Saldainiai
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
pritariu tau. aš pati šiandien pasimečiau, nes nebegalėjau rasti šios temos, tik vėliau prisiminiau, kur ji randasi.zuikaite rašė:Tikrai siulau sia tema kelti i receptus!!! Cia tieeeek daaaaauuug receptu. Daugiau nei paciu nuotraukus su ju puosimu. Mes tai zinome, kur rasi, jeigu ka, o kas naujas uzsukes, ieskos saldainius kaip pasigaminti ir neras.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
ne taip darai,va sitaip reikiaHazel rašė:pritariu tau. aš pati šiandien pasimečiau, nes nebegalėjau rasti šios temos, tik vėliau prisiminiau, kur ji randasi.zuikaite rašė:Tikrai siulau sia tema kelti i receptus!!! Cia tieeeek daaaaauuug receptu. Daugiau nei paciu nuotraukus su ju puosimu. Mes tai zinome, kur rasi, jeigu ka, o kas naujas uzsukes, ieskos saldainius kaip pasigaminti ir neras.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ARBATINIAI SALDAINIAI
30 saldainių reikės :
100 g grietinėlės,
1 šaukšto "Early Grey" arbatžolių,
220 g baltojo šokolado,
150 g juodojo šokolado,
vaisinių cukatų puošti.
Užpilti arbatžoles verdančia grietinėle ir palikti 5 min., kad pritrauktų. po to nukošti per sietelį šiek tiek paspaudžiant. Dar karštoje grietinėlėje ištirpinti baltąjį šokoladą, gautą masę supilti 1 cm sluoksniu į folija išklotą formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Susmulkintą juodąjį šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje ir juo padengti ar dekoruoti supjaustytą baltojo šokolado masę. Saldainius puošti cukatomis.
30 saldainių reikės :
100 g grietinėlės,
1 šaukšto "Early Grey" arbatžolių,
220 g baltojo šokolado,
150 g juodojo šokolado,
vaisinių cukatų puošti.
Užpilti arbatžoles verdančia grietinėle ir palikti 5 min., kad pritrauktų. po to nukošti per sietelį šiek tiek paspaudžiant. Dar karštoje grietinėlėje ištirpinti baltąjį šokoladą, gautą masę supilti 1 cm sluoksniu į folija išklotą formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Susmulkintą juodąjį šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje ir juo padengti ar dekoruoti supjaustytą baltojo šokolado masę. Saldainius puošti cukatomis.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0194.jpg (49.07 KiB) Peržiūrėta 8840 karus(ų)
Sitas mane sudomino bet manau, kad susilaikysiu sikart ir nebandysiu, dabar pasiryzome su brangiuoju gyventi sveikaiRamunė rašė:ARBATINIAI SALDAINIAI
30 saldainių reikės :
100 g grietinėlės,
1 šaukšto "Early Grey" arbatžolių,
220 g baltojo šokolado,
150 g juodojo šokolado,
vaisinių cukatų puošti.
Užpilti arbatžoles verdančia grietinėle ir palikti 5 min., kad pritrauktų. po to nukošti per sietelį šiek tiek paspaudžiant. Dar karštoje grietinėlėje ištirpinti baltąjį šokoladą, gautą masę supilti 1 cm sluoksniu į folija išklotą formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Susmulkintą juodąjį šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje ir juo padengti ar dekoruoti supjaustytą baltojo šokolado masę. Saldainius puošti cukatomis.
Šokoladiniai irisai
(25 saldainiai)
125g grietinėlės
100g cukraus
50g švelniai kartaus šokolado
1š. kakavos miltelių
plėvelės formai iškloti arba
beskonio aliejaus jai ištepti
Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šokoladinių irisų tyrė praaušinama ir supilama į skardą. Geriausia palikti ją aušti ir stingti per naktį. Tada saldaininė plokštė išverčiama iš skardos ir, nuėmus plėvelę, supjaustoma trikampiais arba ilgais siaurais gabaliukais. Saldainiai apvoliojami kakavos milteliais ir laikomi sandariai uždaryti dėžutėse.
(25 saldainiai)
125g grietinėlės
100g cukraus
50g švelniai kartaus šokolado
1š. kakavos miltelių
plėvelės formai iškloti arba
beskonio aliejaus jai ištepti
Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šokoladinių irisų tyrė praaušinama ir supilama į skardą. Geriausia palikti ją aušti ir stingti per naktį. Tada saldaininė plokštė išverčiama iš skardos ir, nuėmus plėvelę, supjaustoma trikampiais arba ilgais siaurais gabaliukais. Saldainiai apvoliojami kakavos milteliais ir laikomi sandariai uždaryti dėžutėse.
kazkada buvau uzsiciklinus ant saldumynu, ir kiekviena diena kepdavau medaus tortus,tinginius darydavau,sausainius ir bandeles.bet kai vyras per 3 menesius priaugo 15 kg,tai pareikalavo,kad nebedaryciau. o receptukai KLASIKINIAI TRIUFELIAI ir ARBATINIAI SALDAINIAI mane sudomino.gal reikes slapcia sau pasidaryt