APKEPAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Va, kokį vakar "sukonstravau" kepinį:
Pavadinau jį vaflių lazanija.
Reikia nusipirkti vaflių lakštų. Aš pirkau Vilniaus duonos gamybos, stačiakampiai lakštai.
Pasiruošti mėsos faršą (apie 400 gr. turėjau). Dėjau visko kaip kotletams, tik faršas turi gautis skystesnis. 1 stiklinė grietinės, į ją dar įpyliau šalto virinto vandenuko apie trečdalį stiklinės. Kepimo indą patepti aliejumi arba grietine, iš karto padėti du vaflius (juos nereikia pertepti), aptepti grietine, 1 trečdalį faršo pakloti, vėl dėti vaflio lakštą ir taip visus susluoksniuoti. viršutinis sluoksnis turi būti vaflis. Jį aptepti grietine. Kas nori aštriau, galima pertepant vaflius pomidorų padažo dėti, svogūnų arba poro daugiau arba šiaip kepintų daržovių mišinio. Ant viršaus - tarkuotas ferm.sūris. Kepti iki 220 įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Pabandykit
Pavadinau jį vaflių lazanija.
Reikia nusipirkti vaflių lakštų. Aš pirkau Vilniaus duonos gamybos, stačiakampiai lakštai.
Pasiruošti mėsos faršą (apie 400 gr. turėjau). Dėjau visko kaip kotletams, tik faršas turi gautis skystesnis. 1 stiklinė grietinės, į ją dar įpyliau šalto virinto vandenuko apie trečdalį stiklinės. Kepimo indą patepti aliejumi arba grietine, iš karto padėti du vaflius (juos nereikia pertepti), aptepti grietine, 1 trečdalį faršo pakloti, vėl dėti vaflio lakštą ir taip visus susluoksniuoti. viršutinis sluoksnis turi būti vaflis. Jį aptepti grietine. Kas nori aštriau, galima pertepant vaflius pomidorų padažo dėti, svogūnų arba poro daugiau arba šiaip kepintų daržovių mišinio. Ant viršaus - tarkuotas ferm.sūris. Kepti iki 220 įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Pabandykit
Hazel rašė:Moliūgo apkepas
Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti
Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero
Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.
O kas tie "kokosiniai" makaronai?
Labai skaniai skaitosi receptas.
Makaronų apkepas:Reikalingi produktai: 300-500g faršo; 1 pakelis makaronų (400g); 1 ar 2 svogūnai; majonezo; sūrio; pomidorų padažo. Keptuvėje iškepti faršą ir pagardinti prieskoniais. Sudėti jį į riebalais išteptą skardą, ant viršaus dedame makaronus ir susmulkintus, bei keptuvėje pakeptus svogūnus. Apkepo viršų patepame majonezu, pomidorų padažu ir uždėti tarkuoto sūrio. Kepti vid. karštumo orkaitėje 40-50 min.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kiek žinau, šis receptas iš Dansukker tinklalapio. Pati tokių negirdėjus, bandžiau paieškot internete, bet nesėkmingai, mano ingredientų knygoj, taip pat nėra. Man atrodo, čia bus paprasčiausiai vertimo klaida, turbūt reikia ne kokosinių makaronų, o kokoso drožlių.Talija rašė:O kas tie "kokosiniai" makaronai?
Labai skaniai skaitosi receptas.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
kokosiniai riebalai ir kokosiniai makaronai,kaip galima sumaisyti Visai nepanasus dalykasForelle rašė:Knisausi knisausi ir radau analogišką receptą, tikrai ten klaida, o reikia ne kokosinių makaronų, o kokoso riebalų. Manau juos galima pakeisti kitais riebalais
Beje radau,pas SM toki recepta,tai ten niekas neraso,kad klaida
O va cia originalus receptas
Moliūgo apkepas (maždaug 12 porcijų)
Sudedamosios dalys
Tešlai
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti
Įdarui
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero 1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.
2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.
4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.
5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.
Gaminant pagal receptą naudojami „Dansukker" produktai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Nerašo, bet nieks ir nežino kas ten per makaronai. Be to, nukopinta iš ten pat, kur ir Hazel nukopino ir įdėjo.
o va originalusis receptas:
Ingredienser
Deg
4 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk Dansukker Råsocker
100 g kokosfett
1 ägg
2 msk äpplecidervinäger
3-4 msk kallt vatten
smör eller margarin till formen
Fyllning
400 g tärnat pumpakött
2 1/2 dl grädde
1 3/4 dl Dansukker Råsocker
3 ägg
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1. Blanda samman vetemjöl, salt, råsocker, kokosfett, ägg, äpplecidervinäger och vatten till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.
2. Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.
3. Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, råsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.
4. Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.
5. Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.
O dabar pasieiškok ką reikšia kokosfett ir pamatysi, kad kokosų riebalai.
Niekada vertalu nereikia aklai pasikliauti.
o va originalusis receptas:
Ingredienser
Deg
4 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk Dansukker Råsocker
100 g kokosfett
1 ägg
2 msk äpplecidervinäger
3-4 msk kallt vatten
smör eller margarin till formen
Fyllning
400 g tärnat pumpakött
2 1/2 dl grädde
1 3/4 dl Dansukker Råsocker
3 ägg
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1. Blanda samman vetemjöl, salt, råsocker, kokosfett, ägg, äpplecidervinäger och vatten till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.
2. Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.
3. Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, råsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.
4. Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.
5. Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.
O dabar pasieiškok ką reikšia kokosfett ir pamatysi, kad kokosų riebalai.
Niekada vertalu nereikia aklai pasikliauti.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Žinau tokį dalyką: tokius tekstus verčia žmonės, net nenusimanantys apie gaminimą, produktus ir pan. Be to, tokių specifinių vertėjų labai trūksta, todėl dažnai ir klaidų pasitaiko, ypač žurnaluose, kur būna išversta iš užsienietiško šaltinio. Užtat aklai tokiais receptais pasikliauti negalima.
Studentavimo laikais gyvenau su tokia vertėja, kuri versdavo elektrinių prietaisų instrukcijas, nors apie elektrą nieko neišmano. Tai kai paskaitydavau, plaukai stodavosi, kokių nesąmonių prirašyta, bet kai nėra kas verčia, tai paimdavo ir taip.
Studentavimo laikais gyvenau su tokia vertėja, kuri versdavo elektrinių prietaisų instrukcijas, nors apie elektrą nieko neišmano. Tai kai paskaitydavau, plaukai stodavosi, kokių nesąmonių prirašyta, bet kai nėra kas verčia, tai paimdavo ir taip.
Ziuriu pamirsta tema!
Panasaus niekur neradau, tai dedu cia
UZKEPELE SU ZUVIMI
Svogunu;
virtu bulviu;
pomidoru padazo;
zuvies file be kaulu;
pora kiausiniu,
truputi sviesto ir surio.
Supjaustyti ziedais svogunus ir pakepti svieste, kai iskeps prideti pomidoru padazo. Zuvies filiuka pasiruosti is vakaro, dedant lauro lapu, pipiru ir druskos pagal skoni. Susipjaustom bulves taip pat ziedeliais.
I gilia formele dedam sluoksniais:
- svogunus su pomidoru padazu
- zuvies filiuka supjaustyta
- vel svogunu su pomidoru padazu
- virtu bulviu sluoksni
- suplaktus kiausinius
- ant virsaus sutarkuojam surio pagal skoni.
Kepam orkaiteje 200 C apie 15-20 minuciu, kol pagels virsus.
Galima valgyti ir karsta, ir salta. Skanaus!
Panasaus niekur neradau, tai dedu cia
UZKEPELE SU ZUVIMI
Svogunu;
virtu bulviu;
pomidoru padazo;
zuvies file be kaulu;
pora kiausiniu,
truputi sviesto ir surio.
Supjaustyti ziedais svogunus ir pakepti svieste, kai iskeps prideti pomidoru padazo. Zuvies filiuka pasiruosti is vakaro, dedant lauro lapu, pipiru ir druskos pagal skoni. Susipjaustom bulves taip pat ziedeliais.
I gilia formele dedam sluoksniais:
- svogunus su pomidoru padazu
- zuvies filiuka supjaustyta
- vel svogunu su pomidoru padazu
- virtu bulviu sluoksni
- suplaktus kiausinius
- ant virsaus sutarkuojam surio pagal skoni.
Kepam orkaiteje 200 C apie 15-20 minuciu, kol pagels virsus.
Galima valgyti ir karsta, ir salta. Skanaus!
- Prikabinti failai
-
- wwelij.JPG (31.11 KiB) Peržiūrėta 5306 karus(ų)