APKEPAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 18:10

Saldus cukinijų ir morkų apkepas

500 g cukinijų
300 g makaronų
6-7 kriaušės arba obuoliai
1 stiklinė pieno arba grietinėlės
3 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto arba margarino
3 šaukštai cukraus
cinamono
vanilinio cukraus
Makaronus suberti į verdantį vandenį ir virti, kol beveik išvirs. Išgriebus kiaurasamčiu perpilti šaltu vandeniu, nuvarvinti.Kriaušes (obuolius) nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų, svarainių sultimis arba parūgštintu vandeniu.Cukinijas nulupti, jei reikia - išimti sėklas, supjaustyti 1-1,5 cm kubeliais.Viską sumaišius, dėti į kepimo indą, pateptą riebalais.Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir prieskoniais, po truputį supilti pieną arba grietinėlę, šį padažą užpilti ant apkepo ir kepti orkaitėje 35-40 min.Į tirštą vyšnių sirupą įspausti citrinos sulčių, pagardinti sausu vynu ir patiekti su apkepu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 16:54

Žuvies apkepas

500 g kubeliais supjaustytos žuvies filė
70 g tarkuoto olandiško sūrio
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukštai margarino
2 šaukštai miltų
1/4 l pieno,2 kiaušiniai
druskos,pipirų
žuvies prieskonių
aliejaus
Su margarinu pakepinus miltus praskiesti pienu, įpilti pomidorų tyrės, suberti sūrį, druską, pipirus, prieskonius ir sudėti išsuktus trynius. Viską gerai išsukti.
Žuvį pakepinti aliejuje ir sudėti į paruoštą masę.Skardą ištepti sviestu ir sukrėsti masę, kepti orkaitėje iki auksinės spalvos.Iškepus pyragą papuošti apelsino griežinėliais.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 06 Bir 2008, 21:14

Menkės apkepas

500g menkės filė (ar kitokios žuvies)
250 g svogūnų, 4 kiaušiniai
1/2 stiklinės kukurūzų kruopų, 2 šaukštai krakmolo, 50 ml grietinės ar kefyro
truputį druskos, sviesto ir žalumynų

Sumalame kavamale kukurūzų kruopas. Mikseriu suplakame tešlą iš : grietinės, kiaušinių, kukurūzų miltų ir krakmolo. Truputį padruskiname ir palaikome 10-15 min. Tešla turi gautis grietinės tirštumo ar šiek tiek skystesnė. Ištepame kepimo formą sviestu, sudedame gabaliukais supjaustytą žuvį, sluoksnį supjaustytų svogūnų, vėl žuvies, vėl svogųnų, o viršuje dar sviesto gabaliukų. Šaukštu išmaišome pastovėjusią tešlą ir apipilame žuvį (prieš tai galima dar apibarstyti žalumynais, tarkuota morka ar paprika). Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min. Kepti pradedame 200 laipsnių temperatūroje, vėliau mažinam iki 170.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 06 Bir 2008, 21:22

Varškės, obuolių ir moliūgų apkepas

3 kiaušiniai, 2-3 šaukštai fruktozės, kalendrų miltelių, cinamono, druskos, 50-100 g sviesto, 0,5 kg varškės, 200 g moliūgo, 400 g obuolių, 1-2 stiklinės miltų.

Kiaušinių trynius išsukti su fruktoze, žiupsneliu kalendrų, cinamono ir druskos. Sukrėsti su sviestu išsuktą varškę ir gerai išmaišyti. Moliūgą sutarkuoti. Obuolius supjaustyti gabalėliais. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Į varškės masę sudėti moliūgą, obuolius, baltymus, miltus ir išmaišyti. Sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą. Ant viršaus uždėti sviesto gabalėlių, kepti apie 30 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2008, 19:35

justuke rašė:Menkės apkepas
bandžiau kontrolinią porciją. Patiko. kitąsyk gaminsiu daugiau :P

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 19 Lie 2008, 07:43

Ramunė rašė:Duonos, morkų ir varškės apkepas

1 kg juodos duonos trupinių,
500 g virtų morkų, 500 g varškės,
1-2 šaukštai manų kruopų
, 3 šaukštai sviesto, 5 kiaušiniai,
6-7 šaukštai cukraus, vanilinio cukraus,
citrinų rūgšties, razinų, druskos.
Morkas smulkiai sutarkuokite, apkepkite svieste ir ataušinkite. Įmuškite vieną kiaušinį, suberkite manų kruopų ir masę išmaišykite. Varškę ištrinkite, pilkite kiaušinį, išsuktą su dviem šaukštais cukraus, suberkite nuplautas ir nuvarvintas razinas. Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą sluoksniuokite duonos trupinius, morkas, tada vėl trupinius, varškės masę ir vėl duoną. Viršų apipilkite cukrumi ir citrinos rūgštimi plaktais likusiais kiaušiniais.Apkepą 15-20 minučių kepkite 220 laipsnių karščio orkaitėje, tiekite šiltą ar šaltą su grietine.
Negi čia virtas morkas sutarkuoti ir dar pakepinti?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Lie 2008, 09:21

gali buti,pakepinama tik tam turbut,kad truputi prisigertu prieskonio :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2008, 11:20

Ryžių apkepas su vyšniomis

400 g ryžių, 250 g cukraus,
75 g sviesto, 2 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
200 g šviežių vyšnių be kauliukų,
6-7 šaukštai maltų džiūvėsių.
Ryžius išvirkite. Į juos įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, suberkite pusę cukraus, įdėkite grietinę ir vanilinį cukrų.Viską labai gerai išmaišykite. Vyšnias sumaišykite su likusiu cukrumi. Kepimui skirtą indą patepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Tada sudėkite dalį ryžių, ant jų nuspaustas vyšnias ir vėl ryžius. Apkepo viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Patiekite karštą su vyšnių kisieliumi arba grietine.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgp 2008, 13:34

Cukinijų ir sūrio apkepas

250 g cukinija, 150 g pievagrybių,
1-2 raudonieji svogūnai, 50 g parmezano,
keli svogūnų laiškai, 8 kiaušiniai,
150 g fetos arba mocarelos,
druskos, maltų pipirų,
mėgstamų prieskonių, aliejaus.
Cukiniją supjaustykite šiaudeliais, pievagrybius - skiltelėmis, svogūnus - pusžiedžiais, svogūnų laiškus susmulkinkite. Apkepkite visas daržoves su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. Gardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais.
Kepimo formą patepkite aliejumi ir supilkite pusę kiaušinių ir smulkiai tarkuoto parmezano masės. Ant jos krėskite apkeptas daržoves ir pilkite likusią kiaušinių ir sūrio masę. Ant viršaus išdėliokite fetos ar mocarelos kubelius ir šaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes, kol gražiai apskrus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:19

Slyvų apkepas

30 g margarino, 250 g džiūvėsėlių riekelių,
750 g slyvų, 250 g cukraus, cinamono,
3 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno,
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių,
1 šaukštas krakmolo, 3 šaukštai kapotų migdolų.
Karščiui atsparią formą patepti margarinu ir joje pakaitomis kloti džiūvėsius, perpjautas išimtais kauliukais slyvas, vėl džiūvėsėlius ir t.t. Cukrų sumaišyti su cinamonu ir juo pabarstyti kiekvieną sluoksnį. Kiaušinių trynius suplakti su likusiu cukrumi, įmaišyti pieną, krakmolą. Baltymus suplakti iki standumo, įmaišyti į trynius. Apkepą apipilti kiaušinių mase, viršų pabarstyti džiūvėsėliais, kapotais migdolais ir vidutinio karštumo orkaitėje kepti apie 40 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Rgp 2008, 12:42

Itališkas apkepas su riešutais

1/2 batono, žiupsnis druskos, maltų pipirų, ryšelis bazilikų,
30 g graikinių riešutų, 4 pomidorai,
100 g pievagrybių, 250 g brinzos,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus, riebalų formai.
Pomidorus, grybus ir sūrį supjaustykite nedideliais plonais griežinėliais. Pabarstykite pipirais, druska. Riešutus smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus, iš abiejų pusių paskrudinkite batono riekeles.
Batono riekeles, pomidorų, grybų ir sūrio griežinėlius sluoksniais dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, barstykite riešutais, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite 10 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Susmulkintus bazilikų lapelius užbarstykite ant apkepo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Spa 2008, 20:31

Prancūziškas apkepas

500 g virtos mėsos, 30 g kiaulienos lašinukų, svogūnas, šaukštelis miltų, 1/2 stiklinės baltojo vyno, 2 stiklinės vandens, šaukštas pomidorų padažo, 1 kg virtų bulvių, 50 g sviesto, 250 ml sultinio, kiaušinis, 150 g fermentinio sūrio, 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, druskos, šaukštas kapotų žalumynų.

Virtą mėsą sumalkite mėsmale ar smulkiai supjaustykite, įmaišykite kiaulienos spirgučiuose apkeptą svogūną, miltus, pilkite baltąjį vyną, vandenį, dėkite pomidorų padažą. Sūdykite, barstykite juodaisiais pipirais ir 2-3 minutes pakaitinkite ant kaitrios ugnies, nuolat maišykite.
Paruoštą masę lygiu sluoksniu dėkite į aliejumi išteptą kepimo indą. Viršų uždenkite bulvių koše, paruoštą su sultiniu ir sviestu, kepkite labai karštoje orkaitėje. Po 8-10 minučių apkepo viršuje atsiradusią plutelę ištepkite kiaušiniu, barstykite tarkuotu sūriu ir vėl šaukite į orkaitę, kad patiekalas apskrustų.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: APKEPAI

Standartinė Forelle » 14 Kov 2010, 16:14

Ryžių ir obuolių apkepas

Paveikslėlis

¾ puodelio Arborio ryžių;
3 ¼ puodelio pieno;
½ puodelio cukraus;
½ a.š. malto muskato riešuto;
1 a.š. vanilės esencijos;
½ a.š. malto cinamono;
3 kiaušinių tryniai;
žiupsnelis druskos,
1 didelis ar 2 du nedideli obuoliai (galima keisti uogomis, razinomis).

Ryžius kelias minutes pavirti vandenyje, vandenį nupilti, užpilti pienu, pasūdyti ir užvirti. Ugnį sumažinus toliau virti apie 25 minutes. Sudėti cukrų bei prieskonius, išmaišyti. Trynius trumpai paplakti ir maišant supilti į ryžius. Pavirti pastoviai maišant ant silpnos ugnies, kol įgaus pudingo išvaizdą. Riebalais išteptame inde sluoksniuoti ryžių pudingą bei plonai supjaustytus obuolius. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: APKEPAI

Standartinė JolantaDaruliene » 14 Kov 2010, 23:33

Graziai atrodo, noreciau pabandyti, bet nezinau kas cia per ryziai tokie Arborio, jie kazkuom ipatingi ar tinka ir paprasti?

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: APKEPAI

Standartinė Dora » 15 Kov 2010, 08:44

Nuostabus apkepas tinkantis sauletiems pavasario pusryciams 038

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: APKEPAI

Standartinė Forelle » 15 Kov 2010, 09:31

JolantaDaruliene rašė:Graziai atrodo, noreciau pabandyti, bet nezinau kas cia per ryziai tokie Arborio, jie kazkuom ipatingi ar tinka ir paprasti?
Tinka bet kokie rizotui skirti ryžiai, kai kur parašyti trumpagrūdžiai apvalūs ryžiai. Su paprastais galima, bet šie labiau skirti desertams ir rizotams, daugiau skysčio sugeria, yra krakmolingesni

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: APKEPAI

Standartinė JolantaDaruliene » 15 Kov 2010, 15:48

Aciu uz atsakima :D

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: APKEPAI

Standartinė sinsan » 22 Gru 2010, 16:23

va parodysiu kažką panašaus į kugeli, bet vadinamą bulvių ir dešrelių apkepėlį
Bulvių;
kiaušinių;
druskos;
pipiro malto;
dešrelių.
Bulves nulupam, sutarkuojam per smulkią burokinę tarką. Įmušam kiaušinius, beriam druską ir pipirus maltus ir išmaišom. Ant kepimo info dugno ir šonų sudedam dešrelių griežinėlius, pilam bulvių tarkius, ir dedam į orkaitę 50 min. tiekiam su grietine
Prikabinti failai
HPIM3525.JPG
HPIM3525.JPG (131.15 KiB) Peržiūrėta 4367 karus(ų)
HPIM3526.JPG
HPIM3526.JPG (185.8 KiB) Peržiūrėta 4367 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: APKEPAI

Standartinė Isia » 22 Gru 2010, 16:42

niam niam... paskutinis bandymas bulvių apkepėlės man gavos nenusekęs :oops:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: APKEPAI

Standartinė sinsan » 22 Gru 2010, 18:54

o kas buvone taip :?:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: APKEPAI

Standartinė Isia » 22 Gru 2010, 19:30

net nežinau... keistai susimaliau bulves, ir kažko trūko, ir per surus gavos, ir per riebus... et... kai bandai vis kitaip tai ir nesigauna. Geriau laikysiuosi seno patikimo paprasto recepto, tada bent žinau, kad viskas gerai turi gautis :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: APKEPAI

Standartinė sinsan » 22 Gru 2010, 20:48

ir man buna taip, va neperseniausiai nauju receptu kugeli dariau, na man skanesnio dar nebuvo teke gamint, po kaledu imesiu ir receptuka
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: APKEPAI

Standartinė JolantaDaruliene » 26 Gru 2010, 02:22

Lauksim :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: APKEPAI

Standartinė Ramunė » 17 Lie 2011, 19:07

Merginos, o pas mus užkepėlių kur nors yra :roll: Nerandu :oops: :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: APKEPAI

Standartinė Tutsi » 18 Lie 2011, 00:38

o kokiu tu ieskai?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: APKEPAI

Standartinė Ramunė » 18 Lie 2011, 08:22

Ieškau porcijinių, gali būtisu ryžiais, su daržovėm. Tik gyvybiškai būtinas ingredientas yra mėsa :mrgreen:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: APKEPAI

Standartinė Tutsi » 18 Lie 2011, 09:27

porcijiniu atrodo nera, bet uzkepeliu tai tikrai yra... tokiu viename inde uzkeptu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: APKEPAI

Standartinė Ramunė » 18 Lie 2011, 09:38

Prisitaikysiu. O kur jos yra? :aciu2: :geles:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: APKEPAI

Standartinė Tutsi » 18 Lie 2011, 09:51

seip jei su jautiena, bus prie jautienos, jei su kiauliena prie kiaulienos... ir t.t. paieskosiu kai laiko turesiu, truputi veliau. :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: APKEPAI

Standartinė Ramunė » 18 Lie 2011, 09:57

Oi, kaip ačiū bus Paveikslėlis

Skelbti atsakymą