Paprastas bei gardus pyragiukas. Mėgstantiems sviestą ir nebijantiems riebumo.
Į 150 g varškės įpilam 6 šaukštus pieno 6 šaukštus aliejaus 75 g cukraus 2 a. š. vanilinio cukraus
300 g miltų sumaišom su 1 pak. kepimo miltelių - persijojam į dubenėlį.
Pusę įmaišonme į varškės skystį, kitą pusę - jau įminkome. Minkyti tenka ilgai. Man vis kilo pagunda pridėti dar pieno, bet galiausiai tešla puikiai susiminkė, nurodytos proporcijos - geros.
Orkaitę įkaitinti iki 175-200 temperatūros (aš kepiau 175), skardą ištepti riebalais, ir joje iškočioti tešlą - per visą skardą (kraštai iškepė negražiai - reikia juos arba labai tvarkingai iškočiot, arba iškepus tiesiog nupjauti. Ant tešlos paskirstyti 100 g lydyto sviesto, užbarstyti 75 g cukraus su 2 a. š vanilinio cukraus ir tolygiai užbarstyti 50 g migdolų drožlių.
Kepti apie 20 min. uždengus keliose vietose plaplėšta, riebalais tepta folija (būtinai, kitaip pyragas apskrus neiškepęs ir sudžius).
Gaunasi maloniai cukruotas-sviestuotas pyragas. Labai skanu valgyti užsigeriant ledų kokteiliu
Greitai paruošiamas pyragėlis, galima supjaustyti ir padžiovinti orkaitėje ir gausime biscotti. Sausokas, nes beveik be riebalų, nėra saldus.
Greitas pyragas prie arbatos
2 puodeliai 405 D tipo miltų; 2 a.š. kepimo miltelių; ½ puodelio rudojo cukraus; ½ puodelio manų (manų kruopos su selėnėlėmis yra smulkesnės, greičiau sudrėgsta ir mažiau jaučasi) 1 puodelis (apie 170 g) džiovintų abrikosų; 2 v.š. medaus; 3 kiaušiniai; 4 v.š. pieno; 4 v.š. aliejaus; keli lašai migdolų esencijos; saujelė migdolų drožlių.
Džiovintus abrikosus smulkiai supjaustyti. Miltus sumaišyti su manais, kepimo milteliais ir cukrumi. Kiaušinius išplakti su medumi, migdolų esencija, pienu ir aliejumi. Į kiaušinių plakinį supilti sausus produktus, įmaišyti abrikosus. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą kepimo indą ir kepti įkaitintoje iki 160 0C temperatūroje 30-35 minutes.
Forelle, sakai, sausokas - tai skaniai sausokas ar kaip? Norėčiau iškepti ryt, bet tai, kad pristatai be didelio entuziazmo, kažkaip priverčia suabejoti... Vertas? Ar didelis gaunasi iš tokio kiekio?
Aš pripratus, kad pyragas turi būtinai su sviestu, tada jis ra drėgnas, minkštas, šis yra priešingybė, užtat ir pavadintas "prie arbatos", vadinasi vieno nepavalgysi, reikia užsigert. Ant tokių pyragų aš visada sviesto užsitepu ir tada su arbata valgau man tada skanu būna. O kiekis išeina nemažas, kitą kart perpus mažiau kepčiau, bet galima ir padžiovint, kad džiūvesėlius gautum
na, dabar grikių apkepą darau, o po pietų būtinai šitą pyragiuką iškepsiu. Dar vienas klausimėlis: darant pusę porcijos, kaip mažintum kiaušinių kiekį? 1vnt. + trynys?..
Aš žinok dažnai pusantro ir dedu išplaku ir įpilu, ypač jeigu planuoju kad kepsiu kokiu blynus dar ar kiaušinienę, o šiaip tai imu didžiausią kiaušinį arba du mažesnius, bet įdedu šaukštu ar dviem daugiau miltų
na, vis tik pašoviau orkaitėn šitą. Šiandien pasninkas, taigi - paprastesnis, liesesnis pyragėnas yra tinkamas desertas. Įdėjau vis tik du kiaušinius, nes tešla gavosi jau tokia tiršta, kad ir likusį baltymą supyliau - kad įmanoma būtų sukrėsti į formą. Na ką, po poros-trejeto valandų, kai išragausim ataušusį, turbūt, ateisiu girtis arba bartis, kodėl per sausas
Visiems neįtiksi nepyksiu jeigu ir pabarsi, bet buvai perspėta Aš kai mėgstu ant pyragų sviestą tept, tai man labai skanu buvo, nors jau tada liesas nesigavo
Nu tikrai nesibarsiu, fainas pyragas. Sakyčiau, labiau kaip duonelė negu pyragas Taip, sprendžiant pagal skonį - turėtų tikti ir biskočiams, bet jau taip nekantravom valgyt, kad nebesiterliuzinau Su tokiais pyragais gavėnia - vienas malonumas
Ačiū už receptą, labai tiko ir patiko. Tiktai mano abrikosai buvo ženkliai sunkesni, pusė puodelio svėrė ne 85 g, kaip išeitų pagal tavo nuorodą, o kažkur 120-130 g. Galėjau dėti dar daugiau - abrikosai šito pyrago pagadinti negali!
Dariau pusę porcijos, dėjau du kiaušinius. Manus naudojau paprastus, ir jų nesijaučia! Migdolų drožlių Rimi nebuvo, tai tiko ir be jų. Visais atžvilgiais malonus pyragas. Taip, jį reikia užsigerti, bet mes ir šiaip saldumynus retai be arbatos vartojam.
Oi kaip smagu, jog nieks nesibara O manus aš jaučiau, nors jau toks traškt trakšt iškart iškepus jautėsi, kitą dieną jau nejutau, matyt padrėko truputį nuo abrikosų.
Na, aš ką tik iškeptą, ne iki galo pravėsusį valgiau - manų nejutau. Gal kitokie mano manai. Kadangi maišelis nuo manų seniai išmestas, negaliu patikslinti, kokius naudojau.
pabandysiu, bet jau rytoj, porytoj ir t. t. Šiandien laukiu, ar nutiks kas gero pagal mano praktikuojamą pyrago receptą... Be kiayšinių, tačiau su sveistu. Tokia tešla ir neturėtų labai stipriai kilti, ko gero?... Reikėjo kitą receptą bandyt...
Nu nežinau, la major, kaip tau taip nepavyksta su ta mieline tešla. Aš nedaug kartų esu dariusi, bet visą laiką [pavykdavo. Labai gera vieta rauginimui yra kokia nors spintelė arba orkaitė, kur tamsu. Iš pradžių raugą padarau, tada porą valandų pakildinu, supilu likusius produktus ir vėl valandą kitą kildinu. Iškyla viskas kuo puikiausiai, nepriklausomai nuo recepto.
na, jau pašoviau orkaitėn - lygtai gaunasi, tiktai jau supynusi pynes per mažai pakildinau - dabar pūčiasi plyšdamos
Bet tešla pati kyla, mielės veikia, tešla panaši į mielinę tešlą - nei per daug orinė, kaip pirmą kartą daryta, nei sušąlusi, kaip antrą kartą daryta, nei negyva, kaip trečią kartą daryta - dabar atrodo tešla kaip tešla. Beje, "Didžiojoje kepinių knygoje" kildinimo laikas surašytas netikroviškas - 15 min. įmaišalui, 30 min. tešlai ir 10 min. gaminiui. Čia, matyt, idealiomis sąlygomis taip kiltų.
Įmaišalą, naivi, palaikiau 15 min., tešlą minkiau ilgai ir uoliai, palaikiau arti valandos (padvigubėjusi buvo), po to įmaišiau razinų, ir palikau dar 2 val. (išėjau pas draugę). O supintas pinutes palaikiau vos kelias minutes - pamačiu, kad padidėjo, ir šoviau orkaitėn. Dabar jos ten apie 30 proc. dar išsipūtė, praplyšo, bet lygtai sėkmingai kepa. Nu nežinau, nežinau, kas čia gausis... Bet iš visų bandymų šitas sėkmingiausias iki šios stadijos.
Na, bet kokiu atveju, šis bandymas iš visų buvo sėkmingiausias. Nepamenu, ketvirtą ar penktą kartą bandžiau daryti mielinę tešlą. Šį kartą bent jau iškilo! Skonio dar netikrinau.
Beje, o kokia turi būti temperatūra? "Didžiojoje kepinių knygoje" nurodo labai aukštą - 200-225 laipsnių. Aš pašoviau į 200.
Man taipatinka mieliniai, nors nera labai sveika, bet... pakutini karta dariau mielinius piciukus su farsu, o dabar laukia piragas velykoms, tik dar nenusprendziau su kokiu idaru
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume