Šaldytos vasaros gėrybės

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Šaldytos vasaros gėrybės

Standartinė Lilina » 27 Spa 2006, 23:59

Sutikit ,kad visi turim dydelius šaldytuvus su dydeliom šaldymo kamerom. Ko tik šiais laikais neprišaldo žmonės žiemai. Aš prišaldžiau: braškiu, melyniu, vynuogiu sulčiu, vyšniu. Neseniai sužinojau kaip teisingai užšaldyti krapus ir dar mano anyta rodė užšaldytus baravykus :hubba: Man jau seilė tysta pagalvojus kaip skanu bus juos kepti.

O vyšnios kaip gražiai užšala! Tiesiog į kokteilius galima mesti. :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Šaldytos gėrybės

Standartinė Ramunė » 28 Spa 2006, 17:55

Mane draugė išmokė petražoles užšaldyti. Tik labai jau atsibosta vynioti po kelias į foliją. 116 Dar šaldau šparagines pupeles ir žirnelius. Labai gerai sriuboms ir troškiniams. 041

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Šaldytos gėrybės

Standartinė daida » 28 Spa 2006, 22:58

Ramunė rašė:Mane draugė išmokė petražoles užšaldyti. Tik labai jau atsibosta vynioti po kelias į foliją. 116 Dar šaldau šparagines pupeles ir žirnelius. Labai gerai sriuboms ir troškiniams. 041
Mes taip pat šaldom šparagines pupeles ir žirnius 038
O jūs prieš šaldant šparagines pupeles apverdat? Nes mes tai apvirtas šaldom :roll:
Be to šaldyti galima beveik viską :idea:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 29 Spa 2006, 00:29

Mes tai braškes šaldom. Žiema valgai o lėkštėje vasara kvepia :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Šaldytos gėrybės

Standartinė Ramunė » 29 Spa 2006, 09:24

daida rašė:
Ramunė rašė:Mane draugė išmokė petražoles užšaldyti. Tik labai jau atsibosta vynioti po kelias į foliją. 116 Dar šaldau šparagines pupeles ir žirnelius. Labai gerai sriuboms ir troškiniams. 041
Mes taip pat šaldom šparagines pupeles ir žirnius 038
O jūs prieš šaldant šparagines pupeles apverdat? Nes mes tai apvirtas šaldom :roll:
Be to šaldyti galima beveik viską :idea:
Bandžiau ir apvirtas, ir žalias. Apvirtos geriau :luks: , nes nereikia virti atšildžius. Greičiau pietūs pasidaro. :valg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Spa 2006, 09:25

Tikrai, kažkas su galva.. 031
Turiu likusių cukinijų ir moliūgų. Juose daug skysčių, ar galima užšaldyti ir kaip :?:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Spa 2006, 13:12

Ramunė rašė:Tikrai, kažkas su galva.. 031
Turiu likusių cukinijų ir moliūgų. Juose daug skysčių, ar galima užšaldyti ir kaip :?:
O juos gal gėriau konservuoti??? Nes man šiaip cukinijos neskanios, nebent kur į maistą kaip prieda dadėt. Nu blynai su cukinija ar kažka panašiai. Mano mama marinuodavo juos kartu su slyvom, tai skonis cukiniju kaip ananaso išeidavo :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Spa 2006, 15:08

Lilina rašė:
Ramunė rašė:Tikrai, kažkas su galva.. 031
Turiu likusių cukinijų ir moliūgų. Juose daug skysčių, ar galima užšaldyti ir kaip :?:
O juos gal gėriau konservuoti??? Nes man šiaip cukinijos neskanios, nebent kur į maistą kaip prieda dadėt. Nu blynai su cukinija ar kažka panašiai. Mano mama marinuodavo juos kartu su slyvom, tai skonis cukiniju kaip ananaso išeidavo :P
Marinavau ir vienas, ir su slyvom, ir su svarainiais. Bet jų vis nemažėja... :evil: Paskui per žiemą tempiu lauk papuvusias. 043

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Spa 2006, 16:08

Ramunė rašė: Marinavau ir vienas, ir su slyvom, ir su svarainiais. Bet jų vis nemažėja... :evil: Paskui per žiemą tempiu lauk papuvusias. 043
Pas mane irgi guli kol nepapūna :(

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Šaldytos vasaros gėrybės

Standartinė silsta » 02 Lap 2006, 09:28

Cukiniją aš konservuoju su ananasų sultimis. Tai kai atidarai stiklainį, atrodo kad ananasų gabaliukus valgai :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Šaldytos vasaros gėrybės

Standartinė Ramunė » 02 Lap 2006, 11:00

silsta rašė:Cukiniją aš konservuoju su ananasų sultimis. Tai kai atidarai stiklainį, atrodo kad ananasų gabaliukus valgai :hubba:
Būčiau dėkinga už receptėlį :aciu1: . Ananasus labai mėgstu :hubba:

Vartotojo avataras
sanitaras
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 02 Lap 2006, 11:39
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius

Re: Šaldytos vasaros gėrybės

Standartinė sanitaras » 02 Lap 2006, 11:46

Lilina rašė:Sutikit ,kad visi turim dydelius šaldytuvus su dydeliom šaldymo kamerom. Ko tik šiais laikais neprišaldo žmonės žiemai. Aš prišaldžiau: braškiu, melyniu, vynuogiu sulčiu, vyšniu. Neseniai sužinojau kaip teisingai užšaldyti krapus ir dar mano anyta rodė užšaldytus baravykus :hubba: Man jau seilė tysta pagalvojus kaip skanu bus juos kepti.

O vyšnios kaip gražiai užšala! Tiesiog į kokteilius galima mesti. :luks:
Sveikos,
prasau patarimo kaip teisingai uzsaldyti krapus.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Re: Šaldytos vasaros gėrybės

Standartinė silsta » 02 Lap 2006, 12:02

Ramunė rašė:
silsta rašė:Cukiniją aš konservuoju su ananasų sultimis. Tai kai atidarai stiklainį, atrodo kad ananasų gabaliukus valgai :hubba:
Būčiau dėkinga už receptėlį :aciu1: . Ananasus labai mėgstu :hubba:

Tas receptas tai labai paprastas, sugalvojau aš jį. Rekia cukiniją supjaustyti norimo dydžio kvadratukais arba pailgais siaurais pagaliukais. Tada nusipirkti ananasų sulčių 100 proc.(būtinai 100 proc.), ir supilti ant tų supjaustytų gabaliukų. Turi pastovėti taip jie kokias 1-2 val., kad cukinija išleistų sultis. To skystimo turėtų būti tiek, kad apsemtų cukinijos gabaliukus. Tada statyti ant viryklės, ir truputuką pavirti, tik tiek, kad neištižtų cukinija. Gale įdėti citrinos rūgštelės paragaujant, kad būtų saldžiarūgštis. Dar dėdavau cinamono, bet man tai skaniausia be jokio kito prieskonio. Aš viską darau iš akies, normų tiksliai nežinau. :valg:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Re: Šaldytos vasaros gėrybės

Standartinė silsta » 02 Lap 2006, 12:20

silsta rašė:
Ramunė rašė:
silsta rašė:Cukiniją aš konservuoju su ananasų sultimis. Tai kai atidarai stiklainį, atrodo kad ananasų gabaliukus valgai :hubba:
Būčiau dėkinga už receptėlį :aciu1: . Ananasus labai mėgstu :hubba:

Tas receptas tai labai paprastas, sugalvojau aš jį. Rekia cukiniją supjaustyti norimo dydžio kvadratukais arba pailgais siaurais pagaliukais. Tada nusipirkti ananasų sulčių 100 proc.(būtinai 100 proc.), ir supilti ant tų supjaustytų gabaliukų. Turi pastovėti taip jie kokias 1-2 val., kad cukinija išleistų sultis. To skystimo turėtų būti tiek, kad apsemtų cukinijos gabaliukus. Tada statyti ant viryklės, ir truputuką pavirti, tik tiek, kad neištižtų cukinija. Gale įdėti citrinos rūgštelės paragaujant, kad būtų saldžiarūgštis. Dar dėdavau cinamono, bet man tai skaniausia be jokio kito prieskonio. Aš viską darau iš akies, normų tiksliai nežinau. :valg:
Ko gero neužbaigiau iki galo recepto... Visą tą pavirtą (pakaitintą) masę dedu į užsukamus paruoštus (iškaitintus) stiklainius ir .... tol užteks, kol jų bus lentynoj :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Šaldytos vasaros gėrybės

Standartinė Lilina » 02 Lap 2006, 13:02

sanitaras rašė: Sveikos,
prasau patarimo kaip teisingai uzsaldyti krapus.
krapus nuplauti ir duoti jiems išdžiuti, arba nusausint servetele, paskui supjaustyt ir sudėti į šaldymo indą, svarbiausia kad jie nesuliptu. ir į šaldyklę. paskui kai trauksit, jie užšals, pūriai, byriai ir galėsit imt pirštais ir dėt į patiekalą tiek kiek reikia :D

čia mane teta pamokė 075

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Lap 2006, 17:11

Ačiū, Silsta, už receptėlį :geles: . Būtinai išbandysiu. :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Šaldytos vasaros gėrybės

Standartinė Ramunė » 02 Lap 2006, 17:13

Lilina rašė:
sanitaras rašė: Sveikos,
prasau patarimo kaip teisingai uzsaldyti krapus.
krapus nuplauti ir duoti jiems išdžiuti, arba nusausint servetele, paskui supjaustyt ir sudėti į šaldymo indą, svarbiausia kad jie nesuliptu. ir į šaldyklę. paskui kai trauksit, jie užšals, pūriai, byriai ir galėsit imt pirštais ir dėt į patiekalą tiek kiek reikia :D

čia mane teta pamokė 075
Aš viską darau taip pat, tik vynioju nedidelėm porcijom į foliją, nes neturiu daug vietos šaldytuvo kamerose. Irgi būna purūs ir gardžiai kvepia. :lol: O Kaimynė, prieš šaldant dar ir supjausto l. smulkiai, kad po to greičiau būtų :!:

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 13 Gru 2006, 17:09

Kameroje aš užšaldau tik trintas su cukrumi uogas, nes be cukraus jos atitirpę būna labai rūgščios :( . Labai skanios pusiau trintos mėlynės ( na kai kuri sutrinta, o kitos cielos (aš dzūkė))ir būtinai cukraus. Tai po to su blynais, varške ir t.t....
Be to šaldau krapus ir virtus grybus. :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Gru 2006, 18:55

Eli rašė:Kameroje aš užšaldau tik trintas su cukrumi uogas, nes be cukraus jos atitirpę būna labai rūgščios :( . Labai skanios pusiau trintos mėlynės ( na kai kuri sutrinta, o kitos cielos (aš dzūkė))ir būtinai cukraus. Tai po to su blynais, varške ir t.t....
Be to šaldau krapus ir virtus grybus. :!:
Drįstu prieštarauti 8) Jau keletą metų braškes ir vyšnias šaldau be cukraus. Mama dar užsišaldo mėlynių, mat akims gerai, spanguolių. Visai normalus skonis ( išskyrus spanguoles :wink: ) O vat serbentai juodieji - nieko doro.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Gru 2006, 07:35

Nuo spanguoliu ir neužšaldytu vidurius sutraukia :lol:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 14 Gru 2006, 09:37

Lilina rašė:
Ramunė rašė:Tikrai, kažkas su galva.. 031
Turiu likusių cukinijų ir moliūgų. Juose daug skysčių, ar galima užšaldyti ir kaip :?:
O juos gal gėriau konservuoti??? Nes man šiaip cukinijos neskanios, nebent kur į maistą kaip prieda dadėt. Nu blynai su cukinija ar kažka panašiai. Mano mama marinuodavo juos kartu su slyvom, tai skonis cukiniju kaip ananaso išeidavo :P

CUKINIJŲ ANANASAI

1 kibiras pripjaustytų cukinijų užpilti 1 kg. cukraus, palaikyti 1 parą vėsioj patalpoj, po to pridėti 1 valg. šaukštą citrinos rūgšties, 1 ltr. 100 proc. ananasų sulčių. Užkaitinti ir supilstyti į paruoštus stiklainius.

Čia receptas dideliam kiekiui cukinijos, apytikriai galima paskaičiuoti ir pusei to kiekio, ir ketvirčiui.
Bet nepaprastai skanu, atsidarai stiklainiuką, tai atrodo, kad ananasus valgai :hypno:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 14 Gru 2006, 15:24

Eli rašė:Kameroje aš užšaldau tik trintas su cukrumi uogas, nes be cukraus jos atitirpę būna labai rūgščios :( . Labai skanios pusiau trintos mėlynės ( na kai kuri sutrinta, o kitos cielos (aš dzūkė))ir būtinai cukraus. Tai po to su blynais, varške ir t.t....
Be to šaldau krapus ir virtus grybus. :!:
O užšaldyti grybai negenda :?:
Mama bandė kartą užšaldyti grybus, bet kažkaip mums po to nelabai jie bu skanųs :roll:
Papasakokite kaip šaldote :|

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 14 Gru 2006, 16:29

Aš šaldau pjaustytus virtus grybus (verdant įdedu truputį druskos, kad nebūtų beskoniai). Tada išvirusi nuvarvinu per kiauirasamtį, dedu į indelius maždaug po 200g ir į kamerą . Atitirpinusi dedu visur: į sriubas, padažus, cepelinus, kotletus, kepu su spirgučiais ir dedu ant bulvių ir t.t.
:lol: Kažkada bandžiau šaldyti žalius mažus baravykus. Nuvalydavau, neplaudavau, po viena ant lentutės suguldydavau, o kai sušaldavo, tada į maišelius ir atgal į kamerą. Bet man nepatikdavo jų atitirpusių guminis lepšiškas pavidalas, nors skonį ir kvapą jie turėdavo gerą. Be to užimdavo kameroje daug vietos. :idea:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 14 Gru 2006, 17:15

Ačiū už patarimus :aciu1: , rekės būtinai pasinaudoti :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2007, 11:53

Na aš ne apie šaldytas, bet apie daržoves. Yra receptų su topinambais. Kaip jos atrodo, žinau 8) O daugiau kaip ir nieko :oops: Gal kuri ką gaminot? Pasidalinkit patirtimi, gal ir verta nusipirkti :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 04 Sau 2007, 11:59

Čia turiu tokį paskaitymą apie topinambus-žiemines bulves. Gal patiks :?:

Tai panašus į saulėgrąžą, tik mažesniais žiedais ir lapais, augalas. Jo tėvynė – Šiaurės Amerika, į Europą pateko 17 amžiuje. Amerikoje jų būdavo auginama ne mažiau, negu tikrųjų bulvių. Topinambai auga visur – smėlynuose, paunksnėje ir atokaitoje, ir sode jiems nereikia ypatingai gerų sąlygų. Mėgsta būti kaupiami. Pagal maistingumą topinambai lygiaverčiai bulvėms, turi inulino, natrio ir geležies, juos labai mėgsta naminiai gyvuliai (karvės, ožkos, kiaulės, triušiai), - ėda ne tik pačias bulves, bet ir lapus.

Mes topinambų niekada netręšiame, auga jie ne vienus metus sodo užkampyje ir yra labai derlingi. Iš vieno krūmo galima prikasti net 2 kibirus bulvių. Auga jie iki spalio-lapkričio mėnesio.

Rudenį, kai nudžiūva lapai, nupjaunu kotus. Kasu dažniausiai pavasarį. Rudenį sode ir šiaip gausu visokiausių daržovių, o anksti pavasarį išsikasu sultingas ir saldžias bulves. Bulvės, būdamos per žiemą dirvoje, nepraranda savo maistingųjų vertybių. Jos puikiai žiemoja dirvoje, o iškastos laikosi blogai, nes plona odelė lengvai pažeidžiama. Todėl išsikasti reikia tiek, kiek ruošiamasi suvalgyti ir nepavėluoti, nes kai sudygsta, valgyti netinka. Kai kas sako, kad topinambai tarsi piktžolė, juos sunku išnaikinti. Netyčia atradau labai lengvą būdą: vasarą reikia išskinti visus žiedus, ir pavasarį nerasite nei vienos bulvės.

Topinambus paprastai valgome žalius, tarkuojame į salotas. Skanu pataisyti su pjaustytais svogūnais ar porais (jei yra palikta iš rudens dirvoje) ir aliejumi, o dar geriau su majonezu. Tokias salotas galima valgyti su karštomis bulvėmis. Kai kas valgo topinambus keptus ar virtus.

Topinambus sveika valgyti sergantiems diabetu: valgomi žali, po 2-3 bulves tris kartus per dieną, 10 min. prieš valgį. Pastebėta, kad ši daržovė ne tik sumažina cukraus kiekį kraujyje, bet ir teigiamai veikia regėjimą.

Nors tai naudinga daržovė, bet iki šiol ji netapo populiari. Ji derlinga ir nekaprizinga, bet daugelį atbaido jos nedailūs gumbai ir tai, kad nepatogu valyti, prapjauti gumbai mėlynuoja. Bet kaip puiku anksti pavasarį, kai tik nutirpsta sniegas, valgyti sultingas salotas. Manau, vien dėlto topinambams verta skirti nedidelį kampelį savo sode.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 04 Sau 2007, 12:15

Dar radau porą receptų:

Topinambai su džiūvėsėlių padažu
5-6 vidutiniai topinambų gumbai, pusė stiklinės mėsos sultinio, šaukštas sviesto, džiūvesėlių, citrinos sulčių, 2 kiaušiniai. Nuplautus topinambus supjaustykite mažais kubeliais, apkepkite svieste, troškinkite mėsos sultinyje, tiekite apipiltus džiūvėsėlių padažu. Padažas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, į jį suberkite džiūvėsėlius, kepkite juos, kol pagels, sūdykite, suberkite smulkintus virtus kiaušinius, pilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.


Su kiaušiniais kepti topinambai
4-5 topinambai, pusė šaukšto sviesto ar margarino, kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, gabalėlis fermentinio sūrio.
Topinambus supjaustykite griežinėliais, iškepkite svieste, sudėkite į skardą, apipilkite kiaušinio, grietinės ir tarkuoto sūrio plakiniu ir pakepkite orkaitėje.

Skanaus!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2007, 12:17

O to tai tikrai nežinojau, kad galima juos užsiauginti. Visokio bieso prisiauginu. Net lapinių burokėlių turėjau pasisėjus. Reikės ir šituos pabandyti. Tik prieš tai paragausiu.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Bal 2007, 19:31

na topinnambai auga pas mane , vienoje kertelėje , tikrai geras dalykas ir į salotas įtarkavus , taip skanu gaunasi :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bal 2007, 12:59

vitele rašė:na topinnambai auga pas mane , vienoje kertelėje , tikrai geras dalykas ir į salotas įtarkavus , taip skanu gaunasi :D
O kaip pradėti tą jų auginimą? Paveikslėlis

Skelbti atsakymą