Rusų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Agurkinė(рассольник)
1 jaučio inkstai,
1 veršelio liežuvis,
rauginti agurkai (jokiu būdu ne marinuoti),
2 šaukštai perlinių kruopų,
1-2 morkos,1 petražolės šaknis,
1 nedidelis salieras,1 bulvė,
2 svogūnai, susmulkinti
žalumynai: krapai, petražolės, saliero lapeliai,
3 lauro lapai,6 žirneliai juodųjų pipirų,
2 žirneliai kvapiųjų pipirų
Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5-10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą.
Liežuvį (geriausiai veršelio) virkite, kol jis bus pusiau išvirtas, įkiškite po šaltu vandeniu ir nulupkite. Odelė turėtų lengvai luptis.
Viralą, kuriame virė liežuvis, kartu supjaustytu liežuviu supilkite į puodą, kuriame sudėti inkstai, įpilkite verdančio vandens ir pusvalandį virkite.
Du šaukštus perlinių kruopų perplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite brinkti.
Agurkus supjaustykite ir virkite jų pačių rauge 10 min., visą laiką nuimdami atsiradusias putas.
Supjaustykite plonomis juostelėmis morkas, petražolę, salierą, kubeliais - vieną bulvę.
Pradedam dėlioti sriubytę
Pirmiausiai į sriubą sumeskite šaknines daržoves ir kruopas.
Už 10 minučių - bulves ir du susmulkintus svogūnus.
Ir tik po to, kai viskas išvirs - agurkus kartu su skysčiu (raugu).
Sriubos geriausiai nesūdyti visai, o įpilti daugiau agurkų raugo.
Likus 3 minutėms iki pabaigos sudėkite susmulkintus žalumynus ir prieskonius.Po to išjunkite ugnį, sandariai uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti.Valgoma agurkinė su grietine ir juoda duona.
Paprastesnė, bet ir prastesnė agurkine iš paukštienos (geriausiai - antienos). Subproduktus - skrandukus, širdeles, kepenis, kaklus - smulkiai supjausytiti, užpilti verdančiu vandeniu ir virti valandą. Viskas, kaip ir anksčiau aprašyta, tik perlines kuopas reikėtų ( nors nebūtina) pakeisti ryžiais, o prieskonių rinkinį papildyti česnako ir raudonėliu.
1 jaučio inkstai,
1 veršelio liežuvis,
rauginti agurkai (jokiu būdu ne marinuoti),
2 šaukštai perlinių kruopų,
1-2 morkos,1 petražolės šaknis,
1 nedidelis salieras,1 bulvė,
2 svogūnai, susmulkinti
žalumynai: krapai, petražolės, saliero lapeliai,
3 lauro lapai,6 žirneliai juodųjų pipirų,
2 žirneliai kvapiųjų pipirų
Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5-10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą.
Liežuvį (geriausiai veršelio) virkite, kol jis bus pusiau išvirtas, įkiškite po šaltu vandeniu ir nulupkite. Odelė turėtų lengvai luptis.
Viralą, kuriame virė liežuvis, kartu supjaustytu liežuviu supilkite į puodą, kuriame sudėti inkstai, įpilkite verdančio vandens ir pusvalandį virkite.
Du šaukštus perlinių kruopų perplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite brinkti.
Agurkus supjaustykite ir virkite jų pačių rauge 10 min., visą laiką nuimdami atsiradusias putas.
Supjaustykite plonomis juostelėmis morkas, petražolę, salierą, kubeliais - vieną bulvę.
Pradedam dėlioti sriubytę
Pirmiausiai į sriubą sumeskite šaknines daržoves ir kruopas.
Už 10 minučių - bulves ir du susmulkintus svogūnus.
Ir tik po to, kai viskas išvirs - agurkus kartu su skysčiu (raugu).
Sriubos geriausiai nesūdyti visai, o įpilti daugiau agurkų raugo.
Likus 3 minutėms iki pabaigos sudėkite susmulkintus žalumynus ir prieskonius.Po to išjunkite ugnį, sandariai uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti.Valgoma agurkinė su grietine ir juoda duona.
Paprastesnė, bet ir prastesnė agurkine iš paukštienos (geriausiai - antienos). Subproduktus - skrandukus, širdeles, kepenis, kaklus - smulkiai supjausytiti, užpilti verdančiu vandeniu ir virti valandą. Viskas, kaip ir anksčiau aprašyta, tik perlines kuopas reikėtų ( nors nebūtina) pakeisti ryžiais, o prieskonių rinkinį papildyti česnako ir raudonėliu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rusiški pyragėliai
1 kg su lupenomis virtų bulvių,
500 g varškės,
2 svogūnai,
druskos,
pipirų ,
1 šaukštas aliejaus .
Tešla:
1,5 stiklinės miltų ,
1 kiaušinis, druskos,
1 šaukštas aliejaus,
1-2 šaukštai vandens.
Iš miltų, kiaušinio, vandens, pridėjus aliejaus ir druskos, užmaišyti tešlą.
Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinti aliejuje.Nuluptas bulves kartu su varške sumalti mėsmale.Suberti svogūnus, druską ir pipirus.Masę gerai išmaišyti.Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlą, stikline išpjauti ritinėlius, dėti įdarą ir sulipdyti pyragėlius.Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį, išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.Patiekti apipiltus išlydytu sviestu arba rūgščia grietine.
1 kg su lupenomis virtų bulvių,
500 g varškės,
2 svogūnai,
druskos,
pipirų ,
1 šaukštas aliejaus .
Tešla:
1,5 stiklinės miltų ,
1 kiaušinis, druskos,
1 šaukštas aliejaus,
1-2 šaukštai vandens.
Iš miltų, kiaušinio, vandens, pridėjus aliejaus ir druskos, užmaišyti tešlą.
Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinti aliejuje.Nuluptas bulves kartu su varške sumalti mėsmale.Suberti svogūnus, druską ir pipirus.Masę gerai išmaišyti.Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlą, stikline išpjauti ritinėlius, dėti įdarą ir sulipdyti pyragėlius.Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį, išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.Patiekti apipiltus išlydytu sviestu arba rūgščia grietine.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Maskvos apkepas
200 g pievagrybių,
4 griežinėliai kumpio vyniotinio,
100 g raugintų kopūstų,
1/2 rauginto agurko, 1 svogūnas,
1 šaukštas margarino,
1 skiltelė česnako,
15 kadagio uogų,
5 žirneliai pipirų,
taukų formai ištepti,
druskos, 2 šaukštai sukapotų krapų .
Nuluptą ir supjaustytą svogūną pakepinti margarine.
Įmesti perpiltus vandeniu, perkoštus ir supjaustytus kopūstus, kadagio uogas ir pipirų žirnelius. Maišant pakepinti. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pasūdyti ir ištroškinti likusiuose taukuose su sutrintu česnaku.
Atsparų karščiui indą ištepti taukais.Į dugną sudėti kopūstų sluoksnį, ant jo - du griežinėlius kumpio vyniotinio, pusę troškintų pievagrybių porcijos ir kelis ritinėlius nusunkto agurko, pabarstyti krapais.Po to sudėti kitą tų pačių komponentų sluoksnį.Ant viršaus uždėti kelias margarino drožles.Patiekalą pridengti ir įkišti 30 min. į vidutiniškai įkaitintą orkaitę.Patiekti su rugine duona ir daržovių salotomis.
200 g pievagrybių,
4 griežinėliai kumpio vyniotinio,
100 g raugintų kopūstų,
1/2 rauginto agurko, 1 svogūnas,
1 šaukštas margarino,
1 skiltelė česnako,
15 kadagio uogų,
5 žirneliai pipirų,
taukų formai ištepti,
druskos, 2 šaukštai sukapotų krapų .
Nuluptą ir supjaustytą svogūną pakepinti margarine.
Įmesti perpiltus vandeniu, perkoštus ir supjaustytus kopūstus, kadagio uogas ir pipirų žirnelius. Maišant pakepinti. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pasūdyti ir ištroškinti likusiuose taukuose su sutrintu česnaku.
Atsparų karščiui indą ištepti taukais.Į dugną sudėti kopūstų sluoksnį, ant jo - du griežinėlius kumpio vyniotinio, pusę troškintų pievagrybių porcijos ir kelis ritinėlius nusunkto agurko, pabarstyti krapais.Po to sudėti kitą tų pačių komponentų sluoksnį.Ant viršaus uždėti kelias margarino drožles.Patiekalą pridengti ir įkišti 30 min. į vidutiniškai įkaitintą orkaitę.Patiekti su rugine duona ir daržovių salotomis.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Užsimaniau štai tokius pyragėlius pasidaryti
Rusiški bulvių pyragėliai
Tešlai
stiklinių kvietinių miltų
arbatinių šaukštelių kepimo
miltelių
Puse arbatinio šaukštelio druskos
115g sviesto iš šaldytuvo, supjaustyto kubeliais
2 didelių kiaušinio trinių
Puse stiklinės grietinės
1 -2 valgomųjų šaukštų šalto vandens
Įdarui
1 valgomojo šaukšto alyvų aliejaus
1 valgomojo šaukšto sviesto
1 didelio poro, supjaustyto griežinėliais
3 kopūsto lapų, supjaustytų kvadratėliais
2 didelių bulvių
druskos ir pipirų pagal skonį
puse arbatinio šaukštelio muskato riešutų
1 -2 valgomųjų šaukštų šviežių krapų
išplakto kiaušinio arba pieno glazūravimui
grietinės ir prieskoninių
žalumynų mirkalo arba saldaus čili padažo serviravimui
8 porcijos Ruošiama 50 min. Gaminama 20-25 min. 400 kalorijų 13 g riebalų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros (5 dujinės
viryklės padala).
2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Maišytuve sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sviestą taip, kad mišinys taptų panašus į duonos trupinius. Mažame
dubenėlyje išplakite kiaušinių trynius, grietinę ir šaltą vandenį. įjungę maišytuvą, kuriame maišėte miltus, sudėkite grietinės mišinį ir maišykite tol, kol mišinys įgaus „rutulio" formą.
3 Padalinkite tešlą į keturias dalis ir suplokite juos (padarykite diskus). Įvyniokite į plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių, arba 24 valandoms.
4 Tuomet paruoškite įdarą. Įkaitinkite aliejų ir sviestą. Pakepkite supjaustytą porą, kol suminkštės. Įdėkite smulkiai supjaustytų kopūsto lapų ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Kol daržovės kepa, supjaustykite bulves kubeliais, jas išvirkite ir sutrinkite. Pamaišykite porų mišinį, pagardindami druska ir pipirais pagal skonį. Įberkite muskato riešutų ir krapų, tuomet supilkite viską į virtuvinį kombainą.
5 Norėdami padaryti pyragėlius, iškočiokite atšildytą tešlą taip, kad pasidarytų 5 mm storio. Išpjaukite iš jos apie 8 cm skersmens apskritimus. Į šiuos apskritimus įdėkite po desertinį šaukštą įdaro, tešlos kraštus sutepkite trupučiu vandens. Paimkite už apskritimų kraštų, pakelkite juos ir tvirtai užspauskite virš įdaro.Užtepkite ant pyragaičių išplakto kiaušinio arba pieno.
6 Sudėkite pyragaičius į aliejumi arba sviestu suteptas skardas ir kepkite 1 90 "C temperatūroje (5 dujinės viryklės padala) apie 20-25 minutes, kol pasidarys traškūs arba įgaus auksinį atspalvį. Pyragaičius taip pat galite kepti gruzdintuvėje, kol įgaus auksinį atspalvį. Gerai nusausinkite ir tuoj pat patiekite su grietinės ir prieskoninių žalumynų mirkalu arba saldžiuoju čili padažu.
Rusiški bulvių pyragėliai
Tešlai
stiklinių kvietinių miltų
arbatinių šaukštelių kepimo
miltelių
Puse arbatinio šaukštelio druskos
115g sviesto iš šaldytuvo, supjaustyto kubeliais
2 didelių kiaušinio trinių
Puse stiklinės grietinės
1 -2 valgomųjų šaukštų šalto vandens
Įdarui
1 valgomojo šaukšto alyvų aliejaus
1 valgomojo šaukšto sviesto
1 didelio poro, supjaustyto griežinėliais
3 kopūsto lapų, supjaustytų kvadratėliais
2 didelių bulvių
druskos ir pipirų pagal skonį
puse arbatinio šaukštelio muskato riešutų
1 -2 valgomųjų šaukštų šviežių krapų
išplakto kiaušinio arba pieno glazūravimui
grietinės ir prieskoninių
žalumynų mirkalo arba saldaus čili padažo serviravimui
8 porcijos Ruošiama 50 min. Gaminama 20-25 min. 400 kalorijų 13 g riebalų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros (5 dujinės
viryklės padala).
2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Maišytuve sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sviestą taip, kad mišinys taptų panašus į duonos trupinius. Mažame
dubenėlyje išplakite kiaušinių trynius, grietinę ir šaltą vandenį. įjungę maišytuvą, kuriame maišėte miltus, sudėkite grietinės mišinį ir maišykite tol, kol mišinys įgaus „rutulio" formą.
3 Padalinkite tešlą į keturias dalis ir suplokite juos (padarykite diskus). Įvyniokite į plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių, arba 24 valandoms.
4 Tuomet paruoškite įdarą. Įkaitinkite aliejų ir sviestą. Pakepkite supjaustytą porą, kol suminkštės. Įdėkite smulkiai supjaustytų kopūsto lapų ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Kol daržovės kepa, supjaustykite bulves kubeliais, jas išvirkite ir sutrinkite. Pamaišykite porų mišinį, pagardindami druska ir pipirais pagal skonį. Įberkite muskato riešutų ir krapų, tuomet supilkite viską į virtuvinį kombainą.
5 Norėdami padaryti pyragėlius, iškočiokite atšildytą tešlą taip, kad pasidarytų 5 mm storio. Išpjaukite iš jos apie 8 cm skersmens apskritimus. Į šiuos apskritimus įdėkite po desertinį šaukštą įdaro, tešlos kraštus sutepkite trupučiu vandens. Paimkite už apskritimų kraštų, pakelkite juos ir tvirtai užspauskite virš įdaro.Užtepkite ant pyragaičių išplakto kiaušinio arba pieno.
6 Sudėkite pyragaičius į aliejumi arba sviestu suteptas skardas ir kepkite 1 90 "C temperatūroje (5 dujinės viryklės padala) apie 20-25 minutes, kol pasidarys traškūs arba įgaus auksinį atspalvį. Pyragaičius taip pat galite kepti gruzdintuvėje, kol įgaus auksinį atspalvį. Gerai nusausinkite ir tuoj pat patiekite su grietinės ir prieskoninių žalumynų mirkalu arba saldžiuoju čili padažu.
- Prikabinti failai
-
- bulviu pyrageliai1.jpg (16.76 KiB) Peržiūrėta 8452 karus(ų)