Bananų panaudojimo gudrybės buičiai ir grožiui

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Arūna
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2563
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pliusai: 47
Miestas: Vilnius

Bananų panaudojimo gudrybės buičiai ir grožiui

Standartinė Arūna » 18 Rgs 2013, 08:34

► Dantų balinimas

Išsivalykite dantis dantų pasta, paskui maždaug 2 min. patrinkite juos vidine bananų žievės puse. Žievėje yra tokių mineralinių medžiagų kaip kalis, kalcis, magnis, fosforas, ir visi jie labai naudingi dantims. Be to, pašviesina juos. Vėliau dantis gerai išskalaukite, kad pašalintumėte bananų žievės likučius.


► Žaizdų gydymas

Bananų žievė turi daug natūralių medžiagų ir fermentų, kurie palengvina ir malšina saulės nudegimų, įbrėžimų, nubrozdinimų, uždegimų skausmus, padeda žaizdoms greičiau užsitraukti. Taip pat reikėtų pabrėžti, kad žievės poveikis akivaizdžiai gydo įvairių vabzdžių, uodų įkandimų sudirgintą odą. Ką reikia daryti? Tiesiog vidine bananų žievės puse patrinti skausmą keliančias vietas.

► Batų tepalas

Greičiausiai pastebėjote, kad bananų žievės vidinė puselė ne tik slidi, bet ir riebi. Todėl ji itin tinka odinei avalynei – suteikia jai spindesio ir blizgesio. Paimkite žievę ir gerai įtrinkite ja batus. Perteklių pašalinkite popieriniu rankšluosčiu arba sausu audiniu.

► Naikina karpas

Bananų žievė – puiki priemonė ir nuo nemalonių odos darinių – karpų. Vidinę bananų žievės pusę pridėkite prie karpos ir užklijuokite pleistru. Palikite pernakt. Procedūrą patariama daryti tol, ko karpa išnyks.

► Nauda odai

Odai bananai suteikia švytėjimo, puikiai maitina ją, apsaugo nuo aplinkos poveikio. Vidine bananų žievės puse patrinkite veidą, kaklą, pečius ir kitas kūno dalis. Kadangi ši priemonė padės išvengti ir nerimą keliančių raukšlių, tikrai pravartu išbandyti!

► Trąša sodui ir daržui

Pasirodo, bananų žievė yra tikras auksas augalams, mat joje gausu kalio, fosforo, magnio, azoto, kalcio... Dirvai šios medžiagos nepamainomos, be to, idealiai tinka ir įvairiems augalams: rožėms, pomidorams, paprikoms. Ką daryti? Tiesiog supjaustykite bananų žievelę nedideliais gabaliukais, išdėliokite aplink augalus ir užberkite žemės sluoksniu. Bananų žieves drąsiai galite mesti į komposto krūvą, o norėdamos patręšti kambarinius augalus, išdžiovinkite bananų žievę. Kai ji taps trapi, sutrinkite ją iki miltelių ir sudėkite į maišelį. Prireikus pabarstykite žemę vazone ir gerai permaišykite.


► Apsaugo nuo amarų

Tam, kad išvengtumėte amarų, supjaustykite bananų žievę smulkiais gabaliukais, šiek tiek padžiovinkite juos ir užkaskite greta augalo, kurį norite apsaugoti nuo šių kenkėjų.

► Tinka augalų lapams valyti

Dažnai nė nepastebite, kad augalų lapai pasidengia purvu ar dulkėmis. Juos galite valyti ne tik šlapiu skudurėliu, bet ir bananų žieve. Kiekvieną lapą patrinkite vidine žievės puse – jie taps ne tik švarūs, bet ir gaus naudingųjų medžiagų.

► Poliruoja sidabrą

Bananų žievelė patamsėjusiems sidabro gaminiams padės atgauti spalvą. Sutrinkite ją elektriniu trintuvu iki vientisos masės, įpilkite šiek tiek vandens, kad masė būtų dantų pastos konsistencijos. Tuomet uždėkite šios košelės ant minkšto audinio skiautelės ir imkitės darbo. Nupoliravusios norimus sidabro dirbinius, pašalinkite bananų žievės likučius ir baikite poliruoti švariu minkštu skudurėliu.

Skelbti atsakymą