ajinazal
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Man atrodo, kad čia toks desertas gaunasi.
Vitele, tai kaip ta knyga http://www.knyguklubas.lt/lt.php/knygos ... tu/29121#1
ar apsimoka ją imt už pliusus?
Vitele, tai kaip ta knyga http://www.knyguklubas.lt/lt.php/knygos ... tu/29121#1
ar apsimoka ją imt už pliusus?
Vegetariška lazanja
8 lazanjos lakštai
300 g šaldytų brokolių
410 g konservuotų pomidorų, supjaustytų gabaliukais
425 g nesūdytų pomidorų sulčių
1 puodelis susmulkintų salierų
1 puodelis susmulkintų svogūnų
1 puodelis supjaustytos žalios arba raudonos paprikos
1,5 šaukštelio džiovinto baziliko arba raudonėlio, susmulkinto
2 lauro lapai (Lauro lapas)
1 skiltelė česnako, susmulkinta
1 suplaktas kiaušinis
2 puodeliai rikotta sūrio
0,25 puodelio tarkuoto Parmesan sūrio
110 g mozzarella sūrio
0,125 šaukštelio druskos, pipirų
1. Išvirkite makaronus ir brokolius atskiruose induose pagal nurodymus ant pakuočių; nusausinkite. Atidėkite.
2. Padažui dideliame puode sumaišykite pomidorų sultis, pomidorus iš konservų su skysčiu, salierą, svogūnus, papriką, baziliką, lauro lapus, česnaką ir druską. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite neuždengtą 20-25 minutes arba kol padažas sutirštės, retkarčiais pamaišydami. Išimkite lauro lapus.
3. Tuo tarpu užpildui sumaišykite kiaušinį, ricotta sūrį, Parmesan sūrį ir juoduosius pipirus. Įmaišykite virtus brokolius.
4. Kepimo skardoje (3 l) paskirstykite apie 1/2 puodelio padažo. Uždenkite puse makaronų, po to dėkite sluoksnį iš pusės užpildo ir pusė likusio padažo. Pakartokite sluoksnius, pabaigdami padažu.
5. Kepkite neuždengtą 180 C temperatūros orkaitėje 25 minutes; pabarstykite mozzarella sūriu. Kepkite dar apie 5 minutes. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 10 minučių.
8 lazanjos lakštai
300 g šaldytų brokolių
410 g konservuotų pomidorų, supjaustytų gabaliukais
425 g nesūdytų pomidorų sulčių
1 puodelis susmulkintų salierų
1 puodelis susmulkintų svogūnų
1 puodelis supjaustytos žalios arba raudonos paprikos
1,5 šaukštelio džiovinto baziliko arba raudonėlio, susmulkinto
2 lauro lapai (Lauro lapas)
1 skiltelė česnako, susmulkinta
1 suplaktas kiaušinis
2 puodeliai rikotta sūrio
0,25 puodelio tarkuoto Parmesan sūrio
110 g mozzarella sūrio
0,125 šaukštelio druskos, pipirų
1. Išvirkite makaronus ir brokolius atskiruose induose pagal nurodymus ant pakuočių; nusausinkite. Atidėkite.
2. Padažui dideliame puode sumaišykite pomidorų sultis, pomidorus iš konservų su skysčiu, salierą, svogūnus, papriką, baziliką, lauro lapus, česnaką ir druską. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite neuždengtą 20-25 minutes arba kol padažas sutirštės, retkarčiais pamaišydami. Išimkite lauro lapus.
3. Tuo tarpu užpildui sumaišykite kiaušinį, ricotta sūrį, Parmesan sūrį ir juoduosius pipirus. Įmaišykite virtus brokolius.
4. Kepimo skardoje (3 l) paskirstykite apie 1/2 puodelio padažo. Uždenkite puse makaronų, po to dėkite sluoksnį iš pusės užpildo ir pusė likusio padažo. Pakartokite sluoksnius, pabaigdami padažu.
5. Kepkite neuždengtą 180 C temperatūros orkaitėje 25 minutes; pabarstykite mozzarella sūriu. Kepkite dar apie 5 minutes. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 10 minučių.