zmogus paveiksleliais! :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 17:46

tai va,as visada sakau,kad jei grazu,tai dar nereiskia,kad skanu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2007, 09:22

Saldus duonos apkepas

1 batono
pusės stiklinės brendyje išmirkytų razinų
600ml pieno
2 kiaušinių
2 trynių
40g arba 2 valgomųjų šaukštų cukraus
sviesto kepimo indui patepti

Ištepkite indą kuriame kepsite apkepą gabalėliu sviesto. Plonai supjaustykite batoną ir sluoksniais dėkite į indą, tarp riekelių pabarstydami razinų.
Sumaišykite kiaušinius, cukrų bei pieną ir užpilkite ant batono riekelių. Atsargiai paspauskite riekeles, kad skystis jas apsemtų. Palikite pastovėti 20-30 minučių, kad batonas gerai prisigertų skysčio.
Įkaitinkite orkaitę iki 165°C. Įdėkite apkepo indą į didesnę skardą ir įpilkite vandens, kad apsemtų apkepo indą iki pusės – bus mažesnė tikimybė, kad apkepas perkeps. Kepkite apkepą orkaitėje maždaug 45 minutes, kol krestelėjus apkepas virpės kaip želė. Išimkite ir atvėsinkite, patiekite šaltą. Skanaus!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2007, 09:41

Morkų apkepas

750 g morkų,
2 šaukštai sviesto,
stiklinė sultinio,
svogūno ir jo laiškų,
po 2 šaukštus migdolų, tarkuoto sūrio, kario prieskonių, razinų ir saulėgrąžų,
0,5 stiklinės pieno,
druskos, pipirų.


Morkas nuskusti, supjaustyti griežinėliais, ir pavirti 3 min. pasūdytame vandenyje. Nusunkti ir suberti į kepimo indą. Svogūną supjaustome smulkiai ir pakepiname su sviestu. Į sultinį sudedame karį, pieną, papipiriname, pasūdome, užverdame ir užpilame ant motkų. Užberiame visus likusius produktus, pabaigoje - fermentinį sūrį. Kepame apie 15 min.
Prikabinti failai
HPIM0337.jpg
HPIM0337.jpg (21.46 KiB) Peržiūrėta 5590 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2007, 13:03

Morkų ir varškės apkepas

500 g riebios varškės,
3 didelės morkos,
6 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštai manų kruopų,
1 šaukštas cinamono,
sviesto ir manų kepimo formai paruošti.

Morkas nuskusti, sutarkuoti burokine tarka ir kartu su cukrumi ir cinamonu pakepinti nedideliame aliejaus kiekyje, atvėsinti ir sumaišyti su varške. Įmaišyti išplaktus kiaušinius ir manų kruopas. Sudėti į skardą ir kepti apie pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje.
Labai tinka plakta grietinėlė su braškėmis.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Geg 2007, 19:40

Nieko nepazadu, bet galvoju, kad viena is siu 2 receptu isbandysiu(jau nusirasiau juos) :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Geg 2007, 19:57

Hazel rašė:Nieko nepazadu, bet galvoju, kad viena is siu 2 receptu isbandysiu(jau nusirasiau juos) :wink:
Parašyk atsiliepimusPaveikslėlis
Aš esu dariusi tik su varške. Labai patikoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Geg 2007, 21:29

paskaiciau sita receptuka ir prisiminiau,kad morku uzmirsau parsivesti :cry:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Geg 2007, 08:30

Šeštadienio vakarui kepiau labai paprastą, bet skanų (bent jau mums :!: ) apkepuką. Išviriau nemažai ryžių. Dubeny gerai ištryniau apie 300 gr. varškės, 3 kiaušinius, įtarkavau citrinos žievelės. Nuploviau porą saujų razinų. Viską gerai išmaišiau (jei labai tiršta, galima įpilti pieno), savo špižinę keptuvę ištepiau aliejum, pabarsčiau džiuvėsiais, sukračiau visą masę, išlyginau, ant viršaus užmečiau kelis nedidelis gabaliukus sviesto ir į orkaitę. Prie 230 temp. kepiau iš pradžių, po to sumažinau iki 180-200 ir kepiau apie 40 min., kol gražiai apkepa. Pabandykit, labai greita ir skanu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2007, 10:21

ryzius sumaisyti su varske :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Geg 2007, 10:49

tutsi rašė:ryzius sumaisyti su varske :roll:
Aplamai tai varske galima su viskuo maisyti :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2007, 10:51

AS TIK PASITIKSLINAU :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Geg 2007, 11:00

Taip, taip ryžius su varške. Tu pabandyk...Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2007, 11:32

silsta rašė:Taip, taip ryžius su varške. Tu pabandyk...Paveikslėlis
o kiek tas nemazai ryziu,nu apytiksliai :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Geg 2007, 14:21

Negaliu tiksliai pasakyti, bet išvirta buvo du maišiukai ryžių po 125 gr. Porą saujų buvau panaudojusi mišrainei, o kas liko - apkepui. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Geg 2007, 15:11

tutsi rašė:AS TIK PASITIKSLINAU :roll:
O aš šiaip parašiau, nepriekabiauju, bet kišu nosį visur :lol:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 21 Geg 2007, 15:15

silsta rašė:Šeštadienio vakarui kepiau labai paprastą, bet skanų (bent jau mums :!: ) apkepuką. Išviriau nemažai ryžių. Dubeny gerai ištryniau apie 300 gr. varškės, 3 kiaušinius, įtarkavau citrinos žievelės. Nuploviau porą saujų razinų. Viską gerai išmaišiau (jei labai tiršta, galima įpilti pieno), savo špižinę keptuvę ištepiau aliejum, pabarsčiau džiuvėsiais, sukračiau visą masę, išlyginau, ant viršaus užmečiau kelis nedidelis gabaliukus sviesto ir į orkaitę. Prie 230 temp. kepiau iš pradžių, po to sumažinau iki 180-200 ir kepiau apie 40 min., kol gražiai apkepa. Pabandykit, labai greita ir skanu Paveikslėlis
Labai panasu apkepuka ir as dariau si savaitgali, tik as dar idejau ivairiu dziovintu vaisiu, ne tik razinu. Na ir nedejau citrinos zieveles, nors, manau, su ja butu skniau. Liko apkepo, tai ismeciau, o siandien taip gailejausi, kad ismeciau, buciau spurgas labai skanias padariusi :cry:

Kada bus laiko, i desiu recepteli i kas kaip gaminama su nuotraukom :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Geg 2007, 16:38

lauksim :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 29 Geg 2007, 12:14

Turiu tokį receptuką, Labai panašus į Zuikaitės parašytą, bet verta pabandyti...

KOPŪSTŲ (KALAFIORŲ) APKEPAS:
1 kg kopūstų arba kalafiorų, 300 g bet kokio faršo, 1 didelė svogūno galvutė, 2 v. š. margarino ar sviesto, 2 kiaušiniai, 300 ml neriebios grietinėlės, druskos, pipirų, 200 g tarkuoto fermentinio sūrio. Kopūstus susmulkinti žiedynais ir 5 minutes pavirti pasūdytame vandenyje. Jei naudosite baltagūžį kopūstą, jį reikia susmulkinti, sumaišyti su druska ir leisti pastovėti, kol išsiskirs sultys. Po to nuspausti. Faršą apkepinti su susmulkintu svogūnu, berti druskos, pipirų.
Kepimo formą patepti sviestu ir sudėti faršą, sumaišytą su kopūstais. Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti ant faršo.
Kepti 20 min. 200C orkaitėje. Išimti iš orkaitės, užbarstyti sūrį ir dar kepti 10 min. P. S. Naudojau pusę kopūstų ir pusę kalafiorų. Juos kartu apviriau pasūdytame vandenyje. Sūrį užbėriau iškart. Formos sviestu netepiau. Faršo turėjau 600 g, tai visą ir sudėjau... :)
:cook3:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 02 Bir 2007, 18:57

silsta rašė:Šeštadienio vakarui kepiau labai paprastą, bet skanų (bent jau mums :!: ) apkepuką. Išviriau nemažai ryžių. Dubeny gerai ištryniau apie 300 gr. varškės, 3 kiaušinius, įtarkavau citrinos žievelės. Nuploviau porą saujų razinų. Viską gerai išmaišiau (jei labai tiršta, galima įpilti pieno), savo špižinę keptuvę ištepiau aliejum, pabarsčiau džiuvėsiais, sukračiau visą masę, išlyginau, ant viršaus užmečiau kelis nedidelis gabaliukus sviesto ir į orkaitę. Prie 230 temp. kepiau iš pradžių, po to sumažinau iki 180-200 ir kepiau apie 40 min., kol gražiai apkepa. Pabandykit, labai greita ir skanu Paveikslėlis
kažkada bandžiau, bet nelabai pavyko :cry:
na aišku buvo kitoks produktų kiekis, gal dėl to nepavyko.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 02 Bir 2007, 19:01

Dar kažkada dariau tokį apkepą:
išsiviriau didelį puodelį grikių košės(tačiau viriau ne iki galo, kruopos dar buvo kietokos), į varškę įmušiau kiaušinį, ištryniau su grietine, Tada į skardą dėjau pusę grikių košės,sumaišytos su grietine, ant viršaus - varškę, vėliau vėl grikius. Gavosi visai neblogai, bet vėliau galvojau, kad į varškę reikėjo kokių razinų įmesti. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 12:22

tikrai nebutu pamaise :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 18 Bir 2007, 15:01

tutsi rašė:tikrai nebutu pamaise :wink:
butu netgi geresni skoni suteikusios :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Bir 2007, 15:22

pritariu :wink:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 20 Bir 2007, 19:04

Visai netikėtai radau tokį receptą: Makaronų, varškės ir razinų apkepas. Išbandžiau ir tikrai juo nenusivyliau. Netgi rekomenduoju pamėginti. 250g. makaronų, 250g razinų, 300g varškės, šaukštas cukraus (jei norit – galit daugiau, aš dėjau daugiau), 2 kiaušiniai, 120g sviesto, šaukštas aliejaus, truputis cinamono(jo nenaudojau). Makaronai išverdami. Apkepo indas ištepamas aliejumi. Pertrinta varškė sumaišoma su kiaušiniais, išsukama, sudedamos išmirkytos razinos, cukrus. Į indą sukrečiami makaronai, ant jų – varškės masė. Viršus apšlakstomas sviestu ir kepama orkaitėje. Jei norite, apibarstykite cinamonu. Tiek prisivalgiau, kad dabar net pilvas skauda, labai sotus tas apkepas. :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 19:44

ko cia tave taip ant tos varskes traukia :shock: paskutiniu laiku :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lie 2007, 17:26

Apkepėlis

1 stiklinė ryžių,
200 g žaliųjų žirnelių, 200 g fermentinio sūrio,
2 dešrelės, 1 svogūnas, 1 raugintas agurkas ( galima ir šviežią),
2 paprikos ankštys, 1 kiaušinis,
3 šaukštai aliejaus ,paprikos miltelių, pipirų, druskos.

Ryžius išvirti biriai. Kubeliais supjaustytas dešreles pakepinti aliejuje, baigiant kepti įmesti nuluptą bei supjaustytą svogūną.Papriką ir agurkus supjaustyti kubeliais.Viską išmaišyti su ryžiais, įberti šiek tiek sutarkuoto sūrio, žirnelių ir prieskonių.
Patiekalą sudėti į atsparų karščiui indą, apipilti suplaktu kiaušiniu ir pabarstyti likusiu sutarkuotu sūriu.40 min. pakepinti karštoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 18:27

Neradau kiaušinių patiekalų, bet jie yra... :oops:

Kardinoliški kiaušiniai

1 vidutinio dydžio pomidoras, 1 kiaušinis,
1/3 šaukštelio sviesto , 1 šaukštelis aliejaus ,
druskos, čiobrelių,pipirų.

Nupjauti pomidoro viršų ir išskobti vidų, įberti žiupsnį sutrintų čiobrelių ir įdėti sviesto.
Sukrauti į karščiui atsparų indą ir įkaitintoje orkaitėje kepti 10 min.
Išėmus, į pomidorą įmušti kiaušinį ir pakepinti, kol kiaušinio baltymai sukeps.
Patiekti su duona kaip karštą užkandį.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (16.18 KiB) Peržiūrėta 5464 karus(ų)

Skelbti atsakymą