Geriausias patarimas
Moderatorius: vitele
Didelių įmantrybių gal ir nėra. Pirmiausia prisivalgom šviežiai keptų. Jei man atveža prigaudytų daugiau, jas iškepu, dar pamarinuoju. Išsiverdu tokį švelnų parūgštintą marinatą su l.lapeliais, pipiriukais, morkom. Atvėsinu, ir užpilu ant iškeptų stintų. Nu skanu, kai truputuką pasimarinuoja... Ypatingai skanios kitą dieną
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Nezinau, gal pasikartosiu...
Pastabos ir patarimai, kaip paruošti puikią kavą
- Kavos ruošimo indas turi būti švarus. Kruopščiai išplaukite visus indų ploviklio likučius.
- Pasirinkite tinkamo smulkumo kavą savam kavos ruošimo būdui. Ruošdami kavą filtravimo aparatu, naudokite vidutiniško stambumo kavą, ruošdami kavą puodelyje – smulkiai maltą kavą; espresso kavai naudokite ypač smulkiai maltą kavą; o french press kavai – stambiai maltą kavą.
- Kavą plikykite šviežiu vandeniu. Vanduo sudaro 98% kavos puodelio, todėl jo kokybė turi įtakos skoniui.
- 150 ml puodeliui naudokite apie 6 g kavos. Tačiau tai priklauso nuo Jūsų skonio.
- Nenaudokite verdančio vandens. Plikymo temperatūra turi būti 92-96º C. Tik prie tokios temperatūros išsiskiria pirminiai ir antriniai junginiai, suteikiantys kavai gerą skonį. Be to, esant šiai temperatūrai kavos paviršiuje susidaro plonas kavos aliejų sluoksnis, suteikdamas jai skanią ir gražią išvaizdą. Kai kavai plikyti naudojamas vėsesnis vanduo, kava neprisitrauks, bus ruda ir neskani. Kai temperatūra yra aukštesnė nei rekomenduojama, išsilaisvina tretiniai junginiai ir kava gali būti labai karti.
- Tam, kad nesusilpnėtų kavos skonis ir kvapas, ją reikėtų suvartoti per dvi savaites nuo pakelio atidarymo.
Atidarę, jį vėl sandariai uždarykite, įdėkite į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą.
- Norėdami mėgautis puikiu kavos skoniu ir aromatu, ją patiekite nedelsdami.
- Kad kava neatšaltų, supilkite ją į termosą. Nešildykite iš naujo kavos, nes tai pakenks jos skoniui.
Pastabos ir patarimai, kaip paruošti puikią kavą
- Kavos ruošimo indas turi būti švarus. Kruopščiai išplaukite visus indų ploviklio likučius.
- Pasirinkite tinkamo smulkumo kavą savam kavos ruošimo būdui. Ruošdami kavą filtravimo aparatu, naudokite vidutiniško stambumo kavą, ruošdami kavą puodelyje – smulkiai maltą kavą; espresso kavai naudokite ypač smulkiai maltą kavą; o french press kavai – stambiai maltą kavą.
- Kavą plikykite šviežiu vandeniu. Vanduo sudaro 98% kavos puodelio, todėl jo kokybė turi įtakos skoniui.
- 150 ml puodeliui naudokite apie 6 g kavos. Tačiau tai priklauso nuo Jūsų skonio.
- Nenaudokite verdančio vandens. Plikymo temperatūra turi būti 92-96º C. Tik prie tokios temperatūros išsiskiria pirminiai ir antriniai junginiai, suteikiantys kavai gerą skonį. Be to, esant šiai temperatūrai kavos paviršiuje susidaro plonas kavos aliejų sluoksnis, suteikdamas jai skanią ir gražią išvaizdą. Kai kavai plikyti naudojamas vėsesnis vanduo, kava neprisitrauks, bus ruda ir neskani. Kai temperatūra yra aukštesnė nei rekomenduojama, išsilaisvina tretiniai junginiai ir kava gali būti labai karti.
- Tam, kad nesusilpnėtų kavos skonis ir kvapas, ją reikėtų suvartoti per dvi savaites nuo pakelio atidarymo.
Atidarę, jį vėl sandariai uždarykite, įdėkite į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą.
- Norėdami mėgautis puikiu kavos skoniu ir aromatu, ją patiekite nedelsdami.
- Kad kava neatšaltų, supilkite ją į termosą. Nešildykite iš naujo kavos, nes tai pakenks jos skoniui.