APKEPAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 10 Lap 2007, 12:12

Va, kokį vakar "sukonstravau" kepinį:
Pavadinau jį vaflių lazanija.
Reikia nusipirkti vaflių lakštų. Aš pirkau Vilniaus duonos gamybos, stačiakampiai lakštai.
Pasiruošti mėsos faršą (apie 400 gr. turėjau). Dėjau visko kaip kotletams, tik faršas turi gautis skystesnis. 1 stiklinė grietinės, į ją dar įpyliau šalto virinto vandenuko apie trečdalį stiklinės. Kepimo indą patepti aliejumi arba grietine, iš karto padėti du vaflius (juos nereikia pertepti), aptepti grietine, 1 trečdalį faršo pakloti, vėl dėti vaflio lakštą ir taip visus susluoksniuoti. viršutinis sluoksnis turi būti vaflis. Jį aptepti grietine. Kas nori aštriau, galima pertepant vaflius pomidorų padažo dėti, svogūnų arba poro daugiau arba šiaip kepintų daržovių mišinio. Ant viršaus - tarkuotas ferm.sūris. Kepti iki 220 įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Pabandykit :!:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 10 Lap 2007, 17:03

Hazel rašė:Moliūgo apkepas
Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti
Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero
Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.

O kas tie "kokosiniai" makaronai? :roll: :?: :idea:
Labai skaniai skaitosi receptas.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 10 Lap 2007, 17:08

Makaronų apkepas:Reikalingi produktai: 300-500g faršo; 1 pakelis makaronų (400g); 1 ar 2 svogūnai; majonezo; sūrio; pomidorų padažo. Keptuvėje iškepti faršą ir pagardinti prieskoniais. Sudėti jį į riebalais išteptą skardą, ant viršaus dedame makaronus ir susmulkintus, bei keptuvėje pakeptus svogūnus. Apkepo viršų patepame majonezu, pomidorų padažu ir uždėti tarkuoto sūrio. Kepti vid. karštumo orkaitėje 40-50 min.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 10 Lap 2007, 18:16

Talija rašė:O kas tie "kokosiniai" makaronai? :roll: :?: :idea:
Labai skaniai skaitosi receptas.
Kiek žinau, šis receptas iš Dansukker tinklalapio. Pati tokių negirdėjus, bandžiau paieškot internete, bet nesėkmingai, mano ingredientų knygoj, taip pat nėra. Man atrodo, čia bus paprasčiausiai vertimo klaida, turbūt reikia ne kokosinių makaronų, o kokoso drožlių.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 10 Lap 2007, 18:32

Knisausi knisausi ir radau analogišką receptą, tikrai ten klaida, o reikia ne kokosinių makaronų, o kokoso riebalų. Manau juos galima pakeisti kitais riebalais ;)

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 10 Lap 2007, 18:37

Aišku. Ačiū Forelle. :aciu2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Lap 2007, 18:40

Forelle rašė:Knisausi knisausi ir radau analogišką receptą, tikrai ten klaida, o reikia ne kokosinių makaronų, o kokoso riebalų. Manau juos galima pakeisti kitais riebalais ;)
kokosiniai riebalai ir kokosiniai makaronai,kaip galima sumaisyti :shock: Visai nepanasus dalykas :roll:
Beje radau,pas SM toki recepta,tai ten niekas neraso,kad klaida :merg2:
O va cia originalus receptas

Moliūgo apkepas (maždaug 12 porcijų)

Sudedamosios dalys
Tešlai
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti

Įdarui
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero 1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.

2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.

3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.

4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.

5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.

Gaminant pagal receptą naudojami „Dansukker" produktai

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 10 Lap 2007, 19:38

Nerašo, bet nieks ir nežino kas ten per makaronai. Be to, nukopinta iš ten pat, kur ir Hazel nukopino ir įdėjo.

o va originalusis receptas:

Ingredienser
Deg
4 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk Dansukker Råsocker
100 g kokosfett
1 ägg
2 msk äpplecidervinäger
3-4 msk kallt vatten
smör eller margarin till formen

Fyllning
400 g tärnat pumpakött
2 1/2 dl grädde
1 3/4 dl Dansukker Råsocker
3 ägg
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära

1. Blanda samman vetemjöl, salt, råsocker, kokosfett, ägg, äpplecidervinäger och vatten till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.
2. Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.
3. Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, råsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.
4. Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.
5. Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.

O dabar pasieiškok ką reikšia kokosfett ir pamatysi, kad kokosų riebalai.

Niekada vertalu nereikia aklai pasikliauti.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 10 Lap 2007, 20:57

biski nelietuviskai :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lap 2007, 12:51

ka tuo norejei pasakyti :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Lap 2007, 12:55

Žinau tokį dalyką: tokius tekstus verčia žmonės, net nenusimanantys apie gaminimą, produktus ir pan. Be to, tokių specifinių vertėjų labai trūksta, todėl dažnai ir klaidų pasitaiko, ypač žurnaluose, kur būna išversta iš užsienietiško šaltinio. Užtat aklai tokiais receptais pasikliauti negalima.
Studentavimo laikais gyvenau su tokia vertėja, kuri versdavo elektrinių prietaisų instrukcijas, nors apie elektrą nieko neišmano. Tai kai paskaitydavau, plaukai stodavosi, kokių nesąmonių prirašyta, bet kai nėra kas verčia, tai paimdavo ir taip.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lap 2007, 12:58

nu cia geras :shock: Vakar skaiciau ant kamštinės dangos instrukcija,tai irgi pakraupau...gal 6 kalbomis parasyta ir visur skirtingai :evil:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Lap 2007, 13:00

Va apie tai aš ir kalbu. Verčia bile kas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lap 2007, 13:10

bet tai kur tikrintojai ziuri :shock:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Lap 2007, 13:19

Tikrintojai juk irgi neišmano ;) Bet kai keliom kalbom ir skirtingai būna surašyta, tai jau baisu, ypač kai ant pakelio randi: pvz. lietuviškai rašo, kad miltelių 1 l reikia 1 a.š., o angliškai - 1 l 1 šaukšto. ir žinok kas teisus ir kiek dėt.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lap 2007, 14:10

va va,butent taip ir parasyta :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 11 Lap 2007, 15:26

Aga, žiūrėjau kažkada "pinigų karta" tą tema. Ėjo kalba apie tai, kad kokybišku vertėju labai trūksta ir kad verčia be lia kas. O kad skirtingai ant pakelio parašyta, aš irgi buvau aptikusi ne karta.
kokosfett reiškia kokosinį sviestą. Radau tikslų vertimą.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 11 Lap 2007, 20:25

Lilina rašė:
kokosfett reiškia kokosinį sviestą. Radau tikslų vertimą.
Teisingai, niekaip neatsiminiau, tai ir parašiau riebalai. Labai skanus daiktas su karštu pienu :!: Bet kažin dabar galima kur jo gaut? Vaikystėj tai teta parveždavo, o dabar turbūt irgi Lietuvoj nėra :?

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 11 Lap 2007, 20:32

as paieskosiu anglijoj ir butinai parasysiu pas mus jo yra ar ne :lol:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Vas 2008, 22:10

Ziuriu pamirsta tema! :roll:
Panasaus niekur neradau, tai dedu cia :wink:

UZKEPELE SU ZUVIMI

Svogunu;
virtu bulviu;
pomidoru padazo;
zuvies file be kaulu;
pora kiausiniu,
truputi sviesto ir surio.

Supjaustyti ziedais svogunus ir pakepti svieste, kai iskeps prideti pomidoru padazo. Zuvies filiuka pasiruosti is vakaro, dedant lauro lapu, pipiru ir druskos pagal skoni. Susipjaustom bulves taip pat ziedeliais.
I gilia formele dedam sluoksniais:
- svogunus su pomidoru padazu
- zuvies filiuka supjaustyta
- vel svogunu su pomidoru padazu
- virtu bulviu sluoksni
- suplaktus kiausinius
- ant virsaus sutarkuojam surio pagal skoni.
Kepam orkaiteje 200 C apie 15-20 minuciu, kol pagels virsus.
Galima valgyti ir karsta, ir salta. Skanaus! :P
Prikabinti failai
wwelij.JPG
wwelij.JPG (31.11 KiB) Peržiūrėta 5306 karus(ų)

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 22:17

turetu buti skanu :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Vas 2008, 22:47

labai skaniai atrodo,net seile nutyso :hubba:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Vas 2008, 22:48

ir labai skaniai gavosi, patariu pamegint! :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Vas 2008, 23:01

Va, perpjauto nuotrauka, nepykit nelabai grazi! :oops:
Prikabinti failai
anttra.JPG
anttra.JPG (29.67 KiB) Peržiūrėta 5293 karus(ų)

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 23:03

baik gundyti vakare :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Vas 2008, 23:05

aha,galvoju,ka cia uzkirtus :evil:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 23:06

ir as ta pati mastau 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Vas 2008, 23:08

eiciau kokios koses issivirti,bet tokiu laiku :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Vas 2008, 23:09

galit pas mane i svecius! :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 17 Vas 2008, 23:09

o as vis nesugalvoju :roll:

Skelbti atsakymą