APKEPAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Kopūstų apkepas su malta mėsa
Paruošimo trukmė : 60 - 90 min.
Bulvės (400 gr.)
Druska ( pagal skonį)
Kiauliena (375 gr.)
Kiaušiniai (1 vnt.)
Kopustai (600 gr.)
Paprikos (saldžiosios) (1 valg. šaukšt.)
Pipirai (juodieji) ( pagal skonį)
Šoninė (100 gr.)
Sviestas (2 valg. šaukšt.)
Svogūnai (2 vnt.)
Kopūstą dėti į puodą, užpilti vandeniu, 5 minutes apvirti, išimti iš puodo, nulieti šaltu vandeniu, nuvarvinti siete. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, įmušti kiaušinį, įpilti 8 šaukštus vandens, pagardinti prieskoniais. Kopūsto lapus atskirti nuo koto, kotą smulkiai sukapoti, sumaišyti su faršu. Nuluptas bulves supjaustyti griežinėliais. Kepimo formą ištepti sviestu, iškloti kopūsto lapais, suversti bulves ir pasūdyti. ant viršaus suversi faršą ir išlyginti. Apkepo viršų apdėti likusiais kopūsto lapais, šoninės griežinėliais ir sviesto gabaliukais. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Kai apkepas gražiai pagels, kepimo formą uždengi dangčiu ir baigti kept.
Paruošimo trukmė : 60 - 90 min.
Bulvės (400 gr.)
Druska ( pagal skonį)
Kiauliena (375 gr.)
Kiaušiniai (1 vnt.)
Kopustai (600 gr.)
Paprikos (saldžiosios) (1 valg. šaukšt.)
Pipirai (juodieji) ( pagal skonį)
Šoninė (100 gr.)
Sviestas (2 valg. šaukšt.)
Svogūnai (2 vnt.)
Kopūstą dėti į puodą, užpilti vandeniu, 5 minutes apvirti, išimti iš puodo, nulieti šaltu vandeniu, nuvarvinti siete. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, įmušti kiaušinį, įpilti 8 šaukštus vandens, pagardinti prieskoniais. Kopūsto lapus atskirti nuo koto, kotą smulkiai sukapoti, sumaišyti su faršu. Nuluptas bulves supjaustyti griežinėliais. Kepimo formą ištepti sviestu, iškloti kopūsto lapais, suversti bulves ir pasūdyti. ant viršaus suversi faršą ir išlyginti. Apkepo viršų apdėti likusiais kopūsto lapais, šoninės griežinėliais ir sviesto gabaliukais. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Kai apkepas gražiai pagels, kepimo formą uždengi dangčiu ir baigti kept.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Bulvių apkepas su daržovėmis
Gaminimo laikas: 1 val.
Porcijoje: apie 370 kcal
4 porcijos
700 g bulvių,
žalia saldžioji paprika,
2 mažos cukinijos,
šaukštas aliejaus,
100 ml grietinėlės,
250 ml pieno,
125 g lydyto sūrio su pievagrybiais,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
1. Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustome griežinėliais ir paverdame pasūdytame vandenyje 5 minutes. Vandenį nupilame. Papriką supjaustome juostelėmis, nuluptas cukinijas - griežinėliais. Puode įkaitiname augalinį aliejų ir 5 minutes troškiname daržoves.
2. Į riebalais išteptą kepimo formą sluoksniais dedame bulves, cukinijas ir papriką. Grietinėlę pakaitiname su pienu ir įmaišome lydytą sūrį su pievagrybiais. Pasūdome, pagardiname pipirais ir užpilame ant daržovių. Kepame 200˚ C temperatūros orkaitėje 30 minučių
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=7471126
Gaminimo laikas: 1 val.
Porcijoje: apie 370 kcal
4 porcijos
700 g bulvių,
žalia saldžioji paprika,
2 mažos cukinijos,
šaukštas aliejaus,
100 ml grietinėlės,
250 ml pieno,
125 g lydyto sūrio su pievagrybiais,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
1. Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustome griežinėliais ir paverdame pasūdytame vandenyje 5 minutes. Vandenį nupilame. Papriką supjaustome juostelėmis, nuluptas cukinijas - griežinėliais. Puode įkaitiname augalinį aliejų ir 5 minutes troškiname daržoves.
2. Į riebalais išteptą kepimo formą sluoksniais dedame bulves, cukinijas ir papriką. Grietinėlę pakaitiname su pienu ir įmaišome lydytą sūrį su pievagrybiais. Pasūdome, pagardiname pipirais ir užpilame ant daržovių. Kepame 200˚ C temperatūros orkaitėje 30 minučių
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=7471126
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Bulvių apkepas su saldžiąja paprika ir svogūnų laiškais
1 kg nuskustų bulvių,
2 raudonosios saldžiosios paprikos ankščių,
4 svogūnų laiškų stiebų su galvutėmis,
1 kuokštelio mairūno,
250 ml grietinėlės,
5 kiaušinių,
druskos, pipirų,
150 g tarkuoto sūrio.
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Saldžiosios paprikos ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite šerdį su sėklomis. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Susmulkinkite mairūną.
Kiaušinius suplakite su grietinėle. Į juos suberkite mairūną, įberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais.
Išdėliokite ketvirtadalį bulvių, apibarstykite jas druska ir pipirais. Ant viršaus užbarstykite taip pat ketvirtadalį daržovių ir tarkuoto sūrio. Tokiu būdu sluoksniais išdėliokite visus paruoštus produktus.
Užpilkite apkepą grietinėlės, kiaušinių ir mairūno mišiniu. Kepkite orkaitėje 60 minučių. Jei apkepo viršus pradės svilti, kepimo formą pridenkite folijos lapu.
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=11104213
1 kg nuskustų bulvių,
2 raudonosios saldžiosios paprikos ankščių,
4 svogūnų laiškų stiebų su galvutėmis,
1 kuokštelio mairūno,
250 ml grietinėlės,
5 kiaušinių,
druskos, pipirų,
150 g tarkuoto sūrio.
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Saldžiosios paprikos ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite šerdį su sėklomis. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Susmulkinkite mairūną.
Kiaušinius suplakite su grietinėle. Į juos suberkite mairūną, įberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais.
Išdėliokite ketvirtadalį bulvių, apibarstykite jas druska ir pipirais. Ant viršaus užbarstykite taip pat ketvirtadalį daržovių ir tarkuoto sūrio. Tokiu būdu sluoksniais išdėliokite visus paruoštus produktus.
Užpilkite apkepą grietinėlės, kiaušinių ir mairūno mišiniu. Kepkite orkaitėje 60 minučių. Jei apkepo viršus pradės svilti, kepimo formą pridenkite folijos lapu.
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=11104213
„SOTUS JŪRININKAS“ (Duonos ir kumpio apkepas
500 g duonos
250 g rūkyto kumpio
4 kiaušiniai
250 ml pieno
200 g fermentinio sūrio
muskato riešuto
maltų juodųjų pipirų
petražolių lapelių
Kiaušinius ir pieną išplakite su prieskoniais. Plakinyje palaikykite duonos riekeles, kol suminkštės. Į ugniai atsparų indą susluoksniuokite duoną, kumpį ir supjaustytą griežinėliais sūrį. Paruoštą apkepą įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite nemažiau kaip pusvalandį. Iškeptą apkepą papuoškite petražolėmis.
500 g duonos
250 g rūkyto kumpio
4 kiaušiniai
250 ml pieno
200 g fermentinio sūrio
muskato riešuto
maltų juodųjų pipirų
petražolių lapelių
Kiaušinius ir pieną išplakite su prieskoniais. Plakinyje palaikykite duonos riekeles, kol suminkštės. Į ugniai atsparų indą susluoksniuokite duoną, kumpį ir supjaustytą griežinėliais sūrį. Paruoštą apkepą įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite nemažiau kaip pusvalandį. Iškeptą apkepą papuoškite petražolėmis.
Laimos Kybartienės ryžių dribsnių apkepas
vienos kupinos stiklinės ryžių dribsnių,
verdančio vandens (kad apsemtų dribsnius),
džiovintų vaisių – razinų ir abrikosų (galima ir kitokių, jei mėgstate),
riešutų – graikinių, migdolų ar lazdynų,
trupučio linų sėmenų ar sezamo sėklų,
dviejų kiaušinių baltymų,
šaukšto medaus arba cukraus.
Ryžių dribsnius užpilti verdančiu vandeniu ir pabrinkinti. Jei lieka vandens dribsniams išbrinkus, jį nupilti. Po to į išbrinkusius dribsnius sudėti džiovintus vaisius, riešutus ir sezamo sėklas ir medų, iki purumo išplakti dviejų kiaušinių baltymus ir juos sumaišyti su dribsniais.(Jei norite, galite įmaišyti ir varškės, tačiau tuomet reikės išsukti dar vieną kiaušinio baltymą į varškę). Jei apkepas be varškės, iškepa orkaitėje labai greitai, tiesiog per kelias minutes, yra purus ir sausesnis nei kiti apkepai su varške. Galima valgyti tiek vieną, tiek pagardintą grietine ar uogiene.
vienos kupinos stiklinės ryžių dribsnių,
verdančio vandens (kad apsemtų dribsnius),
džiovintų vaisių – razinų ir abrikosų (galima ir kitokių, jei mėgstate),
riešutų – graikinių, migdolų ar lazdynų,
trupučio linų sėmenų ar sezamo sėklų,
dviejų kiaušinių baltymų,
šaukšto medaus arba cukraus.
Ryžių dribsnius užpilti verdančiu vandeniu ir pabrinkinti. Jei lieka vandens dribsniams išbrinkus, jį nupilti. Po to į išbrinkusius dribsnius sudėti džiovintus vaisius, riešutus ir sezamo sėklas ir medų, iki purumo išplakti dviejų kiaušinių baltymus ir juos sumaišyti su dribsniais.(Jei norite, galite įmaišyti ir varškės, tačiau tuomet reikės išsukti dar vieną kiaušinio baltymą į varškę). Jei apkepas be varškės, iškepa orkaitėje labai greitai, tiesiog per kelias minutes, yra purus ir sausesnis nei kiti apkepai su varške. Galima valgyti tiek vieną, tiek pagardintą grietine ar uogiene.
Radau jau senokai tokį lengvą apkepą, jis labai greitai pasidaro:
UŽKEPĖLĖ: Išverdu ryžius, pakepinu vištienos gabaliukus (juos iš anksto pamarinuoju), bebaigiant kept vištienai įdedu kokio Uncle Ben`s padažiuko, arba kito kokio saldžiarūgščio, tada ant sviesto pakepinu tarkuotą morką su svogūnėliu, bebaigiant užpilu grietinėlės ir tada sluoksniuoju: ryžiai, vištiena, morkos, sūris ir į orkaitę arba mikrobangę.
UŽKEPĖLĖ: Išverdu ryžius, pakepinu vištienos gabaliukus (juos iš anksto pamarinuoju), bebaigiant kept vištienai įdedu kokio Uncle Ben`s padažiuko, arba kito kokio saldžiarūgščio, tada ant sviesto pakepinu tarkuotą morką su svogūnėliu, bebaigiant užpilu grietinėlės ir tada sluoksniuoju: ryžiai, vištiena, morkos, sūris ir į orkaitę arba mikrobangę.
Pabandykit dar ir šitą, man jis tinka ir patinka:
PIEMENĖLIO APKEPAS: kiaulienos faršas 300 g, svogūnas, morka, prieskoniai mėsai (aštroki), aliejus kepimui, pora šaukštų pomidorų padažo, bulvių košė (pertrinti karštas virtas bulves, dėti karšto pieno ir sviesto), fermentinio sūrio 100 g, šaukštas majonezo. Kiaulienos faršą patroškinti su smulkiai pjaustytais svogūniukais, tarkuota morka ir pomidorų padažu. Įdėti prieskonių pagal skonį. Orkaitei skirta kepimo indą ištepti riebalais, dėti ištroškintą faršą, ant viršaus tolygiai paskirstyti bulvių košę, ant jos tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu ir prieskoninėmis žolelėmis. Kepti orkaitėje 180C apie 40 min., kol paviršius gražiai apskrus. (Skaniausia jei bulvių košė yra antros dienos, arba jei ne, tai geriau palaukti kol ji atauš ir tik po to kepti orkaitėje). Kiaulienos faršą galima pakeisti jautienos ar vištienos
PIEMENĖLIO APKEPAS: kiaulienos faršas 300 g, svogūnas, morka, prieskoniai mėsai (aštroki), aliejus kepimui, pora šaukštų pomidorų padažo, bulvių košė (pertrinti karštas virtas bulves, dėti karšto pieno ir sviesto), fermentinio sūrio 100 g, šaukštas majonezo. Kiaulienos faršą patroškinti su smulkiai pjaustytais svogūniukais, tarkuota morka ir pomidorų padažu. Įdėti prieskonių pagal skonį. Orkaitei skirta kepimo indą ištepti riebalais, dėti ištroškintą faršą, ant viršaus tolygiai paskirstyti bulvių košę, ant jos tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu ir prieskoninėmis žolelėmis. Kepti orkaitėje 180C apie 40 min., kol paviršius gražiai apskrus. (Skaniausia jei bulvių košė yra antros dienos, arba jei ne, tai geriau palaukti kol ji atauš ir tik po to kepti orkaitėje). Kiaulienos faršą galima pakeisti jautienos ar vištienos
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ryžių apkepas
400 g konservuotų abrikosų puselių,
1 l pieno,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
200 g ryžių,
100 g sviesto,
3 - 4 baltymai ir 2 tryniai,
100 g cukraus,
50 g miltų.
Dalį nuvarvintų abrikosų supjaustyti, o 6 puseles -atidėti.
Ryžius všvirti piene. Sviestą gerai išsukti su cukrumi, tryniais ir miltais ir sudėti į atvėsintą ryžių košę. Suberti smulkintus abrikosus, citrinos žievelę, įmaišyti išplaktus baltymus.
Į torto formą, išteptą sviestu, sukrėsti masę ir kepti orkaitėje apie 45 min. Atvėsusį pabarstyti pusdra, puošti plakta grietinėle, abrikosais, uogomis.
400 g konservuotų abrikosų puselių,
1 l pieno,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
200 g ryžių,
100 g sviesto,
3 - 4 baltymai ir 2 tryniai,
100 g cukraus,
50 g miltų.
Dalį nuvarvintų abrikosų supjaustyti, o 6 puseles -atidėti.
Ryžius všvirti piene. Sviestą gerai išsukti su cukrumi, tryniais ir miltais ir sudėti į atvėsintą ryžių košę. Suberti smulkintus abrikosus, citrinos žievelę, įmaišyti išplaktus baltymus.
Į torto formą, išteptą sviestu, sukrėsti masę ir kepti orkaitėje apie 45 min. Atvėsusį pabarstyti pusdra, puošti plakta grietinėle, abrikosais, uogomis.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0284.jpg (48.61 KiB) Peržiūrėta 5539 karus(ų)
Krabų lazdelių apkepas
Krabų lazdelių, morkų, virtų ryžių, svogūnų, fermentinio sūrio, prieskonių. Morkas ir svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant aliejaus. Į pateptą skardą dėti virtus ryžius, ant jų - prieskonių, morkas su svogūnais ir prieskoniais, pjaustytas krabū lazdeles. Užberiame tarkuotu sūriu ir kepame. Skanaus
Krabų lazdelių, morkų, virtų ryžių, svogūnų, fermentinio sūrio, prieskonių. Morkas ir svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant aliejaus. Į pateptą skardą dėti virtus ryžius, ant jų - prieskonių, morkas su svogūnais ir prieskoniais, pjaustytas krabū lazdeles. Užberiame tarkuotu sūriu ir kepame. Skanaus
priminė salotas iš krabų lazdelių, duonos, česnako ir sūrioSiga rašė:Krabų lazdelių apkepas
Krabų lazdelių, morkų, virtų ryžių, svogūnų, fermentinio sūrio, prieskonių. Morkas ir svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant aliejaus. Į pateptą skardą dėti virtus ryžius, ant jų - prieskonių, morkas su svogūnais ir prieskoniais, pjaustytas krabū lazdeles. Užberiame tarkuotu sūriu ir kepame. Skanaus
Moliūgo apkepas
Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti
Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero
Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.
Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti
Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero
Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiškas mėsos apkepas
Mielinės tešlos,
4 svogūnai,
2 šaukštai aliejaus,
400 g kons. jautienos,
200g maltos veršienos ar paukštienos,
1/4 l grietinės,
1/2 šaukštelio j.pipirų.
Užminkome mielinę tešlą, leidžiame pakilti ir dar kartą perminkę, iškočiojame. Padarome 2 papločius. Vieną įtiesiame į riebalais išteptą skardąir suformuojame kraštelius.
Svogūnai - kubeliais, patroškiname aliejuje, jautieną supjaustome smulkiai, veršieną pagardiname druska, pipiraais, suberiame grietinę, svogūnusir labai gerai išmaišome. Dedame ant tešlos ir uždengiame kitu lakštu. Kepame apie 50 min.
Tinka šaltas alus ir daržovių salotos
Mielinės tešlos,
4 svogūnai,
2 šaukštai aliejaus,
400 g kons. jautienos,
200g maltos veršienos ar paukštienos,
1/4 l grietinės,
1/2 šaukštelio j.pipirų.
Užminkome mielinę tešlą, leidžiame pakilti ir dar kartą perminkę, iškočiojame. Padarome 2 papločius. Vieną įtiesiame į riebalais išteptą skardąir suformuojame kraštelius.
Svogūnai - kubeliais, patroškiname aliejuje, jautieną supjaustome smulkiai, veršieną pagardiname druska, pipiraais, suberiame grietinę, svogūnusir labai gerai išmaišome. Dedame ant tešlos ir uždengiame kitu lakštu. Kepame apie 50 min.
Tinka šaltas alus ir daržovių salotos
- Prikabinti failai
-
- HPIM0319.jpg (48.88 KiB) Peržiūrėta 5517 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Maltos mėsos apkepas su pomidorais
250g faršo,
1 baklažans,
3 svogūnai. 50 g šoninės,
720 kons.pomidorų, 125 g minkštos varškės, 2 kiaušiniai,
aliejaus, druskos, maltų aitriųjų paprikų, druskos.
Baklažaną supjaustome kubeliais, pabarstome druska ir nuvarviname išsiskyrusias sultis. Svogūnus -kubeliais, šoninę - šiaudeliais.
Baklažaną kepti, kol suminkštės, suberti svogūnus, pagardinti paprikomis, pasūdyti. Keptuvo dugne dėti sluoksnį daržovių, paskui - maltos mėsos, supjaustytus pomidorus. Užpilti kons.pomidorų sunka, apdėti šoninės šiausdeliais, pagardinti prieskoniais ir kepti 25 min.
Varškę pertrinti su šlakeliu pieno, įmušti kiaušinius, užpilti ant apkepo ir dar kepti 20 min.
250g faršo,
1 baklažans,
3 svogūnai. 50 g šoninės,
720 kons.pomidorų, 125 g minkštos varškės, 2 kiaušiniai,
aliejaus, druskos, maltų aitriųjų paprikų, druskos.
Baklažaną supjaustome kubeliais, pabarstome druska ir nuvarviname išsiskyrusias sultis. Svogūnus -kubeliais, šoninę - šiaudeliais.
Baklažaną kepti, kol suminkštės, suberti svogūnus, pagardinti paprikomis, pasūdyti. Keptuvo dugne dėti sluoksnį daržovių, paskui - maltos mėsos, supjaustytus pomidorus. Užpilti kons.pomidorų sunka, apdėti šoninės šiausdeliais, pagardinti prieskoniais ir kepti 25 min.
Varškę pertrinti su šlakeliu pieno, įmušti kiaušinius, užpilti ant apkepo ir dar kepti 20 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronų apkepas su sūriu
makaronai,
8 maži pomidorai,
druskos, sūrio,
miltų, sviesto, 3/8 l pieno, j. pipirų,
tarkuoto muskato,
"parmezano" sūrio.
Makaronus išvirti, nusunkti. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu.
kepimo gormaą ištepti riebalais, sudėti makaronus, pomidorus.Parošti padaža : įkaitinti sviestą, apkepinti miltus, supilti pieną, suberti tarkuotą sūrį, gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų, muskato ir supilti ant makaronų.
Apkepo viršų pabarstyti parmezanu. Kepti apie 20 min.
makaronai,
8 maži pomidorai,
druskos, sūrio,
miltų, sviesto, 3/8 l pieno, j. pipirų,
tarkuoto muskato,
"parmezano" sūrio.
Makaronus išvirti, nusunkti. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu.
kepimo gormaą ištepti riebalais, sudėti makaronus, pomidorus.Parošti padaža : įkaitinti sviestą, apkepinti miltus, supilti pieną, suberti tarkuotą sūrį, gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų, muskato ir supilti ant makaronų.
Apkepo viršų pabarstyti parmezanu. Kepti apie 20 min.
Makaronų apkepas su kumpiu
Produktai 4 porcijoms: 1 svogūnas, 250 g virto kumpio, ½ stiklinės balto vyno, 1 stiklinė stipraus mėsos (arba paruošto iš koncentrato) sultinio, 8 pomidorai, 400 g makaronų (su kiaušiniu), 1 valg. š. baziliko, 1 valg. š. raudonėlio, druska, šviežiai malti pipirai, riebalai formai ištepti, 60 g tarkuoto fermentinio sūrio („Edamer”), kelios petražolės šakelės.
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kumpį, nupjovę odą, supjaustykite kubeliais. Svogunūs ir kumpį suberkite į puodą, užpilkite vynu bei sultiniu ir virkite 5 min. ant silpnos ugnies. Makaronus apvirkite pasūdytame vandenyje (pagal nurodymus ant pakelio) ir gerai nuvarvinkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nunerkite odelę, išpjaukite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Makaronus ir pomidorus įmaišykite į svogūnų-kumpio troškinį. Jį pagardinkite druska, pipirais, baziliku bei raudonėliu. Troškinį supilkite į dubenį, gerai išteptą riebalais. Viršų apibarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje, kol sūris gražiai pagels. Petražoles, nuplovę ir nukrėtę, smulkiai supjaustykite ir užbarstykite ant iškepusio apkepo.
Produktai 4 porcijoms: 1 svogūnas, 250 g virto kumpio, ½ stiklinės balto vyno, 1 stiklinė stipraus mėsos (arba paruošto iš koncentrato) sultinio, 8 pomidorai, 400 g makaronų (su kiaušiniu), 1 valg. š. baziliko, 1 valg. š. raudonėlio, druska, šviežiai malti pipirai, riebalai formai ištepti, 60 g tarkuoto fermentinio sūrio („Edamer”), kelios petražolės šakelės.
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kumpį, nupjovę odą, supjaustykite kubeliais. Svogunūs ir kumpį suberkite į puodą, užpilkite vynu bei sultiniu ir virkite 5 min. ant silpnos ugnies. Makaronus apvirkite pasūdytame vandenyje (pagal nurodymus ant pakelio) ir gerai nuvarvinkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nunerkite odelę, išpjaukite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Makaronus ir pomidorus įmaišykite į svogūnų-kumpio troškinį. Jį pagardinkite druska, pipirais, baziliku bei raudonėliu. Troškinį supilkite į dubenį, gerai išteptą riebalais. Viršų apibarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje, kol sūris gražiai pagels. Petražoles, nuplovę ir nukrėtę, smulkiai supjaustykite ir užbarstykite ant iškepusio apkepo.