Turkų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Skelbti atsakymą
dal3vn
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 12 Geg 2008, 21:50

Turkų virtuvė

Standartinė dal3vn » 12 Geg 2008, 21:55

Sveiki, gal kas nors žinore kaip kepti Baklava? :) :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2008, 09:15


dal3vn
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 12 Geg 2008, 21:50

Standartinė dal3vn » 13 Geg 2008, 16:34

Dėkoju ,bet gal žinote kur Lietuvoje nusipirkti tos phyylo tešlos? Labai jau norisi pasigamintį baklavos :wink: :) :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Geg 2008, 18:14

kazkur pas mus buvo receptukas apie ta tesla :roll: Na ne visai tokia,bet kazkas panasaus :!:

dal3vn
Naujokas
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: 12 Geg 2008, 21:50

Standartinė dal3vn » 14 Geg 2008, 17:43

Dėkoju, :roll: bandau ieškoti,kai pagaminsiu parašysiu kaip sekėsi :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2008, 17:47

butinai ir jei yra galimybiu nufotografuok ir mums parodyk :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Turkų virtuvė

Standartinė Ramunė » 30 Rgp 2012, 07:01

Hünker Beğendi, arba Sultono gardėsis

Šis klasikinis Osmanų imperijos laikus siekiantis patiekalas tradiciškai gaminamas su aviena, tačiau gali būti naudojama tiek jautiena, tiek vištiena. Man patinka gaminti su vištiena, nes iš jos patiekalas paruošiamas greičiau. Patiekalo pavadinimas pažodžiui būtų verčiamas kaip „sultonui patiko“. Tačiau šiais laikais turkiškas žodis beğendi dažnai vartojamas kalbant apie baklažanų piurė.

Troškiniui reikės:
500 g vištienos filė,
1 svogūno,
2 žaliųjų paprikų,
2 pomidorų,
1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos,
2 valgomojo šaukšto sviesto,
druskos ir pipirų,
saujelės petražolių,
1-2 stiklinių vandens.


Baklažanų piurė reikės:

2-3 baklažanų (apie 500 g),
2 valgomųjų šaukštų miltų,
2 valgomųjų šaukštų sviesto,
50 g brandinto sūrio,
1,5 stiklinės pieno,
1 citrinos sulčių,
druskos ir pipirų.

* Pirmiausia paruošiame troškinį. Smulkiai supjaustome svogūną ir žaliąją papriką. Nulupame ir supjaustome pomidorą. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
* Puode ištirpiname sviestą ir sudedame svogūnus. Juos lengvai apkepiname apie 5 minutes ir tada sudedame vištienos gabalėlius, kuriuos taip pat kepiname apie 5 minutes. Pagardiname druska ir pipirais. Tada jau sudedame smulkintą papriką ir pomidorus, įmaišome pomidorų pastą ir supilame vandenį. Pamaišome ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 20 minučių.
* Tuo metu nuplauname baklažanus ir keliose vietose subadome šakute. Įjungiame viryklę ir, naudodamiesi virtuvinėm žnyplėm, dedame baklažaną ant ugnies. Vis vartant kepame apie 10 minučių. Baklažanų odelė turi apdegti, o vidus turi būti minkštas. Baklažanus šiek tiek atvėsiname ir nulupame apdegusią odelę. Šakute sutriname baklažanus į tyrę.
* Puode ištirpiname 2 valgomuosius šaukštus sviesto ir sudedame miltus. Maišome, kol miltai susimaišys su sviestu, tada pradedame pilti pieną ir nesustojant maišome, kol gausis vientisa masė. * Sudedame tarkuotą sūrį ir baklažanų tyrelę. Pagardiname druska ir pipirais bei citrinos sultimis. Gerai viską išmaišome ir dar patroškiname 2-3 minutes.
* Į lėkštę dedame kelis šaukštus baklažanų piurė ir ant viršaus užpilame vištienos troškinį. Apibarstome šviežiom petražolėm. Skanaus!


Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Turkų virtuvė

Standartinė Ramunė » 30 Rgp 2012, 07:03

Şekerpare – sviestiniai sausainiai sirupe

8 porcijos

Tešlai reikės:

1 kiaušinio,
150 ml cukraus,
250 g sviesto,
150 ml manų kruopų,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
3 stiklinių miltų.

Papuošimui reikės:

graikinių riešutų,
1 kiaušinio trynio aptepimui.

Sirupui reikės:
2 stiklinių cukraus,
2,5 stiklinės vandens,
½ citrinos sulčių.

* Pirmiausia išverdame sirupą. Cukrų ir vandenį supilame į puodą ir verdame apie 10 min., tada įpilame citrinos sultis. Atvėsiname.
* Tada sumaišome visus tešlos komponentus, kol gaunasi minkšta tešla. Su arbatiniu šaukšteliu kabiname tešlos gabalėlį ir formuojame sausainiukus ir aptepame juos plaktu tryniu. Ant kiekvieno sausainio uždedame graikinio riešuto puselę.
* Sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 180 C orkaitėje 30 min., kol gražiai pagels.
* Išimtus iš orkaitės sausainius sudedame į indą su kraštais ir užpilame atvėsusiu sirupu. Leidžiame bent jau 15 minučių įsigerti sirupui, ir tada jau galite skanauti. Jei norite valgykite su ledais, jogurtu ir vaisiais bei, žinoma, turkiška arbata. Skanaus!

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Turkų virtuvė

Standartinė Tutsi » 30 Rgp 2012, 11:43

aciu Ramunele uz receptukus :geles:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Turkų virtuvė

Standartinė Ramunė » 30 Rgp 2012, 16:36

:aciu1: :aciu1: Gal dar ir prisiruošim kuri išbandyt :wink:

Skelbti atsakymą