Vokiečių virtuvė
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
Re: Vokiečių virtuvė
Dabar kaip tik esu Vokietijoj,tai galiu pasidalinti keletu receptu is ju virtuves
Silke vokiskai:
Silkiu file,2 rugstus obuoliai,
3 rauginti ar marinuoti agurkeliai,svogunas,
2 kietai virti kiausiniai,
krapai,grietine ir majonezas,garstyciu 1 saukstelis
Silkiu file supjaustyti smulkiai,po to deti visus produktus,supjaustytus kubeliais,padaza padaryti is 3 saukstu majonezo,2 saukstu grietines ir saukstelio garstyciu,sudeti krapus ir viska uzpilti ant silkiu.Valgyti su karstomis bulvemis.
Labai skanu ir sotu.
Silke vokiskai:
Silkiu file,2 rugstus obuoliai,
3 rauginti ar marinuoti agurkeliai,svogunas,
2 kietai virti kiausiniai,
krapai,grietine ir majonezas,garstyciu 1 saukstelis
Silkiu file supjaustyti smulkiai,po to deti visus produktus,supjaustytus kubeliais,padaza padaryti is 3 saukstu majonezo,2 saukstu grietines ir saukstelio garstyciu,sudeti krapus ir viska uzpilti ant silkiu.Valgyti su karstomis bulvemis.
Labai skanu ir sotu.
Re: Vokiečių virtuvė
Kepti baklazanai su bananais
Baklazanas,2 bananai,svogunas
Baklazana supjaustyti kaip duonos riekes,deti i keptuve,pabarstyti druska,pipirais,apkepti is abieju pusiu.
Padazas:pakepinti smulkiai supjaustytus svogunus,ideti sauksta miltu,truputi pilti vandens,deti supjaustytus bananus (ziedeliais),iberti kario .Atskirai isvirti ryzius.
I lekste deti baklazanus,ant ju padaza ir salia ryzius.Labai savitas ir geras skonis.
Baklazanas,2 bananai,svogunas
Baklazana supjaustyti kaip duonos riekes,deti i keptuve,pabarstyti druska,pipirais,apkepti is abieju pusiu.
Padazas:pakepinti smulkiai supjaustytus svogunus,ideti sauksta miltu,truputi pilti vandens,deti supjaustytus bananus (ziedeliais),iberti kario .Atskirai isvirti ryzius.
I lekste deti baklazanus,ant ju padaza ir salia ryzius.Labai savitas ir geras skonis.
Re: Vokiečių virtuvė
Kvieciu isbandyti si derinuka
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Vokiečių virtuvė
su baklazanais tai ne man, bet su silkute ismeginsiu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Vokiečių virtuvė
Noriu receptuko kuo jie karkas marinuoja, kad tokios skanios būna ir bulvių salotų recepto, nes kiek bandžiau skonis net nepanašus į tas kur valgydavau Vokietijojeviola rašė:Dabar kaip tik esu Vokietijoj,tai galiu pasidalinti keletu receptu is ju virtuves
Re: Vokiečių virtuvė
Na,kuo karkas marinuoja nezinau,nes nevalgiau...valgiau bulviu salotas,jos daromos kiekvienoj zemej skirtingai.. pvz.Bavarijoj-isvirtas bulves supjaustyti ritineliais,marinuotu agurkeliu,pilti obuoliu acto,aliejaus,druskos.
Reinland Pfalce,kur dabar gyvenu,gamina lygiai taip,tik deda paruostu spirguciu(kaip pas mus pr.centruose parduodami supjaustyti ) ir nededa agurku.
Reinland Pfalce,kur dabar gyvenu,gamina lygiai taip,tik deda paruostu spirguciu(kaip pas mus pr.centruose parduodami supjaustyti ) ir nededa agurku.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Vokiečių virtuvė
Nu sudėtis tai aiški, bet man to užpilo reikia. Jau bandžiau ir su actu, ir su garstyčiomis, kažko trūksta nors tu ką. Nors gal kad lietuviški produktai, vistiek skonis skiriasi.
Aš į Vokietiją važinėjau mokslo reikalais ir kiekvienais metais kaip važiuodavau, tai vesdavosi į tą pačią užeigą valgyti ir visada būdavo užsakyta tas pats: kepta karka, šalia jos bulvių salotos ir bulvių kukuliai + alaus va tokia mano pažintis su vokiečių virtuve
Aš į Vokietiją važinėjau mokslo reikalais ir kiekvienais metais kaip važiuodavau, tai vesdavosi į tą pačią užeigą valgyti ir visada būdavo užsakyta tas pats: kepta karka, šalia jos bulvių salotos ir bulvių kukuliai + alaus va tokia mano pažintis su vokiečių virtuve
Re: Vokiečių virtuvė
o as vienas vokiskas salota svalguiau bulviu labai skanes, iejo virtos bulves, majonezas maisytas su plakta grietinele, dar zinau, kad iejo garstycios, druska, zalias agurkas ir laikinis cesanakas, malti balti pipirai, druska.
Re: Vokiečių virtuvė
sinsan rašė:o as vienas vokiskas salota svalguiau bulviu labai skanes, iejo virtos bulves, majonezas maisytas su plakta grietinele, dar zinau, kad iejo garstycios, druska, zalias agurkas ir laikinis cesanakas, malti balti pipirai, druska.
viskas čia būtų ir gerai, bet mane labai nervina majonezas, man bulvės su juo neskanu, nors tu ką
Re: Vokiečių virtuvė
turiu daniska recepta, kur vietoj majonezo dedasi grietine arba ylette, nezinaukaip lietuviskai, bet skonis panasus i saldu kefyra tirsta. manau jogurtas naturalus tiktu. jei kas noresit sito recepto , pravesiu uzrasus, isversiu ir idesiu
Re: Vokiečių virtuvė
As ta uzpila darau taip-i nedideli indeli ipilu balzamiko acto,alyvuogiu aliejaus ir prieskoniu Salat Krönung,viska ismaisau ir uzpilu ant bulviu salotu
as i kavines einu tik pasmaliziauti ledu,desertu,kavos ...ir zinoma dar alaus ,kaip be jo..,as skaniai cia sveciuose maitinuosi ..,todel tu karku ir neragavau,man jau butu ir per sotu...
as i kavines einu tik pasmaliziauti ledu,desertu,kavos ...ir zinoma dar alaus ,kaip be jo..,as skaniai cia sveciuose maitinuosi ..,todel tu karku ir neragavau,man jau butu ir per sotu...
Re: Vokiečių virtuvė
As dabar nepamenu ar Lietuvoj ju yra ar ne? firma Knorr..su visokiom zolelem ir ju misiniais,man ir labai gardu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Vokiečių virtuvė
man ju visada parveza is vokietijos, nes sake, kad pas mus ju nera
Re: Vokiečių virtuvė
Jau pamirsau per 2 savaites ko pas mus yra ,o ko ne... gaila,kad ju ner,nes labai jie geri,viskas ten subalansuota,gero skonio...visai nesinori su salotom jokio majonezo ,o be jo ir sveikiau
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Vokiečių virtuvė
sendien kaip tik drauges vel uzprasiau, kad parveztu jei paklius Tik nevisada pakliuna
Re: Vokiečių virtuvė
Tutsi rašė:sendien kaip tik drauges vel uzprasiau, kad parveztu jei paklius Tik nevisada pakliuna
ten tų prieskonių, kaip šieno, kaip gali nepakliūti
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Vokiečių virtuvė
matai, kai vyras vaziuoja su fura, tai su fura ne prie visu parduotuviu gali sustoti, tuo labiau, kai per vokiecius tik tranzitu vaziuoja
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Vokiečių virtuvė
mane tie baklazanai vilioja su bananiniu padazu...
tas padazas ir prie kiaulienosman visai tiktu
tas padazas ir prie kiaulienosman visai tiktu
Re: Vokiečių virtuvė
Kad nereik nei kaiulienos ir taip labai sotu ir skanu
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Vokiečių virtuvė
nu savo vyriskio tikrai baklazanais ir ryziais neuzkisiuviola rašė:Kad nereik nei kaiulienos ir taip labai sotu ir skanu