APKEPAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 19:26

Kopūstų apkepas su malta mėsa

Paruošimo trukmė : 60 - 90 min.

Bulvės (400 gr.)
Druska ( pagal skonį)
Kiauliena (375 gr.)
Kiaušiniai (1 vnt.)
Kopustai (600 gr.)
Paprikos (saldžiosios) (1 valg. šaukšt.)
Pipirai (juodieji) ( pagal skonį)
Šoninė (100 gr.)
Sviestas (2 valg. šaukšt.)
Svogūnai (2 vnt.)

Kopūstą dėti į puodą, užpilti vandeniu, 5 minutes apvirti, išimti iš puodo, nulieti šaltu vandeniu, nuvarvinti siete. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, įmušti kiaušinį, įpilti 8 šaukštus vandens, pagardinti prieskoniais. Kopūsto lapus atskirti nuo koto, kotą smulkiai sukapoti, sumaišyti su faršu. Nuluptas bulves supjaustyti griežinėliais. Kepimo formą ištepti sviestu, iškloti kopūsto lapais, suversti bulves ir pasūdyti. ant viršaus suversi faršą ir išlyginti. Apkepo viršų apdėti likusiais kopūsto lapais, šoninės griežinėliais ir sviesto gabaliukais. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Kai apkepas gražiai pagels, kepimo formą uždengi dangčiu ir baigti kept.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 19:34

Bulvių apkepas su daržovėmis

Gaminimo laikas: 1 val.
Porcijoje: apie 370 kcal

4 porcijos

700 g bulvių,
žalia saldžioji paprika,
2 mažos cukinijos,
šaukštas aliejaus,
100 ml grietinėlės,
250 ml pieno,
125 g lydyto sūrio su pievagrybiais,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

1. Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustome griežinėliais ir paverdame pasūdytame vandenyje 5 minutes. Vandenį nupilame. Papriką supjaustome juostelėmis, nuluptas cukinijas - griežinėliais. Puode įkaitiname augalinį aliejų ir 5 minutes troškiname daržoves.

2. Į riebalais išteptą kepimo formą sluoksniais dedame bulves, cukinijas ir papriką. Grietinėlę pakaitiname su pienu ir įmaišome lydytą sūrį su pievagrybiais. Pasūdome, pagardiname pipirais ir užpilame ant daržovių. Kepame 200˚ C temperatūros orkaitėje 30 minučių

http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=7471126

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 01 Geg 2007, 19:37

Bulvių apkepas su saldžiąja paprika ir svogūnų laiškais

1 kg nuskustų bulvių,
2 raudonosios saldžiosios paprikos ankščių,
4 svogūnų laiškų stiebų su galvutėmis,
1 kuokštelio mairūno,
250 ml grietinėlės,
5 kiaušinių,
druskos, pipirų,
150 g tarkuoto sūrio.

Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Saldžiosios paprikos ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite šerdį su sėklomis. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Susmulkinkite mairūną.
Kiaušinius suplakite su grietinėle. Į juos suberkite mairūną, įberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais.
Išdėliokite ketvirtadalį bulvių, apibarstykite jas druska ir pipirais. Ant viršaus užbarstykite taip pat ketvirtadalį daržovių ir tarkuoto sūrio. Tokiu būdu sluoksniais išdėliokite visus paruoštus produktus.
Užpilkite apkepą grietinėlės, kiaušinių ir mairūno mišiniu. Kepkite orkaitėje 60 minučių. Jei apkepo viršus pradės svilti, kepimo formą pridenkite folijos lapu.

http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=11104213

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 20:09

„SOTUS JŪRININKAS“ (Duonos ir kumpio apkepas
500 g duonos
250 g rūkyto kumpio
4 kiaušiniai
250 ml pieno
200 g fermentinio sūrio
muskato riešuto
maltų juodųjų pipirų
petražolių lapelių

Kiaušinius ir pieną išplakite su prieskoniais. Plakinyje palaikykite duonos riekeles, kol suminkštės. Į ugniai atsparų indą susluoksniuokite duoną, kumpį ir supjaustytą griežinėliais sūrį. Paruoštą apkepą įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite nemažiau kaip pusvalandį. Iškeptą apkepą papuoškite petražolėmis.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 01 Geg 2007, 20:21

Laimos Kybartienės ryžių dribsnių apkepas
vienos kupinos stiklinės ryžių dribsnių,
verdančio vandens (kad apsemtų dribsnius),
džiovintų vaisių – razinų ir abrikosų (galima ir kitokių, jei mėgstate),
riešutų – graikinių, migdolų ar lazdynų,
trupučio linų sėmenų ar sezamo sėklų,
dviejų kiaušinių baltymų,
šaukšto medaus arba cukraus.

Ryžių dribsnius užpilti verdančiu vandeniu ir pabrinkinti. Jei lieka vandens dribsniams išbrinkus, jį nupilti. Po to į išbrinkusius dribsnius sudėti džiovintus vaisius, riešutus ir sezamo sėklas ir medų, iki purumo išplakti dviejų kiaušinių baltymus ir juos sumaišyti su dribsniais.(Jei norite, galite įmaišyti ir varškės, tačiau tuomet reikės išsukti dar vieną kiaušinio baltymą į varškę). Jei apkepas be varškės, iškepa orkaitėje labai greitai, tiesiog per kelias minutes, yra purus ir sausesnis nei kiti apkepai su varške. Galima valgyti tiek vieną, tiek pagardintą grietine ar uogiene. Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 02 Geg 2007, 08:27

Radau jau senokai tokį lengvą apkepą, jis labai greitai pasidaro:

UŽKEPĖLĖ: Išverdu ryžius, pakepinu vištienos gabaliukus (juos iš anksto pamarinuoju), bebaigiant kept vištienai įdedu kokio Uncle Ben`s padažiuko, arba kito kokio saldžiarūgščio, tada ant sviesto pakepinu tarkuotą morką su svogūnėliu, bebaigiant užpilu grietinėlės ir tada sluoksniuoju: ryžiai, vištiena, morkos, sūris ir į orkaitę arba mikrobangę. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 02 Geg 2007, 08:34

Pabandykit dar ir šitą, man jis tinka ir patinka:

PIEMENĖLIO APKEPAS: kiaulienos faršas 300 g, svogūnas, morka, prieskoniai mėsai (aštroki), aliejus kepimui, pora šaukštų pomidorų padažo, bulvių košė (pertrinti karštas virtas bulves, dėti karšto pieno ir sviesto), fermentinio sūrio 100 g, šaukštas majonezo. Kiaulienos faršą patroškinti su smulkiai pjaustytais svogūniukais, tarkuota morka ir pomidorų padažu. Įdėti prieskonių pagal skonį. Orkaitei skirta kepimo indą ištepti riebalais, dėti ištroškintą faršą, ant viršaus tolygiai paskirstyti bulvių košę, ant jos tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu ir prieskoninėmis žolelėmis. Kepti orkaitėje 180C apie 40 min., kol paviršius gražiai apskrus. (Skaniausia jei bulvių košė yra antros dienos, arba jei ne, tai geriau palaukti kol ji atauš ir tik po to kepti orkaitėje). Kiaulienos faršą galima pakeisti jautienos ar vištienos :!: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 10:40

net seile nutyso :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2007, 19:04

Ryžių apkepas

400 g konservuotų abrikosų puselių,
1 l pieno,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
200 g ryžių,
100 g sviesto,
3 - 4 baltymai ir 2 tryniai,
100 g cukraus,
50 g miltų.

Dalį nuvarvintų abrikosų supjaustyti, o 6 puseles -atidėti.
Ryžius všvirti piene. Sviestą gerai išsukti su cukrumi, tryniais ir miltais ir sudėti į atvėsintą ryžių košę. Suberti smulkintus abrikosus, citrinos žievelę, įmaišyti išplaktus baltymus.
Į torto formą, išteptą sviestu, sukrėsti masę ir kepti orkaitėje apie 45 min. Atvėsusį pabarstyti pusdra, puošti plakta grietinėle, abrikosais, uogomis.
Prikabinti failai
HPIM0284.jpg
HPIM0284.jpg (48.61 KiB) Peržiūrėta 5535 karus(ų)

Vartotojo avataras
Siga
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 63
Užsiregistravo: 25 Kov 2007, 13:29
Pliusai: 9
Miestas: Kėdainiai

Standartinė Siga » 05 Geg 2007, 20:48

Krabų lazdelių apkepas
Krabų lazdelių, morkų, virtų ryžių, svogūnų, fermentinio sūrio, prieskonių. Morkas ir svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant aliejaus. Į pateptą skardą dėti virtus ryžius, ant jų - prieskonių, morkas su svogūnais ir prieskoniais, pjaustytas krabū lazdeles. Užberiame tarkuotu sūriu ir kepame. Skanaus :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 11:21

Siga rašė:Krabų lazdelių apkepas
Krabų lazdelių, morkų, virtų ryžių, svogūnų, fermentinio sūrio, prieskonių. Morkas ir svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant aliejaus. Į pateptą skardą dėti virtus ryžius, ant jų - prieskonių, morkas su svogūnais ir prieskoniais, pjaustytas krabū lazdeles. Užberiame tarkuotu sūriu ir kepame. Skanaus :D
priminė salotas iš krabų lazdelių, duonos, česnako ir sūrio :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Geg 2007, 11:47

Kaimpagalvoji, tai visas salotas su ryžiais ar makaronais galima pakepinti, vis kitoks bus patiekalas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 14:53

Moliūgo apkepas
Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti
Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero
Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Geg 2007, 16:11

Neužmiršt iki liepos pabaigos, kai jau moliūgai vartysis lysvėje :P
Turėtų būti klaikiai skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 06 Geg 2007, 19:17

Ramunė rašė:Neužmiršt iki liepos pabaigos, kai jau moliūgai vartysis lysvėje :P
Turėtų būti klaikiai skanu :hubba:
reikia zadintuva liepos menesiui nusistatyti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Geg 2007, 20:58

Hazel rašė:
Ramunė rašė:Neužmiršt iki liepos pabaigos, kai jau moliūgai vartysis lysvėje :P
Turėtų būti klaikiai skanu :hubba:
reikia zadintuva liepos menesiui nusistatyti Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Geg 2007, 12:06

nerasykite tiek daug,kai manes nera,nebespeju Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 15:04

Pikantiškas mėsos apkepas

Mielinės tešlos,
4 svogūnai,
2 šaukštai aliejaus,
400 g kons. jautienos,
200g maltos veršienos ar paukštienos,
1/4 l grietinės,
1/2 šaukštelio j.pipirų.

Užminkome mielinę tešlą, leidžiame pakilti ir dar kartą perminkę, iškočiojame. Padarome 2 papločius. Vieną įtiesiame į riebalais išteptą skardąir suformuojame kraštelius.
Svogūnai - kubeliais, patroškiname aliejuje, jautieną supjaustome smulkiai, veršieną pagardiname druska, pipiraais, suberiame grietinę, svogūnusir labai gerai išmaišome. Dedame ant tešlos ir uždengiame kitu lakštu. Kepame apie 50 min.

Tinka šaltas alus ir daržovių salotos
Prikabinti failai
HPIM0319.jpg
HPIM0319.jpg (48.88 KiB) Peržiūrėta 5513 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 15:11

Maltos mėsos apkepas su pomidorais

250g faršo,
1 baklažans,
3 svogūnai. 50 g šoninės,
720 kons.pomidorų, 125 g minkštos varškės, 2 kiaušiniai,
aliejaus, druskos, maltų aitriųjų paprikų, druskos.

Baklažaną supjaustome kubeliais, pabarstome druska ir nuvarviname išsiskyrusias sultis. Svogūnus -kubeliais, šoninę - šiaudeliais.
Baklažaną kepti, kol suminkštės, suberti svogūnus, pagardinti paprikomis, pasūdyti. Keptuvo dugne dėti sluoksnį daržovių, paskui - maltos mėsos, supjaustytus pomidorus. Užpilti kons.pomidorų sunka, apdėti šoninės šiausdeliais, pagardinti prieskoniais ir kepti 25 min.
Varškę pertrinti su šlakeliu pieno, įmušti kiaušinius, užpilti ant apkepo ir dar kepti 20 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 15:17

Makaronų apkepas su sūriu

makaronai,
8 maži pomidorai,
druskos, sūrio,
miltų, sviesto, 3/8 l pieno, j. pipirų,
tarkuoto muskato,
"parmezano" sūrio.

Makaronus išvirti, nusunkti. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu.
kepimo gormaą ištepti riebalais, sudėti makaronus, pomidorus.Parošti padaža : įkaitinti sviestą, apkepinti miltus, supilti pieną, suberti tarkuotą sūrį, gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų, muskato ir supilti ant makaronų.
Apkepo viršų pabarstyti parmezanu. Kepti apie 20 min.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 09 Geg 2007, 16:12

sitie paskutiniai 3 receptai - saunumelis :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 16:27

visi jie cia liuksusiniai,tik,kad laiko tiek butu,kad juos Paveikslėlisvisus ismeginti

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 16:46

Pikantišką ir maltos mėsos jau gaminau. Labai Paveikslėlis Tik tešlą pirkau Mantingos, tingėjau terliotis su mieline pati :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 16:48

gali pati save pasiglostyti,kad esi saunuole :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 16:53

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 17:11

:laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 10:48

Makaronų apkepas su kumpiu

Produktai 4 porcijoms: 1 svogūnas, 250 g virto kumpio, ½ stiklinės balto vyno, 1 stiklinė stipraus mėsos (arba paruošto iš koncentrato) sultinio, 8 pomidorai, 400 g makaronų (su kiaušiniu), 1 valg. š. baziliko, 1 valg. š. raudonėlio, druska, šviežiai malti pipirai, riebalai formai ištepti, 60 g tarkuoto fermentinio sūrio („Edamer”), kelios petražolės šakelės.

Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kumpį, nupjovę odą, supjaustykite kubeliais. Svogunūs ir kumpį suberkite į puodą, užpilkite vynu bei sultiniu ir virkite 5 min. ant silpnos ugnies. Makaronus apvirkite pasūdytame vandenyje (pagal nurodymus ant pakelio) ir gerai nuvarvinkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nunerkite odelę, išpjaukite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Makaronus ir pomidorus įmaišykite į svogūnų-kumpio troškinį. Jį pagardinkite druska, pipirais, baziliku bei raudonėliu. Troškinį supilkite į dubenį, gerai išteptą riebalais. Viršų apibarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje, kol sūris gražiai pagels. Petražoles, nuplovę ir nukrėtę, smulkiai supjaustykite ir užbarstykite ant iškepusio apkepo.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 12:55

ilgas darbas :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 14:03

Visai neilgas :P Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 14:25

darei :merg2:

Skelbti atsakymą