APKEPAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 27 Kov 2008, 21:10

Paprastas, bet labai skanus apkepiukas :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bal 2008, 19:12

Sotusis apkepas

6 nugarinės griežinėliai, 6-8 bulvės,
250 g pievagrybių, 200 g špinatų,
mažas poras, 1,5-2 indeliai majonezo,
aliejaus, 400 g fermentinio sūrio,
4-6 skiltelės česnako, maltų juodųjų pipirų,
kmynų, druskos.
Česnako skilteles sugrūskite, sumaišykite su druska ir juodaisiais pipirais. Mišiniu ištrinkite pamuštus nugarinės griežinėlius, kelias valandas marinuokite. Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais ir 10 minučių apvirkite sūdytame vandenyje. Pjaustykite riekutėmis, porą - griežinėliais. Išpjovusios kotus, špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu. Aliejumi ištepkite aukštoką skardą, ant jos dugno klokite nugarinę, tada bulves, pabarstykite kmynais, poro griežinėliais, ant viršaus dėkite pievagrybius, uždenkite juos špinatais ir aptepkite storu majonezo sluoksniu. Apkepą šaukite į 200 C karščio orkaitę, po valandos apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15-20 minučių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bal 2008, 19:13

Apkepas su špinatais ir kumpiu

1/2 kg špinatų, kumpio,
sviesto, šaukštas miltų,
stiklinė pieno, 4 šaukštai grietinės,
malto muskato, maltų juodųjų pipirų, druskos.
Nuplaukite špinatus, pasūdykite, apvirkite. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Padažui ištirpinkite 60-70 g sviesto, jame pakepinkite šaukštą miltų, įpilkite stiklinę pieno, keletą minučių šią košę dar pakepkite, pridėkite 4 šaukštus grietinės, pabarstykite juodaisiais pipirais, druska ir muskatu. Kumpį susukite vamzdeliais, ant jų viršaus dėkite svieste kepintus špinatus, užpilkite padažu ir kepkite karštoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bal 2008, 19:14

Varškės apkepas su medumi

500 g varškės, 80 g manų kruopų,
2 kiaušiniai, 300 ml pieno,
25 g sviesto, 150 g medaus,
75 g cukraus, 20 g tarkuotų citrinų žievelių,
vanilinio cukraus, cukraus, druskos.
Į bekaistantį pieną berkite po žiupsnelį druskos ir cukraus, šiek tiek vanilinio cukraus ir jame išvirkite manų košę. Ją šiek tiek ataušinkite. Į košę muškite kiaušinius, dėkite citrinų žievelių, pertrintą varškę. Išmaišykite, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą ir šaukite į karštą orkaitę. Tiekite su medumi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bal 2008, 08:46

Varškės apkepas

1 kg varškės, 6 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus, 6 šaukštai manų,
truputis kepimo miltelių (ant šaukštelio galo),
jei turite — razinų, riešutų, džiovintų vaisių, aguonų.
Varškę gerai ištrinkite, kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir viską gerai išmaišykite su varške. Suberkite manus, kepimo miltelius, razinas ir kitus priedus ir sumaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, sukrėskite į varškės masę ir viską dar kartą atsargiai sumaišykite. Gautą masę sukrėskite į manais pabarstytą skardą ir kepkite orkaitėje 200 C temperatūroje apie pusvalandį. Patiekite su grietine arba uogiene.

Svečias

Standartinė Svečias » 22 Bal 2008, 14:07

sinsan rašė:Ryziu apkepas su varske
120 g. ryziu,
350 ml. vandensarba pieno;
50 g. razinu;
100g. varskes;
1 kiausinio;
30 g. cukraus;
truputis vanilinio cukraus;
100 g. grietineles arba 150g. vaisiu padazo;
truputis druskos.
isvirta biria ryziu kose su razinomis atausinkite iki 70 laipsniu, sudekite pertrinta varske, mazam vandens kiekyje istirpinta vanilini cukru. kiausinio baltyma gerai isplakite, plakdami iberkit cukru ir viska gerai ismaisykit. kose dekite i skarda ne storesniu sluoksniu kaip 4 cm. virsu palyginkite, patepkite su grietine suplaktu kaiusiniu ir kepkite kol pasidarys gelsva puta is virsaus ir is apacios.
karsta apkepa supjaustykite ir patiekite su sviestu, grietine arba vaisiu padazu.
Čia lygiai toks pat, kaip Ramunė buvo įdėjusi, tik produktų kiekis didesnis...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bal 2008, 14:08

silsta,vel sveciuojiesi :?: :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 22 Bal 2008, 14:11

Nu žinai, net pati nustebau, kad kažkodėl pasidariau svečiu. Svečiu jau nesijaučiu :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bal 2008, 14:12

nesvarbu kaip jautiesi,svarbu,kaip atrodai :laugh:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 22 Bal 2008, 14:23

Ne į temą:

Kaimynė klausia:
- Kaip jautiesi :?:
- Kaip atrodau, taip ir jaučiuosi :!: :!: :laugh:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 22 Bal 2008, 14:56

Anonymous rašė:
sinsan rašė:Ryziu apkepas su varske
120 g. ryziu,
350 ml. vandensarba pieno;
50 g. razinu;
100g. varskes;
1 kiausinio;
30 g. cukraus;
truputis vanilinio cukraus;
100 g. grietineles arba 150g. vaisiu padazo;
truputis druskos.
isvirta biria ryziu kose su razinomis atausinkite iki 70 laipsniu, sudekite pertrinta varske, mazam vandens kiekyje istirpinta vanilini cukru. kiausinio baltyma gerai isplakite, plakdami iberkit cukru ir viska gerai ismaisykit. kose dekite i skarda ne storesniu sluoksniu kaip 4 cm. virsu palyginkite, patepkite su grietine suplaktu kaiusiniu ir kepkite kol pasidarys gelsva puta is virsaus ir is apacios.
karsta apkepa supjaustykite ir patiekite su sviestu, grietine arba vaisiu padazu.
Čia lygiai toks pat, kaip Ramunė buvo įdėjusi, tik produktų kiekis didesnis...
gali buti, kad panasus, nes as dar visu receptu neperskaicius, o sita nuo zurnalo nurasiau. :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bal 2008, 15:10

neimanoma visu receptu atsiminti,kai ju sitoks kiekis :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 23 Bal 2008, 11:38

Avokadų, pomidorų ir kumpio apkepas

8 nupjauta pluta duonos riekelės
40 g išsukto sviesto

Įdarui:
90 g kumpio
4 dideli prinokę pomidorai
0,5 dideles prinokusios avokados
1 stiklinė tarkuoto čederio sūrio
3 kiaušiniai
1/3 stiklinės grietinės
1/3 stiklinės pieno

Įkaitinkite orkaitę iki 210º C temperatūros. Kumpį, pomidorus, avokadą supjaustykyte kubeliais. Kočėlu pakočiokite duonos riekeles. Abi jų puses pateptkire sviestu, kiekvieną riekelę istrižai perpjaukite pusiau. Jas sustatykite į 23 cm skersmens apvalią formą, išklodami jos dugną ir šonus. Kepkite 10 minučių arba kol duona apskrus.
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180º C temperatūros. Kumpį, pomidorus, avokadą ir sūrį sudėkite į formą su duona. Dubenėlyje sumaišytus kiaušinius, grietinė ir sūrį užpilkiteant apkepo įdaro. Kepkite apie 30 minučių.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 23 Bal 2008, 18:51

Kukurūzų apkepėlė

1 dėžutė kukurūzų, 1 svogūnas, ½ raudonosios paprikos, ½ žaliosios paprikos, 1 šaukštas aliejaus, 2 skiltelės česnako, 1 šaukštas miltų, 2 kiaušiniai, pipirų, druskos, aitriųjų pipirų miltelių.

Tai meksikiečių mėgstamas patiekalas, jis gali būti patiekiamas prie tradiciškai ar ant grotelių keptos mėsos. Jei norime paruošti pagrindinį vegetarišką patiekalą, produktų kiekį padvigubinkime.

Kukurūzus gerai nuplauti, nuvarvinti. Svogūną smulkiai supjaustyti, pašalinti paprikos sėklas, odelę, supjaustyti, patroškinti įkaitintame aliejuje. Česnaką perspausti, įmaišyti į paprikas, 5 min. patroškinti. Kukurūzus supilti į plakiklį, įmušti kiaušinius, sutrinti (galima ir smulkintuvu – „blenderiu“), įmaišyti miltus. Trintus kukurūzus šaukštu dėti į patroškintas paprikas, išmaišyti, pagardinti pipirais, druska, aitriųjų pipirų milteliais, jei mėgstame aštrų valgį. Apkepui skirtą formą patepti trupučiu aliejaus, į ją kloti kukurūzų košę ir iki 200 laipsnių įkaitintos orkaitės viduriniame lygyje kepti apie 30 min., kol susidarys traški plutelė.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 23 Bal 2008, 18:51

Kukurūzų apkepas

50 g razinų, 1 svogūnas, 2 šaukštai kukurūzų aliejaus, 400 g faršo, pipirų, druskos, pusė stiklinės mėsos sultinio, 2 dėžutės kukurūzų, 30 g sviesto, 1 šaukštas pjaustytų petražolių lapelių.

Šis patiekalas mėgstamas Čilėje, kur saldžios razinos derinamos su salstelėjusiais kukurūzais. Jei tokio derinio nemėgstame, galime razinų nedėti..

Razinas nuplikyti karštu vandeniu. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti kukurūzų aliejuje. Į jį gabaliukais dėti faršą, paskaninti pipirais, druska, pakepinti, supilti sultinį, pamaišius dar truputį patroškinti. Razinas nuplauti, įmaišyti į faršą. Kukurūzus nuplauti, nuvarvinti, susmulkinti plakikliu ar vadinamuoju blenderiu, paskaninti druska, paskirstyti ant faršo, apdėlioti sviesto gabalėliais. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol pagels. Prieš patiekiant pabarstyti petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bal 2008, 14:52

Apkepas "Vilko bokštas"

300 g maltos jautienos
2-3 cukinijos
1 baklažanas
3 bulvės
3 pomidorai
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai smulkintų žalumynų
100 g aštraus fermentinio sūrio
30 g sviesto
prieskonių sriubai
aliejaus
raudonėlio
Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus.
Mėsą išimti, atvėsinti.Vidutinio dydžio kepimo skardą ištepti 3 šaukštais aliejaus.Supjaustyti cukinijas, baklažaną ir pomidorus 1 cm riekelėmis, o bulves šiek tiek ploniau. Ant skardos dugno pirmiausia dėti baklažanus taip, kad viena riekelė šiek tiek uždengtų kitą. Pabarstyti druska, raudonėliu, tarkuotu sūriu. Taip pat sudėti bulves, ant jų - mėsą, tada cukinijas. Vėl pabarstyti druska, prieskoniais, sūriu. Ant viršaus sudėti pomidorų riekeles, pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais. Ant kiek-vienos pomidorų riekelės uždėti gabalėlį sviesto.Kepti uždengus folija orkaitėje (virš 300"C) maždaug 1,5 val. Likus 5 min. - nudengti.Patiekalas skaniausias po pusvalandžio.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 09:34

Duonos, morkų ir varškės apkepas

1 kg juodos duonos trupinių,
500 g virtų morkų, 500 g varškės,
1-2 šaukštai manų kruopų
, 3 šaukštai sviesto, 5 kiaušiniai,
6-7 šaukštai cukraus, vanilinio cukraus,
citrinų rūgšties, razinų, druskos.
Morkas smulkiai sutarkuokite, apkepkite svieste ir ataušinkite. Įmuškite vieną kiaušinį, suberkite manų kruopų ir masę išmaišykite. Varškę ištrinkite, pilkite kiaušinį, išsuktą su dviem šaukštais cukraus, suberkite nuplautas ir nuvarvintas razinas. Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą sluoksniuokite duonos trupinius, morkas, tada vėl trupinius, varškės masę ir vėl duoną. Viršų apipilkite cukrumi ir citrinos rūgštimi plaktais likusiais kiaušiniais.Apkepą 15-20 minučių kepkite 220 laipsnių karščio orkaitėje, tiekite šiltą ar šaltą su grietine.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 15:53

Silkės apkepas su bulvėmis

8 rūkytos silkės
1,25 kg bulvių
1/2 stiklinės pieno
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas svogūnų laiškų
1 šaukštas petražolių
druskos
pipirų
Bulves nuplauti ir su lupenomis išvirti.Nulupti, mėsmale sumalti, išmaišyti su druska, pipirais, svogūnų laiškais ir pienu.Silkę nuvalyti, išimti kaulus.
Kepimo skardą patepti sviestu, sudėti sluoksnį bulvių masės, tada silkės gabalėlius, vėl - bulvių sluoksnį, patepti sviestu.Kepti karštoje orkaitėje 20-25 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 15:52

Kukurūzų košės ir brinzos apkepas

500 g kukurūzų miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
100 g virto kumpio
100 g rūkytos šoninės
200 g brinzos
1 šaukštas margarino
druskos
taukų indui ištepti
Miltus suberti į puodą.Pieną praskiesti vandeniu ir užvirinti, truputį pasūdyti. Pilti plona srovele į miltus, greitai maišant mediniu šaukštu.Masę šildyti ant mažos ugnies. Po 10-15 min. maišymo ji taps puri ir vientisa. Jeigu reikėtų, galima įpilti šiek tiek šilto vandens.Ištepti taukais indą apkepams, sudėti sluoksnį kukurūzų košės, pabarstyti smulkiai sukapotu kumpiu ir išdėlioti plonai supjaustytos šoninės gabaliukus, pridengti kukurūzų košės sluoksniu, uždėti brinzos sluoksnį, po to vėl kukurūzų košės sluoksnį.Paviršių išlyginti, pabarstyti margarino arba sviesto gabalėliais ir 30 min. įkišti į karštą orkaitę.
Išėmus supjaustyti porcijomis ir patiekti karštą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 16:09

Estiškas apkepas

700 g kiaulienos (be kaulų)
700 g raugintų kopūstų
100 g miežinių kruopų
2 svogūnai
1 šaukštelis cukraus
pipirų ,druskos
Kruopas pavirinti nedideliame vandens kiekyje su druska.Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti, išmaišyti su kopūstais, suberti cukrų.Mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais.Atspariame karščiui inde sudėti sluoksniais pakaitomis kopūstus ir mėsą, paskaninti pipirais ir druska, po to sudėti sluoksnį kruopų, įpilti šiek tiek vandens.Patiekalą kepinti 1 val. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 17:07

Obuolių ir avižinių dribsnių apkepas

6 obuoliai
2 šaukštai avižinių dribsnių
3 šaukštai sojos miltų
2 stiklinės pieno
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
druskos
citrinos žievelės
riešutų
razinų
Dribsnius ir miltus užplikyti verdančiu pienu, uždengti ir laikyti kol išbrinks.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, įberti citrinos žievelės, druskos, sukrėsti išplaktus baltymus, lengvai išmaišyti.Pusę masės supilti į paruoštą keptuvą, sudėti stambiai tarkuotus obuolius, kapotus riešutus, razinas.Ant viršaus supilti likusią masę, apdėlioti sviesto gabalėliais ir kepti 40-60 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 21:45

Elzaso apkepas

150 g kumpio
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
taukų formai ištepti
muskato riešutas
pipirų
druskos
Mažą tortinę ištepti taukais.Kiaušinius išplakti iki putų, beriant labai smulkiai supjaustytą kumpį ir palaipsniui pilant tik ką užvirintą pieną.Suberti sutarkuotą sūrį.Masę pagardinti pipirais, druska, maltu muskato riešutu ir supilti į taukais išteptą tortinę.Apkepinti 25 min. karštoje orkaitėje.Patiekti karštą arba šaltą.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 08 Geg 2008, 14:33

gal kuri nors zinot tokio pacio ar labai panasaus apkepo recepta, koks buna Maximoj? Ten i sudeti ieina suris kumpis rauginti agurkiukai... ir tokia tesla aplink :P labai skanus apkepelis tik va pirkt tai jo neapsimoka :roll: jei kuri nors suprato apie ka as ir zinot kazka panasaus tai imeskit receptuka jei nesunku :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 18:42

Niekad nesu pirkusi, ir net nesižvalgau į tą skyrių, bet skamba gražiai, gal kas įdės, pasibandysim :lol:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:14

sita elzaso apkepa esu darius, berods jau ir recepta esu idejus su komentarais :roll: zinokit man nepatiko :lol:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 08 Geg 2008, 19:15

Hazel rašė:
Hazel rašė:ELZASO APKEPAS
150g kumpio,
200g sutarkuoto fermentinio sūrio,
stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
muskato riešutas,
taukų formai ištepti,
pipirų,
druskos

Mažą tortinę ištepti taukais. Kiaušinius išplakti iki putų, beriant smulkiais supjaustytą kumpį ir palaipsniui pilant kątik užvirintą pieną. Suberti sutarkuotą sūrį. Masę pagardinti pipirais, druska, maltu muskato riešutu ir supilti į tortinę. Apkepti 25min karštoje orkaitėje. Nežinau koks skonis, bet paveiksliukas labai žadina apetitą Paveikslėlis
Šiandien dariau šitą apkepą - skonis siaubingas 078
o paveiksliuke taip gražiai atrodė :evil:
Nepatariu šito apkepo kepti :merg2:
va ir atkasiau savo komentara :lol: :lol:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 08 Geg 2008, 20:07

is produktu tai visai skaniai skamba... :roll: bet nepabandes nesuzinai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Geg 2008, 16:23

Šeimyninis apkepas

1 stiklinė ryžių
200 g žaliųjų žirnelių
200 g fermentinio sūrio
2 dešrelės,1 svogūnas
1 raugintas agurkas
2 paprikos ankštys
1 kiaušinis
3 šaukštai aliejaus
paprikos miltelių
pipirų,druskos
Ryžius išvirti biriai. Kubeliais supjaustytas dešreles pakepinti aliejuje, baigiant kepti įmesti nuluptą bei supjaustytą svogūną.Papriką ir agurkus supjaustyti kubeliais.Viską išmaišyti su ryžiais, įberti šiek tiek sutarkuoto sūrio, žirnelių ir prieskonių.Patiekalą sudėti į atsparų karščiui indą, apipilti suplaktu kiaušiniu ir pabarstyti likusiu sutarkuotu sūriu.40 min. pakepinti karštoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2008, 18:25

Makaronų ir vanilinio sūrio apkepas

600 g virtų makaronų
400 g varškės sūrio
2 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai pakepintos apelsino žievelės
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 šaukštas margarino
taukų formai ištepti
druskos
Varškę ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po to išmaišyti su kiaušiniais ir sukapota apelsino žievele.Atsparų karščiui indą ištepti taukais, pabarstyti maltais džiūvėsėliais.Dėti sluoksniais makaronus ir varškę taip, kad pirmą ir paskutinį sluoksnį sudarytų makaronai.Patiekalą pabarstyti margarino drožlėmis ir pridengus kepti karštoje orkaitėje apie 40 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 18:10

Manų kruopų ir medaus apkepas


1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė vandens
2 stiklinės pieno
3 šaukštai medaus
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas razinų
2 šaukštai sukapotos apelsino žievelės
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių
taukų formai ištepti
Kruopas supilti į indelį su vandeniu, išmaišyti su pienu (stiklinė) ir užvirinti maišant.Supilti likusį pieną ir virti 10 min.Nukelti nuo ugnies, ataušinti.
Sviestą ištrinti su cukrumi (3 šaukštai), įmesti į ataušintas kruopas, išmaišyti.
Suberti nuplautas razinas ir apelsino žievelę.Atsparų karščiui indą ištepti taukais, pabarstyti maltais džiūvėsėliais, sudėti kruopas, aptepti medumi.
Patiekalą kepti pridengus vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Skelbti atsakymą