Rusų virtuvė
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
pyp rašė:nu cia dar ne tokia teorema, kokia uzvakar masikis isvedinejo....mezgu jam megztini, kuriame ismegsiu zvaigzde, tai pasisove man ta zvaigzde nubraizyt...tai is pradizu kampus skaiciavo pagal pitagoro teorema, paskui kompe 2 h braize, nervavosi, braize nervavosi...nu svarbu rezultatas puikus gavosi
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ukrainietiški ryžiai
250 g ryžių
2 stiklinės mėsos sultinio
2 svogūnai
250 g varškės sūrio
50 g fermentinio sūrio
2 šaukštai riebalų
druskos
džiūvėsėlių
pipirų
grietinės
Sultinyje išvirti ryžių košę.Pakepintus svogūnus sumaišyti su trintu varškės sūriu, sudėti prieskonius, grietinę.Į keptuvą dėti sluoksniais ryžius ir varškės masę.Paviršių išlyginti ir apiberti tarkuotu fermentiniu sūriu.Kepti orkaitėje.
250 g ryžių
2 stiklinės mėsos sultinio
2 svogūnai
250 g varškės sūrio
50 g fermentinio sūrio
2 šaukštai riebalų
druskos
džiūvėsėlių
pipirų
grietinės
Sultinyje išvirti ryžių košę.Pakepintus svogūnus sumaišyti su trintu varškės sūriu, sudėti prieskonius, grietinę.Į keptuvą dėti sluoksniais ryžius ir varškės masę.Paviršių išlyginti ir apiberti tarkuotu fermentiniu sūriu.Kepti orkaitėje.
Kulebiaka su raugintais kopūstais
Tešla:
350 g miltų
50 g sviesto
1 kiaušinis
15 g mielių
80 g pieno
šaukštelis druska
2 šaukštai cukraus
Mieles, cukrų ir druską ištirpinkite šiltame piene. Šį mišinį supilkite į persijotus miltus. Įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą. Tešlą gerai išminkykite ir laikykite šiltai maždaug tris valandas, kol gerai pakils.
Įdaras:
800 g raugintų kopūstų
1 svogūnas
100 g šoninės
šaukštas aliejaus
Raugintus kopūstus nuspauskite ir troškinkite, kol suminkštės. Keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną ir šoninę. Sumaišykite su kopūstais ir atvėsinkite.
Gerai pakilusią tešlą dalinkite į dvi dalis. Nedidelį gabalėlį tešlos palikite papuošimams. Kočiokite du vienodus tešlos lakštus. Vieną klokite į aliejumi išteptą skardą. Tada dėkite sluoksnį kopūstų ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Abu lakštus suspauskite, fomuodami pynutę.
Iš likusios tešlos išpjaustykite lapelius, gėlytes ar kokios kitokios formos papuošimus. Jais ir papuoškite pyragą. Jį dar aptepkite kiaušinio plakiniu ir palikite maždaug 20 minučių, kad dar šiek tiek pakiltų.
Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 minučių. Valgykite karštą su grietine ir šviežiomis daržovėmis.
Tešla:
350 g miltų
50 g sviesto
1 kiaušinis
15 g mielių
80 g pieno
šaukštelis druska
2 šaukštai cukraus
Mieles, cukrų ir druską ištirpinkite šiltame piene. Šį mišinį supilkite į persijotus miltus. Įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą. Tešlą gerai išminkykite ir laikykite šiltai maždaug tris valandas, kol gerai pakils.
Įdaras:
800 g raugintų kopūstų
1 svogūnas
100 g šoninės
šaukštas aliejaus
Raugintus kopūstus nuspauskite ir troškinkite, kol suminkštės. Keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną ir šoninę. Sumaišykite su kopūstais ir atvėsinkite.
Gerai pakilusią tešlą dalinkite į dvi dalis. Nedidelį gabalėlį tešlos palikite papuošimams. Kočiokite du vienodus tešlos lakštus. Vieną klokite į aliejumi išteptą skardą. Tada dėkite sluoksnį kopūstų ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Abu lakštus suspauskite, fomuodami pynutę.
Iš likusios tešlos išpjaustykite lapelius, gėlytes ar kokios kitokios formos papuošimus. Jais ir papuoškite pyragą. Jį dar aptepkite kiaušinio plakiniu ir palikite maždaug 20 minučių, kad dar šiek tiek pakiltų.
Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 minučių. Valgykite karštą su grietine ir šviežiomis daržovėmis.