APKEPAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 14 Kov 2008, 00:02

Man gali siųst drąsiai , aš kartais kai prikeverzoju , kiečiausiam recepte taip nesugalvosi , o tai ką kaltint , kad galva durna , ar nagai ne į tą pusę atsirietę :roll: teorinę medžiagą priimu drąsiai , o kaip jau praktiškai susisuksiu , tai save ir kaltinsiu :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 14 Kov 2008, 00:10

ir man panasei buna kai pirma karta ka darau

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2008, 11:58

na nesamone,ir ko cia pykti,gi tu neliepei jai gaminti su sautuvu atsistojusi :evil: As irgi viska meginu,o jei nepavyksta,tik save kaltinu,gal ne taip kazka padariau :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 14 Kov 2008, 19:03

Man atrodo,pati kazko nervavos ir rado ant ko issiliet.Nu ir nebesiusiu,tegu pati ieskos.Ai,neimu as i galva,visiems karts nuo karto uzplaukia.Skirtumas tik tas,kad vieni valdo save,o kiti -iesko atpirkimo oziu. :roll:

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 18 Kov 2008, 20:24

gal gali parasyt receptus,ko ten reikia ir kaip daryt,geri receptai.Okekvienai turbut neprisiuntinesi,nes as noriu su varske ir vaisiais ir piraga su bekonu.Kai gyvenom portugalijoje ten kavinese prekiaudavo panasais,tai tikras skanumelis buvo. :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:41

Apkepas

1 kg bulvių
100 g šampinjonų
1 svogūnas
250 g šoninės
250 g dešros
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės grietinės
250 g aštraus fermentinio sūrio
pipirų ,druskos
Bulves išvirti su lupenomis. Kai išvirs, nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Pakepinti šoninę, sudėti dešrą ir svogūnus.Atskirai iškepti šampinjonus.
Į kepimo skarda sudėti šoninę, bulves, kietai virtus kiaušinius, dešrą ir grybus, apipilti grietine, pabarstyti tarkuotu sūriu ir kepti orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:42

Apkepas "Vilko bokštas"


300 g maltos jautienos
2-3 cukinijos
1 baklažanas
3 bulvės
3 pomidorai
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai smulkintų žalumynų
100 g aštraus fermentinio sūrio
30 g sviesto
prieskonių sriubai
aliejaus
raudonėlio
Į didelę keptuvę įpilti 2 šaukštus aliejaus, įdėti šaukštą sviesto. Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką ir pakepinti. Sudėti mėsą. Po 5 min. įberti druskos, pipirų, raudonėlio, prieskonių sriubai, sudėti pjaustytus žalumynus.
Mėsą išimti, atvėsinti.Vidutinio dydžio kepimo skardą ištepti 3 šaukštais aliejaus.Supjaustyti cukinijas, baklažaną ir pomidorus 1 cm riekelėmis, o bulves šiek tiek ploniau. Ant skardos dugno pirmiausia dėti baklažanus taip, kad viena riekelė šiek tiek uždengtų kitą. Pabarstyti druska, raudonėliu, tarkuotu sūriu. Taip pat sudėti bulves, ant jų - mėsą, tada cukinijas. Vėl pabarstyti druska, prieskoniais, sūriu. Ant viršaus sudėti pomidorų riekeles, pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais. Ant kiek-vienos pomidorų riekelės uždėti gabalėlį sviesto.Kepti uždengus folija orkaitėje (virš 300"C) maždaug 1,5 val. Likus 5 min. - nudengti.Patiekalas skaniausias po pusvalandžio.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:43

Apkepas iš itališkų makaronų "LASAGNE DI SEMOLA"
9 makaronų lakštai
500 g maltos kiaulienos
2 morkos
1 kaliaropė
1 poras
1 stiklinė šaldytų žirnelių
druska
pipirai
prieskoniai mėsos įdarui
petražolės
100 g fermentinio sūrio
6 šaukštai grietinės
aliejus kepimui bei skardai patepti
Makaronų lakštus išverdame pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų.Mėsą pakepame su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais. Morkas ir kaliaropes sutarkuojame žiedeliais ir viską pakepame su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudedame į puodą, užpilame truputį vandens, suberiame žirnelius, druskos, pipirų ir troškiname. Baigdami troškinti įdedame petražolių.Kepimo indą ištepame aliejumi ir dedame 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudedame mėsos įdarą ir patepame jį 3 šaukštais grietinės. Tada dedame kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų - daržovių įdarą, kurį irgi aptepame 3 šaukštais grietinės. Vėl dedame 3 makaronų lakštus, užberiame sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepame orkaitėje apie 1 val

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:44

Apkepas su brokoliais ir riešutais

800 g su lupenomis virtų bulvių
1/4 stiklinės pieno
1 šaukštas sviesto
1 smulkiai sukapotas svogūnas
1-2 skiltelės sutrintos česnako
malto muskato riešuto
250 g brokolių
150 g sukapotų graikiškų riešutų
2 šaukštai aliejaus
pipirų

Padažas:
250 g pievagrybių
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas rupių kvietinių miltų
1,5 stiklinės pieno
1 šaukštas citrinos sulčių, druskos, pipirų, cukraus
Bulves nulupti, sumalti mėsmale, o po to ištrinti su sviestu, pienu, druska ir muskato riešutu iki lygios, vientisos masės.Keptuvėje pašildyti aliejų, pakepinti jame smulkiai sukapotą svogūną ir česnaką, įdėti žiedeliais suskirstytus brokolius ir riešutus, viską išmaišyti ir pridengus troškinti 5-7 min.
Indelyje išlydyti sviestą, įmesti nuplautus ir smulkiai sukapotus pievagrybius, 5 min. kepti maišant ant mažos ugnies, po to pabarstyti miltais, išmaišyti, supilti pieną ir nuolat maišant virti ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės. Galiausiai padažą pagardinti pagal skonį citrinos sultimis, druska ir žiupsneliu cukraus.Atsparų karščiui pusdubenį ištepti sviestu, sudėti pusę bulvių masės, ant jų - brokolius su riešutais, užpilti puse padažo, pridengti likusiomis bulvėmis ir įdėti į įkaitintą orkaitę.epinti apie 30 min.Likusį pašildytą padažą patiekti padažinėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:45

Apkepas su grybais

800 g su lupenomis virtų bulvių
400 g grybų (skėtinės žvynabudės, kazlėkai, raudonikiai arba kreivabudės)
4 kietai virti kiaušiniai
1 didelis svogūnas
1 stiklinė rūgščios tirštos grietinės
1 trynys
3 šaukštai sukapotų žalių petražolių
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus
druskos,pipirų
Indelyje pašildyti aliejų, iškepti jame griežinėliais supjaustytus grybus, pridengti, truputį patroškinti ant mažos ugnies, pabarstyti druska ir pipirais.
Bulves nulupti ir supjaustyti griežinėliais.Kiaušinius ir svogūną supjaustyti ritinėliais.Indą apkepams ištepti sviestu ir dėti sluoksniais: bulves, kiaušinius, grybus, svogūną, kiekvieną sluoksnį šiek tiek pabarstant pipirais.Gerai išmaišyti grietinę su tryniu, druska ir žaliomis petražolėmis, užpilti bulves.
Įdėti į karštą orkaitę, apkepinti 30 min.Patiekti su raugintais agurkais arba žalių daržovių salotomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:45

Apkepas turkiškai
500 g virtų makaronų
80 g išlukštentų graikiškų riešutų
3 šaukštai medaus
taukų formai ištepti
Atsparų karščiui indą ištepti taukais, sluoksniuojant dėti virtus makaronus, apibarstant juos maltais riešutais.Patiekalą apipilti medumi ir pabarstyti taukų drožlėmis.Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Patiekti šiltą arba šaltą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:46

Apkepas su svogūnais

1 kg kietų bulvių
500 g svogūnų
1 šaukštelis kmynų
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė pieno
4 tryniai
150 g sutarkuoto fermentinio sūrio
druskos,pipirų
1 šaukštas sviesto
Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuoti, lengvai nusunkti.Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais.Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti pusę sutarkuotų bulvių, ant jų - svogūnus, pabarstyti druska, pipirais, kmynais, pridengti likusiomis bulvėmis.Kruopščiai išplakti trynius su grietine, pienu, druska ir pipirais, užpilti bulves ir įdėti į įkaitintą orkaitę.Apkepinti 45-50 min.
Po to patiekalą gausiai pabarstyti sutarkuotu sūriu ir vėl įkišti į orkaitę 15-20 min.Patiekti su žalių daržovių salotomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:50

Apkepti kiaušiniai, įdaryti kiauliena ir jūros produktais

4 kiaušiniai
0,5 stiklinės žalių krevečių, supjaustytų
0,5 stiklinės krabo mėsos, virtos
1 arbatinis šaukštelis kalendros lapų, šviežių, supjaustytų
0,125 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, maltų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštas žuvies padažo
2 šaukštai kokoso pieno, riebaus

Tešlai
0,5 stiklinės miltų 0,5 stiklinės vandens , drungno
2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
0,25 arbatinio šaukštelio druskos
Sudėkite kiaušinius į puodą šalto vandens ir užvirkite, maišydami mediniu šaukštu (atsargiai, kad neįskeltumėte lukšto). Kiaušiniams verdant, dar maišykite 3 minutes tam, kad tryniai būtų centre ir aplink liktų vienodas baltymo kiekis - lengviau įdarysite kiaušinius. Virkite 12 minučių arba iki kietai išvirs, tuomet pakiškite kiaušinius po šaltu vandeniu ir greit atšaldykite. Nulupkite juos ir išilgai perpjaukite. Sumeskite trynius į dubenėlį ir gerai sutrinkite šakute. Įdėkite krevetes, krabo mėsą ir kiaulieną, kalendros lapus, pipirus, druską ir žuvies padažą. Gerai išmaišykite, tuomet įpilkite tiek kokoso pieno (jį galite pakeisti grietine), kad mišinys neliptų prie rankų. Padalinkite mišinį į 8 lygias dalis ir užpildykite kiaušinių baltymus, iš užpildo formuodami visą kiaušinį (t.y iš puselės padaromas visas kiaušinis). Gaminį panardinkite į tešlą ir kepkite riebaluose (fritiūrinėje arba gilioje keptuvėje) 3 minutes arba kol jis taps auksinės rudos spalvos. Kepdami žiūrėkite, kad užpildas būtų apačioje. Nuvarvinkite riebalus ant popieriaus ir patiekite įdarytus kiaušinius šiltus arba šaltus.
Tešla: Supilkite miltus, vandenį, aliejų ir druską. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:53

Baltarusiškas sūrio apkepas

4 l rūgštaus pieno
300 g sviesto
2 kiaušiniai
100 g kaimiško varškės sūrio
druskos
Rūgštų pieną 10-15 min. įkišti į karštą orkaitę. Kai pienas susitrauks, nupilti išrūgas.Į varškės masę įmušti kiaušinius, įmesti ištrintą sviestą ir kubeliais supjaustytą sūrį, pasūdyti, perdėti į taukais išteptą troškintuvą ir apkepti.
Apkepą patiekti su rūgščiu pienu, kefyru arba grietine, bulvėmis su lupenomis bei žalių daržovių salotomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:55

Bulvių apkepas su aviena

600 g avienos
1 kg bulvių
2-3 svogūnai
20 g riebalų
4-5 skiltelės česnako
prieskonių
druskos
Bulves nuskusti ir sutarkuoti.Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūnus pakepinti riebaluose, česnakus sugrūsti, viską sudėti į bulvių tarkę, išmaišyti, pasūdyti, sukrėsti į išteptą riebalais skardą ir kepti 1-1,5 val.
Apkepą supjaustyti, sudėti į pusdubenį, apibarstyti žalumynais.Patiekti su svogūnų padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2008, 20:56

Bulvių apkepas kiniškai


1 kg bulvių
200 g kiniškų grybų chii-take
1 šaukštelis sutrinto rozmarino
1 šaukštas saulėgrąžų sėklų
150 g sutarkuoto fermentinio sūrio
1 šaukštas sviesto
druskos,pipirų
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
malto muskato riešuto
Grybus rūpestingai nuplauti, nusausinti, supjaustyti plonomis juostelėmis.
Nuskustas bulves nuplauti, supjaustyti griežinėliais, įmesti 2 min. į pasūdytą verdantį vandenį, nusunkti per sietelį.Atsparią karščiui formą ištepti sviestu, iškloti puse bulvių, ant jų sudėti grybus, pabarstyti saulėgrąžų sėklomis ir rozmarinu, pridengti likusiomis bulvėmis.išplakti kiaušinius su pienu, muskato riešutu, pipirais ir druska, užpilti bulves, sandariai pridengti aliuminio folija ir 30 min. įkišti į karštą orkaitę.Nuimti foliją.Bulves pabarstyti sutarkuotu sūriu ir pakepinti (nepridengus) 10-15 min.Patiekti su žalių daržovių salotomis arba žaliomis salotomis.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 18 Kov 2008, 23:29

Ramunė rašė:Apkepti kiaušiniai, įdaryti kiauliena ir jūros produktais

4 kiaušiniai
0,5 stiklinės žalių krevečių, supjaustytų
0,5 stiklinės krabo mėsos, virtos
1 arbatinis šaukštelis kalendros lapų, šviežių, supjaustytų
0,125 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, maltų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštas žuvies padažo
2 šaukštai kokoso pieno, riebaus

Tešlai
0,5 stiklinės miltų 0,5 stiklinės vandens , drungno
2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
0,25 arbatinio šaukštelio druskos
Sudėkite kiaušinius į puodą šalto vandens ir užvirkite, maišydami mediniu šaukštu (atsargiai, kad neįskeltumėte lukšto). Kiaušiniams verdant, dar maišykite 3 minutes tam, kad tryniai būtų centre ir aplink liktų vienodas baltymo kiekis - lengviau įdarysite kiaušinius. Virkite 12 minučių arba iki kietai išvirs, tuomet pakiškite kiaušinius po šaltu vandeniu ir greit atšaldykite. Nulupkite juos ir išilgai perpjaukite. Sumeskite trynius į dubenėlį ir gerai sutrinkite šakute. Įdėkite krevetes, krabo mėsą ir kiaulieną, kalendros lapus, pipirus, druską ir žuvies padažą. Gerai išmaišykite, tuomet įpilkite tiek kokoso pieno (jį galite pakeisti grietine), kad mišinys neliptų prie rankų. Padalinkite mišinį į 8 lygias dalis ir užpildykite kiaušinių baltymus, iš užpildo formuodami visą kiaušinį (t.y iš puselės padaromas visas kiaušinis). Gaminį panardinkite į tešlą ir kepkite riebaluose (fritiūrinėje arba gilioje keptuvėje) 3 minutes arba kol jis taps auksinės rudos spalvos. Kepdami žiūrėkite, kad užpildas būtų apačioje. Nuvarvinkite riebalus ant popieriaus ir patiekite įdarytus kiaušinius šiltus arba šaltus.
Tešla: Supilkite miltus, vandenį, aliejų ir druską. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa.
va sitas man patiko! :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Kov 2008, 09:18

Po velykų gerai tokius gamint :wink:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 19 Kov 2008, 10:07

Ale ir padirbėjai Ramune, nuo dūšios, taip sakant :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Kov 2008, 11:41

Vakar labai jau buvo ūpas ką nors nuveikt, tai tvarkiau savo recepciukų knygelę, pasidėjau, kad nepamest :lol:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 19 Kov 2008, 12:03

Šaunuolė, Ramune :geles: Na o aš vis neprisiruošiu :oops:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 19 Kov 2008, 12:05

Aš irgi kol prisiruošiu , tai tada ūpas dingsta :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Kov 2008, 19:40

Reikia kartu viską daryt : ir prisiruošt, ir ūpo nepaleist šonan :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 19 Kov 2008, 22:54

va rytą buvo beveik pavykę taip padaryt , bet man greit vienas arba kitas išgaruoja , o jei abu vietoj yra , tada ateina trečiasis dvikojis padaužiukas ir planai pasikeičia :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 19:22

Duonos apkepas su vyšniomis

100 g. margarino
3 kiaušiniai
1 kepalėlis duonos
150 g. cukraus
1 pk. vanilinio cukraus
1/2 pk. kepimo miltelių
0,5 l. konservuotų vyšnių, galima ir vyšnių uogienės
Sviestas ir kiaušiniai išsukami. Sudedama piene išmirkyta duona. Beriamas cukrus, vanilė, kepimo milteliai ir vėl viskas išsukama. Suberiamos vyšnios ir masė išsukama plaktuvu. Viską supilame į skardą, išteptą riebalais ir kepame 1 val. 200 laipsnių orkaitėje. Patiekiame su vaniliniu padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 19:24

Ryžių apkepas su varške

60 g ryžių, 170 g vandens, 20 g razinų, 40 g varškės,
0,25 kiaušinio, 15 g cukraus, truputis vanilinio cukraus, 5 g lydyto sviesto, 5 g džiuvėsėlių, 35 g grietinės arba 75 g vaisių padažo, druskos.
Išvirtą birią ryžių košę su razinomis ataušinkite iki 70º, sudėkite pertrintą varškę, mažame vandens kiekyje ištirpintą vanilinį cukrų. Kiaušinio baltymą gerai išplakite, plakdami įberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Košę dėkite į skardą ne storesniu kaip 3,5 cm sluoksniu. Viršų palyginkite, patepkite su grietine suplaktu kiaušiniu ir kepkite, kol pasidarys gelsva pluta iš viršaus ir apačios.Karštą apkepą supjaustykite ir patiekite su sviestu, grietine arba vaisių padažu. Skanaus !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 19:25

Apkepas su šviežiais vaisiais

65 g kruopų,
170 g pieno ar vandens,
10 g cukraus,
5 g sviesto,
0,5 kiaušinio,
60 g šviežių obuolių,
5 g grietinės,
5 g džiūvėsėlių,
75 g vaisių padažo,
druskos.
Piene arba vandenyje išvirta biri ryžių, sorų arba manų košė ataušinama iki 70 laipsnių, sudedamas cukrus, žalias kiaušinis ir išmaišoma. Pusė masės dedama į džiūvėsėliais pabarstytą skardą, išlyginama, ant viršaus sudedami 1 cm kubeliais supjaustyti žali nulupti vaisiai ir vėl uždengiama masės sluoksniu. Viršus sulyginamas, patepamas kiaušiniu, sumaišytu su grietine, ir kepama orkaitėje.Patiekiami valgyti su grietine arba saldžiu vaisių padažu. Skanaus!

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 27 Kov 2008, 20:01

tikiuosi tokio receptuko nera, nes kiek iekojau, neradau tokioj gausybej.
paprastas ryziu apkepas
250 g. pieniniu ryziu;
1 l. pieno;
3 kiausiniu;
50 g. sviesto;
3 saukstu cukraus;
1 sauksteliu cinamono;
tupucio riebalu kepimo indui istepti.
ryzius isvirkite piene ir palaikykite uzdengtus, kad visai suminkstetu. kiausiniu trynius isplakite su cukrum ir sviestu iki putu, supilkite i ryziu kose, gerai ismaisykite, suberkit cinamona, sudekit iki standumo isplaktus baltymus. viska atsargiai ismaisykite, sukreskite i riebalais istepta indair kepkite 25 - 30 min. 200 laipsniu karstumo orkaiteje, patiekite su siltu slyvu kompotu ar kisieliumi.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 27 Kov 2008, 20:25

Ryziu apkepas su varske
120 g. ryziu,
350 ml. vandensarba pieno;
50 g. razinu;
100g. varskes;
1 kiausinio;
30 g. cukraus;
truputis vanilinio cukraus;
100 g. grietineles arba 150g. vaisiu padazo;
truputis druskos.
isvirta biria ryziu kose su razinomis atausinkite iki 70 laipsniu, sudekite pertrinta varske, mazam vandens kiekyje istirpinta vanilini cukru. kiausinio baltyma gerai isplakite, plakdami iberkit cukru ir viska gerai ismaisykit. kose dekite i skarda ne storesniu sluoksniu kaip 4 cm. virsu palyginkite, patepkite su grietine suplaktu kaiusiniu ir kepkite kol pasidarys gelsva puta is virsaus ir is apacios.
karsta apkepa supjaustykite ir patiekite su sviestu, grietine arba vaisiu padazu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Kov 2008, 20:34

va,atrodo sito as ir norejau :!:

Skelbti atsakymą