APKEPAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 23:10

Jacinta rašė:galit pas mane i svecius! :wink:




nu ruosk vaises atvarom :lol:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Vas 2008, 23:14

nu ka nors greit paruosiu :wink: , nes ka dariau jau nieko nebeliko! :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 23:16

o as galvojau kad ant to apkepo kvieti :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Vas 2008, 23:16

Jacinta rašė:nu ka nors greit paruosiu :wink: , nes ka dariau jau nieko nebeliko! :roll:
apkepo neliko,tai nebera ko vaziuoti :merg2:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 23:19

tai jau taip :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Vas 2008, 23:20

galiu is nuajo padaryt, jei atvaziuosim, pati dar su mielu noru sukirsciau! :P

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 23:23

dar spetu ir atsalti kol mes atvaziuotumem :lol: as kokios pusantros paros jei su masina :roll: tutsi pora traita :roll: tai ir sukirstumet kol as atvaziuociau :lol:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Vas 2008, 23:37

tai mes su tutsi tau paskui nauja iskeptumem! :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 23:41

tai pavargsi kepti :lol:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Vas 2008, 23:45

tai tada jau tutsi iskeps, as siandien uzsiknisau valgyt bedarydama! :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 18 Vas 2008, 03:18

nu jau judvi tarkites :wink: o as atvarysiu ant "gatavo" :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Vas 2008, 10:43

chaliafcike :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Vas 2008, 13:43

Briuselinių kopūstų apkepas

800 g briuselinių kopūstų,
2 l vandens,
1 šaukštelis druskos,
340 g virto lieso kumpio,
0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio,
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
1 šaukštelis druskos,
100g tarkuoto fermentinio sūrio,
baltųjų pipirų,
malto muskato.

Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais. Kopūstai nukošiami ir nuvarvinami. Kopūstai sudedami į kepimo formą. Ant jų išdėliojama pusė paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu. Orkaitė įkaitinama. Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, muskato riešutu. Kopūstai su kumpiu užpilami šiuo plakiniu. Likę kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu. Viskas uždengiama folija ir kepama orkaitėje apie 15 minučių. Po to folija nuimama ir apkepas dar 10 minučiųų kepamas. Valgoma su duona ar bulvėmis.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 25 Vas 2008, 19:10

:hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 25 Vas 2008, 22:37

gal kas zinot koki skanu varskes apkepa,savaitgali bandziau ir nekoks man gavos,toks plonas. :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Vas 2008, 10:18

as gaminu kaip ir talija,tai man jis super :P Ir kito recepto net neieskau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Vas 2008, 07:51

Kišas su varške ir špinatais

1 pakelio sluoksniuotos šaldytos tešlos,
200 g pusriebės varškės,
4 kiaušinių,100 g fetos sūrio,
4 valg. šaukštų kedro riešutų,
1 saujos špinatų,alyvuogių aliejaus kepimui.
Sutepkite formą sviestu, sudėkite tešlą į formą, subadykite šakute.
Kiaušinius sutrinkite su varške. Sudėkite gabalėliais supjaustytą fetos sūrį. Šiek tiek pasūdykite, pabarstykite pipirais ir sudėkite ant tešlos. Pabarstykite kedro riešutais. Užberkite supjaustytus špinatus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite trisdešimt-keturiasdešimt minučių, likus dešimčiai minučių sumažinkite temperatūrą iki 180°С.

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 27 Vas 2008, 18:08

reiks tada isbandyt

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2008, 01:02

Morkų apkepas su varške


600 g. morkos
120 g. pieno
80 g. manų kruopos
300 g. varškės (9% riebumo)
1 kiaušinis
džiūvėsėliai (kepimo skardos pabarstymui)

Šiaudeliais supjaustytos morkos troškinamos su pienu. Baigiant įberiama manų kruopų ir maišant verdama 10–15 min. Morkų masė atvėsinama iki 40–50°C. į ją sudedama pertrinta varškė, kiaušiniai, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma. Apkepo masė sudedama į sviestu (2 g) išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą.

Morkų apkepas su varške patiekiamas užpiltas ištirpintu sviestu, grietine, pieno arba grietinės padažu

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 04 Kov 2008, 01:09

kaip skanu, niam niam! :hubba:

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 04 Kov 2008, 09:44

:hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2008, 12:19

va sita sendien pameginsiu :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 09 Kov 2008, 12:38

Žiedinių kopūstų apkepas

• Didelio žiedinio kopūsto,
• 300 g fermentinio sūrio,
• 1/2 stiklinės miltų,
• 1 kiaušinio,
• Kelių šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
• 1/2 stiklinės grietinėlės,
• Petražolės stiebelių.

Žiedinio kopūsto galvą išskirstykite mažomis galvutėmis. Galvutes suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite 2-3 min. Ataušusias žiedinio kopūsto galvutes apvoliokite miltuose, išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsiuose ir apkepkite aliejuje, kol paskrus.
Kepimo inde išklokite apkepintas žiedinio kopūsto galveles. Ant viršaus sudėkite supjaustyto sūrio riekeles taip, kad uždengtų visą paviršių. Tuomet vėl klokite sluoksnį kopūstų. Užpilkite šlakelį grietinėlės, ant viršaus vėl sudėkite sūrio riekeles.
Patiekalą pašaukite į įkaitintą orkaitę dar penkioms minutėms, kol išsilydys sūris. Belieka papuošti petražolėmis.
Prikabinti failai
3.jpg
3.jpg (30.92 KiB) Peržiūrėta 4834 karus(ų)

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 13 Kov 2008, 20:01

pridesiu as uzkepeliu
Prikabinti failai
su suriu ir bekonu.JPG
su suriu ir bekonu.JPG (32.75 KiB) Peržiūrėta 4812 karus(ų)
surio bekono2.JPG
surio ir bekono
surio bekono2.JPG (31.03 KiB) Peržiūrėta 4812 karus(ų)
uzkepele su grybais.JPG
su gybais ir bulvemis
uzkepele su grybais.JPG (34.07 KiB) Peržiūrėta 4813 karus(ų)
poru2.JPG
poru2.JPG (32.29 KiB) Peržiūrėta 4812 karus(ų)
poru uzkepele.JPG
poru uzkepele
poru uzkepele.JPG (31.37 KiB) Peržiūrėta 4812 karus(ų)
varskes vaisiu.JPG
varskes -vaisiu uzkepele
varskes vaisiu.JPG (32.71 KiB) Peržiūrėta 4812 karus(ų)

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 13 Kov 2008, 20:12

Atrodo labai apetitnai, ypač paskutinėje nuotraukoje :hubba:

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 13 Kov 2008, 20:19

Tas paskutinis ir mane sudomino. Gal būtų galima į emailą? :wink:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 13 Kov 2008, 20:21

Ir aš norėčiau, Airene, jei nesunku :merg2: to paskutinio ir to su varške ir vaisias. Labai ačiū 060

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 13 Kov 2008, 22:50

Aireniuk , man tą patį kaip ir Ernekai , ką :oops:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 13 Kov 2008, 23:00

Dėkui Airene, jau gavau 041 Skaitosi ir žiūrisi tai fantastiškai tie recepčiukai, reiks išmėgint :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 13 Kov 2008, 23:55

nu ,jus tai ,zinot,kad as tik radau tuos receptus,patraukliai atrode ir idejau.O mano viena pazistama taip mane iskeike,kad as jai atsiunciau recepta savo pacios neisbandyta.Net nebesuprantu,gal cia bloga ka darau.????bet juk paziuri i produktus,i gaminima ir panasiai gali isivaizduot.O tai as ir rasau,kad tai is knygu receptai.
Konkreciai tai gavau uz ,,Tiramisu' recepta.Sake gavos kose,ir kaina neatitinka skonio.gal nepavyko.Juk ne visad pavyksta ir sugebantiems pirma karta gaminant.Taip supratau,kad likau skolinga pinigus uz ,,maskarpone"....Sugadino nuotaika.Va,ir stenkis,o raso,,kai turesi,ka idomesnio-siusk.
Zodziu,as neatsakau uz pasekmes.As negaminau,o jus ta zinot.

Skelbti atsakymą