Cukrinės braškės
Moderatorius: vitele
Cukrinės braškės
Atsimenu seniau vestuvėse būdavo cukrinės braškės ir vyšnios
Gal kas nors žinote kaip jas daryti Pasidalinkite patirtimi
Gal kas nors žinote kaip jas daryti Pasidalinkite patirtimi
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Cukrinės braškės
Pavarčiau mamos kulinarines knygas, bet nebuvo. Vakare pabandysiu paskambinti anytai. Ji tikrai fantastiška šeimininkė, gal žinos.daida rašė:Atsimenu seniau vestuvėse būdavo cukrinės braškės ir vyšnios
Gal kas nors žinote kaip jas daryti Pasidalinkite patirtimi
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Re: Cukrinės braškės
Mano amžinatilsi senelė darydavo tokius dalykus, bet nelabai jinai dalinosi savo patirtimidaida rašė:Atsimenu seniau vestuvėse būdavo cukrinės braškės ir vyšnios
Gal kas nors žinote kaip jas daryti Pasidalinkite patirtimi
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Yra knyga B.Purvinienės " Šalti patiekali ir užkandžiai". Ten tikrai yra saldainių receptų. Jei nerasi tokios, galėsiu nurašyti keletą receptėlių. Yra šokoladiniai, obuolių, putų, kakavos ir cukraus, apelsinų žievelių, džiovintų slyvų, riešutiniai. O tos braškytės... nebepamena mano anyta , deja...daida rašė:Taip niekas ir nežino kaip tuos saldūmynus daryti
Tai gali yra mokančių daryti tokius saldainius kaip per didžiasias religines šventes prie bažnyčios parduodami
Kažkaip ant senovinių saldūmynų patraukė
Taip padarytos braškės bus labai kietos O tų braškių tik viršus būdavo kietas, o vidus būdavo minkštasLilina rašė:Aš žinau kaip daroma masė: paimama cukraus pudrą ir kiaušinio baltymas ir sumaišomi iki gan tirštos konsistencijos, taip kad galėtum iš jų lipdyti. Padarai braškės formą. Bet kuo ją dažyti - nežinau Gal burokėliu sultyse??? Čia jau fantazuoju. Ir apvolioti cukruje
Jei būtų nesunku ir turėtumėt kažkiek laisvo laiko, tai labai norėčiauRamunė rašė:Daida, ar dar nepraėjo noras braškių? Prisiminiau, kad nepertoliausiai gyvena moteris, kuri anksčiau ruošdavo vestuves, kepdavo tortus, šakočius. Jei dar reikalas yra, nueisiu, paklausiu. Manau, kad žinos.
Tačiau nepatogu gaišinti jūsų laiko
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Viskas gerai. Ryt turiu mažiau pamokų, nueisiu pasivaikščiodama.daida rašė:Jei būtų nesunku ir turėtumėt kažkiek laisvo laiko, tai labai norėčiauRamunė rašė:Daida, ar dar nepraėjo noras braškių? Prisiminiau, kad nepertoliausiai gyvena moteris, kuri anksčiau ruošdavo vestuves, kepdavo tortus, šakočius. Jei dar reikalas yra, nueisiu, paklausiu. Manau, kad žinos.
Tačiau nepatogu gaišinti jūsų laiko
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
CUKRINĖS BRAŠKĖS
Cukraus pudra, kiaušinio baltymas, citrinos sultys ( jei nori kad būtų truputį rūgščiau). Puošimui - maistiniai dažai .
Cukraus pudron įdėti kiaušinio baltymą ir maišyti, kol masė bus panaši į plastiliną. Tada daryti uogas. Paskui uogas apvolioti maistiniuose dažuose.
Proporcijų nelabai jau atsimena, bet sakė, kad maždaug 200 gramų pudros 1 baltymas. Jei truks, galima dar įdėti.
Gėlytes ir lapelius uogoms daryti iš cukraus pudros 100 gramų ir 0,5 šaukštelio brinkintos želatinos kartu su dažais. Igi viską maišyti, kol bus plastilino konsistencijos ir formuoti lapelius. Tik masę reikia laikyti šiltai, kad nesustingtų.
Jei kas neaišku, klausk, bandysiu išsiaiškinti.
Cukraus pudra, kiaušinio baltymas, citrinos sultys ( jei nori kad būtų truputį rūgščiau). Puošimui - maistiniai dažai .
Cukraus pudron įdėti kiaušinio baltymą ir maišyti, kol masė bus panaši į plastiliną. Tada daryti uogas. Paskui uogas apvolioti maistiniuose dažuose.
Proporcijų nelabai jau atsimena, bet sakė, kad maždaug 200 gramų pudros 1 baltymas. Jei truks, galima dar įdėti.
Gėlytes ir lapelius uogoms daryti iš cukraus pudros 100 gramų ir 0,5 šaukštelio brinkintos želatinos kartu su dažais. Igi viską maišyti, kol bus plastilino konsistencijos ir formuoti lapelius. Tik masę reikia laikyti šiltai, kad nesustingtų.
Jei kas neaišku, klausk, bandysiu išsiaiškinti.
Ačiū, ačiūRamunė rašė:CUKRINĖS BRAŠKĖS
Cukraus pudra, kiaušinio baltymas, citrinos sultys ( jei nori kad būtų truputį rūgščiau). Puošimui - maistiniai dažai .
Cukraus pudron įdėti kiaušinio baltymą ir maišyti, kol masė bus panaši į plastiliną. Tada daryti uogas. Paskui uogas apvolioti maistiniuose dažuose.
Proporcijų nelabai jau atsimena, bet sakė, kad maždaug 200 gramų pudros 1 baltymas. Jei truks, galima dar įdėti.
Gėlytes ir lapelius uogoms daryti iš cukraus pudros 100 gramų ir 0,5 šaukštelio brinkintos želatinos kartu su dažais. Igi viską maišyti, kol bus plastilino konsistencijos ir formuoti lapelius. Tik masę reikia laikyti šiltai, kad nesustingtų.
Jei kas neaišku, klausk, bandysiu išsiaiškinti.
Net nežinau kaip atsidėkoti
O paskui tuos saldainius laikyti šaltai? Ir kiek laiko juos galima laikyti?