Šašlyko marinavimas

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 17:14

Vištienos šašlykai

500 g vištienos filė
200 g jogurto
1 šaukštelis aitriųjų paprikų
1 šaukštelis maltų kmynų
1 šaukštelis maltų kalendrų
1 šaukštelis maltos imbiero šaknies
2 skiltelės česnako, sutrintos
Vištieną supjaustykite gabalėliais, suverkite ant medinio iešmelio ir dėkite į nemetalinį indą.Jogurtą ir visus prieskonius sumaišykite ir supilkite ant šašlykų. Juos uždenkite plėvele ir keletą valandų palaikykite Šaldytuve.
Kepkite keptuvėje arba šašlykinėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 18:24

Grilyje keptas viščiukas su laimo sultimis

1,3 kg vištienos krūtinėlės filė
1 puodelis laimo sulčių
1 šaukštas medaus
0,75 puodelio vandens
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
0,5 šaukštelio maltų kmynų
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas šviežio imbiero; nulupto ir sutarkuoto
Sumaišykite visus produktus, išskyrus viščiuką, virtuvės kombaine. Maišykite iki vientisos masės.Supilkite ant viščiuko. Uždenkite ir laikykite šaldytuve per naktį.Kepkite grilyje virš karštų anglių, vieną kartą apversdami.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2008, 15:07

Ugniniai šašlykai

2 maži avienos karbonadai
2 maži svogūnai
50 g riebių lašinių
aliejaus
druskos
1 čili pipiras
trauktinės
Iš karbonado išimami kaulai. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis.
Veriama ant iešmų pakaitomis su svogūno ketvirtėliais ir lašinių gabalėliais.
Viskas sutepama aliejumi, pagardintu druska, žiupsneliu rozmarino.Kepama įkaitusiame grilyje 5 minutes.Baigiant kepti apliejama slyvų trauktine, apkepama ir tuoj pat tiekiama.Tinka su rupia duona, ruginėmis bandelėmis arba biriais virtais ryžiais.Labai dera sultenės salotos, papuoštos pomidorų skiltelėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2008, 15:30

Kiaulienos šašlykai su padažu

750 g kiaulienos nugarinės
druskos
pipirų
maltų gvazdikėlių
4 pomidorai
1 obuolys
aliejaus
Padažui:
0,5 puodelio alyvų aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
5 šaukštai žalių alyvų, smulkiai supjaustytų
1 šaukštas acto
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis paprikos miltelių
0,5 šaukštelio garstyčių
Kiauliena supjaustoma vienodo dydžio kubeliais ir įtrinama prieskoniais.
Mėsos gabalėliai pakaitomis su pomidorų ir obuolio skiltelėmis veriami ant iešmo, viskas pašlakstoma aliejumi, dedama į įkaitusį grilį ir kepama 4-5 minutes.
Padažas gaminamas taip: puode užkaičiama 0,5 puodelio alyvų aliejaus, jame pakepinamas 1 smulkiai supjaustytas svogūnas, dedami 5 šaukštai smulkiaisupjaustytų žalių alyvų, įpilamas 1 šaukštas acto, įberiama 1 arbatinis šaukštelis cukraus, 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių, 1/2 arbatinio šaukšteliogarstyčių ir truputis druskos. Viskas užverdama, kad pasidarytų putojantis padažas, kurį dar galima patirštinti krakmolu.Šis padažas tiekiamas atskirai prie šašlykų.Salotinėje patiekiama pomidorų-paprikos salotų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Geg 2008, 18:59

Kepenėlių ir persikų šašlykai

500 g vištienos kepenėlių
3 obuoliai
6 persikai
aliejaus
druskos
Kepenėles išvalykite, obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklalizdžius, persikus perpjaukite pusiau ir išimkite kaulelius.Ant iešmų kepenėles verkite paeiliui su obuolių ir persikų skiltelėmis, ištepkite aliejumi ir kepkite ant grotelių.Iškepusias kepenėles pasūdykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2008, 17:02

Jautiena kaubojiškai

700 g jautienos (be kaulų)
8 maži svogūnėliai
1 raudonos paprikos ankštis
Marinatas:
1/2 stiklinės aštraus kečupo
1/3 stiklinės aliejaus
3 šaukštai prieskonių sriuboms
1 šaukštas sutarkuotų krienų
Dubenėlyje išmaišyti visus padažo komponentus.Jautieną supjaustyti 1,5 cm storio griežinėliais, o po to - kuo ilgesnėmis juostelėmis.Papriką nuplauti, perpjauti, išimti sėklalizdžius, padalyti į 8 dalis išilgai.Mėsą mauti ant iešmelių, kelis kartus perveriant kiekvieną juostelę.Sudėti šašlykus į indą, užpilti marinatu, pridengti ir palikti vėsioje vietoje.Po 2 valandų išimti.
Kiekvieno iešmelio gale užmauti papriką arba svogūnėlį.Kepti grilyje kartkartėmis vartant ir aptepant marinatu.

Viride
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 01 Kov 2008, 16:10
Pliusai: 0
Miestas: Klaipėda

Standartinė Viride » 15 Geg 2008, 19:03

MANO ŠAŠLYKAI :)

Gana paprastas mano "firminis" receptukas :)
Perku tik kiaulienos sprandinę (vienam žmogui iki 200 gr.)
supjaustau vienodais ne per dideliais gabaliukais, tada šašlykų prieskoniai (pagal skonį), šiek tiek raudonųjų pipirų, majonezo (bet ne per daug, nes majonezas duoda degimą).... įspaudžiu citriną (vietoje to galima naudoti vyną, alų, jie duoda rauginimą), gerai išminkau ir jau po 1 ar 2 valandų galima kepti :)
Tikrai labai paprasta ir nereikalauja daug išmonės :)
Pabandykit ir pirštukus apsilaižysit :)
Skanaus :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2008, 09:02

ir as daznai taip darau,kai reikia saslykiuku ant smugio :wink:

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 16 Geg 2008, 09:21

Tikrai puikus receptukas kai reikia ant smugio... Mes irgi taip darom... :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 19:36

Kiaulienos sprandinės šašlykas

1 kg sprandinės
2 vidutinio dydžio svogūnai
1 valgomasis šaukštas druskos
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis aitriųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai džiovintų bazilikų
Sprandinę supjaustyti stambiais gabaliukais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir patrinti su druska. Mėsą pabarstyti pipirais, bazilikais ir sudėti sluoksniais su svogūnais. Palikti nakčiai. Prieš kepimą nuvalyti svogūnus ir suverti ant iešmų. Kepti po 10 min iš kiekvienos pusės. Patiekti su keptomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 19:36

Kiaulienos šonkauliai ant grotelių

1 kg kiaulienos šonkauliukų
½ arbatinio šaukštelio druskos
½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis aitriųjų paprikų
4 susmulkintos česnako skiltelės
2 valgomieji šaukštai medaus
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
2 valgomieji šaukštai sojų padažo
Visas marinato sudedamąsias dalis sumaišyti dideliame puode, sudėti šonkaulius ir palikti maždaug 2–3 valandoms. Puodą su mėsa kaitinti ant mažos ugnies 20 minučių. Kepti ant grotelių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 19:37

Lašiša su „Žaliosios deivės“ padažu

Padažui:
⅓ stiklinės majonezo
¼ stiklinės grietinės
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
1 valgomasis šaukštas vyno acto su peletrūnu
2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
3 gabaliukai ančiuvių filė
4 lašišos filė gabaliukai su oda (po 200–250 g)
alyvuogių aliejaus
jūros druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Sumaišyti visus padažui skirtus produktus.

Apšlakstyti lašišą aliejumi, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Kepti ant grotelių iš vienos pusės (su oda) 8–10 minučių, apversti ir kepti iš kitos pusės 3–4 minutes. Patiekti su padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 19:37

Karališkos krevetes ir jūros šukutės žolelių marinate

½ stiklinės aliejaus
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustyto baziliko
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių
1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų mėtų
2 susmulkintos česnako skiltelės
1 valgomasis šaukštas jūros druskos
12 didelių krevečių
12 jūros šukučių
citrina patiekti
Medinius iešmelius pamerkti vandenyje 30 minučių. Visas marinato sudedamąsias dalis sumaišyti, sudėti krevetes ir šukutes. Marinuoti 1 valandą. Suverti ant iešmelių ir kepti po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekti pašlaksčius citrinos sultimis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 19:38

Ananasai ant grotelių „Paradise“

Padažui:
¾ stiklinės apelsinų sulčių
1 valgomasis šaukštas medaus
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
2 arbatiniai šaukšteliai bulvių krakmolo
4 ananaso gabaliukai, supjaustyti žiedais
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
4 rutuliukai vanilinių ledų
Mažame indelyje sumaišyti produktus padažui. Pakaitinti, kol sutirštės, ir laikyti šiltai.Ananaso gabaliukus pabarstyti pipirais. Kepti ant grotelių, kol atsiras ryškios grotelių žymės – apie 6–8 minutes. Patiekti su padažu ir ledais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Geg 2008, 19:38

Vaisių vėrinukai

Persikai, obuoliai, bananai, apelsinai (po 2 vnt.)
3–4 valgomieji šaukštai citrinų sulčių
100–150 g spanguolių džemo
žiupsnelis juodųjų pipirų
Vaisius supjaustyti stambiais gabaliukais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Suverti juos ant iešmelių, patepti spanguolių džemu ir pabarstyti pipirais. Kepti ant grotelių, kol vaisiai sušils, kartais patepant spanguolių džemu. Patiekti su ledais

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 10:46

Viščiuko-daržovių paketėliai
Grilyje kepti vištienos filė gabaliukai su daržovėmis

2 vidutinio dydžio bulvės , plonai supjaustytos
4 vištienos krūtinėlės filė
1 vidutinio dydžio cukinija, supjaustyta 1 cm skridinėliais
2 vidutinio dydžio morkos, plonai supjaustytos
1,5 puodelio nesupjaustytų grybų
1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas plonomis riekelėmis
druska,pipirai
1 puodelis obuolių sulčių arba sidro
1/2 puodelio konservuotų abrikosų
Iš anksto pavirkite bulves verdančiame vandenyje 5 minutes; nusausinkite ir atšaldykite. Padėkite kiekvieną viščiuko krūtinėlę ant 50 cm kvadratinės storesnės folijos. Padalinkite bulves, cukiniją, morkas, grybus ir svogūną į keturias dalis ant folijos gabaliukų; pabarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite obuolių sultimis arba sidru. Suvyniokite foliją į paketėlius, palikdami kambario temperatūroje. Pervežkite šaldiklyje. Sudėkite paketėlius tiesiai į laužą ar į neuždengtą grilį virš vidutinio karščio anglių. Kepkite 20-25 minutes vieną kartą apversdami arba kol iškeps viščiukas ir suminkštės daržovės.Patiekdami atidarykite paketėlius; į kiekvieną paketėlį šaukštu įdėkite konservuotų abrikosų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 10:55

Dešrelių šašlykėliai prie kokteilio
Gilyje keptos dešrelės

dešrelės (šviežios arba konservuotos)
apelsino skiltelės
lašinių gabalėliai
1 žalia paprikos ankštis
maži kieti pomidorai
žiedais supjaustyti svogūnai
1 mažas kornišonas
aliejus
Iešmai sutepami aliejumi, ant jų suveriami visi minėti priedai.Iešmai dedami į grilį ir viskas kepama, kol iškepa ir spirga.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 16:35

Sūriu įdarytas pyragas
Grilyje keptas prancūziškas batonas su sūrio įdaru

0,5 puodelio sutrinto šveicariško sūrio
smulkiai supjaustyta petražolė
druska,pipirai
1 storas prancūziškas batonas
Sūris sumaišomas su susmulkinta petražole, įberiama druskos, pipirų ir šiuo mišiniu užpildomos išilgai perpjauto batono pusės.Galima batono puses truputį išgremžti, kad daugiau tilptų įdaro.Batonas kaitinamas grilyje ant grotelių, kol išsilydo sūris.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 16:41

Oto kepsnys
Otas keptas grilyje

4 gabalėliai oto
1 citrinos sultys
1 skiltelė česnako
druskos
3 šaukštai sojų padažo
0,5 puodelio aliejaus
1 šaukštas neaštrių garstyčių
šviežiai maltų pipirų
aliejaus
Ne per plonai supjaustytos riekelės iš pradžių 1-2 valandas palaikomos marinate iš citrinos sulčių, druskoje sumaigytos česnako skiltelės, sojų padažo, aliejaus, garstyčių ir pipirų.Po to dedamos į grilį ant grotelių ir, truputį nubraukus marinatą, kepama 3 minutes.Žuvies kepsniai aptepami marinatu ir apkepus pusę laiko apverčiami.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 18:53

Žąsų kepenėlių šašlykai

500 g žąsų kepenėlių
150 g lašinukų
4 nedideli svogūnai
žalumynų
druskos,maltų pipirų
Išvalytas kepenėles supjaustykite gabaliukais, lašinukus - griežinėliais, svogūnus - žiedeliais.Visus produktus paeiliui verkite ant iešmų ir kepkite ant grotelių.Iškeptą šašlyką pabarstykite druska ir pipirais, o tiekiamą - smulkintais žalumynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2008, 18:23

Kiaulienos šašlykai su granatų sultimis

3 kg kiaulienos sprandinės su lašinukais, 4 svogūnai, 1/2 stiklinės raudonojo sauso vyno, 1/2 stiklinės rūgščių 100 proc. granatų sulčių, vienos citrinos sultys, prieskonių (baltųjų ir juodųjų pipirų žirnelių, raudonųjų, juodųjų maltų pipirų, kitokių — pagal skonį, kelios kmynų, čiobrelių sėklos ir šaukštelis „Chmeli suneli“ mišinio), du trys šaukštai alyvų aliejaus.

Mėsą supjaustykite kubeliais (nedidelio kumščio dydžio) ir sudėkite į puodą. Svogūnus supjaustykite žiedais ir sumaišykite su mėsa, druska ir prieskoniais. Vyną, citrinos ir granatų sultis sumaišykite ir supilkite į mėsą, viską atsargiai išmaišykite ir supilkite alyvuogių aliejų. Marinuokite parą. Kepkite 10-15 minučių šašlykinėje arba ant atviros ugnies.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2008, 18:24

Vištienos šašlykai riešutų marinate

1 kg vištienos, 150 g riešutų (arachių, graikiškų arba lazdynų), 2 svogūnai, 50 g aliejaus, 4 česnako skiltelės, druskos, pipirų. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir įtrinkite smulkiai pjaustytų svogūnų, česnakų, pakepintų ir smulkintų riešutų ir aliejaus mišiniu. Paruoštą mėsą palikite 30 minučių. Paskui įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Mėsą suverkite ant iešmų ir kepkite kepsninėje nuolat vartydami virš įkaitusių žarijų. Prie šašlykų patiekite aštraus pomidorų padažo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2008, 18:24

Vištiena su mėtų padažu

1 kg vištienos krūtinėlių, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 nedidelės citrinos, 1-2 čili pipirai, 200 g jogurto (natūralaus), 5 malti juodieji pipirai, 6 šaukštai smulkintų mėtų lapų, druskos.

Vištienos krūtinėles supjaustykite juostelėmis, pasūdykite, pabarstykite pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus, tarkuotos citrinos žievelės bei citrinos sulčių, smulkiai pjaustytų čili pipirų bei mėtų lapelių. Viską sumaišykite ir pusvalandį marinuokite. Paskui mėsą suverkite ant medinių iešmukų ir kepkite kepsninėje vartydami 10-15 minučių. Šašlykus patiekite su padažu: ryšelį smulkintų mėtų sumaišykite su šaukštu citrinos sulčių ir stikline natūralaus jogurto.

Skelbti atsakymą