ajinazal

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

ajinazal

Standartinė Jacinta » 04 Gru 2007, 18:03

Rašykit čia lazanijų receptus :wink:


LAZANIJA SU VARSKE

200g migdolu drozliu;
200g makaronu lakstu;
800g varskes;
truputi petrazoliu;
po sauksteli smulkintu kmynu ir kapotu baziliku;
170g mocarelos.


Padazui:
100g sviesto;
2 svogunai;
2 skilteles cesnako;
2 baklazanai;
800g pomidoru padazo.

Migdolu drozles 8 min. paskrudinkite iki 180 C ikaitintoje orkaiteje.

Varske su smulkintomis petrazolemis, kmynais ir bazilikais istrinkite iki vienalytes mases. Pasudykite, iberkite pipiru.

Susmulkintus svogunus, cesnakus pakepinkite svieste. Sudekite nuluptus ir kubeliais supjaustytus baklazanus ir kepkite 10 min.

Supilkite paruosta padaza, pasudykite ir troskinkite 10 min.

I kepimo forma dekite makaronu laksta ir aptepkite padazu. Ant jo uzkreskite varskes idaro, uzbarstykite migdolu drozliu ir uzpilkite padazo.

Dekite kita makaronu laksta, uztepkite varskes idaro, uzdekite mocarelos riekeliu ir t.t.

Pavirsiu apliekite likusiu padazu, isdeliokite mocarelos riekeliu ir apibarstykite migdolu drozlemis. Kepkite iki 200 C ikaitintoje orkaiteje apie 35 min.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 04 Gru 2007, 19:37

Lakštinių apkepas su lašišomis /Lasagne
Paveikslėlis

Sudėtis:

500 g lašišų filė
4 šaukštai citrinos sulčių
1 mažas garbanotasis kopūstas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
1 stiklinė sultinio
1 stiklinė pieno
1 citrinos žievelė
1 pakelis lakštinių
250 g mocarelos sūrio


Gamyba:
Lašišų filė supjaustykite stambiais gabalėliais, pašlakstykite citrinos sultimis (2 šaukštais) ir pasūdykite. Kopūsto lapus įdėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 2 min. Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite ten miltus. Maišydami supilkite pieną ir sultinį, įdėkite citrinos žievelę ir pavirkite 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais bei likusiomis citrinos sultimis. Truputį padažo įpilkite į formą ir dėkite lakštinius, ant jų - 1/2 kiekio kopūstų ir lašišos. Apipilkite padažu ir dėkite kitą lakštinių sluoksnį. Viską pakartokite dar sykį. Ant viršaus pilkite padažo ir dėkite mocarelos sūrio griežinėlius. Kepkite 45 min. 175°C orkaitėje.
Papuoškite žalumynais. Skanaus!

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 04 Gru 2007, 19:41

Dar viena lazanija:
forumas/viewtopic.php?t=6667

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Gru 2007, 19:47

:luks:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 21:56

:aciu2:

Vartotojo avataras
kamilėlis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 96
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 23:54
Pliusai: 20

Standartinė kamilėlis » 05 Gru 2007, 22:55

Gal pasirodys kvaila, bet tokių didelių makaronų lakštų būna pirkti? :oops:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 05 Gru 2007, 22:56

aha Paveikslėlis

Vartotojo avataras
kamilėlis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 96
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 23:54
Pliusai: 20

Standartinė kamilėlis » 05 Gru 2007, 22:59

o kur? :roll: Ar niekada nemačiau, ar nesupratau kas tai, ar tiesiog neatkreipiau dėmesio. Plačiai paplitę parduotuvėse? :?:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 05 Gru 2007, 23:00

gal tiesiog neatkreipei demesio, nera labai paplites dalykas :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 23:01

yra visose parduotuvese prie makaronu :wink:

Vartotojo avataras
kamilėlis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 96
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 23:54
Pliusai: 20

Standartinė kamilėlis » 05 Gru 2007, 23:04

Tai ačiū. Dar naujieną ant Lietuvos atradau :lol: . Dabar teks ieškoti ir daryti lazaniją, kur besidėsi :D . Sudominot 031

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 05 Gru 2007, 23:04

:luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Gru 2007, 11:55

man tai labai su varske patiko :P

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 06 Gru 2007, 11:57

:aciu1:

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 20 Gru 2007, 14:15

dar yra tokiu labaaai dideliu makaronu, tai as i juos mesos paruostos pridejau ir tada orkaitej kepiau. Panasiai kaip lazanija gavos. :hubba:
:merg2: gal kuri koki skanu padaziuka zinot ant lazanijos? :merg2:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 23 Gru 2007, 18:55

aš jokio padažo nenaudoju, juk baltasis padažas dedasi. :roll:

Vartotojo avataras
Dalia Kibart
Naujokas
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 26 Gru 2007, 19:55

lazanija

Standartinė Dalia Kibart » 27 Gru 2007, 18:28

Nesu labai stipri virtuveje.Gal kas patars nuo kurio galo ta lazanija kepti. O tai greitai seima prades protestuoti pries visokio plauko makaronus su visokiais padazais. Cia tai as asas. Lazanija butu kazkas tokio!

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Gru 2007, 20:23

KLASIKINĖ LAZANIJA

1 pakelio lazanijos lakstu (500 g.),
300 g Parmezano surio;
Bolonese padazui: 1 didesnis svogunas,
1 didele morka,
skiltele cesnako,
300 g farso (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos),
15 g dziovintu grybu arba 200 g pievagrybiu,
0.5 stiklines balto vyno,
0.5 stiklines vandens,
3 saukstai pomidoru pastos,
75 g sviesto,
prieskoniu ir druskos;
Bechamel padazui: 50 g sviesto,
50 g miltu,
900 ml pieno,
malto muskato.

Bolonese padazas gaminamas taip: gilesneje keptuveje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogunas, sutarkuota per burokine trintuve morka, susmulkintas cesnakas. Darzovems apkepus, sudedamas farsas, susmulkinti grybai (dziovintus grybus pries tai reikia derai ismirkyti vandenyje). Viskas siek tiek apkepama. Tada atskirai i stikline ipilama puse stiklines balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaisoma su 3 valgomaisiais saukstais pomidoru pastos. Gautas skystis supilamas i puoda su darzovemis ir mesa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonaja paprika ir kt.) ir leidziama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuzdengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padazas turi buti tirstas. Bechamel padazas gaminamas taip : Istirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maisant pilamas pienas. Padazas pagardinamas muskatu ir nuolat maisant uzvirinamas. Keleta minuciu pavirinamas. Padazas turi buti truputi skystesnis uz kondensuota piena. Lazanijos lakstai paverdami apie 2 minutes vandenyje, istraukti dedami po viena (kad nesuliptu) ant dregno ranksluoscio ar ant leksciu. Aliejumi ar sviestu istepamas kepimo indas, pries tai isitikinus, kad tilps lazanijos lakstai. Dedami lazanijos lakstai, kurie istepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padazu, pabarstoma tarkuotu suriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakstus. Ant virsutinio laksto storu sluoksniu tepamas Bechamel padazas ir gausiai apibarstomas suriu, bei uzdedama po maza gabaleli sviesto, kad suris nesudziutu. Indas dedamas i 250 laipsniu C ikaitinta orkaite ir kepama apie 20 minuciu, po to dar paliekama 10 minuciu pastoveti, kad i lakstus geriau isigertu padazai.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 27 Gru 2007, 20:35


Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Gru 2007, 21:07

dar gi yra nuostabi lazanija su varske :wink:

Vartotojo avataras
Dalia Kibart
Naujokas
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 26 Gru 2007, 19:55

Lazanija

Standartinė Dalia Kibart » 28 Gru 2007, 00:38

Man su varske gal ir skanu butu, bet kad namiskiai is vilku gimines- mesa tai maistas, o varske- uzkandis. O be to UK nera varskes tokios kaip LIetuvoj, o i lietuviska parduotuve ne kasdiena nueini.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 28 Gru 2007, 00:53

O KOKIAM TU MIESTE UK GYVENI? :roll: AS IRGI ESU IS UK IR ATKASIAU KUR YRA VARSKES PIRKTI :D NU TIK KAINA TOKIA DIDOKA :roll:

Vartotojo avataras
Dalia Kibart
Naujokas
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 26 Gru 2007, 19:55

lazanija

Standartinė Dalia Kibart » 29 Gru 2007, 19:26

Labas, gyvenu Londone, yra lietuvisku-rusisku parduotuviu, bet reikia susiruosti ten nuvaziuoti.Zinau ,kad galima viska nusipirkti didelej prekiu bazej rytu Londone, bet nezinau adreso. Gali parasyti i mano emaila, kadangi cia ne apie lazanija. :D

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 29 Gru 2007, 20:02

o is kur tavo e-maila gauti? :merg2:

Vartotojo avataras
Dalia Kibart
Naujokas
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 26 Gru 2007, 19:55

Standartinė Dalia Kibart » 29 Gru 2007, 21:38

mano emailas......KAM REIKES PASAKYSIU :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Gru 2007, 00:26

ir as dabar zinosiu :lol:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 31 Gru 2007, 00:27

cia jau visos zinosim :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Gru 2007, 00:46

as galiu pakavoti,kad visi nezinotu :lol:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 31 Gru 2007, 00:47

o tu pakavok, nes nezinia kokiu slieku ateis :twisted:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 05 Sau 2008, 18:09

Radau lazanijos receptą. Asmeniškai manęs ji nevilioja, bet kiekvieno skoniai skiriasi. 8)
Dietinė obuolių lazanija
---------------------------------------------------------------------
Jums reikės:
1) 1kg obuolių;
2) 9 lazanijos lakštų;
3) 500g liesos varškės;
4) 200g liesos grietinės;
5) 2 a. š. augalinio aliejaus;
6) 80 – 100g cukraus;
7) 1 pakelio vanilinio cukraus;
8.) 2 v. š. šokolado drožlių;
9) 90g lazdyno riešutų;
10) žiupsnelio maltų gvazdikėlių, cinamono.

Gaminimas:
Apvirkite lazanijų lakštus, nukoškite ir aptepkite aliejumi. Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nuskustus obuolių ketvirčius, apvirkite vandenyje su cinamonu, gvazdikėliais ir trupučiu cukraus. Visa tai riebalais išteptoje formoje susloksniuokite taip: varškė, trys lazanijų lakštai, obuoliai, trys lazanijų lakštai, varškė, trys lazanijų lakštai ir vėl varškė. Viršų apibarstykite smulkintais riešutais. Kepkite apie 40min. Patiekite apibarstytą šokolado drožlėmis.

Užrakinta