Nusipirkau grudetos varskes, be manes jos niekas grynam pavidale nevalgo. Ar galiu ja naudotipyragams su varske kepti arba spurgos? jas pas mane visi megsta?
AGURKŲ SALOTOS SU GRŪDĖTA VARŠKE 200 g grūdėtos varškės 1 agurkas 6 salotų lapai 1 skiltelė česnako druska krapai Agurką supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname krapus ir česnaką.
Į dubenėlį sudedame agurką, česnaką, krapus; varškę, įberiame druskos ir išmaišome.
Į kiekvieną salotų lapą įdedame po šaukštą mišrainės ir patiekiame.
GRŪDĖTOS VARŠKĖS TORTAS 2 pakeliai elementarių sausainių - „Gaidelio“ tipo, 2 pakeliai įprastos arba 2 butelėliai neriebios „Rama“ grietinėlės. 0,5 kg sveriamos, be priedų, nesūdytos grūdėtos varškės, Cukraus,Citrinos,Želatinos, Šaldytų uogų, arba uogų iš kompoto, arba šviežių uogų-vaisių.
Sausainius sugrūsti į miltus. Į grūdėtą varškę berti pagal skonį cukraus, įspausti šiek tiek citrinos sulčių, patarkuoti žievelės. Grietinėlę išplakti iki standumo, mesti į varškės masę, atsargiai išmaišyti. Pilti į visą šitą reikalą porą gerų šaukštų ištirpintos želatinos, išmaišyti. Keletą šaukštų šitos masės sumaišyti su sausainių trupiniais – juos „surišti“. Ta sausainių mase iškloti tortinės dugną, ant masės dėti uogų sluoksnį, ant jo pilti varškės masę. Atsargiai, kad varškė nuo uogų nenusidažytų, statyto tortinę į šaldytuvą ir palikti, kol sustings.
Taip atsitinka del to, kad ne toj salyje gyvenam. Ne kasdien i lietuvisku prekiu parduotuve uzeinam kad nusipirkti normalios varskes. Tai iewskom kuo pakeisti ja. Man irgi skanu ja viena arba su uogiene doroti, bet seimynai neisakysi. O zagarelius su varske isbandziau, gavosi geri, skanus, gal tik siek tiek miltu daugiau reikejo nei su paprasta. Aciu uz receptus.Tikiuosi greitai isbandyti.
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16336 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 654
Turiu klausimuką : kažkada buvau Kaune , Megoje, radusi ryžinių makaronų. Labai patiko, bet... Neberandu niekur. Nekalbu apie Kėdainius, gal ten ir neužveža, bet kur rasti jų Kaune arba Vilniuje?
o galiu bisky ne y tema? o kas per daiktas ryziu dribsniai?? skonis kaip ryziu ar kaip? ir ar galima juos i pieniska sriuba det? mama nusipirko tai nezino nei ka daryt
o galiu bisky ne y tema? o kas per daiktas ryziu dribsniai?? skonis kaip ryziu ar kaip? ir ar galima juos i pieniska sriuba det? mama nusipirko tai nezino nei ka daryt
Kaip avižinių dribsnių, grikių dribsnių yra, taip ir ryžių. Man skaniausia su jais pieniška košė būna.
Turiu klausimuką : kažkada buvau Kaune , Megoje, radusi ryžinių makaronų. Labai patiko, bet... Neberandu niekur. Nekalbu apie Kėdainius, gal ten ir neužveža, bet kur rasti jų Kaune arba Vilniuje?
IKI, Rimi parduotuvėse perku, bet reikia ieškoti prie egzotiško maisto, dar nebuvo kada nebūčiau radus, gal tik kur nukiša toliau. Rimi tai kiek pirkdavau visada apatinėje lentynoje būdavo padėta
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31 Pranešimai: 16336 Miestas: Kėdainių raj. Pliusai: 654
justuke rašė:
Mano ,mamajuos pastoviai vartoja. Skaniausi galintos dribsniai. Jie paruošiami per kokias 3 min. ir galima naudoti viskam, kaip ir avižinius dribsnius
Turiu gal ir keistą klausimą : Vakar sugalvojau nusipirkti cepelinų ir pasimečiau Kuo skiriasi didžkukuliai nuo cepelinų? Kurie iš jų tarkuotų bulvių, kurie - virtų? Pirkau, aišku, tuos, kur buvo aiškiai parašyta, kad tarkuotų bulvių
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume